Kao djevojka kako bi se stegnula progib grudi - vježbe za prsni mišići za žene kod kuće, video na podizanje poprsje, fotografije prije i poslije

Može li se kod kuće držati stezanje grudi: vježbe, procedure za estetologiju, prevenciju

Prekrasne grudi – san svake djevojke. Tvrdio je da ako priroda nije brinula o održavanju atraktivnih oblika, tada će samo plastični kirurg pomoći. Ali nemojte prebacivati ​​odgovornost drugima. Prsima treba trenirati i brinuti koliko i drugi dijelovi tijela. Samo tako možete ga držati urednim i lijepim.

Malo anatomije: strukturne značajke ženske dojke

Ženska dojka se sastoji od žljezdanog tkiva (dojke), vezivnog tkiva i masnog sloja, ona je od njegove debljine i ovisi o veličini i obliku dojke. Zato gubitak težine uvijek dovodi do smanjenja oblika. Nema strukture prsnog koša, što znači da se ne može "pumped up". Međutim, mliječne žlijezde su pričvršćene na prsni mišići, a to je njihov ton i trening koji utječu na stupanj progib dojke.

Struktura sternuma žene sastoji se od mišićnog tkiva koje se nalazi oko mliječnih žlijezda, u mliječnoj žlijezdi mišići su odsutni

Cirkulacija krvi u dojci nastaje zbog tri velike arterijske posude. Njihova je lokacija prikazana na donjoj slici. Vježbe i kozmetički postupci usmjereni su na poticanje opskrbe krvi.U tom slučaju, stanice dojke će aktivnije primati kisik i hranjive tvari, što će imati blagotvoran učinak na cjelokupno zdravlje i ljepotu poprsja.

Tri velike torakalne arterije daju krv u mliječne žlijezde.

Što utječe na promjenu prsnog koša

Glavni uzroci progib grudi su:

 • velika veličina poprsja. Male grudi pod utjecajem gravitacije manje sklone progibima. Ako je dojka velika, mišići i ligamenti zahtijevaju više napora da ga održe;
 • trudnoće i laktacije. Tijekom trudnoće, grudi povećavaju veličinu, što je povezano s promjenama hormonalnih razina i dobitka na težini. I tijekom razdoblja hranjenja, grudi se istovremeno podvrgavaju nekoliko testova:
  • promjena veličine grudi tijekom dana. Nakon hranjenja grudi smanjuje i postaje lakše. Tijekom pauze između hranjenja mlijeko stiže, grudi postaje veća, teža. Za usporedbu, u žena koja nije rodila težinu grudi je oko 200 grama, a tijekom dojenja može doseći 800-900 grama. Često postoji takozvano "kidanje", koje čak može biti popraćeno boli;
  • beba može biti u stanju povući dojku dok hrane, povećavajući opterećenje mišića i ligamenata. Ako se hranjenje traje dulje vrijeme, taj učinak se povećava;
  • promjena veličine dojke dovodi do neugodnosti u nošenju donjeg rublja. Ona počinje jednostavno stiskati kožu, umanjujući cirkulaciju krvi;
  • umor, stres, nedostatak sna, nedovoljna pozornost na pravilnu prehranu i piće. Često, majčinstvo u prvim mjesecima života djeteta karakteriziraju takvi znakovi. Sve se to odražava u općem zdravlju i dobrobiti majke, a time i osobito o stanju dojki;
  • brza izmjena težine nakon trudnoće;
 • brzo mršavljenja. Tijekom žestoke borbe s prekomjernom težinom, mnoge žene zaboravljaju važnu činjenicu – zaobljeni oblik elastične dojke jako ovisi o debelom sloju. Brzo, nepravilno mršavljenje dovodi do činjenice da se masti rastu, a prsa padaju bez "mekanog okvira".
 • promjena dobi. Tijekom vremena, mišići i ligamenti gube čvrstoću i elastičnost. Grčenje prsnog koša često postaje neizbježan proces. Ovaj se znak najvjerojatnije manifestira u ženama koje su daleko od sporta i brige za vlastito tijelo.

Je li moguće zategnuti prsa kod kuće

Možete zategnuti prsa kod kuće. Ne biste trebali čekati idealnu elastičnu dojku tjedan dana. Ovaj je proces dug i odnosi se na mnoge aspekte života: sport, pravilnu prehranu, postupke kozmetologije temeljen na domu, odbijanje loših navika. Najvažnija stvar je da počnete brinuti o vašim grudima dugo prije nego što se takav problem pojavi. To se posebno odnosi na žene s veličanstvenim oblicima, jer su prvi koji ulaze u zonu rizika. A mjere za očuvanje ljepote i zdravlja poprsja trebaju biti sastavni dio pravilnog planiranja majčinstva.

Vježbe za zatezanje prsnih mišića za žene

Sport je sastavni dio skrbi za vlastito tijelo. Lijepa, zategnuta dojka je nemoguća bez treniranih mišića koji su njezina osnova. Najučinkovitije od njih su prikazani u nastavku.

sklekovi

Pushups glavni su trening za održavanje tonova mišića prsnih mišića. Te vježbe možete započeti s naglaskom na koljenima, a zatim, kada se tijelo navikne na opterećenje, možete učiniti push-upove na uobičajeni način.

Vrlo je važno pravilno izvršiti push-upove, samo tako da će donijeti doista impresivan učinak:

 • ovisi o širini lakta lakta koji mišići rade. Šire su ruke postavljene, više mišići prsnih mišića rade;
 • Za vježbe koje trebate svakodnevno u 2-3 pristupa. Možete početi s 4-5 push-up, povećavajući teret na 10-15;
 • tijelo treba biti ravna linija, nemoguće je podići stražnjicu previsoko;
 • disanje treba biti mirno i mirno, morate se vratiti na polaznu poziciju na uzdisati.

Redoviti potiskivanja čine prsa visoka i lijepa.

Kako izvesti: naglasak stavlja na čarape i dlanove. Naslon za ruke u laktovima, podlaktica se pomiče oko 45 stupnjeva od tijela, prsa dodiruju pod, nakon čega se tijelo glatko vraća u prvobitni položaj.

Stiskanje dlanova

Noge su širine ramena, leđa je ravna. Dlanovi su stisnuti na prsima. Potrebno je držati ruke na takvom mjestu što je dulje moguće dok se ne osjeti napetost u prsnim mišićima. Izvođenje svakodnevno četiri serije vježbi za 8-10 puta. Za udobnost i veću učinkovitost, možete iscijediti gumenu kuglu.

Za ovu vježbu možete koristiti kuglice različitih promjera.

Vježbe tegljača

Vježbe s dumbbells su najpopularniji i učinkovit za održavanje ljepote dojke. Dumbe trake nisu skupo stjecanje, ali će služiti već dugi niz godina, podržavajući u formi ne samo prsima, već i leđima, rukama i ramenima. Najbolje je da koristite bučice s težinom od 0,5 do 2 kilograma, a iznad razine tjelesne kondicije iznad, teže školjke.

Vježba laganje s jednim bućica

Odvija se na vodoravnoj ili nagnutoj površini, dopušta se uporaba lopte za fitball. Noge se oslanjaju na pod, bućica mora biti uhvaćena s obje ruke, tako da donji palačinka bućice visi. Ruke podižu tako da su ruke točno ispred očiju, a zatim, pri izdaji, bućica je nabijena preko glave. Na dnu točke trebate napraviti stanku koja traje jednu ili dvije sekunde, nakon čega se ruke vraćaju na vrh. Vježba se izvodi u tri ili četiri serija, s 10-12 vodi. Dumbbell može potrajati teže, 2-3 funti.

Cijeđenje na vodoravnoj površini

Vježba se sprema, ležeći nogama na podu s cijelom površinom stopala.Loina je u prirodnom odstupanju. Ruke do lakta i ramena trebaju biti jednostruka linija, a iz lakta podignute i čine klupski kut od 90 stupnjeva. Dumbaul je izdahnut na izdisaj. Dumuče se drže na ravnim rukama ne više od sekunde, nakon čega se ruke vraćaju u prvobitni položaj.

Da bi prsni mišići ispravno radili, treba izbjegavati sljedeće pogreške:

 • dumbbells moraju biti uzdignuti paralelno (ne bi trebali dotaknuti ili odstupiti na vrhu);
 • treba se usredotočiti na rad prsnih mišića, stiskanje bućica – ovo je njihov glavni posao, opterećenje na rukama mora biti minimalno;
 • težina bućica treba biti udobna za tisak, ne biste trebali odmah početi s školjkama od dva kilograma;
 • tijekom pristupa ne biste trebali uzeti pauzu;
 • Položaj tijela i nogu treba biti stabilan, ne može se mijenjati tijekom vježbanja.

Vježba se izvodi u tri do četiri serije od 10-12 vodi. Pauza između setova iznosi 2-3 minute.

Squeezing leži pod kutom

Tehnika izvršenja podudara se s vježbom na horizontalnoj klupi. Posebna nijansi – kut nagiba ne prelazi 20 stupnjeva. Ako kut premaši ovu vrijednost, mišići prsišta imaju manje stresa, ramenima djeluje aktivnije.

Squeezing na negativan kut (glavu dolje) omogućuje vam da se usredotočite na deltoid i koracoid mišiće. Nagib nagiba – 30-40 stupnjeva. Noge se postavljaju na posebne valjke. Dumuče se istiskuju na izdisaj, au gornjoj točki moraju doći u dodir s drugima. Tijekom udisanja, ruke se oslobađaju, laktovi se raširuju. Vježba je učinkovitija za izvedbu u tri seta od 6-8 preše. Odmorišta između pristupa trebala bi se provesti u uspravnom položaju kako bi se spriječila prekomjerna krvarenje glave. Disanje mora biti glatko, bez zaustavljanja.

Podizanje tegljača

Izvođenje vježbe mora biti stoji. Polazna pozicija – ruke su smještene ispod, duž tijela, dok se udahnu, tegovi za penjanje se podižu na razinu ramena, a zatim glatko smanjuju. Ruke porastu, ne savijanja, okomite na tijelo. Istodobno se mogu podići na strane ili ispred njih, raspoređujući naglaske na stres na različite dijelove prsnog mišića.

Polaganje u skloni položaj

Uzgoj na vodoravnoj površini usmjeren je na proučavanje velikih mišića prsnog mišića i pronalaženje mišića rebra. Zato se ožičenje smatra najboljom vježbom, ne samo za dizanje dojke, već i za uklanjanje dodatnih centimetara u aksilarnoj zoni.A to će također utjecati na atraktivnost poprsja. Vježba se obavlja dok je leži, ruke s bućicama blago su savijene na laktovima i podignute. Ruke se polako razvedu na izdisaj, a zatim fiksiraju na najnižoj točki 2-3 sekunde, jer se ovdje nalazi vršni napon. Obuka se izvodi u 3-4 kompleta od 10-12 razrjeđenja. Poteškoće koje leže pod kutom pomoći će aktivno izraditi veliki prsni mišić. Vježba je slična. Najbolji kutni raspon je 30-45 stupnjeva.

Za uspješno proučavanje prsnih mišića korisno je vježbati na horizontalnim i nagnutim površinama. Razlika je u raspodjeli opterećenja. Pozitivna pristranost omogućuje vam da se usredotočite na gornji prsni koš, negativno – na donjoj, dobro, a vodoravna klupa će pomoći da se stavi na središnji dio.

Foto galerija: Vježbe s bučicama

Podizanje dumabela treba biti strogo paralelno, ne smije biti u kontaktu ili se jak na vrhu
Razrjeđenja s položaja koji leži pod nagibom pomoći će dobro razviti torakalne mišiće
Što je veći kut nagiba površine, manje torakalne mišiće rade
Vježba koja leži s jednim dumbbell pomaže u izradi svih mišića gornjeg torza
Mahi dumbbells su izvrsna vježba za mišiće prsnog koša i ruku, što je tako lako učiniti kod kuće.

Zaustavljanje zida

Vježba "naglasak na zidu" prikladna je za pumpanje prsnih mišića. Glavni plus je da će svaki zid biti prikladan za izvršenje, pa stoga možete paziti na ljepotu prsa bilo gdje. Tehnika je sljedeća:

 1. treba stati na zid;
 2. ruke lagano savijene na koljenima u sijenu, noge su razmaknute od ramena;
 3. onda morate početi pritisnuti na zid, takva vježba je malo poput običnih sklekova, ali tijelo ostaje stacionarno;
 4. Nakon 3-4 minute trebate malo pomaknuti ruke i nastaviti vježbu.

Vježba se izvodi u 3-4 recepcija dnevno.

Video: Vježbe za lijepu prsima

Dodatne preporuke za održavanje ljepote dojke

Sve više i više znanstvenika skloni su vjerovati da nošenje grudnjaka uzrokuje padanje grudi. Određeni zakon prirode djeluje: ono što se ne koristi, a zatim atrofije. Dojke se brzo naviknu na stalnu pomoć u nošenju vlastite težine od ove komponente ženskog ormara. Ligamenti i mišići oslabljuju se kao nepotrebni, a prsa počinju gušiti.Kao dokaz toga, analizirano je više od 300 žena u dobnoj skupini od 18 do 35 godina. Ovo istraživanje trajalo je oko petnaest godina. Zaključak je učinjen ne utješnim – s grudnjakom, prsni koš sjaji teže, i to se događa brže od žena koje ga nisu koristile.

Iz medicinske, fiziološke i anatomske točke gledišta, grudi nema koristi od toga da ga oduzmu svoju težinu. Naprotiv, kao rezultat toga, ona sags više, a grudnjak je samo "lažna nužnost".

Jean-Denis Royon – profesor, stručnjak za sportsku medicinu, francusko sveučilište Franche-Comté u Besançonu

//medinteres.ru/profilaktika/obvisaniye-grudi.html

Odbijanje od donjeg rublja za modernu ženu često je nemoguć zadatak. Međutim, nemojte se uzrujati, samo trebate zapamtiti nekoliko pravila:

 • nošenje grudnjaka više od 12 sati na dan ne vrijedi, u svim slučajevima kada to možete učiniti bez nje – bolje je ne nositi ovu odjeću;
 • odaberite odjeću koja vam je potrebna strogo u veličini, tkanina mora biti dobre kvalitete, trake ne bi trebale "uletjeti" u kožu i barem nekako poremetiti cirkulaciju krvi;
 • najbolje vrijeme za nošenje donjeg rublja je igrati sport, jer tijekom aktivne zabave, prsa "skokne" svaki sada i onda,što ne samo da stvara neugodne osjećaje (osobito za vlasnike vrlo veličanstvenih oblika) već i pridonosi većem rastezanju ligamenta i mišića, što će ubrzati raspadanje. Samo da želite dati prednost ovdje trebate posebno dizajniranu sportsku odjeću. Savršeno čuva oblik, vrlo elastičan, ne previše zategne mišiće, ne utječe na cirkulaciju krvi i omogućuje prolaz zraka. Proizvodi od čipke s "kamenjem" ovdje će biti neprikladni;
 • crvene oznake na koži nakon nošenja grudnjaka – razlog za dobivanje novog;
 • Push-up proizvodi mogu oblikovati oblike za usta čak i za vlasnike malih grudi. Međutim, vrijedno je zapamtiti da takvo donje rublje stezne prsa u anatomsko pogrešnom položaju. Ova je opcija pogodna za romantičnu večer, ali ne za svakodnevno nošenje;
 • Potrebno je isključiti mogućnost spavanja u grudnjak.

Sportski remeni savršeno održavaju svoj oblik i ne ometaju cirkulaciju krvi, oni su neophodni za sport

Osim pravila za odabir i nošenje grudnjaka, trebate obratiti pozornost na druge preporuke za njegu dojke.

Napajanje

Teško je naći još jedan čimbenik koji ne bi toliko utjecao na bilo koji aspekt života osobe.Nedostatak vitamina i elemenata u tragovima koji proizlaze iz hrane – uzrok metaboličkih poremećaja u tkivima, smanjujući elastičnost kože i mišića. Niti jedan sportski i kozmetički postupak neće pomoći ako tijelo nije hranjeno iznutra. Kao što je gore spomenuto, najčešće prsa padaju od nestabilne težine. Stoga je važno izbjegavati oštre biranje ili gubitak težine. Zato morate smanjiti količinu konzumiranog šećera i masti. U prehrani moraju biti prisutni mliječni proizvodi, mršavo meso, riba, svježe povrće i voće.

Mnogi stručnjaci preporučuju da obratite pažnju na proizvode koji sadrže fitoestrogene, analoge ženskih spolnih hormona:

 • žitarice i mahunarke: pšenica, soja, laneno sjeme, zob, ječam, riža, lucerna, leće;
 • povrće i voće: jabuke, mrkve, šipak.

Ne zaboravite na vodu, dehidracija je štetna za stanice tijela. Dnevna potrošnja čiste vode za piće je najmanje 1,5 litara.

Jedna i pol litara čiste vode za piće dnevno jedna je od komponenti lijepog i zdravog tijela.

Kontrastni tuš

Ovaj postupak pomaže poboljšati cirkulaciju krvi u koži, intenzivno se opskrbljuje kisikom i hranjivim tvarima i stoga postaje elastičniji i zdraviji.Korisno je izvršiti ovaj postupak svakodnevno za 5-6 minuta, postupno izmjenjujući temperaturu vode od hladnog do toplije. Prsa su izlivena kružnim pokretima, trebala bi biti gotova s ​​hladnom vodom. Voda koja je previše vruća ne vrijedi, suši kožu i čini ga slabim. Prednost ovog postupka je hidromasaža. Potrebno je pomicati od dna prema gore od grudi do pazuha i vrata. Također možete koristiti male frotirske ručnike navlažene vodom različitih temperatura. Naizmjenično se nanose na kožu 20-30 sekundi. Promijenite 6-8 puta.

Kontrastni tuš je izvrstan način za poboljšanje cirkulacije krvi i toniranje kože.

Prehrana i hidratacija kože

Koža kože osjetljiva je na isušivanje. Nakon tuširanja važno je nanijeti hidratantnu kremu ili losion. Ova tehnika ne samo da će voditi brigu o ravnoteži vode kože, nego i poboljšati ukupni stanje kože uslijed djelovanja masaže. Pokret bi trebao biti mekan i mirno, izvaditi i trljati kožu dojke, a sam prsima ne vrijedi.

Izvrsni postupak hranjenja kože je trljanje ulja. Najbolja ulja za njegu kože su:

 • morska ptica – potiče regeneraciju kože, pomaže regeneraciji stanica brže, hrani kožu vitaminima i elementima u tragovima;
 • Castor – savršeno hrani kožu, pomaže u uklanjanju strija i sprečava njihovo pojavljivanje;
 • Maslina – pomlađuje, njeguje kožu, pomaže održati elastičnost;
 • badem – poboljšava elastičnost, hidratizira, pomlađuje;
 • flaxseed – sprečava starenje, aktivno hrani kožu korisnim tvarima;
 • Kakao maslac – hrani kožu, sprečava starenje.

Bolje je nanijeti ulje malo zagrijati, možete dodati 1-2 kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja na 10 ml. bazno ulje. Provođenje postupka je korisno 1-2 puta tjedno. Ulje se nanosi na kožu pola sata, a višak se ukloni s ubrusom. Maska je ostavljena na noć, ujutro se tuširaju kao i obično.

Maske za kožu prema popularnim receptima

Domaće maske također mogu pomoći vratiti ljepotu i elastičnost kože dojke. Dobro uspostavljeni recepti:

 • čašu zdrobljene zobene pahuljice prelijte čašu toplog mlijeka, dodajte dvije žlice meda. Maska se nanosi na područje dekolte, nakon 15 minuta, isprati toplom vodom;
 • pomiješajte 20-30 grama slomljene pulpe svježeg krastavaca s teškim vrhnjem i laneno ulje, uzeto u žlicu. Maska se drži na koži 15-20 minuta, zatim se isperu toplom vodom;
 • Pomiješajte dvije žlice lanenog ulja s žličicom meda, dvije žlice bijele ili zelene gline i 40 ml. toplo mlijeko. Maska se nanosi na kožu dojke, isprati nakon 30 minuta.

Korisno je napraviti takve maske 1-2 puta tjedno za mjesec dana, a zatim se kožu ostaviti da ostane 2-3 tjedna.

Koža dojke je osjetljiva i podložna pretjerivanju, potrebna je svakodnevna njega.

Postupci usmjereni na povećanje cirkulacije krvi, kao što su masaža ili tuširanje, kontraindicirani su u nekim bolestima ženske dojke, poput mastopatije. Ovdje je potreban specijalistički savjetnik.

masaže

Masaža je izvrstan postupak za održavanje zdravlja i ljepote kože dojke. Možete ga izvesti nekoliko tehničara:

 • hidromasažni. Temperatura vode bi trebala biti ugodna za kožu, a ne previše vruća, da ne uzrokuje prelijevanje kože. Masaža traje oko 5-10 minuta, kružni pokreti, usmjereni prema gore, tlak vode može biti dovoljno jak da bi maksimizirao učinak, ali ne bi trebalo biti nikakvih neugodnih osjeta. Masaža se može obaviti svakodnevno;
 • masaža nakon tuširanja.Kožu se utrlja s frotirnim ručnikom, pri čemu je područje pod pritiskom ispod dojke i sa strane. 1-2 minute za ovu vrstu masaže bit će dovoljno;
 • masaža s hranjivim kremama ili uljima. Takav postupak može se obavljati svaki dan prije odlaska u krevet ili nakon tuširanja, kako bi se učinkovitije koristilo neugodnom rukavicom za masažu. Masaža traje oko 5 minuta, svi pokreti su mirni, ne uzrokuju neugodne ili bolne senzacije i usmjereni su odozdo prema gore. Krem ili ulje primjenjuju se na područje prsnog koša, s prstima koji se šire preko kože u jednoličnom sloju. Možete koristiti lagani pritisak, trljanje, trnce.

Ulja sadrže puno vitamina i hranjivih tvari, nezamjenjiva su za njegu kože

oblozi

Umotavanje je primjena određenog sastava na kožu dojke nakon čega slijedi omotavanje s filmom hrane ili posebnim zavojima. Pakiranje može biti vruće i hladno, u prvom slučaju cilj je hrana kože, u drugom – učinak dizanja. Bit procesa je otvaranje pora kože pod utjecajem učinka staklenika, zahvaljujući kojoj blagotvorni elementi maske prodiru duboko u kožu i zasiti ga.Osim toga, poboljšana je cirkulacija krvi, jačanje zidova krvnih žila, koža postaje elastična.

Da bi oblozi donijeli maksimalni učinak, trebate zapamtiti nekoliko pravila:

 • bradavica treba izbjegavati;
 • smjesa se primjenjuje kružnim pokretima, ne samo na mliječne žlijezde, nego i na cijelom dekoltea području, i na rebrima ispod dojke;
 • povezivanje započinje ispod dojke, nakon čega je prsa zamotan križno, film se rana oko vrata;
 • dojke bi trebale biti čiste, tretirane blagim sredstvom za pranje, budući da je parna koža osjetljivija na korisne tvari;
 • na vrhu filma, prsa su omotana ručnikom ili toplom krpom; možete jednostavno leći ispod tepiha;
 • sastav traje 30-60 minuta, nakon čega se isperu toplom vodom, nakon postupka možete nanijeti hranjivu krema;
 • omatanje je najbolje učiniti u večernjim satima, nakon toga morate izbjeći hipotermiju;
 • potrebno je obaviti omatanje barem jednom tjedno, tijekom svojih 10 postupaka;
 • bolje je suzdržati se od omota tijekom laktacije.

Dobro uspostavljeni recepti:

 • hraniti i hidratizirati kožu: tri žlice tekućeg meda ulijevaju se u 5 žlice toplog mliječnog mlijeka ili maslaca (na primjer, maslinovo ulje). Smjesa se nanosi na prsa pola sata;
 • za prehranu i poboljšanje metabolizma: 200 grama kakaovog praha ulije se s dvije šalice toplog punomasnog mlijeka, smjesu se nanosi 40 minuta;
 • za efekt podizanja: 4 žlice bilo koje glase razrijeđene vodom do kremaste konzistencije, dodajte 4 kapljice eteričnog ulja od menta, smjesu se nanosi pola sata.

Pravilno omatanje dojki ključ je za učinkovitost postupka

Savjeti za buduće i nove majke

Čekanje na dijete uvijek je popraćeno mnoštvom strahova, od kojih je jedan strah od gubitka atraktivnosti vašeg tijela. Buduće majke čekaju s užasom za strijama, prolivene grudi i dodatne kilograma. Da biste izbjegli takve posljedice i uživali ne samo majčinstvo nego i svoje tijelo, važno je zapamtiti nekoliko važnih pravila:

 • Kako bi izbjegli strijama i slabost kože, masaže ulja trebaju postati redovite. Mnogi proizvođači proizvode specijalna ulja za trudnice, koje se mogu koristiti i na koži rastućeg trbuha i na prsima. U pravilu, oni nisu jeftini, i sasvim je moguće zamijeniti prirodnim analogama: maslinama, morskim plodovima i bilo kojim drugim uljem. Prije postupka, morate napraviti test za alergije.Da biste to učinili, stavite kap ulja na unutarnju stranu lakta i pričekajte oko 20 minuta. Test je potreban, čak i ako je prije trudnoće ovo ulje bilo redovito. Tijelo trudnice može početi reagirati čak i na najpoznatijem proizvodu. Ako nema reakcija, možete sigurno koristiti ulje. Nanesite ga 2-3 puta tjedno, čineći laganu masažu s prstima. Također možete koristiti meke masažne rukavice;
 • veliku pažnju treba posvetiti prehrani. Često, mlade majke sjede na krutoj prehrani, bojeći se alergijskih reakcija kod bebe. Priroda je naručila sljedeće – sve najbolje za djecu. Dakle, ako tijelo dobije manje hranjivih tvari potrebnih za proizvodnju zdravog mlijeka, interno će se sredstvo majke potrošiti. Morate se posavjetovati sa svojim liječnikom o proizvodima koji su odobreni za uporabu, tako da tijelo dobiva dovoljno vitamina i elemenata u tragovima;
 • trebali biste pokušati odmoriti i dobiti dovoljno spavanja što je više moguće;
 • Pravilno hranjenje djeteta jedno je od pravila za održavanje lijepe dojke. Ne ottyagivaniya, morate se hraniti u udobnom položaju, udobnom i za dijete i za majku.

Redovita hidratizacija i hranjenje kože pomoći će u izbjegavanju strija

Video: nema progib grudi!

Recenzije

Nakon dojenja, moj sin 1,5 godine moje dojke nije izgledalo najbolje i nije bilo u najboljem stanju … Oni koji su dojili razumjeli bi o čemu govorim. Naravno, ova situacija nije odgovarala meni, a ja sam počeo raspirivati ​​Internet u potrazi za "magijom". I pronašla je prekrasan set vježbi koje se mogu izvoditi kod kuće. Učinak povećanja grudi moguć je samo uz redovitu tjelovježbu, redovite vježbe utječu na prsni mišići, pumpe mišiće, a time i povećanje volumena i povlačenje prsa. * Sjednite na stolac ili naslonite leđa na zid, stavite dlanove zajedno ispred grudi, pritisnite dolje tako da mišići prsnog koša malo napete da broje do 8-10 i opustite se, ponovite isti 2 puta. * Okrenite lice na zid dlanovima i gurnite na minutu, samo ponovite dva puta. * 15-20 pushups s poda * Lezite na leđima i širite ruke s dumbbells na stranu. Vježbajte 10 do 15 puta. Bol u mišićima sljedeći dan ukazuje na to da ste na pravom putu i mišići rade, glavna stvar je ne pretjerivati. Vježbe se preporučuju svakih 3 dana.Vidjet ćete je li kompleks pravilno izveden, rezultat neće trajati dugo. Podizanje grudi će postati elastičnije i atraktivnije.

lapkaa

Isti problem nakon porođaja i hranjenja, samo je koža ostala od dojke))). Provalio je cijeli Internet, proučavao stotine foruma. Pokušao sam shvatiti muške hormone. Ukratko, pronašao sam učinkovite metode za povećanje grudi bez plastike i kupnju bilo kojeg skupe droge i smeća. 1) Ovo je, naravno, vježba, neću slikati, većina na mišićima prsa i ruku. 2) akupresurna prsa – ući u tražilicu i odmah pronaći dvije točke između 3. i 4. ruba – zategnite prsa, bila je iznenađena. Uz to, učinim opću masažu dojke nakon vrućeg tuširanja. 3) Počeo sam piti čajeva za povećanje laktacije, u načelu, dojka je mliječna žlijezda, samo je počela povećavati, te čajevi sadrže tvari koje povećavaju ženske hormone u tijelu, prsa se počela pojavljivati. Općenito izmjenjujući vapno čaj i laktout, pijem točno tijekom obroka. 4) Pijem vitamin E, ne znam je li igra ulogu, ali to neće biti gore, uklanja toksine, tj. Čak i ako ima poprsja s čajevima, vitamin E djelomično neutralizira.Naravno, mogu postojati kontroverzni trenuci u kojima sam pogriješio. Ali to radim već mjesec dana, prsa su mi se već pojavila na dodir, iako je nešto što treba dodirnuti. Već ne tako složeni rezultati su već vidljivi. Namjeravam vratiti svoj nativni drugi broj i tako da prsa ne objesiti – za ovu masažu i vježbu.

cvetoten

Može postojati mnogo čimbenika koji utječu na progib. Međutim, nasljedne osobine, majčinstvo, starost i drugi uzroci izblijedavaju na pozadini glavnog neprijatelja atraktivne poprsje – ljudske lijenosti. Prekrasno tijelo prije svega djeluje. Prsa nisu iznimka. Učiniti sport, kozmetiku kod kuće, pravilnu prehranu – sve to će vam pomoći dugo zadržati veličanstvene oblike i dobro raspoloženje.

Pogledajte videozapis: 1 min. vježba za trbuhe s fantastičnim rezultatima – Ana Bučević

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: