Možete li brijati djevojčicu brkova, alternativne načine

Mustache girl: brijanje ili ne brijanje?

Željeli bismo biti nježni i lijepi, ali hrabra vegetacija na licu ne u potpunosti obojiti djevojke. Razmotrimo kako se nositi s ovim štitom i možete li brijati djevojčicu brkova.

Malo o prirodi ovog fenomena

Antene su pokazatelj sadržaja, kao i djelovanje hormona u tijelu. Postoji više razloga za pojavu vegetacije iznad gornje usne.

 1. Nasljeđe. U ovom slučaju antene su često nasljeđene. Njihovu prisutnost određuju geni ugrađeni u tijelo i obično se manifestiraju u brineta i smeđih muškaraca.
 2. Prirodni skok hormona. Često se događa u određenom razdoblju razvoja (hormonalni rast, porod, itd.). Takvi fenomeni su obično privremeni, a normalizacijom hormonskog podrijetla antene nestaju.
 3. Bolest. Ako među rođacima u potpunosti plavooki plavuša s oskudnom vegetacijom na licu i u obitelji nije planirano dovršenje, pojava brkovi može biti simptom ozbiljnijih problema, i stoga zahtijeva liječenje u trudnoći klinici. Koji je glavni uzrok – genetika ili hormonska neuspjeh – može identificirati ginekologa ili endokrinologa.

Ako ništa drugo nego mehanički s brkama ne može nositi, ženama se daje širok spektar drugih mogućnosti.

Mogu li brijati brkove?

Brijanje je najbrži, najlakši i najjeftiniji način da se riješite problema. A i najveća pogreška žena. Često briju lice djevojčica koje počinju, uključene samo u razdoblje hormonalnih promjena. S pojavom vegetacije na tijelu, prvi put se suočavaju, ne mogu iz nekog razloga o tome razgovarati sa svojim majkama i ne znaju kako ponovno vratiti glatkoću na kožu. Kao i svaki drugi postupak, brijanje ima svoje pozitivne i negativne strane.

prednosti:

 • trenutni učinak;
 • jednostavnost korištenja.

nedostaci:

 • kratkoročni učinak: kosa raste sljedećeg dana;
 • s vremenom se vegetacija na licu pretvara u šupljinu;
 • Na gornjoj usnici nastaje stabilno tamnjenje;
 • Brijač ostavlja ogrebotine na osjetljivoj koži;
 • oštećenja od oštrica dovode do iritacije epiderme.

Svatko tko lice svoje lice, prije ili kasnije, suočava se s tim komplikacijama. A pitanje da li možete brijati brkove, jasan odgovor – ne.Razumnije je pribjeći drugim metodama.

Alternativne metode

 • obezbojenje;
 • čupanje;
 • mehanička epilacija;
 • bioepilyatsiya;
 • kemijska epilacija;
 • elektroliza;
 • Lasersko uklanjanje dlaka;
 • lasersko uklanjanje dlačica;
 • Elos-uklanjanje dlaka.

obezbojenje

Upotrebljava se vodikov peroksid, koji se može kupiti u bilo kojoj ljekarni za malo novca. Kako bi se postigao željeni učinak, peroksid se nanosi s vatom od pamuka ili štapom na antenama. Pod utjecajem aktivne tvari oni gube boju, postupno postaju tanji i odustaju. Ali proces je dug i zahtijeva strpljenje. Peroksid u dodiru s kožom može uzrokovati suhoću i iritaciju.

čupanje

Kosa se uklanjaju jednim pincetom, što čini metodu izuzetno bolnom i traži dosta vremena. Napunjen je komplikacijama u obliku lomljenja dlake i nakupljanja kože.

Mehanička epilacija

Metoda je brža od prethodnog, jer epilator odjednom uklanja sve vlasi. Kao i kod pušenja, vlasi se mogu slomiti i rasti.

bioepilyatsiya

Za razliku od prethodne metode, za uklanjanje antena koristi se ljepljivi sastav prirodnih tvari – vosak ili šećer.Ali učinak paste na osjetljivu kožu može izazvati alergijsku reakciju. Hairs se ponekad raspada i raste.

Kemijski uklanjanje dlačica

Sastoji se od primjene u problematičnu zonu posebnog sastava koji otapaju antene za 3-10 minuta. Međutim, koža lica je vrlo osjetljiva, a sredstvo za epiliranje može uzrokovati iritaciju ili čak kemijsku opekotinu.

Sve gore navedene metode su privremene, a procedure se redovito trebaju ponavljati. Plucking i uklanjanje dlaka zahtijevaju korištenje sredstava koja sprečavaju ugroženost.

Sljedeće metode uklanjanja antene daju dugotrajniji učinak.

elektroliza

Uklanjanje brkova događa se puštanjem struje kroz kosu do svoje žarulje. Postupak je prilično dug (potrebno je tretirati svaku kosu zasebno), bolno, ali daje trajni učinak: vitice nestaju dugi niz godina.

Fotoepilacija

Kriptonski svjetiljke koriste se za uklanjanje antene. Metoda se temelji na diferencijaciji u sadržaju melanina i selektivnom zagrijavanju elementa, ovisno o njegovoj boji. Fotosepilacija odmah utječe na određeno područje kože, a ne na svaku kosu odvojeno, što smanjuje vrijeme postupka.Vrijedno je znati da je ova metoda obično prikladna samo za djevojčice s blažom kožom, jer je potreban kontrast s bojom kože i vitica.

Lasersko uklanjanje dlaka

Princip uklanjanja dlaka je sličan prethodnoj metodi, samo je element koji djeluje laserska zraka. Između kose i kože također treba biti kontrast boja.

Razlika laserskog uklanjanja dlaka u dugoročnom učinku. Osim toga, laserski sustav čini kožu zdravo, jačanje i pomlađivanje.

Elos-epilaciju

Jedan od najnovijih dostignuća na području uklanjanja neželjenih dlačica na tijelu, osmišljen kako bi se smanjio opterećenje kože. Ova tehnika je dobra jer ona odgovara djevojkama s kožom bilo koje boje i tipa. Osim toga, omogućuje vam da se riješite čak i lagane kose. Manje postupka je da njegov učinak na tijelo još nije proučen do kraja.

Postoje različiti načini za uklanjanje vegetacije na licu. Koje od njih odabrati, sama djevojka odlučuje. Međutim, načelno brijanje lica kod žena nije poželjno, jer uopće ne eliminira problem, već čini antenu deblji i jači. Plucking, mehanička, kemijska i bio-depilacija može se provoditi kod kuće.Preostali postupci prikladni su za uporabu samo u specijaliziranim salonima i moraju ih obavljati specijalisti.

Pogledajte videozapis: Brijanje kreće moju kapu sa svojom sjekirom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: