Koliko godina možete brijati svoje noge djevojke: pravila i suptilnosti brijanja

Obrijte kosu na noge: kada je vrijeme za početak?

Pitanje koliko godina možete brijati svoje noge djevojke, počinje smetati mlade dame u pubertetu, kada se pod utjecajem hormona mijenja boju i strukturu kose na tijelo. Postupno, svjetlo i suptilna dlake na nogama zamjenjuju se tamnijim i oštrije dlake. Pojave promjene u izgledu uzrokuju da uzgojene djevojke doživljavaju i mogu izazvati komplekse i sumnje u sebe. Ako je problem vidljiv vegetacija na noge zabrinuta tinejdžerka, vrijeme je da se upoznaju s metodama depilacije i početi uklanjanje neželjenih dlaka.

Kada mogu početi brijati noge?

Prosječno, pubertet djevojčica počinje između 12 i 14 godina. To je za ovo razdoblje, u pravilu, prva menstruacija – znak značajnih hormonalnih promjena u tijelu. Naravno, promjene ponekad počinju prije ili kasnije – sve ovisi o individualnim karakteristikama.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće da se briju noge u 12 godina, treba napomenuti da je, što se tiče ovog problema je zabrinut zbog tinejdžer: Jeli jako vidljiv kosa? Da li oni neugodnosti ako djevojka, na primjer, gimnastiku ili plivanje i sudjeluje na natjecanjima?

Genotip također utječe na brzinu rasta i strukturu kose. Za mlade predstavnike istočne nacionalnosti prvo poznanstvo s depilacijom u 12 godina nikako nije rijetkost.

U 13 godina, neke djevojke imaju menstruaciju tek početak, au drugima – ciklus je već u potpunosti uspostavljen. Kao rezultat hormonske prilagodbe, dlačica može postati vidljivija i neugodna za adolescent. U ovom dobu već je moguće napraviti depilaciju s britvom, glavna stvar nije dopustiti prekid i ozljede.

U dobi od 14 godina, promjene ponašanja djevojaka postaju očite: prve simpatije pojavljuju se povećani interes za temu samozavaravanja. Bilo kakve nedostatke u izgledu doživljavaju vrlo oštro, pa ih se želite riješiti što je brže moguće. U ovoj dobi, mnogi tinejdžerice se pitaju koliko godina je potrebno da se obrije noge i nakon savjetovanja s majkom, početi da depilaciju.

Pravila i suptilnosti noge za brijanje

Vrlo je uobičajena mita da zbog ranijeg početka brijanja, kosa na nogama postaje gruba i potamni. U stvari, to nije tako nova dlake narastu samo nisu bili izloženi vanjskim faktorima, pa se čini da se više čvrsti i jaki kontrast s bojom kože.

Gustoća, gustoća i brzina obnavljanja pokrova kose su nasljedni čimbenici koji nisu pod utjecajem depilacije.

Stoga, djevojke mogu brijati noge, a koliko god to traje – pitanje je čisto individualno.

Da bi postupak uklanjanja dlačica ići glatko, trebate slijediti jednostavne preporuke.

 1. Brijanje je higijenski postupak, tako da djevojka treba imati svoj stroj za brijanje, kojeg nitko drugi ne koristi.
 2. Bolje je davati prednost modernim višekratnim modelima alatnih strojeva, uz mogućnost zamjene trake. Brijač bi trebao imati 2 ili 3 lopatice, traka za navlaživanje i gumenu ručku. Strojevi s pokretnom glavom omogućuju postizanje glatkog klizača i izbjegavaju rezove.
 3. Noževi stroja uvijek trebaju biti oštri, pa ih treba mijenjati u vremenu – barem svakih 6-8 tjedana, ovisno o učestalosti brijanja.
 4. Nemojte koristiti brijanje na suhu kožu, pazite da nanesete posebne pjene ili gelove. Poželjni su običnom sapunu, jer oni ne uzrokuju piling.
 5. Prije postupka brijanja preporuča se tuširanje ili kupka, tako da je koža čista i lagano uparena.Noge možete tretirati pilingom, a zatim će se kosa lakše ukloniti.
 6. Na vlažnoj koži stopala primjenjuje se pomoć za brijanje i postupak se može pokrenuti. Kretanje slijedi odozdo prema gore, u smjeru rasta kose, obrađuje jedno mjesto kože nakon drugog.
 7. Kretanje britve treba biti glatka, posebno pažljivo koljena i gležnja treba biti obrađena – na tim se mjestima smanjuje najčešće.
 8. Ako nakon postupka postoje mikrotaminacije, one se moraju tretirati vodikovim peroksidom ili drugim antiseptičkim sredstvom.
 9. Nakon brijanja, na kožu se nanosi hidratantno sredstvo koje ne sadrži alkohol.
 10. Unutar 3-4 sata nakon postupka, bolje je ne nositi se uske traperice i hlače od sintetičkih tkanina kako bi se izbjegla iritacija kože.
Postupak depilacije ne smije se izvoditi češće nego 2-3 puta tjedno. Prečesto brijanje izaziva iritaciju kože.

Možete koristiti lijekove koji usporavaju rast neželjenih dlačica.

U pravilu, djevojke ne trebaju brijati noge iznad koljena, jer je dlaka na kukovima lagana i gotovo nevidljiva. No, ako su stvari različite, možete ukloniti neželjenu kosu na ovom području, glavna stvar je da djelujete vrlo precizno.

Alternativni načini uklanjanja dlaka na nogama

Brijanje je dobar način da uklonite kosu na nogama za djevojčice. Sigurno je, bezbolno i jednostavno. Uz korištenje britve, postoje i druge metode kako bi se riješile neželjene vegetacije.

 1. Depilatory kreme. Ova sredstva se moraju nanijeti na kožu, ostaviti djelovati nekoliko minuta, a zatim ukloniti ostatke kreme s kosom s strugalicom. Učinak postupka je dovoljan 2-3 dana.
 2. Uklanjanje dlačica s voskom ili šećernom tijestom – postupak je previše bolan za početnike, iako efekt traje do 3 tjedna. Na taj način možete izvesti depilaciju kod kuće, ali to će zahtijevati znatnu samokontrolu, pa je bolje povjeriti profesionalca i posjetiti kozmetičarski ured.
 3. Epilator je uređaj opremljen pločama koje zahvaćaju dlačice i uklanjaju ih korijenom. Uklanjanje dlačica s ovim alatom prilično je bolno i zahtijeva ovisnost. Bolje je početi s malim površinama kože. Da biste izbjegli urastao vlasi, noge treba tretirati s pilingom jednom tjedno.
Hardverske tehnike nisu pogodne za mlade djevojke, osim toga, skupo su i imaju mnogo kontraindikacija.

Tijekom puberteta, djevojčice počinju imati posve drugačiji stav prema njihovu izgledu, a čak se i manji nedostaci percipiraju kao tragedije. Prisutnost dugačke i tamne kose na nogama može biti razlog odbijanja nošenja suknje ili posjeta plaži. Mumija bi trebala tretirati iskustva mladih kćeri razumijevanjem i podupirati ih u svojim nastojanjima da se brinu o sebi, a koliko god godina možete brijati noge – to ovisi o vama.

Pogledajte videozapis: Jednokratni brijač – koliko dugo ga koristiti?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: