Tehnike za izvođenje shugiranja: zavoj, ručno, shpatelnaya i druge vrste, njihove osobine

Odabir tehnike shugiranja

Shugaring služi kao poseban način epilacije pomoću šećerne smjese. To je učinkovita metoda uklanjanja dlaka, koja je pogodna čak i za zonu bikinija i uklanjanje kratkih dlačica. Među suvremenim tehnikama epilacije šećera su nekoliko tipova njegovog izvođenja, od kojih su najpopularniji ručni, zavojni i špageti. Također se koriste metode liječnika i tehnika talijanske glazure. Svaki od načina ima značajke i prednosti.

Ručna tehnika klizanja

Ručna ili ručna tehnika može se činiti jednostavnijom jer njegova upotreba ne zahtijeva nikakve dodatne uređaje, osim za vlastite ruke. Vrlo je ekonomično u smislu potrošnje materijala, ali njegovo izvršavanje traje više vremena, u usporedbi s drugim tehnikama. Pripremljeni dio paste može se nanijeti nekoliko puta dok ne postane pretjerano mekan.

Ručna metoda šilinga je vrlo učinkovita, jer omogućuje uklanjanje 100% dlake iz odgovarajućeg područja, uključujući vlagu od samo 3 mm duljine. Međutim, nemojte žuriti da koristite ovu metodu svugdje – ako prvi put radite epilaciju, bolje je započeti s onih dijelova tijela gdje je koža manje osjetljiva (noge i ruke).

Bit ove tehnike je da se karamelna pasta nanosi na kožu rukama. Ako se šokiranje provodi kod kuće, ne možete nositi rukavice. Međutim, njihova upotreba u mnogim slučajevima je opravdana – rukavice ne dozvoljavaju da se sastav šećera brzo rastopi od kontakta s rukama.

Za ručne tehnike, trebali biste odabrati srednje tvrdo ili vrlo tvrdo tijesto. Trebat će vam šećerni kuglica veličine oraha.

Ručno rukovanje omogućuje uklanjanje i najkraćih dlačica

Prije početka postupka kožu treba temeljito očistiti antibakterijsko sredstvo i talk puder za uklanjanje površinske vlage i prekomjerne masnoće sloj. Također je poželjno da jedan dan prije depilacije za čišćenje kože s pročišćavati, šećerne paste boljem dodiru s kožom.

Postupak epilacije:

 1. Koristite mikrovalnu pećnicu za zagrijavanje paste koja se pri visokoj temperaturi pretvara u kuglu i postat će mekša za upotrebu. Također možete mljevenje tijesto u vašim rukama, omekšavajući je do konzistencije plasticina.
 2. Dobiveni lijek mora se izravnati preko kože u smjeru suprotnom od rasta kose.Ako uklonite dlake na nogama i rukama, potrebno je staviti sloj od oko 10 cm, a na području osjetljivih područja (bikini ili pazuha) – oko 5 cm.
 3. Da biste postigli bliski kontakt paste s kožom, pažljivo trljajte debeli sloj mješavine.
 4. Pričekajte 2 minute, pritisnite prstima na rubu trake izravno i brzo suza u smjeru rasta dlačica.
 5. Ako koža još uvijek ima malo novca, može se isprati toplom vodom.
 6. Na kraju postupka, tretirati kožu antiseptičkim i nanijeti kremu protiv iritacije. Zahvaljujući njemu, koža će se brzo oporaviti, a crvenilo i oteklina će brzo nestati.

Primjena metode

Metoda spuštanja uz primjenu je vrsta klasične ručne tehnike. Aplicirano metoda se izvodi jednostavno, tako da je pogodan za svakoga tko pokušava po prvi put metoda za uklanjanje dlaka šećera paste. Odlikuje se korištenjem pasta visoke gustoće za epilaciju. Dakle, ovaj se postupak može provesti u ljeto ili kod visoke vlažnosti. Prednost ove metode je da možete istovremeno staviti nekoliko kolače materijala na različitim dijelovima tijela.

Postupak epilacije:

 1. Rastopnite tijesto u ruke 2-3 minute, sve dok ne postane meka i plastična.
 2. Zatim nemojte trljati smjesu preko površine kože, ali jednostavno postavite naizmjenično nekoliko grudica na područjima tijela koje će se depilirati.
 3. Nakon 1-2 minute trebate oštro odstraniti tijesto u smjeru rasta dlačica pritiskom na rub.

Tehnika primjene je idealna za područje pazuha i bikinija, karakteriziran visokim znojenjem i tvrdoćom kose.

Ručna tehnika rada s šećerom tijesto – video

Metoda zavoja

Tehnologija zavoja idealna je za uklanjanje dlaka s leđa, nogu i ostalih značajnih područja. U usporedbi s manualnim postupkom ova tehnika će trebati više vremena i materijala, ali sam postupak je nježniji. Pored šećerne paste, također će vam trebati tkanine ili papirnate trake, kao i lopatice.

Depilacija s shugaranjem zavoja provodi se pomoću mješavine prilično čvrste konzistencije.

Postupak epilacije:

 1. Prije nježite kože s klorheksidinom ili posebnim losionom za dezinfekciju uklanjanja masnog sloja.
 2. Nakon toga nanesite talk na čistu kožu, što omogućuje bolju mješavinu mješavine s tom površinom.
 3. Zatim pripremite šećernu masu – zagrijte ga u mikrovalnoj pećnici ili ga protrljajte u vašim rukama dok ne podsjeća na meku glinu.
 4. Dobiveni materijal ravnomjerno se raspoređuje u tankom sloju u smjeru suprotnom od rasta kose. Najjednostavniji način za to je s lopaticom.
 5. Zatim uzmite tkaninu ili papirnatu traku i pritisnite je na površinu tretiranu tijestom. Ljepljiva traka treba nanijeti preko zalijevanja, prvo ga pažljivo zaglađivati ​​za intimniji kontakt s površinom. Jedna traka za savijanje može se upotrijebiti do tri puta u slučaju da kosa u depilacijskoj zoni nije previše gusta.
 6. Nakon nanošenja mješavine, pričekajte 30 sekundi, tijekom kojeg će se tijesto očvrsnuti i uhvatiti sve dlake.
 7. Rasklopite traku jednom rukom, dok druga ruka treba biti umjereno jaka povući kožu. Zapamtite da ako je napetost preslaba, postupak povlačenja kose može uzrokovati bolne senzacije. Potrebno je ukloniti traku oštrim pokretom u smjeru rasta dlačica.
 8. Nakon toga isperite ostatke smjese toplom vodom i vlaži kožu umirujućom vrhom.

Ova tehnika je također prikladna za uklanjanje dlačica s teško dostupnih mjesta, kao što je bikini zona. No, kod depilacije ove zone potrebno je pokazati više opreza i odstraniti strip od vrlo brzih pokreta da je postupak bio što je više moguće bezbolan. Osim toga, ne zagrijavajte tijesto da biste izbjegli opekline. U drugom pogledu, depilacija bojenjem šangiranja bikini zone ne razlikuje se od ostalih zona.

Jedan traka za povezivanje može se koristiti nekoliko puta

Tkanina od tkanine

Svaka prirodna tkanina, na primjer, lan ili pamuk, pogodna je za proizvodnju zavoja. U ovom slučaju, zavoj se može koristiti nekoliko puta, ako se odmah nakon nanošenja, opere i pat. Da se materijal ne rastegne, izaberite gustiju tkaninu koja će osigurati kvalitativni kontakt s šećernom tijestom.

Ako nemate profesionalne polimerne materijale, kao i tkanine ili papirnate materijale, možete koristiti papir za praćenje visoke gustoće ili papir za pečenje.

Oprema za kuhanje u kućnom videu

Tehnika mulja

S tehnikom spatula, smjesa se nanosi na površinu kože pomoću spatule. Budući da je to prilično nježna tehnika, može se koristiti za depiliranje svih zona, uključujući i bikinije. Između ostalih prednosti – jednostavnost primjene materijala i dulji vremenski raspored dlačica. Ne morate trljati smjesu u rukama, pa je ova metoda prikladna za one koji imaju dugačke čavle i lijepu manikuru.

Za ovu tehniku ​​potrebna je pasta niske ili srednje tvrdoće. Izbor stupnja krutosti materijala određen je temperaturnim režimom u sobi, a također i područjem kojom će se vlasi ukloniti.

Za remagel shugiranje koriste se metalni, plastični ili drveni alat

Kao spatula često se koristi poseban metalni alat, koji je jači od plastike i stoga se ne razbije. Osim toga, upotrebom plastične lopatice teže je nanijeti ravnomjerni sloj trake. Manje pouzdan i alati za depilaciju od drva, koji se mogu koristiti samo jednom.

Postupak depilacije ovom metodom sličan je ručnoj tehnici, osim upotrebe špatule za primjenu smjese na kožu:

 1. Preliminarna koža se integrira s losionom i prahom talka.
 2. Pomoću lopatice, uhvatite mali kvržicu mješavine i nanesite na područje kože, razdjeljivanjem paste laganim slojem. Bolje je ostaviti malu smjesu valjak na kraju sloja, za koji je lako kuka lopatice za uklanjanje tijesta.
 3. Nakon 2 minute lagano povucite kožu i oštro uklonite tijesto, te uklonite ostatke smjese toplom vodom.
 4. Nanesite hidratantnu kožu na kožu kako biste izbjegli iritaciju.

Poskakivanje s lopaticom – video

Talijanska glazura

Koristeći tehniku ​​talijanske glazure obično se izvodi uklanjanje dlaka s površine ramena, nogu i leđa. Ovo je brza metoda uklanjanja dlaka, u kojoj se šećerna pasta brzo širi širokim četkom na površini zone. Pasta za ovaj shugiranje zahtijeva mekanu ili vrlo meku konzistenciju.

Pri primjeni šećerne smjese, ova metoda također koristi spatulu. Pasterasti sloj na koži je tanak kao film. Dalje na izvornom sloju, prsti su prekriveni gustijom tijestom, nakon čega je smjesa rastrgana, kao i u ručnoj metodi. Glavna stvar je da uklanjanje dlaka treba biti učinjeno s vrha prema dolje – na primjer, od lakta do ruke ili od bikini zone do koljena.

Značajna prednost ove metode je da se kod miješanja meke paste s teže, formira optimalna kombinacija, čime se istodobno uklanjaju i tvrda i tanka kosa. Posebno je metoda talijanske glazure prikladna za one koji će prvi put pokušati sranje.

Metoda talijanske glazure – video

Tehnika prskanja

Tehnika squeegeea slična je postupku shpag, no umjesto lopatice koristi se kozmetički štrcaljka. Ovaj alat izrađen je od plastike. Za različite zone depilacije, dostupni su uređaji različitih veličina.

Za ovu tehniku ​​koristi se paste koja ima mekanu ili srednju tvrdoću.

Za uklanjanje paste iz posude, koristi se štrcaljka, koja zatim primjenjuje smjesu na kožu. U svim drugim aspektima liječnička tehnika se ne razlikuje od tehnike spatule.

Epilacija nogu u liječničkoj tehnici – video

Koji način odabrati

Budući da je glavna prednost manualnih tehnika manje traumatska, budući da ovaj postupak ne razgrađuje kosu, a utjecaj na kožu je minimalan.Budući da se tehnika izvodi rukama, pokretima je lakše kontrolirati nego s lopaticom. Smjesa se dodatno zagrijava rukama.

S druge strane, za početnike ili kod izvođenja postupka kod kuće, bolje je upotrijebiti zavoje. Ova metoda štedi vrijeme i prikladnija je i jednostavnija. Njegov nedostatak je veći traumatizam: tijekom postupka, kosa može slomiti, a na koži – može biti modrice. Osim toga, ova tehnika zahtijeva više materijala.

U idealnom slučaju, bolje je kombinirati ove tehnike. Klasična ručna metoda kao cjelina je nježnija metoda za uklanjanje dlaka, posebno pogodna za depilaciju intimnih područja. Za zonu dubokih bikini, ručna metoda s primjenom je idealna. Uz pomoć tehnologije vezivanja lako je ukloniti gustu kosu, kao i vlasi na licu, nogama i rukama. Za uklanjanje vegetacije u pazuha, bolje je koristiti kombinaciju tehnika vezivanja s aparatom.

Odabir gustoće paste šećera – video

Tehnike koje se koriste za uklanjanje dlaka metodom shugiranja razlikuju se u svojstvima postupka, području uklanjanja dlaka, korištenja pomoćnih materijala.Pri odabiru određene tehnike oslanjajte se i na uvjete pod kojima ćete izvesti uklanjanje dlaka – kod kuće ili u salonu.

Pogledajte videozapis: Kako igrati kuglanje (odabir i bacanje kugle)?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: