Lasersko uklanjanje dlaka za muškarce - postupak uklanjanja dlaka na leđima, bradi i bikini

Opis laserskog uklanjanja dlaka za muškarce: suštinu postupka, prednosti i kontraindikacije

Iako lasersko uklanjanje dlaka za muškarce društvo nije dugo percipiralo kao egzotično, ipak se radi značajno u manjim količinama (u smislu broja pacijenata i monetarne cirkulacije) nego epilacije za žene.

Druga stvar je da muško laser uklanjanje dlaka jasno prevladava nad svim drugim vrstama uklanjanja dlaka, imaju neporecivu superiornost nad njima. Razlozi za to su razumjeti.

Bit postupka

Značenje laserskog postupka za uklanjanje dlaka svodi se na uništavanje korijena (žarulja, folikula) kose, zbog čega ispada, a novo na svom mjestu ne raste. Razaranje je uzrokovano usmjerenom laserskom zrakom koja zagrijava pigment (melanin) sadržan u korijenu dlaka.

Opskrba krvlju folikula također je uznemirena. Moderna laserska oprema omogućuje koncentriranje izravnog utjecaja topline na daske.

Prije početka operacije, čovjek sam, nakon što je radio s britvom, mora paziti da je njegova vegetacija kosa spremna za nju – stvar je kosa narasla preko 1 mm neće biti prikladna za lasersko uklanjanje dlaka.

Osim toga, prije sesije:

 • dulje vrijeme (do polumjeseca) antibiotici su zabranjeni (tetraciklinski vladari su posebno opasni) i izloženost vatri;
 • tijekom tri dana koža ne bi trebala doći u kontakt sa supstancom koje sadržavaju alkohol;
 • šest sati za uklanjanje dlaka na prihvatljivu veličinu.

A sam postupak se kombinira s nekim mjerama opreza. Prije primjene manipulatora na kosu, kozmetičar će zatražiti od klijenta da nosi naočale tamnim zaštitnim lećama koje štite oči od zračenja.

Znate li? Prije gotovo pola stoljeća, ljudska je ruka slučajno došla pod lasersko zračenje, ostala je bez vlasi i izazvala lasersko uklanjanje dlaka.

Kako je

Među razlozima zbog kojih ljudi odlučuju o uklanjanju dlačica, a to je laser, prvo mjesto je želja da se riješi višak kose, nadilazeći konvencionalne pojmove normalnosti.

Ali postoje i druga razmatranja:

 • nemogućnost korištenja drugog postupka epilacije zbog alergije na njega;
 • uporaba drugih vrsta uklanjanja dlačica ne drži korak s njezinom bržom nastavljanjem i rastom;
 • osjećaj (prilično temeljit) potpune sigurnosti i bezbolnosti;
 • privlačnost tehnoloških inovacija.

Prvo savjetovanje s specijalistom trebalo bi, osobito, dati odgovor na pitanje o vremenskoj perspektivi uklanjanja višak kose, što zauzvrat ovisi o broju potrebnih sjednica. Također je važno s gledišta materijala.

Standard uključuje ciklus od 5 do 15 sesija s intervalima od 3 do 7 tjedana.

Jedna sjednica traje ne više od jednog i pol sata, ali minimalni svibanj biti deset minuta. Nakon što se pacijent smjestio u udobnu posebnu stolicu (na stolu ili kauča), kozmetičar počinje manipulirati uređajem koji stvara lasersku zraku na određenom području kože. Tijekom postupka stručnjak hladi kožu s kontaktnim gelom.

Uređaj za epilaciju odabire stručnjak na temelju učinkovitosti rada i područja koja će se liječiti. Uobičajeno se koristi stacionarna oprema, ali je također moguće koristiti prijenosne epilacije, među kojima su RIO uređaji (RIOLaserSalon, RIO-LASH-3000), na primjer, vrlo poznati.

Videozapis prikazuje proces modeliranja brade pomoću laserskog uklanjanja dlaka.

Važno je! Odmah nakon sjednice laserskog uklanjanja dlaka, ne možete sunčati, koristiti kozmetiku koja sadrži alkohol i mokro tretiranu kožu.

Rezultati laserskog uklanjanja dlaka

Ne biste se trebali postaviti za brzo postizanje cilja (samo cilj mora biti jasno formuliran). U ljudima, kosa je vrlo različita u strukturi i gustoći, te u drugim parametrima. Pristup svima je strogo individualan.

Oslobađanje od kose će biti rezultat cijelog tečaja. U svom je smjeru moguća odstupanja, ali vektor kretanja prema cilju ostaje nepromijenjen.

Najvjerojatnije, optimizam će dodati prvu sesiju, nakon čega rast kose u većini slučajeva usporava, postaju rjeđi i strukturno mekši. Oko 15% dlačica nestaje bez traga, ali ne odmah – gubitak nastaje u 15-20 dana.

Do kraja tečaja dobit će se dobro raspoloženje jer će glatka koža bez vlasi koja se dobiva nakon posljednje sesije dugo ostati u čovjeku, bez iritacije i osipa.

Gdje mogu napraviti lasersko uklanjanje dlaka?

Muško uklanjanje dlaka se ne podudara s dame za niz mogućnosti. Razlog leži u temeljnim razlikama između organizama oba spola. Na muškom tijelu nema previše mjesta bez kose. Na primjer, lasersko uklanjanje dlaka lica muškarcima može se nazvati pravilom, dok je za žene izuzetak. Muški hormoni uzrokuju krutiju strukturu same kose. Posljedica je postupci epilacije na muškoj koži su izdržljiviji, a njihov broj je dulji.

Koje zone se može izvesti postupak

Web stranice koje muškarci najčešće odlučuju podvrći epilaciji su:

 • leđa i prsa;
 • područje tradicionalnog muškog brijanja (brada i područja u blizini jagodica i iznad gornje usne);
 • nos, nos, uši i vrat;
 • prsti.

Lasersko uklanjanje dlačica muškaraca: područja gdje je uklanjanje dlačica laserom nepoželjno

Laserski je medicinski uređaj. Ne štetne kože i organa, zrake su sposobne ukloniti kosu iz bilo koje zone na površini ljudskog tijela. Nema medicinskih kontraindikacija, osim onih koje su zajedničke cijelom postupku za pojedina mjesta kože. Stoga, od materijalne sfere, pitanje nepoželjnosti njihove laserske obrade ide u sferu razmišljanja i osjećaja.

Pri donošenju odluke čovjek treba jasno razumjeti (a kozmetičar ga treba podsjetiti) da, recimo, on neće moći brbljati brkove za određeno vrijeme (što može dugo trajati) sa svojom željom. Isto vrijedi i za lasersko uklanjanje dlaka brade.

Internet je pun popularizacije laserskog uklanjanja dlačica u bikinijskom prostoru namijenjenom muškarcima. To je motivirano u većini slučajeva zbog veće spolne privlačnosti za žene. U međuvremenu, poznato je da procjena seksualnosti nije ista, ne samo za različite spolove, već i za različite predstavnike istog spola.

Muškarci se smatraju racionalnijima od žena. Imaju nešto za razmišljanje, čineći izbor u korist napuštanja kose na određenim dijelovima vašeg tijela.

Mitovi o laserskom uklanjanju dlaka

Mitologija je svojstvena svim fenomenima. Postupak se pripisuje takvoj karakteristici kao konačnosti postupka. Recimo, ako uklanjate dlake na leđima čovjeka s laserom, koža će zauvijek ostati glatka i bez vegetacije.

Širenje takvih zabluda najčešće je uzrokovano nepravednim oglašavanjem, osmišljeno kako bi se maksimalno povećala uključenost korisnika.

Zapravo, lasersko uklanjanje dlaka leđa muškaraca je sposobno, uključujući i višegodišnje čišćenje kože, ali se ne biste ni pokušali boriti protiv prirodnih sposobnosti tijela.

Znate li? Folikuli kose savršeno se mogu oporaviti.

Govoreći o bezbolnosti postupka, preporučuje se izbjegavanje riječi "apsolutno".

Doista, u usporedbi s epilacijom šećera (šokiranjem) ili waxingom za muškarce, laserska zraka može izgledati potpuno nevidljiva.

No, lako se tolerira velika većina klijenata, lagani trnci na epiliranom području nekima od njih mogu se činiti vrlo bolnim zbog individualne osjetljivosti epidermisa.

Priče o štetnim djelovanjima laserskih zraka na koži, navodno sposobne uzrokovati kobne bolesti, preporučljivo je čak ni slušati. Metoda je testirana mnogo puta, praksa njegove primjene daje u tom smislu potpuno pozitivne statistike.

Prednosti postupka

Prednosti postupka za uklanjanje dlaka s laserom odnose se na razloge zašto muškarci preferiraju. Na primjer, slučajevi alergijskog imuniteta na lasersku zraku još nisu statistički zabilježeni, dok se druge operacije epilacije ne mogu reći.U ovom članku možete pročitati više o prednostima i nedostacima postupka.

Popis ostalih dobro poznatih prednosti laserskog izlaganja kosi može uključivati:

 • bezbolnošću, izraženo blagim zagrijanim prigušenjem prethodno blago hlađene kože (kozmetičari koriste posebne gelove i slično);
 • nedostatak sjednice;
 • selektivnost – samo je vegetacija na koži pogođena, ali ne sama koža (ako nije mračna);
 • univerzalnost – nema područja površine tijela na kojima se lasersko izlaganje nije moglo primijeniti;
 • trajanje učinka (od 2 do 5 ili čak 7 godina).

Pogledajte video za iskustvo uklanjanja dlačica iz pazuha.

Kontraindikacije i ograničenja

Izravne kontraindikacije za upotrebu laserskog uklanjanja dlaka su bolni uvjeti muškog tijela, povezani s:

 • onkologija;
 • bolesti krvnih žila i srca;
 • dijabetes;
 • infekcije s groznicom;
 • lezija kože (u područjima gdje se planira provesti postupak).

Bolesti, u načelu, nestaju, tako da gore navedeni razlozi za odbijanje laserskog uklanjanja dlaka mogu se smatrati vremenskim ograničenjima. Kao prisutnost novo stečenog tan na koži.

No, koža, natopljena mrljama, velik broj trajnih tetovaža i / ili znakova (moles), kao i individualne netrpeljivosti, čini njegovu primjenu općenito nemogućim.

Pa, konačno, siva, crvena i samo plava kosa morat će se ukloniti bez lasera, budući da niska razina melanina u njihovim folikulima neće dati željeni destruktivni učinak.

Važno je! Pokušaj upotrebe lasera za tamnu kožu može uzrokovati opekline.

Navodi da najmodernija laserska oprema ne može oštetiti tamnu kožu, i dalje čeka čvršće dokaze. Međutim, oni koji to žele doživjeti na svom putu, nisu naređeni.

Estetski osjećaj koji je svojstven muškarcima ponekad zahtijeva manje žrtve od ženske ljepote. Lasersko uklanjanje dlaka pomaže jačem seksu kako bi se smanjile ove žrtve.

Pogledajte videozapis: Laserska epilacija za muškarce – DermaVille

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: