Pravila i značajke brijanja kose u intimnom području kod muškaraca

Osnove brijanja muških intimnih zona

Dobro njegovani ljudi uvijek su bili u modi. Sve više i više muškaraca pokušava gledati sebe u ravnopravnosti sa ženama. I muški intimni brijanje posljednjih godina ne zvuči ludo.

Prije toga, samo su sportaši ili plesači pribjegli intimnoj frizuri, ali sada je ovaj postupak vrlo uobičajen za mnoge "prosječne" muškarce. Za one koji su odlučili o ovom koraku, ali ne znaju sve suptilnosti i tehnologije, ovaj je članak namijenjen.

Svi pro i kontra

Uklanjanje dlaka ima nekoliko pozitivnih aspekata. Brijanje na intimnim mjestima pomaže muškarcu da se nosi s akumulacijom svih vrsta bakterija i mikroorganizama na ovom području.što ima pozitivan učinak na održavanje čistoće i higijene. Također, uklanjanje dlaka u području genitalija daje samopouzdanjeTo ukazuje na to da muškarac brine i promatra sebe. Osim toga, mnoge su žene poput muškaraca, obrijanih, ne samo na licu.

Znate li? Curlna stidna kosa zbog činjenice da folikuli na ovom području nisu okrugli, kao i na drugim mjestima, ali ovalni.

Kod brijanja kose u prepona muškarci imaju negativne čimbenike. Poput svakog uklanjanja dlačica s britvom,može izazvati iritaciju i svrbež kože, au žurbi postoji opasnost od pojave abrazije i rezova kroz koje infekcija može ući u tijelo.

Zašto rastu kosu u bikinijskoj zoni

Prema jednom mišljenju u ovom broju, znanstvenici još nisu došli, ali postoji nekoliko teorija. Najčešći je za zaštitu genitalija od utjecaja na okoliš (održavanje topline, zaštita od infekcija). Prema drugoj teoriji, prisutnost vegetacije u intimnoj zoni pokazana je i seksualnom zrelosti i spremnošću pojedinca za reprodukcijom. To dovodi do još jedne pretpostavke – pheromoni akumuliraju u kosi i privuku suprotni spol.

Znate li? Brijanje genitalije došlo nam je s Istoka. Intimna šišanja tamo su i za žene i muškarce zbog osobne higijene.

Kako brijati kod kuće?

Uklanjanje dlačica u intimnom području kod kuće obično nije čovjek velike poteškoće, jer svatko može zadržati britve u svojim rukama. Potrebno je samo pridržavati se određenog algoritma.

Sigurnosne mjere

Prije postupka potrebno je poduzeti sve mjere predostrožnosti: provjerite je li oštrica dovoljno oštra, pregledajte kožu zbog prisutnosti iritacije.Također, električni britva ne može se koristiti za brijanje skrotuma, budući da je koža vrlo tanka i rastezljiva i može se lako rezati.

Priprema

Prije nego što nastavite izravno s depilacijom s britvom, trebate rezati kosu, po mogućnosti s trimerom, do duljine 0,5 cm. Dulja kosa će začepiti oštricu britve.
Prije postupka, popiti vruću kadu ili tuš. To će pomoći parati kožu, što će smanjiti rizik od negativnih posljedica.

Pogledajte videozapis o tome kako brijati prepone.

Proces brijanja

Nakon pripremnih faza potrebno je nanijeti gel ili brijanje.

Važno! Odaberite lijek za osjetljivu kožu. Bolje je napustiti jake okuse, poput mentola, mogu izazvati iritaciju.

Brijanje trebaju samo oštre mlaznice s 3-4 oštrice, U samom procesu, glavni uvjet je stvoriti savršeno glatku površinu istezanjem kože. Pokušajte brijati kratkim potezima, stavljajući minimalni pritisak na oštricu. Nakon svakog pokreta aparat treba ispirati. Brijanje je poželjno za rast kose – u ovom slučaju, rizik od urušene kose se smanjuje.

Briga za stražnjicu

Dalje, potrebno je isprati ostatke pjene vodom, prati suhu kožu ručnikom i nanijeti sredstva nakon depilacije. Za sprečavanje iritacije primjenjuje se antiseptička krema. Na onim područjima koja dolaze u dodir jedni s drugima, možete staviti dječji prah. Preporučljivo je svakodnevno liječiti kožu s hidratantom.

Znate li? Svjetski rekord za duljinu kose u bikinijskom području pripada ženi iz Cape Towna, Mahonija Vi. U ovoj ženi dosežu 71 cm.

Brijanje intimnog područja u kabini: tko se obratiti

Brijanje intimnog područja kod kuće često se čini muškarcem previše problematičnim, teškim, zastrašujućim neugodnostima procesa. U tom slučaju preporučujemo da se obratite u kozmetičkom salonu stručnjaku koji će pristupiti slučaju sa svim profesionalnostima, Obično u salonima nudi alternativu uobičajenom epilacijom brijanja – voska.

Ovaj postupak je, naravno, bolniji, ali učinak traje mnogo dulje. Osim toga, rizik od iritacije i svrbeža nakon brijanja u intimnom području, koji uzrokuje nelagodu čovjeku, svodi se na minimum.

Značajke prepuracije prepona i anusa

Uklanjanje dlaka ima svoje osobine u svakoj intimnoj zoni, zbog strukture tih organa. Razgovarajmo o ovim nijansama.

Groin i Anus

Najčešće je ležanje bradavica u muškaraca. Tako se s vremenom smanjuje rizik smanjenja. Također možete to učiniti sjedi na zahodu ili u kupaonici (u ovom slučaju je prikladno ispirati oštricu ispod slavine iz tuš). Za više udobnosti, možete koristiti zrcalo. Posebno je korisno kada se briše analni – to je najčešće teško dostupna zona, a najčešće morate mladoženja. To morate učiniti radijalno, od središta do rubova, s najvećom pažnjom za rad s britvom u području sfinktera.

Važno! Brijanje na ovom području je lakše kada je penis u uspravnom stanju. Dakle, koža je napeta i nema potrebe podupirati svoju drugu ruku.

Brijanje penisa i jaja

Brijanje testisa i područja oko penisa muškarca treba tretirati s velikim oprezom, jer je koža na tim područjima najzahtjevnija i vrlo je lako ozlijediti te važne organe.

Skrotum bi trebao biti obrijan u smjeru rast kose, od sredine do rubova, polazeći ispod penisa. Brijanje napraviti od ispred jaja, a zatim idite na stranu i leđa površine.Zapravo, proces uklanjanja dlačica na ovom području prilično je dugotrajan i nezgodan, tako da bi pomoć, na primjer, druga polovica bila vrlo korisna.

Moguće komplikacije nakon brijanja

Iritacija u prepona često se javlja nakon brijanja, pogotovo ako je taj postupak prvi put izveden. Kao što je već spomenuto, za smanjenje takvih posljedica može biti oštra oštrica, parena koža. Ako se, međutim, taj fenomen ne može izbjeći, koriste se posebni anti-iritacijski agensi, na primjer Bepanten ili Panthenol.
Koža obično itks nakon brijanje prepone kada kosa počinje rasti.

Opcije za što učiniti u ovom slučaju, samo 3: pate, ponovno brijanje ili koristiti krema s kortizonom. Svakim novim postupkom, koža će se koristiti i šuga postupno će nestati.

Ako su pokreti britve neuspješni, mogu se pojaviti rezovi. Brže liječenje potiče lijek "Baneotsin". Od folklornih lijekova dobro pomaže sok od aloe.

Također jedna od komplikacija je proces urušene kose i, kao rezultat toga, formiranje gubljenja. Kako bi se spriječio ovaj fenomen, kožu bi trebalo pročišćavati dan nakon postupka uz pomoć posebnih proizvoda ili tkanine.

Dakle, opisali smo sve faze i karakteristike pubičnog brijanja i svećenika u muškaraca.Sada ostaje da shvati nužnost ovog postupka za vas i, ako su argumenti "za" prevagnuli – početi proces.

Pogledajte videozapis: Kurs i obuka za depilaciju, kursevi depilacije

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: