Epilacija tijekom trudnoće: je li moguće to učiniti, kako se brijati u takvom razdoblju, recenzije, savjeti

Otklanjanje neželjenih dlačica u trudnoći

Izgleda dobro njegovan je prirodna želja svake žene. Zbog modernih kanona ljepote za većinu fer seksualne nepoželjne vegetacije na tijelu je neprihvatljivo. Tijekom trudnoće, pitanje mogućnosti provođenja epilacije osobito je relevantno. Tako da žene u tom razdoblju mogu ukloniti neželjenu vegetaciju? Ako je tako, koje su metode sigurne?

Značajke epilacije tijekom trudnoće

Možete se riješiti nepotrebne vegetacije na dva načina. Jedan od njih je uklanjanje dlaka – postupak u kojem se kosa uklanja iz korijena. Druga metoda, nazvana depilacija, uklanja dio kose koji se nalazi iznad površine kože. Epilacija vam omogućuje da zadržite glatkoću kože dulje vrijeme. Trudnoća je vrijeme globalnih promjena u tijelu, kada mijenjanje hormonskog podrijetla može izazvati povećani rast kose. Istodobno, rastući trbuh otežava ženi pristup joj nogama ili bikinijskoj zoni. Riješite se nepotrebnih dlačica tijekom tog razdoblja ne samo poželjno nego i neophodno – posebno u intimnim mjestima (iz higijenskih razloga).Važno je da postupak nije nepotrebno bolan.

Uklanjanje neželjenih vegetacija tijekom trudnoće neophodno je ne samo za estetiku već i za higijenu

Kada trebate raditi bolje i na koji način odabrati

Je li uklanjanje dlačica moguće u razdoblju djeteta, ovisno o tromjesečju. U vremenskom roku do 12 tjedana, bolje je bez takvih postupaka. Fetus je vrlo ranjiv u ovom trenutku, a bol koji prati uklanjanje dlaka može pridonijeti hipertenziji maternice. Drugi i treći trimesteri su najpovoljniji. Metode uklanjanja dlaka koje se ne preporučuju u bilo kojem trenutku tijekom trudnoće uključuju:

  • elektroepilacija – učinak struje na tijelo može nepovoljno utjecati na razvoj bebe;
  • lasera i fotoepilacije – rezultati utjecaja na fetus tih tehnika nisu potpuno proučavani;
  • Elos-epilacija, dioda i slične tehnike.

Budući da Elo-epilacija kombinira dvije vrste energije koja utječe na folikule dlake, zbog povećane osjetljivosti kože tijekom trudnoće, ženama se ne preporučuje upućivanje na tu tehniku

Mogu se primijeniti i drugi načini za uklanjanje neželjenih biljaka.Neke su metode dopuštene pod određenim uvjetima.

Korištenje elektroepilacije kućanstva

U bilješci o uređaju napisano je o nedopustivosti njegove uporabe u razdoblju djeteta. Međutim, osim vrlo jakih bolova nije moguće održati bez opasnosti za zdravlje majke i djeteta koristiti epilator. Poznanstvo s uređajem za vrijeme trudnoće nije potrebno, ali ako je prije nego što koristi, možete sigurno nastaviti za uklanjanje dlačica ovom metodom.

Epilacija voska i šokiranje

Uklanjanje dlačica voskom ili šećerom omogućava dugoročno zaboravljanje neželjenih biljaka. Glavni nedostatak ovih metoda epilacije je bol, pogotovo u slučajevima kada se prethodno ne prakticira šiling ili vosak. Ako je poznata upotreba voska ili šećerne paste, možete sigurno ukloniti neželjenu vegetaciju uz pomoć i tijekom trudnoće.

Više o slugiranju tijekom trudnoće – u našem članku: Je li moguće napraviti šokiranje tijekom trudnoće?

Depilacija i shugaring – najsigurnije i najučinkovitije metode uklanjanja dlačica, ali zbog bolova može postati nemoguće za neke trudnice

Tehnike s najnižim rizikom od štetnih učinaka na fetus

Depilacija pomoću stroja ili posebne krema je bezbolna, ali ima svoje nedostatke. U prvom slučaju, efekt je vrlo kratkog vijeka, osim dva su negativni čimbenici – složenost takvog postupka u kasnoj trudnoći i vjerojatnost iritacije kože. Korištenje depilatornih kreme je dopušteno, ako prije trudnoće ova sredstva nisu uzrokovala alergije. U svakom slučaju, prije postupka, vrijedno je testirati na malom području kože.

Savjeti za uklanjanje neželjenih dlaka tijekom trudnoće

Prilikom uklanjanja neželjenih biljaka tijekom razdoblja djeteta, treba poštovati sljedeće preporuke:

  • odabirom nježne kreme, trebali biste pažljivo pročitati njegov sastav – boje i mirisi mogu uzrokovati alergije;
  • nije potrebno provesti postupak ako je previše bolno – stres može negativno utjecati na zdravlje djeteta;
  • potrebno je isključiti bolesti kože;
  • nakon uklanjanja dlaka morate obrišiti tretirana područja s vodikovim peroksidom – to će usporiti rast novih vlasi.

Video: Mogu li ukloniti dlačice za trudnice?

Recenzije

Ne znam kako su ostali, ali kosa mi je rasla s redoupliranom snagom tijekom trudnoće. I još više crne nego inače. Da, čak je i rastao na onim mjestima gdje prije nisu rasti. Ali nisam razmišljao o uklanjanju dlačica – koristio sam samo stroj. Što se tiče uklanjanja dlaka, onda jedan ili drugi način – to je stres za tijelo, iako mali. Rebenochku upravo iz ovoga neće biti bolje. Bolje je pričekati malo i voditi brigu o svojoj ljepoti nakon rođenja.

voljeni

Čak i ako vam liječnik kaže da je u redu, uklonite dlačice zdravlje, ne bih vam savjetovao, bolje je da to ne učinite. Trudnica bi prije svega trebala razmišljati o zdravlju djeteta, pokušajte ga ne nauditi ničim. Ali on reagira na sve što njegova buduća majka osjeća. Pa zašto bi mu trebao dodatni stres? Naravno, želim biti dobro njegovan i lijep u svakom stanju, ali možete pričekati malo. I dok možete sigurno koristiti najčešći britva, ništa strašno i strašno u ovom. Evo, rađajte, a zatim ponovno uklonite dlačice na svim mjestima gdje želite.

Tatiana Shumeiko

Ja sam šarmantni majstor i želim reći da ako je djevojka prije trudnoće učinila takav postupak, onda za to vrijeme nema smisla odbijati zaliti.Ovo je sasvim siguran postupak jer su svi proizvodi hypoallergenic i prirodni. Malo ljudi može imati alergiju. Ali ako se taj postupak nije učinio prije trudnoće, bolje je da ga ne započnete tijekom nje. Budući da ne poznajete razinu boli i kako će bol utječe na vašu trudnoću. Vjerojatnost pojave maternice s boli i stresnim senzacijama vrlo je visoka. I još gore. Ali ne bih savjetovao više radikalnih metoda uklanjanja dlačica. Ako brijanje nije prikladno, tada je moguće upotrijebiti kremu za depiliranje. Tako sam uklonio kosu u bikinijskoj zoni tijekom trudnoće.

Irene

Većina stručnjaka nije protiv postupka uklanjanja dlačica tijekom dojenja. Međutim, vrijedi pokušati izbjeći nepotrebno bolne načine i pričekati prvi trimestar. Inače, svaka žena ima pravo sami odlučiti kako se pobrinuti za njezin izgled.

Pogledajte videozapis: KAKO UKLONITI DLAKE SA LICA PRIRODNI PUTEM!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: