Znanstvenici su identificirali područja mozga odgovornog za velikodušnost.

Otkriće znanstvenika Oxforda – identificirali su područja mozga koja “generiraju” velikodušnost

Osobne osobine osobe i prirode njegova karaktera dugo su bile pod oružjem znanstvenika. Nedavno je Sveučilište Oxford procjenjivalo razinu velikodušnosti ispitne skupine i zaključilo je da je taj osjećaj generirao određeno područje mozga.

Pokus je uključivao volontere koji su igrali računalnu igru. Za uspješno izvršene misije, dobrovoljci su zamoljeni da odaberu jednu od dvije akcije – da daju nagradu jednog od igrača ili ga koriste za vlastite svrhe.

Tijekom dobrotvornog djelovanja, prednja koštana srž mozga aktivirana. Znanstvenici su uspjeli identificirati sličnu reakciju skeniranjem volontera pomoću MRI stroja.

Neuronska reakcija promatrana je daleko od svih članova skupine, ali samo među najosjetljivijim i osjetljivijim. Pokus je proveden pod vodstvom dr. Patricie Lockwood, koji je na položaju profesora Odjela za eksperimentalnu psihologiju.

Ona izvještava da su sudionici s razvijenijom razinom empatije brže donijeli izbor u korist drugih igrača. A reakcija koštanog mozga mozga bila je izraženija.

Prošle studije dna mozga pokazale su da je područje kosti manje aktivno kod ljudi koji su skloni depresiji i bipolarnom poremećaju. Ovo otkriće će biti korisno za psihološko istraživanje osobe, što omogućuje bolje razumijevanje motiva antisocijalnog ponašanja.

Pogledajte videozapis: Sjećanje na kraj svijeta (puni dokumentarac)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: