Fito-smola za depilaciju - prednosti i primjena

Phytosmola – alternativa varijanta bioepilacije

Zajedno s poznatim i poznatim suvremenim sredstvima za uklanjanje dlaka (britva, voska), smola za depilaciju dobiva popularnost. Različiti načini uklanjanja kose omogućuju odabir optimalne metode za svaku osobu.

Moguće je riješiti višak vegetacije na bilo kojoj razini bogatstva i zaposlenosti. Osim toga, to je metoda korištenja prirodnih sirovina. Stoga se epilacija s smolom odnosi na bioepilaciju ili tehnike fito-depilacije.

Kozmetičari vjeruju da je ova metoda prikladna za sva područja tijela i na osjetljivim područjima (bikini, "antene" na licu, aksijalne udubine) i savršeno radi. To osigurava dodatne prirodne komponente fitomasa – meda, bora smole ili ekstrakta oraha.

Med dodaje zagrijavanje i antibakterijski učinak. Borovnica zaliječi mikrotraume, sadrži korisne tvari za kožu – vitamine, mineralne soli, masne kiseline. Ekstrakt oraha ne dopušta brzim rastu dlake, hrani kožu esencijalnim aminokiselinama i mineralima. Potiče uklanjanje toksina, ima snažan ljekoviti učinak.

Alternativna bioepilacija

Ako uspoređujemo dvije vrste bio-epilacijskog voska i koriste fito-smolu, tada se drugi način ponekad pojavljuje na vrhu. Epilacija s prirodnom fito-smolom pruža:

 1. Osjećaj udobnosti nakon postupka – bez nadraživanja. Jedino će ograničenje biti netrpeljivost pčelinjim proizvodima. U drugim slučajevima, neće čak trebati dodatna sredstva za uklanjanje neugodnog "okusa" depilacije.
 2. Osjetljiv utjecaj. Zagrijavanje sposobnosti meda priprema kožu, širi pore i omekšava zonu epilacije. U slučaju mikrotrauma, smola sap odmah ima ljekoviti učinak. Nije potrebna uporaba dodatnih terapijskih formulacija.
 3. Dosta dugoročni učinak postupka. Tijekom sesije, fitotna smola pomaže ukloniti korijene kose. Kao rezultat, nema "čekinja", rastuće vlasi na krajevima su meke i nježne. Redovita izloženost proizvoda čini ih slabijima, korijenje slabi i tretirano područje postaje čisto.
 4. Brza i praktična obrada instrumenta i mjesto depilacije nakon postupka. Dovoljno male količine vode na ugodnoj temperaturi. Sa svojom pomoći lako je isprati ostatke sredstava.

Depilacijska smola – vrijedna alternativa postupku voska. Svojstva prirodnog lijeka razlikuju se od uobičajene saće:

 1. Tijekom waxinga, nema smisla da je mokri.
 2. Ovaj proizvod je vodootporan i zahtijeva poseban otapalo, ali Fitosmol lagano obavija kosu, prodire u pore na kožu i zasiže dermiju vlagom.
 3. Ako dugo držite smolu, njegov kontakt s kosom postaje bolji. Kod rada s tvrdom kosom, smola se nanosi više puta. S ovim pristupom, lomljena kosa na tretiranom području ne ostaje.

Postupak provodimo

Smola od medija nanosi se na različite načine, ovisno o gustoći smjese. Postoje dvije glavne metode:

 • ručni rad;
 • pomoću uređaja (valjka).

Depilacija s fitomikselom ne zahtijeva posebnu pripremu. Jedini uvjet je higijensko liječenje. Da bi smola bila potrebna konzistencija, zagrijavanje nije potrebno.

 1. Područje depilacije se nakon temeljitog čišćenja liječi antiseptičkim sredstvom za dezinfekciju.
 2. Šupljina usta s rukama i lopaticom ravnomjerno raspoređena na mjestu depilacije.Ova metoda je prikladna za rad s zonom bikinija, gornje usne, pazuha. Morate uzeti dio smole bilo koje veličine i dodati po potrebi. Važno! Postavite komade u smjeru rasta dlačica, ali uklonite – protiv rasta, nakon minute. Na taj način, koristite oštru pokret pokreta. Bol je minimalan.
 3. Završite postupak primjenom sedative. Također koristite antiseptičke pripravke i pripravke koji usporavaju rast dlake.

Fitosmola omekšava gornji sloj dermisa. S dugim kontaktom s kožom, alat značajno proširuje pore. Smola prodire kroz pore i kontakte s folikulima kose, otvarajući usta. Oštar uklanjanje dijela smole dovodi do učinkovitog uklanjanja dlačica. Nema upaljenih, razbijenih vlasi. Temperatura sirovina ne uzrokuje opekline. Ovo razlikuje depilaciju smole od drugih vrsta bio-epilacije. Ako je prostorija u kojoj je postupak suviše vlažan, preporučuje se miješanje smole s talkom.

Pri obavljanju depilacije s fito-smolom kod kuće, uobičajeni uvjeti često koriste lopaticu ili kazetni valjak. To je prikladno za velike dijelove tijela.Sirovina se u ovom slučaju zagrijava u tekuće stanje. Uklonite fitomass upotrebom jake trake pamučne tkanine.

Salon postupci se provode uz pomoć posebnih uređaja – valjaka, matrica za dizajn bikinijskog područja. Za sirovine u svim slučajevima koristite prirodne sastojke – med, ekstrakte, melase ili karamelu.

Preporuke za ograničavanje postupka

Za uklanjanje dlačica fitosmola nepoželjno je kada:

 1. Izražene bolesti kože. To uključuje neurodermatitis različitih etiologija, psorijaza, ulcerativne kožne lezije, ekcem.
 2. Kršenje venskog odljeva – tromboflebitis, varikozne vene.
 3. Oštećenje mjesta depilacije – opekline, pukotine, posjekotine. Promjene na koži nepoznatog podrijetla.
 4. Bilo koja neoplazma. Depilacija se ne provodi na mjestima papiloma, bradavica, molova. Pojedinačno obrazovanje također se ne tretira.
 5. Poremećaji sposobnosti zgrušavanja krvi.

Pažljiv postupak zahtijeva razdoblje trudnoće. Potrebna je konzultacija ginekologa. Čak i ako ne postoje vidljive manifestacije za ograničenje, prije početka postupka vrijedi posjetiti liječnika.Neki poremećaji u tijelu mogu primijetiti samo stručnjak. To će vam pomoći u održavanju zdravlja, kako biste dobili željeni rezultat. I što je najvažnije, nemojte imati poteškoća s uklanjanjem neočekivanih problema.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: