Plastična kirurgija za povećanje grudi: cijena, recenzije, vihe

Plastična kirurgija za povećanje grudi – je li to potrebno?

Ženska dojka se sastoji uglavnom od žljezdanog tkiva i masti, a njegova veličina ovisi o genetici, tjelesnoj strukturi, postotku masnog tkiva u tijelu. Matične žlijezde su osjetljive na hormonske promjene povezane s ženskim ciklusom, trudnoćom i porođajem, laktacijom. Ovisno o hormonalnoj podlozi, dojka se može povećati u volumenu ili, obrnuto, smanjivati. S godinama, koža se proteže i prsa se deformiraju, ovaj se proces pogoršava žljezdanom degradacijom. Je li potrebno obaviti plastični kirurški zahvat, koji je dizajniran na takav način da je nemoguće "pumpati" ili promijeniti oblik na prirodan način. Stoga ženska želja za mamoplastikom, suprotno utvrđenim stereotipima "silikonskih plavuša", nije uvijek uzrokovana banalnom željom za povećanjem dojke po nekoliko veličina kako bi se zadovoljili moderni kanoni ljepote.

Tko je izložen plastičnoj operaciji za povećanje grudi?

U pravilu, ako žudnja žene da djeluje na nju i tako normalna, grudi ne podupire objektivna potreba za poboljšanjem izgleda žlijezda mliječnih žlijezda, plastični liječnici preporučuju da napuste kirurške zahvate.U dobrim klinikama s takvim pacijentima djeluje kompetentni psiholog, pomažući ženi da utvrdi izvedivost operacije.

U slučajevima gdje grudi očito zahtijevaju korekciju, mamoplastika je poželjan postupak. Ova operacija doprinosi ne samo kako bi se postigla dobar estetski rezultat, ali i pozitivan učinak na pacijenta psihe: poboljšava samopoštovanje, eliminira kompleks, poboljšava kvalitetu života.

Stoga su indikacije za povećanje mamoplastije:

 • želja da imamo veliku dojku;
 • ružni oblik mliječnih žlijezda;
 • prisutnost asimetrije dojki (kada je dojka veća od druge ili se razlikuju u obliku);
 • veličina dojke je nerazmjerna prema ostatku tijela;
 • prirodno smanjenje obujma mliječnih žlijezda s dobi, kao rezultat dojenja;
 • gubitak izvornog oblika dojke iz prirodnih razloga, kao i zbog ozljede ili operacije.

Plastična kirurgija za povećanje grudi: suština metode

Zbog čega kirurzi postižu povećanje grudi? Za takve operacije postoje posebni materijali – implantati grudi.Oni su silikonski "jastuci" s silikonskim ili sol punilom. Oblik i veličinu implantata odabire liječnik, uzimajući u obzir želje pacijenta i njezine anatomske osobine.

Tijekom operacije, implantati se smjeste u prsima žene pod pektoralnim mišićima ili ispod mliječne žlijezde. Mjesta rezanja za postavljanje implantata također su različita i imaju svoje prednosti i nedostatke. Ispravan izbor implantata, definicije metoda i povećanja grudi metodom kirurg pristupa za instaliranje implantata su ključni trenuci u mammoplasty. Razmotrimo ih detaljnije.

Implantati grudi: kako odabrati?

Svi implantati grudi, oni su endoproteze dojke, imaju silikonsku membranu. Površina silikona može biti glatka ili teksturirana. Potonji izvedba se smatra se daje prednost, jer se, s obzirom na rast tkiva postoperativna grubo ljuske oko implantata zatim se javlja s materijalom za punjenje. Kao rezultat toga, zaštitna kapsula iz vezivnog tkiva je formirana relativno tanka i elastična. Glatke proteze fibrin vlakna omotati više čvrsto, stiskanje implantata i stvaranje grudi firma na dodir.

Što se tiče unutarnjeg sadržaja torakalnih endoproteza, današnji plastični implantati su dva tipa: silikon i fiziološka otopina.

Silikonske endoproteze sadrže viskozni silikonski gel unutar. Takvi implantati se razlikuju po stupnju elastičnosti gela, ali svi dobro drže oblik. Kada "jastuk" pukne, njezin unutarnji sadržaj sličan žele ne širi se unutar dojke.

Slane implantate kao punilo imaju 0,9 posto slane otopine. Ove proteze dojke su manje elastične i daju mliječne žlijezde prirodnu mekoću. Nedostatak solnih implantata je da sadržaj tekućine, koji teče unutar ljuske za vrijeme kretanja, može "mjehurići", a u slučaju puknuća izlijeva se u tkivo tijela.

Prilikom odabira implantata treba obratiti pažnju na njihov oblik. Ovdje je asortiman mali: bilo okrugli ili anatomski. Kako će dojka izgledati s ovim ili tim implantatom ovisi o izvornim podacima. Pacijent može izraziti svoje želje, ali u većini slučajeva kirurzi oko implantata ispravljaju prolaskom mliječne žlijezde, a kapljice – povećavaju i daju oblik malene dojke.To je zbog činjenice da je kapljica konfiguracija proteze smatra anatomskim, tj. Blizu prirodnom, i stoga je prikladnija za davanje prirodnog volumena ravnoga prsa.

Veličina "jastuka" ovisi o početnim podacima i željenom rezultatu. Za povećanje dojke umetnuta je proteza s tekućinom od 150 ml u jednu veličinu. Osim implantata fiksiranih veličina, tu su i oni čiji se volumen može podesiti tijekom operacije. Nakon instalacije u njima možete puniti ili spustiti punilo. To omogućava liječniku "nakit" prilagodbu cjelovitosti i oblika nove dojke liku svog budućeg vlasnika.

Važan čimbenik u odabiru materijala je njihova cijena. Prema gore navedenim karakteristikama, najskuplja je gel-teksturirani implantat u obliku kapi, a najprofitabilniji je glatki slani implantat. Naravno, materijalne sposobnosti klijenta se uzimaju u obzir pri pripremnoj fazi operacije, ali posljednja riječ ostaje za stručnjaka.

Trošak materijala može biti do polovice troškova operacije. U pravilu, klinike surađuju s određenim brandovima, dodajuci cijenu vlastitih marža proizvođača. Prosječna cijena implantata odgovara u rasponu od 20 do 40 tisuća rubalja.po komadu za "jednostavan" model. Sve skuplje – mora imati "napredne" karakteristike.

Ali čak i unutar granica ne najskupljih implantata, razlika u troškovima gotovo identičnih varijanti može doseći dvostruko veću. To se objašnjava uglavnom plaćanjem "imena" proizvođača. Stručnjaci vjeruju da proizvodi različitih tvrtki, ako uzmemo slične modele proteza, gotovo se ne razlikuju po kvaliteti i razini sigurnosti. Prema tome, preplatka za robnu marku nema smisla. Najvažnije pravilo – ovi materijali podliježu obveznoj potvrdi i moraju imati sve potrebne zaključke europskih agencija.

Vodeće klinike rade s zaštitnim znakovima mentor, Natrelle, Silimed, ARION, Nagor, SEBBIN, Materijali za mamoplastiku uglavnom su engleski i francuski.

Dubina ugradnje implantata grudi

Pojava povećane dojke uvelike ovisi o mjestu implantata. Preporuča se ugradnja proteze ispod žlijezde ako žena ima izražen potplat subkutane masti. Inače, vjerojatnost povećava da će konture silikonske pločice biti vidljive na površini dojke, a nedovoljna čvrstoća implantata može dovesti i do kolapsa.

Za bolesnike s nedovoljno debelim pokrovnim tkivom, proteza se često stavlja pod komad prsnog mišića, koji postaje potporni okvir umetka. Kapsula za oblikovanje čvrsto fiksira implantat, povezujući ga s mišićima. Nedostatak ove metode je da faseta nema tako veliku debljinu da bi se sakrila "ispupčenje" silikona, što je posebno vidljivo kada su mišići pod stresom.

Pod velikim prsnim mišićima implantat neće biti vidljiv u svom gornjem dijelu, dok u donjem dijelu može biti podložan zamjeni i rotaciji. U ovom rasporedu preporuča se postavljanje okrugle proteze. U većini slučajeva, najpoželjniji je položaj silikona.

Metoda pristupa

Još jedno važno pitanje koje se bavi potencijalnim pacijentima plastičnog kirurga, gdje će biti ožiljci i koliko će biti vidljivi.

Danas se koriste 3 metode kirurškog pristupa s povećanjem mamoplastike.

 1. Prva metoda koja je prikladna za postavljanje proteza bilo kojeg oblika i veličine – periareolarni. Rez je napravljen na donjoj liniji pigmentacije areola. Tijekom vremena, ožiljak na mjestu rezanja s ovom metodom postaje nevidljiv.Za kirurg, ovaj pristup je pogodan za postavljanje proteze čak i ispod žlijezde, čak i ispod mišića. Osim toga, dodatno možete podići grudi i prilagoditi areolu, ako je potrebno, izrezivanjem višak tkiva. Opasnost od ove metode leži u riziku traumatizacije dojke i oštećenja živčanih završetaka bradavice i nosne šalice s gubitkom osjetljivosti.
 2. Axillary incizija vrši se kroz aksilarnu regiju. Najčešće, ova operacija koristi endoskopsku metodu obavljanja operacije. Axillary pristup se koristi za instalaciju implantata ispod velikog prsnog mišića, bez utjecaja na žljezdano tkivo. Kada je axillary inision najprikladniji za instalaciju proteza kružnog oblika. Ova metoda je najmanje traumatska i omogućuje brzu uklanjanje tragova operacije na koži. Ali, ako je potrebno ispraviti asimetriju, bolje je primijeniti drugu tehnologiju.
 3. Najjednostavniji i najsigurniji način ugradnje implantata je izrezivanje prsnog koša ispod prsnog koša. To se naziva podmorski pristup. S ovom operacijom tkiva dojke nisu ozlijeđena, a šava se uspješno skriva u naboru, gdje je potpuno nevidljiva.Jedino ograničenje za submasmalni rez je struktura dojke, u kojoj ovaj naboj nije izražen.

Postoje i drugi načini kirurškog pristupa koji tvore šupljinu za protetsku dojku. Ali oni se koriste iznimno rijetko, teško izvršiti i ispunjeni mnogim komplikacijama. Na primjer, rez ispod bradavice preko bradavice nije vidljiv nakon ozdravljenja, ali dovodi do velike traumatizacije mliječnih žlijezda i areole zajedno s bradavicom.

Povremeno, tijekom abdominalne kirurgije abdomena – abdominoplastika, povećanje grudi se provodi u isto vrijeme. Učinite li mamoplastiku u ovom slučaju bez dodatnih rezova, koristeći transabdominal, tj. Kroz rez na abdomen. Ova metoda je dovoljno kompleksna i zahtijeva liječnika najviše razine vještine.

Kako se izvodi plastična poboljšanja grudi?

Pripreme za povećanje implantacije provode se na isti način kao i za bilo koju drugu kiruršku intervenciju. Pacijent daje analiza, prima prijem iz kardiologa, provodi sanaciju kroničnih žarišnih infekcija u tijelu.

Sam postupak se provodi pod općom anestezijom i traje ukupno pola sata do 2 sata.Za to vrijeme kirurg smanjuje, ovisno o načinu pristupa, oblikuje džepove za implantate i instalira proteze. Ako je potrebno stezanje, višak kože se izrezuje, a zatim se rezovi šivaju kozmetičkom šavom.

Nakon operacije, pacijent bi trebao biti u klinici tijekom prvih 24 sata pod medicinskim nadzorom. Ako postoperativno razdoblje ide dobro, žena je otpuštena kući, ali sljedećih nekoliko dana su najteže u pogledu zdravlja. Tkiva dojke oteklina, njihova bol raste. Oporavak traje prosječno 2-4 tjedna, no unutar tjedan dana pacijent može ići na posao ako nije povezan s fizičkim stresom. Tijekom perioda oporavka, ne preporučuje se ulazak u sport, kupanje u bazenima ili rezervoarima, pregrijavanje i superkolor. Kršenje postoperativnog režima ima ozbiljne posljedice za zdravlje žena.

Moguće posljedice povećanja mamoplastike

Čak i ispravno provedena mamoplastika ne jamči odsutnost komplikacija, jer niti jedan liječnik neće se predvidjeti kako će pacijentov organizam reagirati na kiruršku intervenciju, anesteziju i pojavu stranog tijela u mliječnim žlijezdama.

Zato prije liječenja treba liječnici savjetovati pažljivo razmišljati o svojoj prikladnosti i upoznavati sve moguće negativne posljedice. Kao i svaka druga kirurška manipulacija, plastičnost dojke može dati komplikacije.

Sljedeći problemi mogu se pripisati općim kirurškim komplikacijama:

 1. Pojava seroma ili hematoma. Ovo je šupljina ispunjena ozbiljnom tekućinom ili krvlju koja se može pojaviti zbog krvarenja. Uzrok krvarenja je vaskularna oštećenja tijekom operacije ili tijekom postoperativnog perioda. Takva komplikacija prijeti bolesnicima s lošom koagulacijom krvi, s nepravilno odabranim implantatima, ako su preporuke povrijeđene tijekom perioda oporavka. Liječenje ove komplikacije sastoji se u ispuštanju tekućine i uklanjanju uzroka krvarenja.
 2. Infekcija postoperativne rane. Ovaj efekt se događa, ako pri radu prekršio pravila septičkih jama i antiseptika, kao i ako je bolesnik dobro brinu za svoje grudi u periodu oporavka. Liječite infekciju snažnim antibioticima, u teškim slučajevima, ukazuje se na uklanjanje implantata.
 3. Stvaranje keloidnih ožiljaka.Ova patološka ožiljka kože s pojavom grubih ožiljaka. Ova komplikacija je pojedinačna značajka tijela, kada ožiljci ne liječe normalno poredak, ali s prekomjernim nakupljanjem vezivnog tkiva. Pacijent treba obavijestiti liječnika o tendenciji keloidnog ožiljka. U tom slučaju operacija se ne preporučuje.
 4. Živčani završetak areole i bradavica. Ova komplikacija je popraćena gubitkom ili smanjenjem osjetljivosti dojke, bolnim dodirom na njega. To je kršenje posljedica netočnog rada kirurga.

Posljedice koje su karakteristične samo za plastičnu operaciju za povećanje grudi nazivaju se specifične. To uključuje:

 1. Kršenje cjelovitosti silikonske ljuske proteze. U tom slučaju implantat se slomi i sadržaj muči u tkivo dojke. Oštećenje implantata soli za ženu je vidljivo, jer izlučivanje slane otopine brzo dolazi i praćeno je neugodnim osjećajima. Ruptura silikonske proteze se ne može otkriti dulje vrijeme, što može rezultirati upalom. Uzrok ove komplikacije su loše kvalitete implantata ili traume u prsima.
 2. Stvaranje guste vlaknaste kapsule oko proteze. Ova komplikacija je ispunjena deformacijom implantata i uzrokuje vidljive promjene u obliku mliječnih žlijezda. U tom slučaju prikazana je ponovljena operacija pomoću teksturiranih proteza.
 3. Premještanje proteza. Povezan je s pogrešnim izborom tehnike i položaja implantata, njihovim izborom, deformacijom zbog patološke vlaknaste kapsule.
 4. Pojava bora na površini dojke. To je posljedica naboranja implantata, koja se primjećuje izvana, ako je proteza instalirana ispod žlijezde, kada su značajke pacijenta diktiraju položaj pod velikim prsnim mišićima. Takav implantat mora se ponovno instalirati.
 5. Kalcifikacija implantata je rijetka alergijska komplikacija, zbog čega nastaju kalcifikacije u dojci zbog patološkog taloženja kalcijevih soli. Tako tijelo reagira na strane tijelo u tijelu.
 6. Teškoća u dijagnosticiranju bolesti dojke. Utvrđeni implantati ne dopuštaju mamografiju pune veličine, koja zauzvrat može predstavljati prijetnju životu i zdravlju žena, ako se pravodobno ne otkriju atipične neoplazme u prsima.
 7. Problemi s dojenjem. Implantati pričvršćuju kanale mlijeka, osim što tijekom operacije mogu biti oštećeni, zbog čega je nemoguće potpuno laktati. Pri planiranju trudnoće, nemojte preporučiti plastičnu plastiku, bolje je kasnije odgoditi.

Plastična kirurgija dojke danas je osobito popularna kod mladih djevojaka. No, valja istaknuti da osobe mlađe od 18 godina ne podvrgavaju plastičnoj operaciji. Što se tiče dojke, do trenutka postupka, ona bi trebala biti u potpunosti formirana. Ako je djevojčica puberteta počela malo s kašnjenjem, dob kada je moguće ispraviti dojku, može se kretati 2-3 godine.

Druga točka koja treba obratiti pozornost je postnatalna mamoplastika. Dojke često gube oblik zbog dojenja, ali je moguće obaviti operaciju ne ranije od godinu dana nakon završetka razdoblja laktacije.

Plastična kirurgija za povećanje grudi ne uzima žene tijekom menstruacije ili uoči nastupa.

Koliko košta povećanje dojke?

Troškovi izvođenja povećane mamoplastičnosti sastoje se od nekoliko članaka.

 • pripremna faza operacije (primarna konzultacija, preoperativni pregled i potrebni testovi);
 • cijena materijala (20 – 45 tisuća rubalja za jedan implantat);
 • kirurški rad (od 30 do 200 tisuća rubalja, ovisno o promociji kirurga i klinike);
 • trošak anestezije (5 – 10 tisuća rubalja);
 • plaćanje za kliniku (3-6 tisuća rubalja dnevno).

Cijena ovisi o „ime” od liječnika i slavnih složenosti klinici operacije, njegova provedba tehnologija, izbor implantata. U pravilu, metropolitanski kirurzi procjenjuju svoj rad nekoliko puta skuplje nego od kolege iz regija, tako da je sada "estetski turizam" tako razvijen. Pacijenti koji ne žele overpay za usluge eminentnih liječnika traže liječnike u drugim gradovima da rade kod njih mnogo jeftinije.

Planiranje mamoplastike, možete se usredotočiti na prosječnu cijenu takve operacije, što je 135 – 150 tisuća rubalja. Plastična kirurgija je sfera gdje konačni rezultat određuje samo kvaliteta materijala i vještina kirurga. Glasno ime i cijena nisu jamstvo uspješne operacije. To je slučaj kada "skupe" nije uvijek jednako "dobro".

Vidi video: Plastična kirurgija – povećanje grudi
Pogledajte video: Silikonska dojka. Mitovi i stvarnost
Kako odabrati "svog" liječnika

Da bi pacijent bio oprezan, trebao bi biti prenizak cijena: to može govoriti o podređenim implantatima. U svakom slučaju, ne ustručavajte se pitati liječnika i zatražiti sve potrebne dokumente: potvrde, diplome.

Da biste odabrali liječnika, morate se upoznati s portfeljem, koji predstavlja slike "prije" i "nakon" mamoplastike. Na takvim fotografijama lako je vidjeti "ruku" kirurga i možete odabrati koji je liječnički rad sličniji izgledu.

Recenzije

Potrebno je proučiti preglede pacijenata kojima je operirao ovaj kirurg. Odgovori objavljeni na web stranici klinike ne bi trebali biti pouzdani. Bolje je podnijeti zahtjev za prikupljanje informacija o forumima profila, u kojima žene dijele svoje iskustvo o samoj operaciji, govore impresije o klinici i osoblju, pa čak i prikazuju rezultate dobivene "ljepote". Za potpunu sigurnost, možete kontaktirati autora svojih povratnih informacija, kako biste potvrdili istinitost pruženih informacija.

Većina negativnih ocjena o plastičnoj dojci povezana je s lošom izvedbom kirurga.U ovom slučaju, posljedice ove "smeće" žene moraju biti dugo određene i, u pravilu, na svoj trošak. Zanimljiv pogled na ovaj problem "iznutra“.

Referentni broj 1

Želim upozoriti sve žene, kao stručnjake, koji svakodnevno rade s klijentima i vide sve posljedice plastične kirurgije. Nažalost, liječnici vam nikada neće reći o svim komplikacijama, jer su veliki, samo veliki novac. Stoga, mnogi su skriveni, a žene se oglašavaju i gužve nisu uvijek pod nožem odgovarajućih kirurga.

U nama jedan takav radio. Tehnika je bila slaba, operacija je umjesto sat vremena za 5-6 sati, zamislite što opterećenje na anesteziji tijela! I njegova "remek-djela" – koliko puta je prsa "ostala" u pazuhu, au jednoj je ženi infekcija uzrokovala nekrozu tkiva, morala je odrezati sve grudi. Djevojke, dušo, sve ovisi o liječniku! Nemojte riskirati svoje zdravlje, potražiti dobrog kirurga! Nemojte ulaziti za jeftinost, upite, upoznajte se s pacijentima i tek onda idite na operativni stol.

Natalia, Krasnodar

Čak i uspješno izvedena plastika, na žalost, ne jamči da će rezultirajući učinak zadovoljiti pacijenta za 100%.

Referentni broj 2

Mogu reći djevojkama iz visine mog iskustva da je operacija nužna samo kao posljednje sredstvo. Naravno, to se događa užas, ali ne prsa, kad ne izgledate bez suza, onda nema izlaza, morate nešto učiniti. Ali samo povećajte, tako da veličina ne odgovara – to ne vrijedi.

Skupo, puno nuspojava, to boli. Platio sam 200 tisuća. Moja prsa u odjeći izgledaju super. Ali bez nje – na dodir teške, neprirodne forme, i općenito je jasno da nije njezin. Dojka ne može uvijek stajati na kocki, osobito ležeći sklona – prsa se šire, a to se nastavlja širiti ili se silikon na svojoj strani zaustavlja, izgleda strašno.

O postoperativnom razdoblju – zasebna "pjesma". 5 dana divlje boli i groznice. Mjesec dana u tvrdom komprimiranom donjem rublju možete lagati samo na leđima. Jednog dana sam morao putovati širom svijeta na odijeljke. O normalnom životu, uključujući seks, u ovom trenutku je bolje zaboraviti. Skidanje nemoguće, zastrašujuće je gledati i dodirnuti neugodne.

Implantat u dojci živi svoj život – može se kotrljati, kretati, preokrenuti dok se kreće, podiže ruke itd. Osjećaj "pakete vode" unutar sebe nije ugodan, pogotovo kada se mišići ugovore.Ja ću s snagom i novcem, da bih dobio sve. Moj mladić apsolutno slaže – ne sviđa mu se "osjećam gumene kugle".

Moj liječnik kaže da je sve bilo dobro, ozdravljenje i tako dalje, s njegove točke gledišta, pokazalo se da je idealna dojka. Zamislim što se događa onima koji nisu "savršeni". Dakle, djevojke, mislim. Ne postoji ništa bolje od prirode koju je stvorila priroda. Bolje je imati mali prsni koš, ali "nativni" od velikog, ali napuhan.

Anna, St. Petersburg

Ali žene, koje su silikonske dojke doslovce "usrećile", također su namalo. Inače, operacija povećanja dojke ne bi trebala zauzeti prvo mjesto u popularnosti u plastičnoj kirurgiji.

Pregled №3

Volim svoje nove dojke! Bio je "puni minus jedan" četvorka. Ne vjerujte onome tko kaže da je vidljiv. Ništa takve vrste. Samo potražite dobrog liječnika i ne rezervirajte novac. Bio sam sve oko 470 tisuća, ali nisam požalio ni jednu minutu.

Izgledam sjajno, seksi, ne sramim se odvući, mogu nositi sve otvorene haljine bez grudnjaka i mogu navesti mnoge stvari koje nisam mogao priuštiti. Samopouzdanje je stvar! Bila je zloglasna djevojka, postala je luksuzna super-seksi žena.Osobno sam dala novu dojku svom novom životu. Ne vjeruj mi, ne samo da se moj osobni život popravio, ali moja karijera je porasla.

Pa što, da je povrijeđeno. Kako bi rodila, to boli, ali svi rađaju i ništa, a zatim trpe nekoliko dana, ali rezultat to vrijedi. A tko kaže da je fu, silikonska pumpa – samo zavisti, nemojte obratiti pažnju i ne bojte se. Ako želite napraviti dojku – to učiniti, ali tko ne želi, neka ga ne sa svojim "nulevki" ne uspon sa svojim mišljenjem.

Inna, Moskva

Pogledajte videozapis: Povećanje grudi u Poliklinicima Bagatin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: