Depilacija pazuha s voskom kod kuće: značajke postupka

Poderano depilacija voskom: značajke i nijanse postupka

Podsvjesni depilacija je sjajan način da se riješite neželjene vegetacije u ovom delikatnom području. Hairs ne samo da stvara nelagodu i izgleda neatraktivan, iritiraju znojne žlijezde, promiču veću akumulaciju bakterija, a time i izgled neugodnog mirisa znoja.

Postoje različiti načini za uklanjanje dlačica iz pazuha. Tradicionalno brijanje štedi jedan do dva dana. Pored toga, osjetljiva i tanka koža vrlo je iritirana nakon uporabe britve. Depiliranje sluznice omogućuje zaboravljanje problema do tri do četiri tjedna. Češće ćete učiniti uklanjanje dlaka, tanje kosa će biti i manja će biti njihov broj, budući da folikuli kose su uništeni.

Značajke depilacije u području pazuha

Axillary zona smatra se jednim od najtežih za rukovanje. Čak će i profesionalni čarobnjak ovdje uložiti znatne napore na uklanjanje dlaka. Koje su poteškoće?

 1. Prvo, ovo područje je neravnomjerno, pa se nanosi vosak, a zatim ga uklanjanje nije tako lako.
 2. Drugo, kosa na ovom području raste u različitim smjerovima. Obično uklonite vosak na rast kose, u ovom slučaju postoje poteškoće.
 3. Treće, ovdje je koža vrlo tanka.Na njemu će se pojaviti jedan neoprezan pokret – i rane, abrazije, teška iritacija. Opasnost od microcracks je da mogu dobiti bakterije koje pridonose razvoju upalnog procesa.

Waxing je bolan postupak, osobito na tako nježnoj koži kao pazuha.

kontraindikacije

Gotovo svatko može ukloniti pazuhnu kosu voskom, ali postoje slučajevi kada se ne preporuča:

 • slaba zgrušavanje krvi;
 • upaljenu i nadraženu kožu;
 • dijabetes melitus;
 • trudnoća;
 • dojenje;
 • prisustvo otvrdnjavanja, pečata na području uklanjanja dlaka;
 • alergijske reakcije na tvari koje su dio depilacije.

Tijekom menstruacije moguće je uklanjanje dlaka, ali proces će biti bolniji.

Odabir pravog voska

Kod kuće, postupak se provodi na tri načina, ovisno o temperaturi vrućine koja se koristi za to.

 1. Vruće. Tvar se grije u posebnom uređaju na temperaturu od + 40-42 stupnja. Metoda je najučinkovitija i bezbolna. Koža se zagrijava pod vrućim voskom, što smanjuje bol.Ali ako sami koristite vrući vosak, mogu se pojaviti opekotine, upale, urastao vlasi. Pod vrućim voskom koža se isparava, pores se povećava, pa je rizik od infekcije visok. Prednost metode je da vrućim voskom čak možete ukloniti dlake od 2-3 mm.
 2. Toplo. Grijanje na tjelesnu temperaturu i nanesena na kožu axilla s lopaticom. Smatra se neekonomičnim, jer se drugi put istu sirovinu više ne može koristiti. Pojava iritacije nakon toplog voska je uobičajena praksa. Praktično je koristiti alat u spremnicima.
 3. Hladno je. Najlakši, ali i najslabniji način depilacije, koji uključuje upotrebu traka voska. Možete ih kupiti u bilo kojoj trgovini, trake su komadi papira obložene slojem voska. Plus je učinkovitost metode. Trošak alata je nizak, a vi jednu traku možete koristiti nekoliko puta. Ne zahtjeva vaganje: samo stavite traku na željeno područje.

Za prvo iskustvo depilacije je bolje koristiti hladan način, tj. Trake.Kao što ste stekli iskustvo, možete pokušati epilaciju s toplim i vrućim voskom.

Priprema

Bez obzira na izbor metode, postupak mora biti pripremljen.

 1. Temeljito operite kožu pazuha: tuširajte se sa sredstvom za čišćenje prije depiliranja. Za maksimalni učinak, možete skinuti kožu s pilingom, pilingom, rublje.
 2. Najlakši način za uklanjanje dlaka s kože je oko 0,5 cm, pa je bolje ukloniti previše dlake.
 3. Tijekom epilacije, koža treba biti suha, pa pažljivo obrišite ručnikom.
 4. Nemojte koristiti antiperspirant prije depilacije. Komponente dezodoransa mogu reagirati s sredstvima za uklanjanje kose i uzrokuju alergije i iritaciju.
 5. Neposredno prije nanošenja voska trebate prati pazuha s dječjim prahom ili prahom talka. To je potrebno apsorbirati znoj, koji će se u svakom slučaju istaknuti u procesu depilacije. Vlaženje pazuha dovodi do činjenice da se dlačice čvrsto drže i koža je ozlijeđena.

Postupak postupka

Kod kuće najbolje je koristiti hladni vosak.Prije no što koristite trake od voska, utrljajte ih između dlanova tako da vosak dosegne tjelesnu temperaturu. Previše pregrijavanja također nije isplativ jer se u tom slučaju njegova kvaliteta pogoršava. Zatim se trake moraju odvojiti jedna od druge i staviti svaku od njih na područje depilacije. Uklonite trake strogo u smjeru rast kose. Pokret je oštar i energičan. Ako nakon uklanjanja dlaka ostane, traka se može ponovno lijepiti.

Vosak u spremnicima je praktičan jer nema problema s njegovom primjenom. Morate naginjati uložak tako da se vosak stavi na aplikator valjka, a zatim zadržite odabrano područje. Odmah morate staviti trake koje dolaze u set s uloškom. Oni također dolaze na rast kose.

Kod vrućeg voska najprikladnija je primjena s lopaticom. Prije nanošenja provjerite temperaturu na zglobu. Nakon otprilike jedne minute, lijepite traku na ovom dijelu tijela i oštro ga skinite prema rastu kose. Kako biste smanjili nelagodu, možete zategnuti kožu ispod zone uklanjanja. Ali sa samozavaravanjem pazuha s voskom, ovo je teško učiniti.

Ostaci voska ne smiju se ispirati.Morate upotrijebiti poseban alat ili salvete koji dolaze s kitom za depilaciju. Postupak se ponavlja kada kosa raste na duljinu od 5 mm. Obično je potrebno 3-5 tjedana.

briga

Ako želite da koža ispod vaših ruku ostane glatka i lijepa, postoji preduvjet: brinuti se za njom poslije epilacije.

 1. 4-6 sati nakon postupka, ne mokri kožu i ne koristite kozmetiku. Pores ostaje povećan, tako da postoji opasnost od infekcije.
 2. Losion za usporen rast kose pomaže u sprečavanju prekomjernog rasta dlačica. Može se koristiti dan nakon depilacije.
 3. Spriječite urastanje kose pilingom gornjeg sloja kože. Približno 5-6 dana nakon depilacije, možete koristiti piling za tijelo ili neki drugi način za ljuštenje.

Ako želite dobiti trajni učinak od depilacije, ne koristite britve ili kremu između postupaka.

Depilacija pazuha s voskom je bolan, ali učinkovit postupak za uklanjanje kose. S redovitim držanjem kosa rastu razrjeđivač i slabiji, polako se vratite.Waxing zahtijeva pažljivu njegu kože pazuha prije i poslije postupka.

Pogledajte videozapis: Jupol STRONG 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: