Posluživanje: recept s medom kod kuće

Priča s medom

Neobična za većinu muškaraca, riječ shugaring poznata je modernim ženama, jer je ova metoda uklanjanja dlaka s kože postala popularna među prekrasnim seksom.

U samoj metodi postoje različite metode. Kod kuće, oni vole koristiti posebnu sranjujuću tijesto, sastav koji se određuje uz pomoć poznatih recepata meda.

Znate li? Shugaring je također poznat kao perzijska epilacija, jer se vjeruje da je izumljena u drevnom Iranu.

Korisna svojstva meda za kožu

Izbor meda kao glavnog sastojka za epiliranje paste nije slučajan. Za poboljšanje i održavanje vanjske ljepote, koristi se još od pamtivijeka.

Znate li? Ekstremni visoki troškovi meda u antici i srednjem vijeku omogućili su ga samo bogati aristokrati.

Na policama ljekarni i parfumeriji nalazi se veliki izbor hidratantnih kreme za kožu, gelova, balsama. U meduvremenu, med je najbolji način za očuvanje vlage u epidermisima i drugim, dubljim slojevima kože dugo vremena.

Zato je ovisnost žena svih dobi med pasta, pripremljena prema različitim receptima za maske za lice, pomlađujući kožu i sprječavajući ga da se naboraju.

Poznato je da solarni ultraviolet pojačava prirodne oksidacijske procese. Med, koji je izvrstan prirodni antioksidant, može smanjiti negativne učinke sunčeve svjetlosti.

Elastičnost kože određuje se ne samo vlagom već i sadržaj masnih komponenata u njemu. Održavajući prirodnu ravnotežu masti, med joj omogućuje da ostane svilenkast i nježan. Budući da je učinkovit čistač pora, med je voljen i vlasnici masne kože.

Kada se nanosi medonosna komponenta, učinak na kožu će biti:

 • ublažavanje;
 • toniranje;
 • uklanjanje suhoće;
 • liječenje mikroskopskih oštećenja.

Verzije recepata tjestenine za šlaganje s medom

U stoljećima je razvijen i obogaćen recept koji detaljno objašnjava kako napraviti sranjujuću tijesto s medom. Da, i moderni kozmetičari su doprinijeli. Ipak, tehnologija pripreme i upotrebe uvijek je bila i ostaje vrlo jednostavna: Odabrane su sastojci pomiješani i grijani na debelim i ljepljive konzistencije, a zatim se tako dobiveni pasta se nanosi na kožu i nakon nekog vremena od oštro je uklonjen zajedno sa vlasi je zalijepljen lako vratiti njihove ublažene žarulje zalijepiti.

Vjeruje temeljnu razliku u primjeni shugaring med kućnu upotrebu ili ne-korištenje sastava u Zalijepi komponente kao što su limun. To je zato što limunska kiselina može nadražiti kožu na najosjetljivijim područjima.

Recepti limuna i meda

Dostupne su dvije najjednostavnije i najčešće korištene recepte za medenjak:

Nema receptSastojciBroj
1med2 žlice
Sok od limunaPola limuna
šećer1 kg
voda1 žlica
2med1 šalicu
šećer1 šalicu
Sok od limunaPola limuna

Tehnologija kuhanja je ista:

 • temeljito miješanje;
 • grijanje na sporom vatri od 15 minuta do pola sata.

Potrebna je i rezultat isti, a određuje se prema boji (mrko-zlatna) i dosljednost (plastičnost omogućuje mekana nakon ostuzhivaniya lako uvaljati u kuglice mase).

Važno! Grijanje se ne može zategnuti, u protivnom nastala tvrda karamela neće biti primjenjiva na kožu.

Recepti s medom bez limuna

Sranje s medom je učinjeno, kao što je gore spomenuto, i prema receptima bez korištenja limuna.

Nema receptSastojciBroj
1med2 žlice
šećer1 kg
vodastaklo
2Tekući med1 čajnu žlicu
šećer4 žlice
voda2 žlice

Tehnološki postupak sličan je tjestenini za kuhanje s limunom. Spremnost se određuje na isti način, samo zlatna boja ne postaje smeđa, već žuta.

Važno! Zalijepi bez limunovog soka primjenjuje se na sva područja kože, a ne samo na većinu natječaja.

Ponekad je nemoguće prvo kuhati šaljuće pasta od prvog puta, što učiniti u ovom slučaju, kako ispraviti pogreške – gledati videozapis

Savjeti za izradu šokiranja kod kuće

Nakon što je predstavio recepte i ispričao kako pripremiti tijesto za šlaganje s medom, kozmetičar ili iskusni korisnik svakako će ponuditi neke savjete kako bi izbjegli bilo kakve negacije tijekom postupka.

Prije samog početka samog postupka, ali kad se dovrši priprema potrebne paste kod kuće, Morate pripremiti usku malu spatulu i trake pamučne tkanine (također uske). Saznajte što možete zamijeniti sjenila za shugiranje, ako nisu u ruci. Mnogi vole lopaticu na običnu drvenu štapiću od sladoleda.

U provedbi daljnjih aktivnosti potrebno je uzeti u obzir da:

 1. Kožu treba odmašćivati ​​i očistiti (kako ne biste tražili posebne proizvode, kao što je talk prah, možete koristiti obični kukuruzni škrob).
 2. Duljina vlasi ne smije biti veća od 8 mm, inače može biti previše bolna.
 3. Ako je shugiranje učinjeno po prvi put, bolje je biti reosiguran lijekom za lokalnu anesteziju.
 4. Preporučljivo je početi s grubim kožnim zonama.
 5. Ne biste trebali tretirati područja koja su već bila iskusna, čak i prema blagu receptu s medom 2-3 puta zaredom – kožu treba odmor i oporavak.


Kada se sve to uzme u obzir, pasta za spatula (thin stick) lagano se nanosi na površinu kože prema smjeru u kojem raste kosa i pritisne na traku tkanine. Nakon što se tijesto učvrsti, ispada se zajedno s tkaninom u suprotnom smjeru.

Postoji još jedna mogućnost korištenja u kojoj kuglice valjane od paste igraju ulogu tkiva zakrpe. Ljepljive na kožu, izvaljuju se, a zatim naglo raspadaju (zajedno s glavom) u istim smjerovima kao u prethodnom slučaju.

Važno! Zalijepi bez limunovog soka primjenjuje se na sva područja kože, a ne samo na većinu natječaja.

Druga metoda ima dulji rezultat jer su žarulje za kosu oštećene.

Posljednja preporuka odnosi se na postupke nakon postupka. Kožu se isperu toplom vodom kako bi se uklonila ostatna pasta i druge tvari (ukoliko se koristi) i obrisana je higijenskom ili hidratantnom tekućinom (krema, gelom) koja ima umirujući učinak. A za 24 sata morate zaboraviti na sve druge postupke koji se odnose na kožu, tako da se slučaj ne percipira otvorenim poreima.

Zlato medu: kontraindikacije

Mjere opreza ne ometaju korištenje takvog jedinstveno korisnog proizvoda kao med.

 1. Treba uzeti u obzir da je sposobna uzrokovati alergijske reakcije, kao slučajno i limunsku kiselinu.
 2. Oni koji koriste medensku smjesu za šokiranje ne bi smjeli zaboraviti na vazodilatatorski učinak – preliminarna medicinska procjena stanja plovila će biti korisna, pogotovo ako postoje varikozne vene ili tromboflebitis.
 3. Neprihvatljivo je koristiti pasta za meda za dijabetes.
 4. Postupak je kontraindiciran za epileptike.
 5. Oštećenje kože, iritacija, bolest bi trebala biti prepreka za šokiranje.

Jednostavne i korisne tvari, kombinirane, stvaraju prirodni proizvod kod kuće, pružajući priliku jednostavnim postupcima i elementarnim sigurnosnim pravilima kako bi se transformirala i održala koža vašeg tijela u čistom, urednom i lijepom stanju.

Pogledajte videozapis: Meda koja prica na engleskom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: