Kako se pripremiti za epilaciju fotografija: savjeti i trikovi

Priprema za fotoepilaciju: proučavamo što je moguće i što nije

Da bi uklonili neželjenu vegetaciju na tijelo danas postoje mnogi alati i metode, najpristupačniji od njih – brijanje, krema za depiliranje, šokiranje. Neke od metoda dovode do ozljede kože i ne donose trajne rezultate.

Jedna od modernih metoda za uklanjanje vegetacije – fotoepilacija. Ovaj će članak govoriti o samom postupku io pripremi za to.

Bit postupka

Fotoepilacija je kozmetički postupak koji uklanja nepotrebnu vegetaciju uz pomoć impulsa svjetlosti. Uređaj usmjerava impuls na kosu i, nakon apsorpcije melanina (pigmenta za boju), oslobađa određenu količinu energije, uništavajući folikul dlake, Kao rezultat toga, količina kose na tijelu se smanjuje. Svjetlosna zračenja same nemaju ultraljubičasti učinak na kožu, iako je spektar sličan sunčevom zračenju.

Svaki potencijalni pacijent treba znati kako se pripremiti za fotoepilaciju, koje korake ne bi trebalo poduzeti. Stoga, prije same sesije, kozmetičar salona ili klinike, uz pitanja o zdravlju pacijenta, obavlja malu instrukciju.

Zanimljivo je! U maternici majke, dijete je već pokriveno dlačicama. To se može vidjeti dobro na djeci koja su rođena prerano – tanki pokrivač pokriva gotovo cijelo tijelo, ali s vremenom pada.

Moram ukloniti kosu prije epilacije

Bilo je potrebno za obrijanje kose prije fotosepilacije jedno je od najčešćih pitanja bolesnika. Kao što je već spomenuto, puls svjetlosti koju emitira uređaj, djeluje na kosu, pa ih ukloniti u potpunosti nije vrlo poželjno i nužno da obrije nekoliko dana prije sjednice, predstaviti dlake na koži, ali kratku duljinu. Let's otkriti što bi trebala biti optimalna duljina. U vrijeme postupka duljina kose treba biti od 1 mm do 3 mm.

Da biste uspješno uklonili vegetaciju, bljesak mora imati objekt koji će biti izložen. Ako je dlaka je nevidljiv, cijeli proces će se odvijati uzalud, ako je predugo – mnogo energije sudara će ići niste u tijelu, a sama kosa, koji se distribuira po dužini.

Mogu li ukloniti kosu prije fotoepilacije

Kosa prije uklanjanja fotoepilacije ne može se ukloniti s folikulom, možete ih ukloniti neko vrijeme prije sesije.Metoda uklanjanja trebala bi biti takva da se u kratkom vremenu vrate, inače postupak na golu koži nema smisla.

aparat za brijanje

Moram li brijati kosu prije epilacije fotografija? Brijač je upravo metoda depilacije koja se može i treba koristiti prije postupka. Kada koristite krema za brijanje i nakon njega, kao i s pažljivim ponašanjem kod brijanja, koža neće biti ozlijeđena, a dlačice će imati vremena da rastu.

Na pitanje može li se depilatorna krema koristiti prije fotosepilacije, kozmetičari kažu da je ova metoda dobra između sjednica. Prije nego što je bolje voljeti brijač. Treba napomenuti da se nakon depilacije krema proces obnavljanja traje duže od brijanja.

Ostale metode

Što se tiče metoda u kojima se kosa uklanja zajedno s folikulom (shugaring, depilation voska, epilator), to definitivno nije moguće učiniti. Jasno ih izvlačenje prije nego što postupak može uzrokovati ozljede kože, nakon čega će postupak morati biti odgođen.

Također je nepoželjno koristiti takve metode između postupaka, jer izvlačenje uzrokuje pojavu lumena za kapilare koji hrani folikule.Kao rezultat toga, čak i nakon što je ovaj lumen zapečaćen fotoepilacijom, opskrba za kosu može se obnoviti i ponovno će početi rasti. Sukladno tome, broj sesija će se povećati.

Uvjeti i područja za brijanje prije postupka

Za kozmetičara preporučuju da žene dobili osloboditi od vegetacije u donjem dijelu nogu za 3 dana prije uklanjanja dlačica, bokovi – 3 dana, depresije pazuha i bikini području – 2 dana prije uklanjanja.

Za muškarce mjesec dana prije postupka morate brijati kosu, ne koristite, osim za britvu, bez ikakvog drugog načina. Po danu se obrijati područje liječenja (leđa, ruke, noge, prsa, trbuh), dostupan je od majstora, da li su na raspolaganju usluge brijanje u salonu koji će održati depilaciju.

Uklanjanje depilacije s uklanjanjem folikula je isključeno mjesec dana prije fotoepilacijske sesije, ako je duljina dlaka manja od milimetra, postupak neće imati njegov učinak.

informacije! Odakle dolazi čir znoja? Deblji dlačice na koži su opremljeni lojnim žlijezdama koje štite kožu od bakterija koje ulaze u njega. Kada bakterija umre, oni, poput svakog živog organizma, raspadaju, izlučujući neugodan miris.

Koje zone ne bi trebale biti obrijane prije postupka

Ne možete brijati prije sesije foto epilacije lica: antene, brade, hramove, obraze, uši. Majstor koji obavlja postupak će to učiniti sami: obrišite kosu na željenu dužinu.

Prije uklanjanja vegetacije, kozmetičar treba vidjeti liniju rasta vaše kose kako bi bila učinkovitija. Ovo se upozorenje odnosi i na muškarce i žene.

važna! Ženske antene mogu signalizirati probleme endokrinog sustava, stoga je poželjno posjetiti endokrinolog prije konzultacije s procedurom foto-epilacije.

Je li moguće sunčati prije fotosepilacije

Umjetna opeklina na sunčalištu i prirodno pod izravnim suncem uzrokuje ozljede kože, koje se ne mogu zamijetiti ljudskom oku ili ostavljaju crvene površine kože.

Ozljede na koži nisu dopuštene tijekom fotoepilacije, to može dovesti do opeklina, a nakon – do snažne pigmentacije. Isto vrijedi i za sunčanje nakon postupka.

Kompatibilnost s antibioticima

Antibiotici, antidepresivi, antihipertenzivi, protuupalni, diuretični, sulfonamidi, sredstva za smirenje i lijekovi koji sadrže magnezij ili željezo uzrokuju da je koža vrlo osjetljiva na svjetlost. Prema tome, Ako je fotoepilacija važna i neophodna za pacijenta, priprema za postupak će uključivati ​​zaustavljanje unosa tih lijekova dva tjedna prije postupka.

Koje su kontraindikacije

Fotoepilacija je zabranjena za osobe s sljedećim bolestima: onkologija, šećerna bolest, epilepsija, varikozne vene, bolesti štitnjače, slabo zgrušavanje krvi.

Nemogućnost skidanja dlačica s ishemijom i prisutnošću srčanog stimulatora. Postupak je kontraindiciran u upalnim procesima u koži i kroničnim bolestima kože (psorijaza, ekcemi). Sjednice tijekom trudnoće i dojenja su kontraindicirane. Ograničenja se također primjenjuju na rane, abrazije ili rezove kože, alergijske reakcije na svjetlosno zračenje.

Provođenje kozmetičkih postupaka, uključujući fotoepilaciju, zahtijeva pažljivu pripremu, savjetovanje s liječnikom (ako je potrebno), posebnu njegu kože. Imamo jedno zdravlje, i bilo bi ludo postupati s tobom bezbrižno.

Za informacije o tome kako se trajno ukloniti kosu s fotoepilacijom, pogledajte ovaj videozapis:

Pogledajte videozapis: Fotoepilacija IPL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: