Kako se pripremiti za lasersko uklanjanje dlaka: što trebate i što ne radite prije postupka

Priprema za lasersko uklanjanje dlaka: najbolji savjeti i trikovi

Priroda je pokrivala pojedine dijelove ljudskog tijela debelim vlasištem koja izvodi određene funkcije – štiti od znojnih, kvrga, prašine, hladnoće, insekata.

Međutim, pojmovi ljepote ljudskog tijela, koji su se promijenili tijekom postojanja čovječanstva, učinili su popularne dvije postupke koji umjetno mogu ukloniti kosu – uklanjanje dlačica i depilacija.

Ovi postupci su naoružani s nekoliko metoda. Kako se pripremiti za jednu od njih – lasersko uklanjanje dlaka – bit će raspravljano u ovom članku.

Znate li? Pokušaji korištenja lasera u dermatologiji započeli su 1960-ih. Komercijalni postupci za uklanjanje dlaka od lazara postali su dostupni u svijetu 90-ih godina prošlog stoljeća.

Pravilna priprema je ključ laserskog uklanjanja boli.

Lasersko uklanjanje dlaka je metoda u kojoj folikuli dlake uništavaju poseban uređaj – laser. Kao rezultat, kosa znatno usporava rast ili zaustavlja sveukupno rast. Da biste uklonili kosu za 90-100%, trebali biste provesti nekoliko sesija izloženosti laserskom zračenju.

Danas je ova metoda najpopularnija među onima koji vam dugoročno zaboravljaju na neželjenu kosu. Lasersko uklanjanje dlaka ima nekoliko prednosti.Sigurno je i praktički bezbolan. To ne ošteti kožu, i stoga se ne pojavljuje na koži tešku iritaciju. Nema potrebe posebno razviti kosu prije laserskog uklanjanja dlaka, prema potrebi, na primjer, šilinga ili usisavanja.

Međutim, treba reći da još postoje komplikacije nakon postupka. Oni se javljaju kao opekotine, folikulitis, alergijske reakcije, hiperpigmentacija, oštećenje oka, herpes exacerbations.

Ovu metodu uklanjanja dlaka može biti učinjeno od strane ljudi u dobi od 18 +. Postoje propisi, što bi trebalo biti kosa za lasersko uklanjanje dlaka. Metoda je pogodna za osobe koje imaju prirodnu boju kose: od svijetle plave do tamne.

Što je tamnija kosa, to je bolje uklonjeno. Vrlo lagano i sivo – ne možete ukloniti laserski uređaj. One sadrže premalo melanina potrebna za lasersku ekspoziciju.

Ova metoda se koristi na različitim područjima ljudskog tijela: na licu, rukama, nogama, leđima, u pazuha i bikinijskim područjima.

Kao i kod bilo kojeg drugog oblika uklanjanja dlaka, postupci laserskog uklanjanja dlaka zahtijevaju pripremnu fazu. Pravilna priprema za lasersko uklanjanje dlaka jamstvo je da će postupak biti uspješan, bez boli i uz visoku učinkovitost.

Znate li? Laserski efekt utječe na pigment kose – melanin.Kada se zagrije, uništava susjedne stanice zone rasta kose, kao i krvne žile koje hrane folikule dlake.

Kako se pripremiti za lasersko uklanjanje dlaka

Prva stvar koja treba učiniti prije laserskog uklanjanja dlačica u pripremi za postupak – Ovo je konzultirati dermatologa. Specijalist će vam pomoći utvrditi imate li kakvih kontraindikacija na ovu metodu i davati preporuke vezane uz vašu vrstu kože i kosu.

Dalje, dajemo zahtjeve za pripremnu fazu za lasersko uklanjanje dlaka i standardne preporuke.

Nemojte sunčati na izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Pješačenje u kozmetičkom salonu za lasersko uklanjanje dlaka treba biti planirano unaprijed. Zato mjesec dana prije posjeta mjestima morate prestati izlagati kožu ultraljubičastim zrakama i korištenju kreme za sunčanje.

Prva preporuka je kako pravilno pripremiti za lasersko uklanjanje dlaka: koža prije nego što postupak treba biti što je moguće svjetliji.

Mnogi radije odlaze u salon zimi ili jeseni. Ako se postupak provodi tijekom razdoblja aktivnog sunca i područjaAko planirate epilirati, ne možete sakriti ispod odjeće, a prije svakog izlaza iz kuće trebate koristiti krema za sunčanje s SPF razinom od najmanje 15 godina.

Znate li? Tijekom epilacije, laserska zraka prodire u kožu za 4 mm.

Ako postoji tan, intenzitet bi trebao biti smanjen – to će potrajati. Smanjenje čekanja moguće je redovitim čišćenjem kože s pilingom i čišćenjem.

Uklonite sve postupke uklanjanja dlačica osim za brijanje.

Ako ste koristili za uklanjanje dlaka s drugim metodama uklanjanja dlaka i depilacije, trebali biste ih zaustaviti dva do četiri tjedna prije odlaska u salon – oni mogu znatno degradirati učinkovitost uklanjanja dlaka laserom.

Jedina metoda koja se može koristiti za uklanjanje kose je brijanje. Sljedeće glatko slijedi ova preporuka, koja se odnosi na pitanje hoće li se brijati prije laserskog uklanjanja dlaka.

Činjenica je da je upotreba britva prije postupka ne samo moguća nego i neophodna, jer inače postupak može uzrokovati nelagodu, bolne senzacije i neće imati vrlo dugotrajan rezultat. Dakle, odgovor na pitanje hoće li brijati kosu prije laserskog uklanjanja dlaka, bit će potvrdan.Prilikom savjetovanja prije postupka, stručnjaci salona će vam reći kako to ispravno i u kojem roku.

Pažljivo brijanje dijelova tijela

Prije početka postupka, nužna je zona za brijanje laserskog uklanjanja dlaka. Za udobno uklanjanje dlačica, duljina kose na epiliranom području mora biti barem 1-2 mm. Ako je kosa dulja od 5 mm, postupak može biti bolan. Kad se ne izronu iznad površine kože, laser ih neće uzeti.

U različitim salonima gdje se taj postupak provodi, glasovi različitih preporučene vremenskom okviru, broj dana za brijanje dlaka na području uklanjanja dlaka. Neki savjetuju upotrebu britve za 6-8 sati, drugi za 1-2 dana prije propisane procedure.

Budući da je dlaka na tijelu rastu drugačije – negdje raste brže, negdje sporije, preporuke o brijanje rokove za svaku zonu će biti drugačiji.

Dakle, priprema prije lasersko uklanjanje dlaka bikini i pazuha brijanje tim područjima zahtijevat će tri do četiri dana prije odlaska u salon. U isto vrijeme važnije rasti kosa nije dužina, nego po njihovom broju, da se najveći mogući postotak njih može vidjeti laser preko kože.

Preporučena duljina kose u bikinijskom području iznosi najmanje pet i najviše sedam milimetara. Uklanjanje dlaka lasersko uklanjanje dlaka s pravom pripremi za postupak u pazuha i bikini području može biti tri do pet tretmana, koji se izvode u intervalima održavanja 1,5-2 mjeseca.

Epilacija "dubok bikini" se provodi na pubis, unutarnja površina bedara, usne, na interglacijalnom području. Međutim, trebali biste znati da ne svi saloni imaju uklanjanje dlaka u svim tim područjima. Često, pojam "dubok bikini" uključuje samo laserski tretman stidne i kože unutar bedra. Stoga savjetujemo prije nego što odlučite o ovom postupku i prilikom odabira salona kako biste odredili koja specifična područja koriste laser.

Prvi postupak najbolje se izvodi na klasičnom bikinijskom području kako biste saznali kako će vaše tijelo reagirati na lasersko izlaganje. Drugi ili treći put već možete koristiti duboko područje bikinija.

Mnoge žene su zainteresirane za pitanje kako se pripremiti za lasersko uklanjanje dlaka dubokog bikinija. Lobok i perineum treba pažljivo obrijati tri do četiri dana prije planiranog postupka.Također je potrebno izračunati da se vrijeme odlaska u salon ne podudara s početkom menstruacije i posljednjim danima ciklusa. Uostalom, kao što znate, upravo ovih dana žene imaju više bolnih osjeta.

Dan prije sesije, trebali biste odustati od korištenja kozmetike na ovom području – mogu dovesti do opeklina.

Priprema za lasersko uklanjanje dlaka i brijanje najbolje je izvršiti tjedan dana prije početka postupka.

Važno! Ako planirate provesti niz sjednica laserskog uklanjanja dlaka, treba ih obaviti u razmacima od 25 do 40 dana. U jednoj se sestri uklanjaju samo 10-25% dlačica. U prosjeku je potrebna četiri do osam sesija za maksimalne rezultate.

Uzimajući osloboditi od dlake na licu je izvedivo u četiri do osam tretmana. A kako bi se pripremili za lasersko uklanjanje dlaka na licu, na dan uklanjanja dlaka ne biste trebali primijeniti temelj ili prašak na njemu. Bolje je odbiti koristiti kozmetiku, osobito alkohol.

Nemojte koristiti kozmetiku koja sadrži alkohol

Tri dana prije sjednice, trebali biste zaustaviti upotrebu kozmetike koja sadrži alkohol, kao što su losioni, tonici, dezodorani.

Također je zabranjeno koristiti lijekove koji sadrže alkohol na dan epilacije.

Ograničite lijekove

Dva tjedna prije odlaska u salon trebali biste prestati uzimati antibiotike, osobito s tetraciklinom u sastavu.

Važno! Kada uzimate bilo koji drugi lijek, osobito hormonalni, morate se posavjetovati s liječnikom.

Dakle, mi ćemo sažeti. Na dan postupka laserskog uklanjanja dlaka, vaše tijelo treba biti:

 • s malo obraslom kosom: 1-5 mm – to je koliko dugo treba biti dlaka;
 • što je moguće svjetlo, bez sunčanja;
 • bez kozmetike na bazi alkohola.

Video kao priprema za lasersko uklanjanje dlaka u salonu

Kontraindikacije u postupku

Lasersko uklanjanje dlaka ima brojne kontraindikacije. Strogo je zabranjeno držati ga takvim kategorijama ljudi:

 • s imunološkim bolestima;
 • s onkološkim bolestima;
 • s akutnim herpesom
 • zarazne bolesti;
 • s individualnom netrpeljivosti;
 • trudnice;
 • dijabetes;
 • osobe mlađe od 18 godina.

Također se ne preporučuje za osobe koje imaju svijetlu, siva ili crvenu kosu u zoni u kojoj se planira uklanjanje dlačica.Nemojte otići ispod lasera osobama s tamnom kožom i svježim tanom (do dva tjedna). Potrebna je medicinska konzultacija u prisutnosti kožnih bolesti i ozljeda (opekline, abrazije, ogrebotine), SARS-a i gripe, brojnih znakova ožiljaka, varikoznih vena i alergija u akutnoj fazi.

Oni koji nemaju kontraindikacije u postupku trebaju biti temeljito pripremljeni za nju kako bi što udobnije, učinkovitije i održavali trajan učinak. S pravilnom pripremom i provedbom, uz pomoć nekoliko sjednica, možete se riješiti kose šest ili više godina. 80% vlasi može nestati zauvijek. Sve će ovisiti o specifičnom organizmu i individualnim stopama rasta kose, kao io vrsti i snazi ​​lasera koji se koristi za epilaciju.

Pogledajte videozapis: Brijanje nogu – savjeti i trikovi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: