Lasersko odstranjivanje dlačica tijekom trudnoće: može li se to učiniti i na koje uvjete, recenzije, to utječe na fetus

Rizici laserskog uklanjanja dlaka tijekom trudnoće

Želja trudne žene da izgleda dobro je jasna i zaslužuje svaku podršku. Tijekom tog razdoblja, mnogi radije ne odustaju od uobičajenih kozmetičkih postupaka – osobito od laserskog uklanjanja dlaka. Koliko je sigurna ova popularna metoda tijekom trudnoće kako bi održala glatku kožu i spriječila pojavu neugodnih dlačica?

Laserska epilacija tijekom razdoblja ležaja djeteta

Olujne hormonske promjene koje bjesnožu u tijelu trudne žene su ispunjene raznim manifestacijama, uključujući i one najugodnije. Na primjer, iznenada rast kose može se iznenada aktivirati čak i na onim dijelovima tijela gdje nikada prije nisu bili vidljivi.

Tijekom trudnoće žene posebno žele biti lijepe.

Što učiniti: je li moguće u ovom ključnom razdoblju pribjeći uobičajenoj i učinkovitoj metodi za uklanjanje neželjenih dlačica – za lasersko uklanjanje dlaka?

Je li to povrijediti bebu?

Je lasersko uklanjanje dlaka sigurno za trudnicu i bebu koju očekuje? Nema ni jednog odgovora na ovo pitanje. Učinak lasera na tijelo buduće majke i fetusa i dalje je malo proučavan. Čak ni liječnici nemaju konkretno mišljenje o tome.

Iako teoretski laserski tretman ima samo površinski učinak na tijelo, mnogi liječnici i kozmetičari smatraju da je trudnoća kontraindikacija za postupak i jako ga ne preporučuju ženama u "zanimljivom položaju".

Nema čvrstog uvjerenja da laserski postupak neće negativno utjecati na vaše nerođeno dijete.

Najmanje rizično u ovom ključnom razdoblju su takvi postupci za uklanjanje dlaka kao i redovito brijanje i depilacija. Međutim, ako je trudnica osjetljiva, bolno podmazivanje uz pomoć voska može izazvati grčeve u njoj, pa čak i njezin ton maternice – i to je svakako opasno.

Koji je rok za postupak?

Više ili manje, medicinski stručnjaci slažu se da u prvom tromjesečju trudnoće, rizik ne treba izbjegavati što je više moguće. Stoga, za prva tri mjeseca djeteta, bolje je odbiti laserske postupke.

U ranoj fazi, vjerojatnost spontanog pobačaja je prilično visoka. Osim toga, tijekom tog razdoblja formiraju se svi glavni organi i sustavi u fetusu – i logično je ne dopustitivanjskih utjecaja, ako postoje i najmanje sumnje u njegovu apsolutnu sigurnost.

U kojim područjima možete ukloniti dlačice

U nekim kozmetičkim salonima više ne žele preuzeti odgovornost i odbiti trudnice bez laserskog uklanjanja dlačica na licu. No, u većini slučajeva odabire se kompromis: žene, čak i kod kasne trudnoće, ne preporučuju se lasersko uklanjanje dlaka samo na abdomenu iu bikinijskom području.

Lasersko uklanjanje dlaka od nogu je najsigurniji postupak tijekom trudnoće.

Ova mjera opreza nije samo zbog činjenice da su ti dijelovi tijela opasno blizu embrija. Stvar je u tome što uklanjanje dlačica u tim područjima može biti posebno bolno, što stvara nelagodu i određene rizike za fetus.

Postoji još jedan aspekt problema koji se također treba razmotriti. Tijekom trudnoće, ženina pigmentacija može se pojaviti na trbuhu žene, a epilacija u pigmentiranim područjima se zna da je ispunjena opeklinama, manifestacijama dermatitisa i povećanim rastom kose u budućnosti. Osim toga, nuspojava postupka je često prekomjerna suhoća kože na mjestima za liječenje.što povećava vjerojatnost strijanja na tim mjestima.

Konzultacije s liječnikom – preduvjet za odluku o uklanjanju dlačica tijekom trudnoće

Recenzije

Ne, ne možete, jer ste trudni! i apsolutno ne proučavao laserske efekte na fetus i trudnice zhenschinu- zašto potencijalno sebe i rebonochka ugroziti! Plus to može biti spaljen zbog povećane osjetljivosti kože tijekom trudnoće i na licu mjesta daljinskom upravljaču folikuli mogu ukazati pigmentacije, ako nakon liječenja će se upaliti.

Snusnumra I

Odbio sam uklanjanje dlačica. Prvi put sam to učinio, a kad sam došla do drugog, već sam bila trudna. Upozoreno o tome, odbio je. Prošlo je na vosak.

Vendredi

Moj prijatelj je napravio bikini (ali još uvijek ne zna da je trudna), ona je imala spontani pobačaj. Sada sam i trudna, ali prije toga sam uspjela napraviti bikini. Puno bih volio igrati noge, ali dok ne odem, tako će biti, trpjeti ću do sljedeće godine

Yanochka Yana

Ja konzultirao ginekologa, kao što je sada planira dijete i radi lasersko uklanjanje dlaka, prvog tromjesečja nije preporučljivo uopće ništa učiniti, položio organe djeteta, ali onda je na zahtjev i na zdravstveno stanje žene.

naschka

tijekom razdoblja trudnoće također je prestalo s radom – nema podataka o štetnosti bilo kojeg, ali osjećaj da je i pitanje proučeno. Ipak, kozmetičar, koji mi obavlja proceduru, nastavio je raditi s uređajem većinu trudnoće i rodio zdravlje. Kaže da to nije štetno. Ali, opći savjet je da ne riskiramo …

Eladeya

Pored nedostatka znanja o ovom problemu, vaši su hormoni također važni. Tijekom trudnoće, kao i tijekom menstruacije, došlo je do promjene hormonske pozadine žene, nije poznato kako će se tretirano područje ponašati nakon toga. Mogu se pojaviti suprotni učinci, tj. Da kosa može rasti brže itd. Zašto testirajte svoje tijelo, tijelo djeteta? Čak i za kratko vrijeme. Kratkoročno, sve se počelo postavljati na fetus, a budući da laserski test nije bio testiran na trudnicama, nije poznato kako će se to ponašati. Ljepota žene je sveta, ali zdravlje nerođenog djeteta također je sveto. Ljepota se može učiniti na druge načine, ali zdravlje se ne može učiniti. U vašim rukama vam je britva, vosak, krema za uklanjanje dlaka i još mnogo toga!

Lena dr.

pforum.littleone.ru/showthread.ph?t=6245686&page=2&s=c9d61597de1bbb104f8af7ebda567e4f

Trudnoća je relativna kontraindikacija. Ne znam niti jednu trudnicu koja je uklonila lice i sigurno je rodila zdravu i normalnu djecu.Jedini razlog zbog kojeg ne biste trebali učiniti je da maternica bude u dobrom stanju. Budući da osjećaji nisu baš ugodni iz postupka. I tako, osim žarulje kose, laser ne reagira na ništa. Lasersko uklanjanje dlaka ne uzrokuje nikakvu štetu potkožnim masnim tkivom ili krvnim žilama i stoga – ni na koji način ne može utjecati na fizičko stanje fetusa.

Lorchik

Pri odlučivanju o laserskom uklanjanju dlaka tijekom trudnoće, poduzmite ovaj izbor sa svim odgovornostima i oprezom. Obavezno se posavjetujte s liječnikom koji vas obavještava o izvedivosti i rizicima postupka tijekom razdoblja nošenja djeteta. Zapamtite: zdravlje buduće majke i djeteta – nedvojbene prioritete u bilo kojem pitanju.

Pogledajte videozapis: Uklanjanje smjera u Poliklinici Bagatin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: