Kako brijati pazuha: korisni savjeti za muškarce i žene

Saznajte kako pravilno brijati pazuha

Pitanje kako pravilno brijati pazuha zanimljivo je za mušku i žensku polovicu stanovništva. Vegetacija u pazuhu može pokvariti cijeli dojam, a glatko obrijanih pazuha govori o poštivanju pravila higijene i brige o sebi. Ako su žene čvrsto uvjerene da je potrebno uklanjanje dlaka, mnogi muškarci i dalje smatraju neprihvatljivim. Ali glatka koža izgleda mnogo češća, a gledanje čovjeka privlačnije je suprotnom spolu.

Možete ukloniti neželjene dlake na različite načine, najjednostavniji i najpristupačniji je brijanje. Ovaj postupak je povezan s nekim poteškoćama: postoji svibanj biti iritacija ili crne točkice, tu će biti odvojene vlasi. Odgovarajuće vještine pojavljuju se uz redovito brijanje, a postupak će trajati samo nekoliko minuta.

Od brijanja

Ako želite ukloniti neželjene dlake nekoliko tjedana, trebali biste posjetiti salon, gdje se uklanjanje vegetacije provodi epilacijom.

Brijanje pazuha učinit će ih glatkim i kod kuće. Da biste izvršili postupak, morat ćete znati kako brijati ovo područje.

 1. Brijač.Ne biste trebali kupiti raspoložive muške i ženske britve, uzrokuju iritaciju, ozljede kože, nakon njih dolazi do rezova i abrazije. Stroj za ponovnu uporabu s brojem lopatica od 3 do 5 – najbolja opcija. Visoka cijena dodatne opreme označava dug vijek trajanja i izvrsnu kvalitetu brijanja.
 2. Sredstva za brijanje. Posebni gel, krema ili pjena koriste se kako bi pomogli omekšati kožu i olakšati klizanje. Zahvaljujući njemu možete izbjeći iritacije i rezove.
 3. Nakon brijanja. Po prvi puta je potrebno koristiti, a zatim – po potrebi. Krema (krema, gel) ublažava nadraženu kožu, brzo liječi rane kad se pojave. Obrijane pazuće su korisne za takvu njegu.
Važno! Aparat za brijanje mora biti projektiran isključivo za jednu zonu. Nemojte ga koristiti za uklanjanje dlačica iz nogu, bikinija ili drugih dijelova tijela.

Algoritam akcija

Kako bi naučili kako ispravno brijati pazuh, muškarce i žene u prvom postupku, morate jasno slijediti određeni algoritam. Nakon toga ćete lako i brzo baviti brijanje.

Prije brijanja

Ako ćete po prvi put brijati pazuha, preporučuje se:

 1. Uzmi vruću kadu ili tuš.Otvorit će se pore na koži i vlasi će postati mekši – liječenje pazuha će biti lakše.
 2. Skratite duge dlake. Ako je duljina dlaka više od 1,5-2 cm, onda je poželjno rezati ih škarama, električnim britvicama ili trimerom prije brijanja. Duga kosa će biti zaglavljena između oštrica. Za čisti brijanje, morat ćete se nekoliko puta baviti istim područjem kože, a to je ispunjeno iritacijom i smanjenjem. Ako koristite električni britva, postavlja se pitanje: možete li brijati pazuha s njom. Možete, ali biste trebali koristiti samo oštar nož i budite oprezni.
 3. Pripremite veliko ogledalo. U zrcalu će biti vidljive pojedinačne dlake, koje će zasigurno ostati nakon prvog brijanja.
Važno! Obratite pažnju na kvalitetu pribora i proizvoda za preradu kože.

Faza uputa

 1. Nanesite proizvode za brijanje na željeno područje. To bi trebao biti posebna krema ili gel. Što više sredstava koristite, to će lakše brijati pazuha. Osim toga, velika količina kreme produžuje život oštrice.
  Važno! Ne biste trebali koristiti sapun ili gel za tuširanje, jer suši kožu i čine problem s brijestom.
 2. Podignite jednu ruku tako da se koža ispod pazuha pruži. Ova zona je puna nabora, postoje teško dostupna mjesta, tako da olakšava proces dok se kreće oštrica, možete koristiti drugu ruku kako bi se protežu dalje.
 3. Isperite oštricu pod toplom vodom. Napravite prve poteze od vrha do dna – od vrha pazuha. Prijeđite prstom kožu jednom, zatim promijenite smjer i brijanje odozdo prema gore. Zatim premjestite oštricu s lijeva na desno i s desna na lijevo, obraćajući pozornost na sve neizbrisane površine.
  Važno! Pokreti trebaju biti glatki i nemirni, nemojte snažno pritisnuti stroj – to će dovesti do traume kože.
 4. Isperite s britvom nakon svakog razmazivanja. To je potrebno za uklanjanje dlačica koje su zaglavljene između lopatica – oni utječu na čistoću brijanja, kako bi se uklonile sve dlačice moraju se održati nekoliko puta na jednom mjestu.
 5. Oprati pomoć za brijanje provjerom svih anatomskih nabora i udubljenja pazuha. Provjerite je li uklonjena sva vegetacija. Ako neželjene dlačice ostanu, ponovite korake od 1 do 4 za ova područja kože.
 6. Ispraznite pazuha ručnikom i uklonite ih s blagim pokretima.
 7. Koristite hidratantnu ili umirujuću nakon brijanja.Koža na ovom području je nježna i tanka, tako da mora biti navlažena. Za razliku od pjene za brijanje, ovu kremu treba primijeniti u maloj količini. Nakon 15 minuta, obrišite pazuha s tkivom kako biste uklonili ostatke proizvoda, ako nije potpuno apsorbiran.

Nakon svih postupaka koristite antiperspirantni dezodorant. Potrebno je za muškarce i žene i ne samo da će ublažiti neugodan miris, nego i pomoći dezinficirati i zaštititi kožu nakon što se briše pazuha.

Korisni savjeti

 1. Armpit brijanje ne više od 1-3 puta tjedno. Optimalna periodičnost je tri dana, tijekom kojega će dlačice rasti do dovoljne duljine kako bi ih se moglo obrijati. Često se ne preporučuje brijanje, jer se gornji sloj kože uklanja zajedno s glavom. U kratkom vremenu jednostavno nema vremena za oporavak.
 2. Nakon svakog udarca pazite da isparite britvu da biste uklonili svaku zaglađenu kosu.
 3. Uvijek koristite novi ili oštar britva. Stara i tupo oštrica oštetiti osjetljivu kožu pazuha.
 4. Iritacija nakon prvog postupka je normalna. Nakon toga, crvenilo se neće pojaviti.
 5. Sloj gela ili brijanja pjena mora biti najmanje 4 mm za glatku i glatku kliznu.
 6. Pre-steamed koža je bolje tretirana.
 7. Ako nakon brijanja vidite crne točkice, vrijeme je da promijenite oštricu na britvu. Crne točke su ošišane dlake koje ostaju ispod gornjeg sloja kože.

Slijedeći ove preporuke, učinit ćete brijanje udobnim, a pazuha će biti lijepa i glatka za dugo vremena.

Pogledajte videozapis: Brijanje zona bikini: Kako spriječiti iritacije?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: