Saznajte zašto shugiranje ne povlači kosu • bika; PureSkin.Pro

Saznajte zašto šokiranje ne povlači kosu

Kod kuće, šokiranje često ne uspije, jer ne uklanja potpuno kosu, ostavljajući iza nježnu konoplju.

Zašto se to dogodi, koje su uobičajene pogreške u ovom postupku i kako sve ispravno – to smo tražili od profesionalnih majstora.

Znate li? Šećer i med za uklanjanje viška vegetacije na tijelo koje se koriste u antičko doba, indijske i egipatske ljepote. Utemeljitelj shugiranja je Cleopatra.

Shugaring: kratak opis postupka

Unatoč kritikama, stručnjaci smatraju da je jedan od dostupnih, bezbolnih i učinkovitih oblika depilacije. Ovaj način uklanjanja prekomjerne dlakavosti na licu, rukama, nogama, pazuha i bikinijskoj zoni obavlja se uz pomoć šećerne paste. Može se pripremiti kod kuće ili kupiti konfekcijsku kozmetiku u trgovinama.

Kada kupujete, važno je upoznati se s sastojcima proizvoda, jer dodavanje raznih konzervansa i mirisa ukazuje na lošu kvalitetu. Osim toga, neke komponente mogu uzrokovati alergijske reakcije.

Klasična domaća tjestenina izrađena je od šećera, vode i limunske kiseline. No, priprema proizvoda zahtijeva određena znanja, budući da digestirana pasta neće dati željeni rezultat, kao ni pretrpan. Shuging neće držati kosu ili ostaviti iza sebe konoplje i u slučaju kada je pogrešno primijeniti.

Znači premazane površine kože na rast kose, a zatim uklanjaju zajedno s vegetacijom u smjeru rasta. Metoda je prikladna za sve kategorije ljudi, osim alergija. Kao alternativa za njih, proizvođači su zamijenili limunsku kiselinu s fruktozom i glukozom.

Kozmetičari primjećuju da je depilacija šećera prikladna i jednostavna, a odnosi se i na postupke bezbolnog, nakon čega se rast kose gotovo nikada ne događa. Zapravo, to je proračunska opcija za kućnu upotrebu. A ako sve dobro poduzmete, onda u budućnosti neće biti pritužbi koje će, nakon što se posvuda, pojave vlasi.

Zašto šokiranje ne izvlači kosu? Glavne pogreške tijekom izvršenja postupka

Prema majstorima, neuspješna depilacija sa šećerom objašnjava se iz nekoliko razloga: slabo pripremljena pasta, nepravilna primjena na depilirane zone, nedovoljna duljina vlasi ili njihovu specifičnu strukturu.

Podrobnije ćemo razumjeti zašto se ne uklanjaju sve dlačice tijekom šokiranja i kako ispraviti pogreške.

Važno! Pojava urušenih vlasi nakon šilinga svijetli je znak kršenja pravila za primjenu i uklanjanje paste tijekom postupka. Zapamtite: potrebno je primijeniti sredstvo samo "protiv rasta kose" i ukloniti, naprotiv – u smjeru rasta. Inače, nemojte se iznenaditi na trnovitim trulama i uronjenim mrljama. Sami ste izazvali njihov izgled.

Duljina kose je prekratka u području uklanjanja dlačica

Ako nakon dlačica ostane u tretiranom području, obratite pozornost na njihovu duljinu. Često, prema stručnjacima, ovo je zbog rane depilacije. Za postupak je važno čekati dok vegetacija ne dosegne najmanje 5 milimetara. Inače, čak i najkvalitetnija tjestenina neće uspjeti uhvatiti kosu koja se jedva izvukla ispod kože. U ovom procesu važno je prianjanje šećerne tvari u vegetaciju.

Nedovoljna prevlaka: pogreške u kuhanju tjestenine

Previše nježna, tvrda ili hladno tjestena objašnjava zašto šokiranje ne povlači kosu. Činjenica je da je za kvalitetan postupak važno koliko je dlačica zabilježena u alatu.

Loša obloga se događa kada se pripravak izvlači i pasta se hladi, ili kada je prije rada slabo mljeveno ili, naprotiv, pretjerano i previše je mekano.

Za dobar rezultat stručnjaci savjetuju da najprije koriste dobre materijale s dobrom gustoćom. I nakon stjecanja potrebnih vještina u radu s njima, možete početi u kući.

Nakon šilinga, vlasi ostaju čak i kad se tijesto savršeno podudara, no ako se dugo zadrži u rukama, mijenja svoju dosljednost. Ova se točka treba uzeti u obzir i ubuduće smanjiti kontakt s radnim alatom. Inače će postati ljepljiv i izgubiti osnovne osobine.

Pogreške pri primjeni paste

Najčešće pogreške u postupku – pogrešna primjena paste. I ne samo dame kod kuće, nego i neiskusne majstore.

Prvo, radni materijal prilikom šerifiranja ne može se razmazati sa širokim trakom, inače zbog slabe pokrivenosti, neće se ukloniti sve dlačice. Usput, takve posljedice nastaju i kada je u pripremnoj fazi koža bila slabo tretirana prahom talka.

Važno! Teška bol tijekom postupka ukazuje na pogrešne radnje. Kako bi se to spriječilo, iskusni obrtnici preporučuju uporabu slobodne ruke za snažno rastezanje depiliranog područja kod nanošenja i uklanjanja paste. I morate ukloniti alat, samo se krećite paralelno s tijelom. Nakon što je sranje uklonjeno s kože, nanesite ruku na to mjesto. Ovo će utišati bol.

Drugo, vrlo često newbies primjenjuju tijesto i pritisnite ga na tijelo s dlanom. To je gruba kršenja pravila depilacije šećera. Rezultat su tvari za ljepljenje. Unutra, iskusni stručnjaci u takvim slučajevima ispravljaju situaciju razmazivanjem novog sloja zalijevanja na zaglavljenom području i oštrim pokretom.

Kao alternativa, možete koristiti metode vezivanja: krpa tkiva se primjenjuje na problem mjesto i ukloniti s vlasi. Ako šlaganje nije u redu i ako kosa ne izlazi zajedno sa tijestom, treba poduzeti ekstremne mjere: isperite materijal toplom vodom.

O pogreškama prilikom šerifiranja i kako ih popraviti gledaju videozapis

Shugaring ne uklanja kosu: pojedinačna struktura kose

Postupak možda neće funkcionirati zbog pojedinačnih karakteristika dlačica. Govorimo o izrezbarenim kopijama različitih duljina. Takva vegetacija pojavljuje se na nogama nakon dugih nošenih širokih hlača ili sukuka. Neki, zakrivljeni, lukovi, ostali se guraju, guraju.

U kojem smjeru pokušavate staviti tjesteninu ispod njih, nakon što će posuditi postoji konoplja. To je zbog činjenice da tijekom prvog tretmana kosa čvrsto drži kožu i ostaje tamo i nakon uklanjanja šećerne supstance.

U salonima sa stabilnom slikom u takvim situacijama, talk se koristi vrlo rijetko, budući da njeno lijepljenje samo otežava omotavanje. Zalijepite mrljicu, ne trljajte i krenuli, dok pokušavate podići vegetaciju. Fingeri istodobno izvode funkciju strugala i lopatice, preporučljivo ih je držati pod pravim kutom. Naravno, morate raditi u rukavicama.

Neke dame, kako ne bi razbijale kosu prilikom šokiranja, koristite tijesto različite gustoće. Istodobno prvo tankog sloja širi se tijelom mekom masi, a nakon 20 sekundi, kada svaka kosa ulazi u slatki zatočenost, rubovi prvog sloja obrađuju se čvršćim materijalom.

Tada se sve uklanja kao u klasičnoj verziji.Ova tehnika vam omogućuje uklanjanje i najdražih dlačica.

Znate li? Brzina i točnost trzanja pri uklanjanju paste za 80% određuje rezultat šugiranja.

Šugaranje desno: savjeti i trikovi

Očito, depilacija šećera izgleda vrlo jednostavna samo na prvi pogled. A u procesu rada postoje mnoga pitanja i razočaranja. Stoga, tako da nakon što ste podignuti noge, nisu šupljine i ne pitate se zašto je to tako, ispitajte sve pojedinosti nadležnog šugiranja. Za učinkovit i bezbolan postupak morate znati sljedeće:

  1. Kupnja tijesta izabrati bez mirisa i konzervansa, uzimajući u obzir svoju reakciju na alergene koji mogu biti u sastavu. To je tvornički proizvod koji se preporučuje za početnike, kao što nema doma samovar će ga zamijeniti.
  2. Za kuhanje tjestenine kod kuće trebat će vam 10 tbsp. žlice šećera, 4 tbsp. žličice vode, ½ žličice limunske kiseline i sok od pola limuna. Svi se umiješajte i kuhajte na laganoj vatri pokriveni poklopcem. Da ne bi zapalili, miješajte 6-7 minuta dok smjesa ne postane karamela. Kad sadržaj u posudi postane jantar, vatra se uklanja. Ako je komad paste i teško je modelirati, morate kuhati.Provjerite spremnost paste u vodi. Kada padne pad zamrzne u njemu, materijal je pravilno izrađen i spreman za uporabu. Iz nje razvaljuju male loptice.
  3. Kosa na području depilacije ne smije biti prekratka. Nemojte početi obrađivati ​​gdje nije potrebno. Na primjer, na unutarnjoj strani bedra, u područjima prekrivenima fuzz-om. Majstori govore o slučajevima kada klijenti trebaju ukloniti čak i dolje. Ovo je suvišno jer je takav pokrov prisutan po cijelom tijelu i jedva je vidljiv. Ako se počnete boriti s njim, uskoro će ga zamijeniti snažne jake vlasi.
  4. Pripremite kožu, ona mora biti suha i bez masti. Na kraju, podmazujte potrebna područja s pomoću niza njege nakon depilacije. To neće dopustiti da se vlasi prekine tijekom postupka. Zatim tretirati sva područja s talkom. Sve pripremne manipulacije u smjeru rasta kose.
  5. Prije nego što nanesete radni materijal, dobro pokupite. Trebao bi osvijetliti i dati biser, ali ne držeći ruke. Smrznuti sastav se zagrijava vodenom parom.
  6. Lako zalijepite polagano u nekoliko koraka i nemojte žuriti da ga uklonite.Neka to leži na koži 10-15 sekundi. Ako se uklanjanje izvodi s zavojem, protežu se prema rastu kose i tek nakon suza.
  7. Kada istodobno depiliranje nekoliko zona, počnite s najosjetljivijim, krećući se od vrha do dna. Koristite za svaku stranicu novu loptu tijesta. Na licu, radite u smjeru mreže za masažu.
  8. Uklonite tijesto s oštrim trzajem u smjeru rasta kose paralelno s tijelom. Prije produžite svoju kožu slobodnom rukom.
  9. Nemojte obraditi isto područje više od tri puta. Ako vam rezultat ne zadovoljava, vratite se na problematično područje na kraju postupka.
  10. Nakon šilinga, izbjegavajte sunčevo svjetlo i ne posjetite solarij. Također za 12 sati nemojte posjetiti bazen i teretanu. Obrišite tvrdu podlošku. Osigurajte sustavne zone čišćenja s pilingom i hidratiziranjem kozmetikom.

Sada znate zašto se kosa tijekom razbijanja razbija, ne izvuče i raste zajedno, zašto je postupak popraćen boli. Nadamo se da će vam savjeti pomoći da budete lijepi i dobro njegovani.

Pogledajte videozapis: Estrada / Viki Miljković ŠOKIRALA sve: Otkrivena njena NAJVEĆA TAJNA za koju NIKO NIJE ZNAO!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: