Koliko dugo treba biti kosa za šokiranje

Shugaring: optimalna duljina kose za postupak

Uklanjanje neželjenih biljaka sa šećerom, kao i bilo koja vrsta depilacije, zahtijeva poštivanje određenih nijansi. Duljina kose za šokiranje nije manje važna od pravilne pripreme karamelne mase.

Zašto je duljina kose važna?

Shugaring je proces uklanjanja viška vegetacije uz pomoć ljepljive paste od karamela koja drži dlake i iscijeđuje ih korijenima. Ovaj kozmetički postupak je stekao popularnost među ženama zbog svoje dostupnosti i jednostavnosti obavljanja kod kuće.

Da biste postigli maksimalni estetski učinak, trebate znati koliko dugo trebate imati kosu i koliko dana nakon brijanja možete ga ukloniti. To izravno utječe na brzinu i učinkovitost procesa, kao i na stupanj nelagode.

Dodatni millimetri učinit će postupak previše bolnim i dugotrajnim, a šećerna pasta ne može se nositi s previše kratkim dlačicama.

Najjednostavnije je ukloniti dlake s duljinom od 4-5 mm, ali ako se postupak provodi po prvi put, bolje je pustiti ih da idu malo više i zaustavljaju se na 7-8 mm.Maksimalna duljina iznosi 1 cm, inače je neočekivano da depilacija udovolji očekivanjima.

Odaberite "zlatnu sredinu"

Mnoge žene koje prvi put posrću, vjeruju da što je duža kosa, to je bolji rezultat. Zapravo, nije:

  • kosa više od 1 cm često se ne povlači i odsiječe u korijenu;
  • potrošnja šećerne paste uvelike se povećava;
  • povećava rizik od traume kože uslijed istodobnog uklanjanja velikog broja dlačica;
  • bolni osjećaji se povećavaju;
  • ako je regrirana kosa dulja od centimetara, tada se uklanja pod nepravilnim kutom i kasnije može rasti u koži.

Iz tih razloga, nekoliko dana prije prvog postupka depilacije šećera, potrebno je ravnomjerno brijati odabrano područje. Koliko će se kose morati uzgajati prije shugariranja ovisi o individualnim karakteristikama. U prosjeku će trajati oko tjedan dana, ali ne i duže.

Neposredno prije postupka možete koristiti škare za manikuru ili skratiti kosu s trimerom. Ali ovdje biste trebali znati mjeru: minimalna duljina kose također smanjuje učinak šugiranja.

Rastuća kosa za epilaciju je neizbježna potreba između tretmana.Naravno, želite ukloniti dlačice što je brže moguće, ali nemojte žuriti. Kako bi se šećerna pasta držala na kosi, njezina duljina mora biti najmanje 3 mm. Inače, učinak postupka bit će kratak ili neprimjetan.

Optimalna duljina kose za širenje u osjetljivim područjima kao što su pazuha i duboki bikini je 5-6 mm.

Kosa na tim dijelovima tijela je gusta i jača, a folikuli se nalaze duboko u koži. Stoga se masa šećera mora dobro spariti s vlasi, što je nemoguće ako su prekratke.

Za zonu odjeće klasičnog bikini, duljina kose može biti nešto manja, optimalna je 3-4 mm.

Ista preporuka odnosi se na depilaciju ruku i nogu.

U području obrva, na bradi i gornjoj usnici, vlasi su tanke i rijetke, tako da možete napraviti shugaring ovdje bez prve skraćenja.

Ako slijedite ova jednostavna pravila, postupak shugiranja će biti jednostavan i brz, a rezultat će trajati i do nekoliko tjedana.

Pogledajte videozapis: Metoda uklanjanja dlačica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: