Muško šokiranje: postupak, kontraindikacije

Specifičnost muškaraca

Depilacija šećerne paste (shugging) dobiva popularnost ne samo među ženama već i među muškim stanovništvom. Postupak omogućuje predstavnicima jačeg spola da se riješe neželjene vegetacije dugo vremena i zaborave na dnevni stroj za brijanje.

Ono što ljude motivira na šokiranje

Koji su razlozi zbog kojih su muškarci sve više zainteresirani za postupak šilinga i postaju redoviti kupci kozmetičkih salona? Postoji nekoliko odgovora na ovo pitanje:

 • profesionalnu pripadnost – modele, sportaše, glumce i druge javne osobe. Kao i razvoj show businessa, a pojava novih zanimanja zahtijeva od muškaraca da se pribjegnu shugaringu;
 • osobna higijena. Nedostatak vegetacije na tijelu olakšava njegu kože, osobito u glavnim područjima akumulacije znoja i sebuma (prepone i pazuha);
 • u cilju osobne udobnosti, kako bi se izbjeglo dnevno brijanje lica i postizanje željenog rasta obrva, brkova i brade;
 • Nedavno, muškarci moraju raditi šugu na zahtjev žene koju voli;
 • počast modi i želja da izgledaju dobro njegovano.

Razlika između muške i ženske procedure

Nema značajne razlike u depilaciji šećerne paste u muškaraca i žena. Ali postoji nekoliko prepoznatljivih nijansi koje ovise isključivo o karakteristikama kože i vegetacije:

 1. Ljudski muškarci koji se šalju uključuju uklanjanje dlaka samo od pazuha i bikinija, ali i od lica, grudi, leđa i trbuha. U pravilu je postupak na nogama iznimno rijedak.
 2. Kosa na muškom tijelu obično je deblja i šira, dlačice su tvrde i debele. U svezi s tim je trošak postupka, koji je nešto veći nego kod žena.
 3. Dlaka raste na muškom tijelu mnogo bržom, pa se postupak depilacije provodi češće.
 4. Muškarci su osjetljiviji na bol nego na žene, tako da se muškarčarstvo često provodi pomoću anestetika u obliku gela.

kontraindikacije

Ograničenja šugiranja u muškaraca, kao i kod žena, svedeni su na minimum:

 • alergični na sastojke tjestenine;
 • dermatološke infekcije;
 • mehanička oštećenja na području postupka;
 • u velikim brojevima znakova i papiloma.

provođenje postupaka

Preporuča se da muškarac bude šećer ne kod kuće, već u kozmetičkom salonu.Neodgovarajući postupak može uzrokovati mnogo neugodnosti, kao što su urastajuća kosa, iritacija itd.

Kako se postupak izvodi od kozmetičara?

 • prije sjednice, majstor će ispitati problematično područje zbog prisutnosti klijenta dermatoloških bolesti;
 • Prvo, koža se tretira antiseptičkom otopinom u svrhu dezinfekcije, a zatim se primijeni talk za uklanjanje viška vlage i sebuma;
 • na pripremljenoj koži, kozmetičar primjenjuje sloj šećerne mase. Njegova konzistencija se odabire ovisno o odabranoj tehnologiji postupka: ručno ili zavoj;
 • Kada se ručno depilacijska tijesta ukloni ručno. Za tehniku ​​zavoja koriste se posebne trake od tkanine. U oba slučaja masa šećera se primjenjuje na rast kose, i uklanja se rastom;
 • odstranjivanje trake sastoji se od nanošenja trake na vrhu šećerne mase i njenog oštrog pomicanja s kože;
 • kada se koristi ručna tehnologija, koristi se biomasa srednje tvrdoće, za zavoj – mekši;
 • nakon završetka postupka, ostaci usta se ispiru vodom, a kožu se tretira protuupalnim losionom.

Bikini područje

Šugiranje muške bikinije posebno je delikatna tema, jer često uzrokuje stidljivost i neugodnosti u jačem seksu. Koje nijanse trebaju biti poznate i uzete u obzir prije nego što odlučite o postupku u takvom intimnom području?

 1. 2 tjedna prije namjeravane sesije, intimnu zonu treba potresati kako bi se postupak obavio uz maksimalnu učinkovitost i udobnost.
 2. Prije sjednice, klijent je opremljen posebnim jednokratnim donjim rubljem.
 3. Kako se ne bi osjećali neugodno tijekom postupka, treba shvatiti kao medicinsku, a kozmetičar kao liječnik.
 4. Provedena je lokalna anestezija, jer kod muškaraca prag boli je znatno niži nego kod žena: na kožu se nanosi poseban gel koji ostaje apsorbiran i djeluje 30-60 minuta. Analgetski učinak ovog alata dizajniran je oko sat vremena.
 5. Često, kada šokiraju intimna mjesta, muški klijenti doživljavaju fiziološki odgovor tijela – erekciju. To se može objasniti protok krvi u genitalije, kao u svakom slučaju tijekom postupka, kozmetički dodir je neizbježan. U takvoj situaciji, stručnjak će prekinuti postupak za neophodno vrijeme i učinit će sve kako bi izgladio neugodan trenutak.
 6. Prilikom obrade dubokog bikini (analna zona), u pravilu, klijent stoji na savijenim koljenima i koljenima, što nisu svi zadovoljni (neki smatraju ponižavajućim). Kao alternativa, gost leži na svojoj strani, savijanje nogu. Kada se obradi jedna strana, čovjek se okrene na drugu stranu da nastavi postupak.

Savjeti za njegu kože

Kao i nakon bilo koje druge metode depilacije, nakon što se lice, u zoni bikini ili bilo koje drugo područje, koža muškaraca treba stalna briga:

 • za 2-3 sata nakon sjednice nemoguće je mokro kožu;
 • u prvih 5 dana preporuča se ne posjetiti saunu, kupku, ne uzeti vruću kadu;
 • nakon tjedan dana morate ukloniti, nanesite vlažne ili posebne losione kako biste usporili rast kose;
 • nakon zone bikini, preporučljivo je ne nositi donje rublje izrađeno od sintetičkih materijala, već da se preferira prirodno platno, svila, pamuk.

Shugaring je prihvatljiva metoda za ljude da uklone neželjenu vegetaciju, koja će vas spasiti od dnevnog brijanja u lice, čine čekinje nježnije i usporiti rast novo nastale kose.A također je učinkovit način da se riješite dlačica u nosu i ušima kako biste ispravili oblik obrva.

Pogledajte videozapis: Naša mala klinika (NMK HRVATSKA) – Muške tegobe – Broj 11 HD

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: