Arhitektura obrva s kajom i drugim sredstvima: video, fotografija, recenzije

Što je arhitektura obrva i kako to učiniti ispravno?

Arhitektura obrva ili brou – art je prava umjetnost, što sugerira ne samo ukrašavanje lijepog oblika ili zavoja, nego i stvaranje skladne slike općenito. Majstor mora imati umjetnički i estetski ukus kako bi postigao potpunu prirodnost i organizirati obrve na takav način da odgovaraju tipu osobe i naglašavaju svoje zasluge. Jedan neispravni moždani udar može pokvariti dojam i vizualno rastvoriti staro lice ili ga dati neobičnim izrazom.

Danas, make-up umjetnici plaćaju veću pozornost na obrve. Oštri užasni konopi su nestali, dajući mnogim ženama iznenađeni i pomalo smiješan izgled. Na modno širokim, lijepo obrisanim obrvama, naglašavajući ljepotu lica i u skladu s bojom kose i kože. Stoga, obrva ne podrazumijeva ne samo odabir idealnog oblika, nego i odgovarajuću korekciju, izbor prikladne sjene, bojanje ili tetoviranje i naknadnu njegu. Kako odabrati idealan oblik, uzimajući u obzir značajke i vrstu lica i kakve nijanse prilikom izrade i bojenja obrva razmotriti, učiti iz našeg članka.

Obrađivanje arhitekture: osnovne smjernice

Arhitektura obrva je pristupačan kozmetički postupak, koji je vrlo popularan kod žena, jer omogućuje naglašavanje svih prednosti izgleda. To uključuje sljedeće faze:

 • Izbor idealnog oblika i zakrivljenosti obrva koji odgovaraju tipu osobe;
 • Korekcija (uklanjanje višak vlasi);
 • Odabir prikladne sjene i bojanja;
 • Postupci s trajnim učinkom (tetovaža);
 • Dnevna njega i šminka.

Da bi se stvorila idealna slika, make-up umjetnik treba uzeti u obzir mnoštvo parametara (tip lica, očni dio, oblik nosa, boja kose) i sukladno tome odaberite potrebnu nijansu duljine, širine, zavoja i obrva. Kako ne bi poremetili prirodne razmjere lica, preporuča se da prvo podešavanje i dizajn budu povjereni iskusnom majstoru. U budućnosti možete sami očuvati željeni oblik.

Mnogi fizionomisti tvrde da je najbolji oblik onoga što se daje prirodi. Ali što da radite u slučajevima kada vas je priroda krivotvorila i nagrađivala s rijetkim i neiskusnim obrvama neizvjesnog oblika? Najbolje rješenje je arhitektura obrva, koju je napravio iskusan kozmetičar.Ovaj postupak će pružiti izražajnost osobi i učiniti vam mnogo privlačnijim. Ali samo u slučaju kada se provodi prema svim pravilima i uzimajući u obzir određene nijanse, od kojih je najvažnije stvaranje idealnog oblika.

Izbor oblika obrva prema vrsti osobe

Jedinstven način za oblik obrva ne može postojati, jer je izgled svakog od nas jedinstven i neponovljiv. Stoga ono što ukrašava jednu osobu uopće ne može stati na drugu. Na primjer, na pravokutnom licu, obrve s gracioznom zavojem izgledat će posve apsurdno, ali ako poravnate svoj oblik i značajke lica postat će skladan. Zadaća šminkera je da organiziraju obrve na sliku, tako da se ne ističu, ali izgledaju prirodno i prirodno. To je moguće samo u slučaju kada stručnjak uzima u obzir vrstu lica, kože i boje kose i druge značajke izgleda. Navodimo osnovna pravila koja određuju koji obrazac dati obrve za određenu vrstu:

 1. Za okruglo lice, najprikladniji oblik obrva je uzlazno, s izraženim kinkom. To će omogućiti vizualno produljenje i vizualno ispravljanje oblika lica, kao i izgled otvaranja.Maksimalni zavoj u ovom slučaju je iznad učenika, početak obrva treba biti širok, a vrh suženi.
 2. Za četvrtastu vrstu lica, prikladne su obrve s visokim, podignutim dizalom. To će omekšati tešku bradavicu i tvrdokorne linije kada se kreće do obrazovnih okvira. U tom slučaju ne bi trebalo biti jasno razbijanje, linije bi trebale biti glatke, zaobljene, a obrve ne smiju biti previše tanke i oštre. Još jedna nijansa – nije poželjno obojiti obrve u tamnoj boji, bez obzira na sjenu kose.
 3. Za trokutastog lica najbolje je imati arcuatnu liniju s mekim pukotinama.
 4. Pravokutni oblik će se omekšati ravnom linijom obrva bez izraženih zavoja.
 5. Vrsta kruške zahtijeva određeno podešavanje kako bi lice postiglo točne omjere. Da biste to učinili, povećajte udaljenost između obrva u nosu.
 6. Lice s dijamantnom obliku odgovarat će svakom uzdignutim, podignutim oblicima.
 7. Vlasnici ovalnog tipa osobe s najviše sreće. Oni se uklapaju gotovo u bilo kojem obliku obrva, važno je ne prekršiti prirodne razmjere. Horizontalni, blago zaobljeni oblik s malim prekidom idealan je.To će lice pružiti ugodnu zaobljenost i mekoću.

Odabir točke loma

Sljedeći je korak ispravno odrediti najvišu točku probijanja obrva. I ima nekoliko glavnih područja.

Francuski škola obrve za obrve preporučuje postavljanje vrha zavoja preko vanjskog ruba irisa. Ovaj model je idealan za trokutasto, četvrtasto i okruglo lice.

Ruska škola osigurava mjesto najviše točke frakture neposredno iznad učenika. Ova tehnika se često ne koristi, jer je prikladna samo za glatke slavenske žene.

Hollywoodska škola ima točku za savijanje gotovo na istom mjestu kao i francuski, ali s nekim pomakom na liniju hrama. Da bi se to odredilo, dovoljno je mentalno privući vertikalnu liniju od brade i vanjskog ruba irisa u hram. Ovaj model je pogodan za gotovo sve tipove osoba.

Odredite točnu veličinu

Važan korak je utvrditi debljinu i duljinu obrva. Optimalna je debljina obrva, jednaka polovici irisa u oku. Ako su oči male, s uskim rezom, onda uzmite temelje 1/3 irisa.

Da biste odredili duljinu, prvo morate pronaći početnu točku obrva. Lako je izračunati ako povučete vertikalnu liniju od vrha nosa prema gore. Crta koja se izvlači iz iste točke na nos do vanjskog kuta oka označit će kraj obrva. Najviša točka kuka određena je linijom koja se uzduž tangente preko ruba šarenice. U ovom slučaju, vrh obrva trebao bi biti na istoj razini kao i početak.

Opcije za korekciju obrva

Dakle, nakon određivanja oblika, duljine i debljine, potrebno je ukloniti suvišne vlasi koji su nestaju iz namijenjene linije obrva. Za to možete koristiti različite metode. Najčešći od njih je pranje kose pinceta. Ova tehnika zahtijeva točnost i strpljenje, ne smije se koristiti u nosnom mostu (ako su dlake tanke i gotovo nevidljive) i iznad gornje linije rasta obrva. Postupak je prilično bolan, tako da majstor može ponuditi preliminarnu anesteziju s lidokainom rješenjem onima koji nisu spremni podnijeti bol, ili prilagoditi drugim metodama.

Jedan od alternativnih načina je rezati kosu škarama. Da bi se obrve uredile, šminka umjetnik mora ih češljati i podrezivati ​​dlačice koje se šire i razlikuju od drugih u dužini. No, kada koristite škare, uvijek postoji rizik da će obrve izgledati previše podmašene, osim toga, frizura ometa strukturu dlake i kasnije će rasti u različitim smjerovima.

Još jedna popularna tehnika je uklanjanje dlačica sa svilenom niti (triding) ili voskom. Probijanje se smatra najsloženijim i nekompliciranijim postupkom koji vam omogućuje da se riješite čak i neprimjetne vellusove kose. Ispravljanje voska nije manje učinkovito. Nakon primjene ove metode, koža ostaje glatka, ali vosak ne može uhvatiti kosu na teško dostupnim mjestima, a zatim ih morate ukloniti pincetom.

Odabiremo željenu hladovinu

Osim savršenog oblika, obrve bi trebale izgledati prirodno i odgovarati tonu kože i bojama kose. Vjeruje se da plavuše trebaju podići nijansu obrva par tonova tamnijim, a ostatak – 1-2 tone lakši od glavne boje kose. Iskusni kozmetičar odmah može odrediti odgovarajući ton, podložno sljedećim pravilima:

 • Spaljivanje brineta s irisom – crna kosa ne bi trebala promijeniti prirodnu boju, u ekstremnim slučajevima možete osvijetliti crne obrve za jedan ton;
 • Prirodne plavuše trebaju odabrati sive ili svijetlosmeđe tonove;
 • Plava boja kose je najbolje istaknuta u svijetlo smeđim nijansama;
 • Smeđa kosa i vlasnici crvenih kovrča priljubljuju obrve bakrenim, kestenjanskim ili mahagoničkim sjenama.

Izbor boja najbolje je povjeren iskusnom make-up umjetniku koji će moći odabrati odgovarajući raspon na bazi vaše boje. To će omogućiti da obrve izgledaju prirodne i ne razlikuju se od glavne sjene kose.

Nijansiranje obrva

U kozmetičkom salonu možete ponuditi tri tehnike bojenja: pomoću konvencionalnih boja, koristeći kane ili tehnike tetoviranja. Dopustimo se detaljnije proučiti svaku metodu.

Boja obrva. Korištenje običnih boja obrva je jednostavna, jeftina i pouzdana metoda testirana na vrijeme. Make-up artist će odabrati optimalnu nijansu za vas i lagano laziti kosu, dajući obrve željenu boju. Glavna stvar – odabrati kvalitetnu boju s sigurnim sastavom koji ne izaziva alergijske reakcije i trajan učinak. Pri korištenju dobrih boja, boja traje dosta dugo i počinje isprati nakon 2 tjedna.Za održavanje željene sjene obrva moraju povremeno nijansirati. Ali ovo je jedan od najjeftinijih i najpopularnijih načina, koji vam također omogućuje da eksperimentirate i s vremena na vrijeme dovesti raznolikost na sliku.

Bojanje kane. Ova je opcija skuplja, ali pruža dulji učinak., jer boja traje od 4 do 6 tjedana. Kana obrva arhitekture traje oko 40 minuta, a boja se nanosi na vlasi 10 do 15 minuta, a ostalo je potrebno za pažljivu odabir željene boje. Ovo je važna točka postupka, jer se nakon bojanja pogrešne boje teško ispraviti. Kozmetička kana je zastupljena s nekoliko nijansi, a najtraženiji su crni, smeđi i sivi. Kvalitetna prirodna kana u salonima koristi se biotatu obrva, što vam omogućuje trajno spremanje odabrane boje. Kenna nježno oboji kosu i prostor između njih, što čini obrve ekspresivnim i svijetlim.

Prije nanošenja kane, obrve moraju biti strugane i odmašćene. Zatim se malu količinu praha za bojenje razrijedi vodom do dosljednosti guste kreme i nanosi se na vlasi i kožu pod njima uz obrisanu konturu.Boja treba prekriti prilično debelim slojem, ne dopustiti širenje po koži, višak treba odmah ukloniti s vatom.

Prvo, obrve obrva su obojene, zatim idu u sredinu i završavaju s glavama jedne i druge obrve. Vrijeme bojanja određuje se pojedinačno, a češće zadržavate boju, svjetlija će se boja ispasti. U prosjeku, kana drži 15 do 40 minuta. Za to vrijeme se suši, na kraju postupka uklanja se pamučnim jastučićima navlaženim hladnom vodom. Zatim nanesite na obrve bilo koje prirodno ulje (npr. Kokos).

tetoviranje, Još jedan popularan postupak koji vam omogućuje da svoje obrve pružaju potrebnu nijansu i trajno spasi rezultat. A ako je u novije vrijeme saloni pod krinkom tetoviranja ponudili trajno bojenje, sada se tehnologija potpuno promijenila. Otišli su neprirodne i kao da su obojene obrve, čija je tamna boja brzo isprana, ostavljajući iza njeznu plavkastu liniju. Zamijenjena suvremenom tehnikom kose ili mikrobladom.

Mikrokupljanje obrva izvodi se rukom majstora i to je cijela umjetnost, kao pažljivo make-up umjetnica, s osjetljivim potezima privlači svaku kosu.Kao rezultat toga, obrve izgledaju na prirodan način i praktički se ne razlikuju od prirodnih. Za biotatuage obrve u salonima često se koriste prirodne kane, što vam omogućuje trajno čuvanje odabrane boje ili visokokvalitetnih hipoalergenskih boja. Ne gubi svoju važnost i hardversku tetovažu, to je pravi spas, ako su dlake vrlo rijetke ili u obrvama postoje vidljive ćelavosti. Microblading obrve daje najdugotrajniji učinak i uz pravilnu njegu traje od 6 do 18 mjeseci.

Šminka obrva

U završnoj fazi, "arhitekti obrve" – ​​makeup umjetnici ističu učinak nenametljive šminke. Tako da rezultat iz postupka ostaje besprijekoran i dalje, naučite sami izvesti profesionalni make-up, pažljivo pogledajte kako majstor to radi u salonu. Osim toga, obrve moraju pružiti dnevnu pravilnu njegu i naučiti naglasiti sve prednosti nove slike. Ovo će vam pomoći vrh arhitekture video, koji detaljno opisuje sve korake postupka i pravila za praćenje njege. Dajemo klasičnu recepturu šminku obrva:

 1. Prvo, pažljivo češljati dlake i položiti ih u jednom smjeru;
 2. Tada kozmetička olovka, glatke linije podcrtavaju gornju i donju konturu obrva;
 3. Boja olovke pokupi što je bliže prirodnom. Osvijetlite cijelu površinu unutar konture s laganim pokretima, bez pritiska. Pažljivo obojite rep od obrva.
 4. Osvijetliti kožu ispod obrva posebnim sjenkama ili olovkom;
 5. U završnoj fazi pažljivo pomiješajte boje i učinite sve prijelaze glatko.
 6. Kako biste popravili oblik obrva, koristite poseban, bezbojni gel.

Kada se brinete za obrve obojene kovanom, pokušajte ih držati manje u kontaktu s vlagom. Prije tuširanja i pranja, nanesite malo čelo kozmetički ulje, to će zadržati svjetlinu boje i hidratizirati kožu, što kane nakon izlaganja može biti previše suha. Pokušajte dodirnuti oslikane obrve manje tako da ne podmazete boju. Dok se opuštate uz more, izbjegavajte slanu vodu na tetovaži.

Ispravljene obrve trebaju dnevnu njegu. Za jačanje kose i spriječiti gubitak kose, svaku večer se primjenjuju na kapi obrve ricinusovo ulje ili tekuće vitamine A, E i D.Ako vlasi na obrvama nisu obojeni, možete svake večeri napraviti laganu masažu u smjeru od mosta od nosa do hramova. To će pomoći u jačanju folikula kose i obrva će postati deblji.

S istom svrhom je moguće napraviti ili napraviti maske za obrve. Za ovo na 1 žličicu. 1-2 kapi vitamina A i E se dodaju u ricinusovo ili bojno ulje. Ovaj se sastav koristi za namakanje pamučnih jastučića i nanesite ih na obrve 10-15 minuta. Postupak se može obaviti svaki drugi dan za mjesec dana.

cijena

Cijena arhitekture obrva ovisi uglavnom o prestižu salona, ​​načinu korekcije, kvaliteti i vrsti boja, kvalifikacijama majstora. Prosječni trošak postupka može varirati od 1400 do 2500 rubalja. Slažem se da je to vrlo mala cijena za prilično složenu i višestupanjsku proceduru.

Stručnjaci čvrsto preporučuju izradu prve prilagodbe u salonu, jer će samo iskusni kozmetičar moći pronaći savršeni oblik i pronaći optimalnu hladu, zahvaljujući kojoj će vam obrve izgledati prirodnije i učinkovitije.

Recenzije o postupku

Recenzije o arhitekturi obrva upućuju na to da je uz pomoć postupka moguće potpuno izmijeniti izgled, izgledati izražajnije i atraktivnije, a lica su izrazitiji.Ispravna korekcija vizualno će naglasiti sve prednosti eksterijera, dati će dubinu i tajanstvenost vašim očima i sakriti nedostatke (duboke oči, široke jagodice, nerazmjerne osobine lica). Slobodno kontaktirajte stručnjake za ovu uslugu kako biste se osjećali neodoljivima i učinili sliku nezaboravnim i atraktivnim.

Referentni broj 1

U zadnje vrijeme sam napravio arhitekturu obrva u salonu. Djevojka koja je radila sa mnom bio je vrlo ugodan pratilac, komentirao sve korake i unaprijed upozorio što može očekivati. Zajedno smo pokupili optimalni oblik, a onda je uklonila dodatne dlake pincetama. Učinio sam sve brzo i spretno, praktički nije bilo boli. Zatim zajednički podignu željenu boju kane. Zaustavili smo se u sivkasto smeđem jer sam bila plava.

Zatim je majstor nježno nanio boju i uskoro sam se već mogao diviti rezultatu. Nove su obrve stvarno voljeli, izgledaju prirodno, oblik je lijep, s urednom zakrivljenosti. Pogled je sada otvoren i oči su veće. Vrlo ugodna procedura, šteta je što se kana brzo ispire.Ali sigurno ću doći zbog ponovnog bojenja.

Veronica, Moskva

Referentni broj 2

Imam rijetke i nježne obrve, ali sada u potpuno drugačijem obliku. Lijepe i intenzivne obrve smatraju se lijepim. Odlučio sam otići u salon gdje majstor predlaže da tetovažu s kajom ili, kako je rekla, arhitekturu obrva. Postupak se sastoji od nekoliko faza, tijekom kojih majstor pažljivo provjerava oblik obrva kako bi odgovarala vrsti lica i naglašava njegovo dostojanstvo.

Potom obrate nove obrve i uklanjaju nepotrebne dlake. Ne mogu to podnijeti kad se dlačice izvlače pincetom, pa su uklonjene svilenom niti. Zatim se koristi prirodna kana i zbog toga se dobivaju vrlo lijepe, zasićene obrve. Sada je lijepo gledati u zrcalo, rezultat je lijep.

Larisa, Ekaterinburg

Pregled №3

Prošle godine napravio sam arhitekturu obrva, rezultat je bio dovoljan samo mjesec dana. Kana je vrlo brzo izbrisana. Ali sada sam obojiti obrve. Jednostavno, samo trebate kupiti prirodnu kantu prikladne sjene i obojene obrve po potrebi.

Mogu sam popraviti obrazac, koristiti pincete za uklanjanje viška kose.Dakle, nemam problema i moje obrve su uvijek u savršenom stanju.

Olesya, Sankt Peterburg

Pogledajte videozapis: Izbor je naša (2016) Službena pun inačica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: