Koja je razlika između laserskog uklanjanja dlačica i elektrolize? Proučavamo metode uklanjanja dlaka.

Što je bolje – lasersko uklanjanje dlačica ili elektroliza: prednosti i nedostaci svake metode

"Ljepota zahtijeva žrtvu" – te riječi najbolje opisuju proces epilacije.

Ponekad nije lako odabrati – elektrolizu ili lasersko uklanjanje dlaka, što je bolje i koji proces je manje bolan. U ovom članku ističemo prednosti i nedostatke svake metode uklanjanja dlaka.

Lasersko uklanjanje dlaka: suština metode

Lasersko uklanjanje dlaka – nova tehnologija za uklanjanje neželjenih dlačica. Ova metoda temelji se na korištenju svjetlosti koja se montira u gustu zraku i usmjerava u jednu točku (poput leće s kojom možete zapaliti vatru). U tom slučaju uklanja se neželjena dlaka s ovim svjetlom.

Lasersko odstranjivanje dlačica najbrži je i najučinkovitiji način da se duže vrijeme oprostimo od neželjenih biljaka.

Kako izvesti lasersko uklanjanje dlaka

Prije nego što odete na postupak, zanimljivo je znati kako ova metoda funkcionira i kako se lasersko uklanjanje dlačica razlikuje od elektrolize.

Goli "radni prostor" ozračen je laserom za određeno vrijeme (ne više od 1 sata za velike dijelove tijela). Ideja je da laser reagira na područja s visokim sadržajem melanina i odlazi tamo.Mnogo melanina (pigmenta) nalazi se u folikulima kose i kose, koji nakon udarca laserskom zrakom postaju jako vrući i umiru. Nakon što se cijela kosa ozrači, postupak završava. Odstranjena kosa se uklanja iz tijela i koža se razmazuje posebnom vrhom.

Dakle, ako elektroepiliranje uključuje fizičku intervenciju (piercing kože), tada lasersko uklanjanje dlačica djeluje bez kontakta, uklanjajući samo kosu.

Postupak za lasersko uklanjanje dlaka nije teško, ali čak i ova napredna tehnologija ima svoje pluses i minuses.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka

Ova metoda ima mnoge prednosti:

 • tijekom postupka nema bolova (osim ako se ne koristi snažan laser za uklanjanje boje ili svijetle kose);
 • koža nije oštećena tijekom laserskog uklanjanja dlaka;
 • dugotrajan učinak koji, ako je pravilno odabran, lasersko sredstvo oslobađa kosu tijekom 6-8 mjeseci (ako je kosa vrlo mračna i koža je bijela, tada je moguće potpuno uklanjanje neželjenih dlaka);
 • postupak ne traži mnogo vremena.

Da biste uklonili svijetlu kosu, koristi se neodimijski laser koji može uzrokovati opekline i bol.

Dakle, lasersko uklanjanje dlaka pomaže brzo i bezbolno uklanjanje neželjenih biljaka na tijelu, no vrijedno je zapamtiti da trajanje učinka ovisi o kvaliteti operacije. Stoga, učinite to bolje s profesionalcima.

Na pro i kontra laserskog uklanjanja dlaka ćete naučiti u ovom videu.

Nedostaci laserskog uklanjanja dlaka

Specifičnost laserskog djelovanja ima ne samo prednosti nego i nedostatke:

 • postupak je vrlo skup;
 • za potpuno uništavanje vegetacije potrebno je provesti 3-4 sesije;
 • maksimalni učinak postiže se samo ako dlaka ima dovoljnu količinu pigmenta (po prirodi imaju crnu ili tamnosmeđu boju), a koža je suprotna kosi (bijela ili blago tamna);
 • Ako je kosa lakša od kože, lasersko uklanjanje dlaka je nemoguće;
 • može se obaviti kada se vlasi rastu najmanje 3 mm;
 • Nemoguće je provesti nakon opeklina (ne trebate ostati na suncu dugo tijekom tjedan dana);
 • Ne provodi se nakon elektroepilacije (cjelovitost kože je slomljena);
 • ako je brz rast kose uzrokovan hormonima, tada će lasersko uklanjanje dlaka samo usporiti proces.

Lasersko uklanjanje dlaka daje najbolji učinak pri uklanjanju crne kose od bijele kože. Postupak je pogodan za bogate ljude koji su spremni dati novac za nekoliko tečajeva kako bi dobili savršeno glatku kožu. Jedan postupak ne smije uopće imati nikakav učinak, a ako nemate sredstva za kasnije postupke, onda samo trošite novac.

Što je elektroliza?

Elektroepilacija se ne može nazvati novom metodom borbe protiv kose, ali unatoč nastanku novih tehnologija, ona je također učinkovit način uklanjanja neželjenih biljaka.

Mehanizam izvršenja

Metoda elektrolize koristi električnu struju da uništi žarulju za kosu. Koristili su i naše majke i bake za uklanjanje dlaka na različitim dijelovima tijela. Otada se malo promijenilo, osim što bol tijekom postupka prigušuje razne kreme i druge lijekove.

Tanka igla umetnuta je u folikul dlake, kroz koju prolazi električna naboja. Igla je umetnuta u kožu mnogo puta, uklanjajući sve vidljive vlasi. Postupak traje dosta vremena, ali prikladan je za uklanjanje bilo koje kose od apsolutno bilo koje kože.

Bolni osjećaji u procesu elektro-depilacije ovise o vrsti kože i području tijela na kojem se provodi operacija.

Dodavanje elektrolize

Ako stari način nije stvar prošlosti, onda ima dovoljan broj plusa da postoji u naše vrijeme.
prednosti:

 • uklanja bilo koju kosu iz bilo kojeg dijela kože (osim vrata);
 • postupak je mnogo jeftiniji od suvremenih metoda uklanjanja dlaka;
 • postupak uklanja nakupljanje kose u kožu;
 • maksimalni učinak koji se može riješiti kose za život.

Ocjenjujući gore na uklanjanje elektroliza i laser kosa, može se zaključiti da razlika nije samo princip rada, ali i na činjenicu da je elektroliza je pogodna za sve žene, bez obzira na koži ili boju kose, pa stoga je više pristupačne metoda za uklanjanje dlaka.

Takav postupak je prikladan za gotovo bilo koju zonu, međutim, budući da to podrazumijeva efekt točke, njegova primjena se češće koristi za ispravljanje malih područja.

Nedostatak električnog udara za uklanjanje dlaka

kontra:

 • Postupak zahtijeva ogromnu količinu vremena, koja ovisi ne samo o količini dlake, nego io njihovoj vrsti;
 • neke vrste uklanjanja dlaka su vrlo bolne i izvode se samo uz uporabu anestetika;
 • Da bi se postigle savršeno glatke noge, potrebno je nekoliko operacija;
 • nakon operacije, oštećena koža traje vremena da se oporavi, tijekom kojega bi koža trebala biti tretirana posebnim kremama i zaštićena od izravnog sunčevog svjetla;
 • elektroliza može dovesti do neočekivane reakcije kože (crvenilo, svrbež, oticanje, obezbojenje, ožiljci).

Gledajući popis minusa, nema velike želje za korištenjem ove metode, međutim, većina nuspojava proizlazi iz majstorske pogreške, a ne zbog specifične prirode metode. Stoga, elektroepilacija ili lasersko uklanjanje dlaka koje obavlja pridošlica ili u nehigijenskim uvjetima će izazvati ogromne probleme.

U ovom ćete videu saznati više o mehanizmu postupka elektrolize i kontraindikacija njegove primjene.

Što je bolje – lasersko uklanjanje dlačica ili elektroliza: sve prednosti i nedostatke

Da bi konačno odlučili koju metodu preferirati, vrijedi napraviti detaljnu usporedbu: lasersku i elektrolizu – što je bolje.

 • Cijena. Jedna metoda laserskog uklanjanja dlaka je jednaka 3-4 postupku ili još više postupaka elektrolize. U tom slučaju, uklanjanje dlaka s iglom i električnim pražnjenjem je najbolja proračunska opcija.
 • Comfort. Lasersko uklanjanje dlaka je gotovo bezbolno, za razliku od električnih. Dakle, u smislu komfora elektroepilacija je u ravnopravnosti s prijenosnim epilatorom.
 • Učinkovitost. Kakve god to trgovci rekli, ali elektroliza koju provodi stručnjak može trajno spasiti neželjenu vegetaciju. Sve ovisi o broju postupaka i "spavanju" folikula kose.
 • Vrijeme provedeno Kao što je gore navedeno, lasersko uklanjanje dlaka ne traje više od sat vremena, ali drugi može trajati pola dana. Ovo je važno ako imate tijesan raspored i malo vremena za osobne potrebe.

Dakle, odabirom električnog ili laserskog rada, bolje je uzeti u obzir svoje prioritete, jer s gore opisanom usporedbom, metode uklanjanja dlačica imaju jednak položaj.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica kod kuće – moje iskustvo – BRAUN Epilator IPL svileno-stručnjak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: