Suho i mokro brijanje: prednosti, nedostaci i izbor električnih aparata za brijanje

Što je bolje: suho ili mokro brijanje?

Postoje različite britve za suhu i mokru brijanje. Neki ljudi vole skinuti dlake s kože lica primjenom pjene ili gela, a drugi vole suho brijanje električnim aparatom za brijanje.

Pa što je brijanje bolje – suho ili mokro? U ovom članku ćemo se baviti ovim pitanjima, pored toga ćemo detaljno raspravljati o izboru britva za obje vrste brijanja i osnovna pravila za uklanjanje dlačica u suhim i mokrim postupcima.

Odabir rasadnika

Vjerojatno to već znate za različite tipove uklanjanja dlake na licu koriste se različiti sustavi britva.

Dakle, u većini slučajeva električni aparati za brijanje koriste se za suho brijanje, a brijači se koriste za mokro brijanje. Svaki uređaj za brijanje ima svoje osobine.

Za suhu

Brijač za suho brijanje je električni uređaj. Nakon dodira s kožom Noževi ovog uređaja ne dotiču epidermu, čime ne uzrokuju crvenilo i iritaciju.

To je usput, jedan od argumenata protivnika mokrog postupka uklanjanja dlačica s britvicama koji izravno dodiruju kožu i izazivaju nelagodu, osobito za osobe čija je koža vrlo osjetljiva.

Za one koji vole suhi uklanjanje dlaka, mnogi globalni brandovi izumljuju nove uređaje za brijanje iz godine u godinu. Ali jedna činjenica ostaje konstantna – ovo je vrsta sustava britva. Oni se razlikuju po dva:

 • rotacijski;
 • rešetke.

Rotirajući uređaji čin princip rotoragdje su na glavu postavljeni noževi okruglog oblika. Takvi uređaji poznati su muškarcima od dana SSSR-a, ali moderni svjetski proizvođači električnih britva dugo su se pobrinuli za brojne poboljšanja, pa je uspoređivanje modernih električnih britva s onima prije 40 godina samo glupo.

Sovjetski rotirajući uređaji za brijanje često su ostavili nečistoću, što je izazvalo mnoge poremećaje u lice muškaraca. Ali danas već postoje mokri rotirajući električni aparati za brijanje, o čemu ćemo razgovarati u sljedećem odjeljku.

Znate li? Prvi električni aparat za izbjeljivanje dlaka na suhom licu razvio je 1927. američki pukovnik Jacob Shik.

Neto brusilice na načelu rada nalikuje kliperu. U ovom sustavu za brijanje Temelj su vibrirajuće oštrice koje su zaštićene mrežom., Dlačice ulaze u ovu mrežu i pada ispod noža, ali koža ostaje netaknuta, i, prema tome, o bilo kakvom crvenilu i iritaciji i govoru ne može biti.

Kakav sustav za brijanje kupiti – rotirajući ili rešetkasti – odlučite. No električni štitnik za mrežu ima jedan ogroman plus za one koji vole brijanje modela: neki modeli mrežnih uređaja su odmah napravljeni s trimeromšto je vrlo povoljno.

Uz sve gore navedeno, izbor kupca Broj i pokretljivost glave za brijanje također utječu na glave za brijanje, Na ovome ne ovisi samo kvaliteta brijanja, već i cijena električnih aparata za brijanje.

 • mrežni uređaj može imati od jedne do četiri glave, ovisno o tome koliko ste spremni platiti za to.
 • rotirajući uređaji za brijanje mogu imati dvije ili tri glave.

Osim toga, ove glave mogu biti pokretne, što će uvelike utjecati na udobnost postupka uklanjanja dlaka. I, kao što razumijete više glava i bolja mobilnost, to je skuplja jedinica za brijanje.

Izbor je vaš, a kvaliteta vašeg brijanja ovisit će samo o tome koliko ste spremni platiti za električni aparat za brijanje.

Također, različiti modeli uređaja za brijanje su različite metode napajanja. Neki dobivaju električnu energiju iz baterije, a drugi – iz mreže. Osim toga, danas postoje električni aparati za brijanje koji su opremljeni LCD zaslonom.

Naravno, takav uređaj će vam koštati pristojnu količinu novca, ali uz pomoć LCD zaslona možete uvijek znati o stanju vašeg britva: razinu napunjenosti baterije, oštrinu noževa, razinu punjenja dlake (signal o čišćenju) itd.

Cijene električnih brijača kreću se od 500 do 17 tisuća rubalja. Sve ovisi o tome koji od gore navedenih parametara dolazi s električnim britvama. I svaki čovjek odabire ovaj uređaj ovisno o njihovim potrebama.

Pogledajte usporedbu rotacijskih i rešetki brijanja u videu.

Za mokro

Mokri brijanje – je proces uklanjanja dlaka kroz svoje prethodne hidratizirajući s raznim proizvodima za brijanje (pjene, gelovi, kreme itd.). Ova vrsta brijanja već dugo koristi ljudi, budući da za to nisu potrebni razni električni uređaji (ne računajući posljednje desetljeće, kada su došli do električnog aparata za brijanje za mokro uklanjanje dlaka).

Za mokro brijanje postoji velika raznolikost različitih strojeva, kako za pojedinačnu upotrebu tako i za višekratnu upotrebu. Postoje strojevi s ugrađenim 2, 3, 4 ili više lopatica. Ponovno, cijena ovisi o kvaliteti i udobnosti stroja.

Vlažno brijanje ima svoje prednosti. normalan strojevi za jednokratnu upotrebu ne boje se vlage, i možete ukloniti kosu s lica izravno u tušu. Osim toga, prema mnogim stručnjacima, strojevi za uklanjanje dlačica s vlažnim tipom bolje se nositi i ne ostavljajte neprilagođena mjesta.

Budući da napredak ne prestaje, danas je već poznato električni aparat za brijanje s pjenom (klima-ovlaživač, koji se napaja u uložak uređaja i napaja unutar brijača) za brijanje. Takvi uređaji proizvodi Philips i još nisu popularni. Trošak od 5.000 rubalja.

Mnoge poznate svjetske marke čine vodootporne brijalekoji se može koristiti čak iu tušu (ali nije poželjan jer postoji rizik od prodora vlage zbog depresije uređaja tijekom vremena).

Vlažno brijanje s električnim britvama, pogledajte video

takav uređaji su opremljeni posebnim odjelom za opskrbu klimatizacijskim ovlaživačemkoji po dosljednosti podsjeća na gel za brijanje. Možete kupiti takve ovlaživače za električne britve u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini. Svi takvi uređaji za brijanje opremljeni su posebnim sustavom punjenja uloška. Pa, ako vaš električni aparat za brijanje ima LCD, možete upravljati razinom klima uređaja.

Važno! Najbolji električni britva su linearni i digitalni. Ne smanjuju brzinu vrtnje ili vibracije noževa s "sjedi" akumulatorom.

Ali takvi skupe uređaji nisu uvijek alternativa našim uobičajenim strojevima.

Mnogi muškarci već dugo koriste klasičnu mokru buku, a čak ne žele razmišljati o električnim britvicama s ugrađenim odjelom za ovlaživač zraka.

Ali samo za ovaj slučaj postoje uređaji koji nemaju LCD zaslon, spremnik za klima uređaj, laserski trim itd.

Na policama trgovina možete naći klasične rotacijske uređaje koji se mogu koristiti za mokro brijanje. Činjenica je da su vodootporni i mogu se koristiti nakon nanošenja gel ili pjene na licu.

Kao što vidite, tehnički napredak nam omogućuje da koristimo električni brijač ne samo za suho brijanje, već i za mokro. Izbor je samo za vas.

Osnovna pravila za uklanjanje dlaka

Postupak uklanjanja dlake na licu mora se pojaviti za određenu tehnologiju, inače se rizik od iritacije i crvenila smanjuje na maksimum.

Bez vode

Proces uklanjanja dlaka bez vode podrazumijeva korištenje električnog aparata za brijanje, Bez obzira radi li se o rotaciji ili mreži – nema velike razlike. Najvažnija stvar – pravilno pripremiti za proces uklanjanja dlaka, Zatim možete nastaviti do samog procesa brijanja, slijedeći naše preporuke:

 1. Vrijeme. Stručnjaci kažu da će najbolje vrijeme za brijanje biti ujutro, kada koža lica nakon noćnog odmora dolazi do tonusa. Ako želite večer brijati, najprije morate obrišiti kožu dezinficijensom, a zatim s toplom vodom kako biste otvorili pore.
 2. Priprema kože. Prije početka postupka uklanjanja dlaka, trebate trljati kožu s posebnim lijekom, koji će ukloniti iz nje sve mrtve stanice, kao i očistiti sve izlučevine.Ako je vaša koža osjetljiva, morate ga hidratizirati posebnim krema ili gelom i pričekajte da se potpuno osuši.
 3. Proces brijanja. Kada je koža potpuno suha, možete započeti dugo očekivani proces rada s električnim aparatom za brijanje. Vožnja na koži njezina lica trebala bi biti glatka, bez iznenadnih pomaka, uz smjer rastućih dlačica, Vožnja mnogo puta na istom mjestu ne smije biti učinjeno, može uzrokovati neželjeno crvenilo kože.
 4. Njegu kože. Na kraju procesa uklanjanja dlaka vam je potrebna osvježiti kožu hladnom vodom, a zatim se primjenjuju losion poslije brijanja, Losion pokupiti vašu vrstu kože: suha, osjetljiva, itd.
 5. Briga o brijaču. Uvijek zapamtite očistite aparat za brijanjetako da produžete svoj život.

Znate li? Philishave brijač – prvi, temeljno novo u povijesti električnog aparata za brijanje, razvijen od strane nizozemske tvrtke Philips 1939. Njegova je novost bila to što je to bio prvi britvi na rotoru kretanja glava, na kojima su postavljeni rotirajući rezači.

Pridržavajte se ovih preporuka, a postupak brijanja bit će što udobniji i učinkovitiji.I pokušajte ne aktivno masirajte lice s britvom, kao junak filma "Ironija sudbine ili s laganim parom". Glatki pokret – ključ uspjeha.

S vodom

Morao je obrijati korištenje različitih ovlaživača: pjene, gelovi, kreme, itd. Postupak uklanjanja dlačica korištenjem uobičajenog stroja može se podijeliti na sljedeće korake:

 1. Zaglađivanje kose i kože lica, Na lice treba nanijeti 30 sekundi frotirni ručnik navlažen toplom vodom.
 2. Zatim možete nastaviti gel pjenjenja ili brijanja, U tu svrhu koristi se poseban četkica za brijanje, kojom se pjena ravnomjerno raspoređuje po čvorovima u kružnom gibanju.
 3. U ovoj fazi možete podići stroj i nastavite izravno u proces uklanjanja dlaka. Pokret s britvom trebao bi biti od vrha dolje u smjeru rast kose. Najprije brijte područje obraza, a zatim sva teško dostupna mjesta.
 4. Ako u nekim područjima kosa ne želi biti uklonjena, onda isprobajte britvu pod različitim kutovima (može biti protiv rast kose).
 5. Ne preporučuje se snažno pritisak na uređaj, jer postoji opasnost od rezane kože.Ako su u procesu brijanja bilo mjesta s dlačicama, ali više nisu imale pjenu, onda možete ponovno nanijeti pjenu za veću učinkovitost. I zapamtite da vam u procesu brijanja trebate redovito isperite stroj u vrućoj vodi, kao što okuplja pjenu i rezati dlake.
 6. Sada je potrebno operite hladnom vodom i vidjeti je li uspjelo obrijati sve dlake. Ako nije, ponovo nanesite pjenu na mjestima gdje je kosa lijevo i ponovite postupak. Pažljivo gledajte lice i Provjerite uklanja li kožu, Ako je izrezana, liječite ranu hemostatnom olovkom.
 7. U ovoj fazi trebali biste ponovno isprati lice hladnom vodom, a zatim obrisati ručnikom. Dalje – nanesite losion poslije brijanja i osmijeh.

Naravno, proces uklanjanja dlaka običnim strojem ne zahtijeva mnogo novca za kupnju električnog britva, koji privlači većinu muškaraca. ali najbolji način za mokro brijanje je s posebnim vodootpornim električnim aparatom za brijanje.

Proces brijanja sličan je onome koji smo opisali u gornjem odlomku. Jedina razlika je primjena ovlaživača na kožu lica.

Važno! Ako imate konveksne nevi na vašem licu, onda koristite britve koje su opremljene plivajućim glavama.

Osim toga, kao što smo rekli, postoje električni aparati za brijanje s ugrađenim ulošcima koji odmah primjenjuju sredstva za vlaženje kože tijekom procesa brijanja. Kada radite s takvim električnim aparatima za brijanje, ne trebate mnogo stvari: operite lice prije i poslije postupka, a proces uklanjanja dlaka će biti ugodan i udoban.

Trebate samo lagano voziti električni britva preko čekinja (po mogućnosti iza rasta kose), a uređaj će automatski vlaži kožu.

Najbolja britva za mokro brijanje može se smatrati takvim uređajem koji daje maksimalnu udobnost i rezultate, ali košta puno novca.

Najpoznatiji električni aparati za brijanje mokro: "Philips HS8460", "Remington R6130", "Panasonic ES8901". Prva dva modela – rotirajući uređaji s integriranim ulošcima.

Najnoviji model je vodootporni električni aparat za brijanje, koji nema ugrađene uloške. No, može se brijati u tušu nakon samoljepljivanja pjene na koži lica.

Mokri proizvodi za brijanje

Ventilatori vlažne metode uklanjanja dlačica koriste se za nanošenje na koži 3 vrste ovlaživača: pjena, vrhnja ili gela. Razmotrimo načelo djelovanja svih tih sredstava.

pjena

Pjena za uklanjanje dlaka lica je jedan od najpopularnijih proizvoda. ona lako se primjenjuje na koži, daje dovoljno skliznuti aparat za brijanje omekšava dlake i smanjuje rizik od iritacijecrvenilo i posjekotine. Pjena je najprikladnija za ljude s rijetkim i mekim čekinjama.

Danas na tržištu postoje mnoge vrste ovog alata.

Jedna od najpopularnijih robnih marki su Nivea, Gillitte, Arko, L'Oreal, Avene, itd. Osim toga, cijena politika za pjenu je dovoljno srednja, tako da nećete potrošiti puno novaca na kupnju.

krema

Kreme za brijanje, u stvari, To je obični sapun s dodatkom raznih ulja, ekstrakata i ekstrakata. Nanesite je na kožu četkom. Kada se nanese, postaje malo više voluminozno i ​​potpuno pokriva gustu kosu.

Neki ljudi tvrde da je krema za brijanje više nije tako relevantna, a malo ljudi ga koristi, ali potrošači i dalje ostaju. Jedan od nedostataka ovog alata jest taj da klizanje nije tako glatkokao kod pjene.

Znate li? Povjesničari vjeruju da su primitivni ljudi koristili komade silicija i školjaka kako bi uklonili kosu lica.

Cijene za kremu su otprilike isto kao i za pjenu. Najpopularnija marka, prema korisničkim ocjenama, smatra se vrhnjem talijanske tvrtke Proraso. No, ne manje popularni proizvođači kreme su Nivea, Gillitte, Arko, itd.

gel

možda, najskuplji, ali istodobno najučinkovitiji i ekonomičniji proizvod za brijanje. Gel se razlikuje od svojih kolega po tome što ima konzistenciju sličnu želuci i prirodniji i učinkovitiji sastav.

Nanesite na kožu posebnom četkom za brijanje. Kist bi trebao biti pažljivo namazani gel dok se ne pretvori u sapunicu i malo opsjednutu konzistenciju.

Mnogi dermatolozi preporučuju uporabu gelova kao pomoć pri brijanju. Posjeduju tonik, čišćenje i omekšavanje. Osim toga, gel omogućuje savršeno klizanje britva, tako da je pogodno za vlasnike krutih čekinja.

Korisničke recenzije i dermatolozi se slažu da je najbolje koristiti gelove za brijanje iz takvih robnih marki: Lumene, Nuxe, Payot, Clarins itd.

Naravno, ako je vaš proračun mali, možete upotrijebiti proizvode iste Arko, Nivea, Gillette robne marke, ali već u svom sastavu imaju već dugo poznate ekstrakte aloe ili mentola koji nikoga neće iznenaditi.

Mokri ili suhi: prednosti i nedostaci

K prednosti mokrog tipa Uklanjanje dlačica uključuje:

 • nema učinka boli s odgovarajućom tehnikom za brijanje;
 • oko jeftin način (uključujući kupnju britva i fondova – pjena, gel, krema);
 • učinkovito, sigurno i brzo, svakodnevno možete provoditi postupke i ne trošiti puno vremena;
 • u procesu uklanjanja dlaka se događa mekom skidanje lišća mrtvi dio epiderme.

Ova metoda uklanjanja dlaka ima svoje mane:

 • treba obrijati često za održavanje glatke kože;
 • u ljudima s tvrdom kosom povećani rizik od potresaDa biste smanjili rizik od potresa, trebali biste koristiti kožu lica s posebnim hidratantnim sredstvima;
 • kada koristite jeftine proizvode za brijanje može doći do iritacije i crvenila koža.

Važno! Optimalan kut britva u procesu uklanjanja dlaka smatra se 20 °.

Kao što smo rekli, suho brijanje mnogo se razlikuje od mokrog. Ona također ima svoje prednosti i nedostatke. Prednosti suhog brijanja To su:

 • jednostavnost postupka (samo trebate napraviti glatki pokret električnog britva);
 • efikasnost (kada se koriste električni aparati za brijanje vrhunske klase, koji imaju LCD zaslon, udobnost pristupa maksimalnom);
 • sposobnost uklanjanja dlaka na bilo kojem mjestu prikladnom za vas, jer za to nećete trebati voda, pjena ili gel;
 • električni brijač nakon brijanja koža ne uzrokuje iritaciju (vlasnici osjetljive kože preporučuju se poslije specijalnog alata nakon brijanja).

K mane Ova se metoda može pripisati:

 • čistoća rezultata je inferiorna proces mokrog uklanjanja dlaka;
 • usporavanje procesa zbog nedostatka struje ili niskog baterijskog brijača;
 • visoke cijene na električnim aparatima za brijanje;
 • suho brijanje i tvrda kosa – nespojive stvari (kosa može rasti).

Kao što možete vidjeti, svaka od metoda uklanjanja dlaka ima svoje prednosti i nedostatke. Dakle, izbor je tvoja. Odlučite o vašoj kosi i tipu kože i odlučite za sebe jednom i za sve što brijanje koristiti – suho ili mokro.

Pogledajte videozapis: Slikanje: Pejzaž na platnu (prvi dio)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: