Ne-kirurška rinoplastika nosa: recenzije, fotografije prije i poslije

Što je neinvazivna rhinoplastika nosa – fotografija prije i poslije

Ne-kirurška rhinoplastika je inovativna metoda za ispravljanje manjih defekata nosa. Ovo je izvrsna alternativa plastičnoj kirurgiji i jedinstvenu priliku da bolje promijenite svoj izgled bez korištenja kirurškog skalpela. Brza i bezbolna metoda, koja se temelji na ubrizgavanju posebnih gelova (filera), omogućuje vam da nos dadnete željeni oblik.

Ogromna prednost postupka je da, za razliku od kirurškog zahvata, oblik nosa se ne mijenja zauvijek. A ako se rezultat rinoplastike ne sviđa, nakon šest mjeseci nos se može prilagoditi u skladu s željama klijenta. Postupak je potpuno siguran, izveden je lokalnom anestezijom i traje samo 30 minuta. Otkrijmo koje su glavne prednosti ne-kirurške rinoplastike nosa, koje su njegove osobine i kako se postupak odvija.

Ne-kirurška rinoplastika: suština postupka

Ne-kirurška rhinoplastika smatra se najblažim kozmetičkim postupkom, pomoću kojeg možete ukloniti male nedostatke i prilagoditi oblik nosa. Korištenje ove metode omogućuje uklanjanje malih nedostataka: kako bi oblik nosa bio točniji, kako bi se razina njezine površine, kako bi se izjednačile nepravilnosti.

Velik broj pacijenata koji traže pomoć u kozmetičkim klinikama nesretni su sa svojim oblikom nosa. No, svi neće odlučiti o kirurškom zahvatu, a ne svatko ima materijalne mogućnosti za radikalnu plastičnu kirurgiju. Mnogi ljudi žele malo ispraviti nedostatke i ublažiti manje nedostatke. Stoga, kozmetičari su razvili alternativnu metodu koja omogućuje rješavanje problema bez značajnih troškova materijala i traumatske smetnje.

Bit postupka je da pod kožom u problematičnim područjima uz pomoć igle uvode posebne tvari – punila. Punila su plastični implantati koji su potpuno sigurni i prilagođeni ljudskom tijelu. Uz njihovu pomoć, možete popuniti nepravilnosti, poravnati kvrge i napraviti željenu korekciju oblika. Postoje i druge mogućnosti za ne-kirurške intervencije uz pomoć niti, hormonalnih lijekova ili masnog tkiva. Sve ovisi o sklonostima pacijenta i njegovim osobnim karakteristikama.

Kozmetičari upozoravaju da je na ne-kirurški način nemoguće radikalno promijeniti veličinu i oblik nosa, ali manji nedostaci prilično su pogodni za korekciju.Istodobno, rezultat iz postupka je nestabilan, traje najviše godinu dana, nakon čega će se ispravak morati ponavljati. Ovo ima svoje pluses. Ako početni rezultat nije posve zadovoljavajući, sljedeći put možete napraviti dodatnu korekciju kako bi se postigao željeni učinak i idealan oblik nosa.

svjedočenje

Kada se mogu posvetiti ne-kirurškoj rinoplastici nosa? Kozmetičari preporučuju postupak uklanjanja sljedećih nedostataka:

 • asimetrija nosa;
 • neravnom terenu (korita, tuberkuloze);
 • lagano leđno guljenje;
 • akutni kut nosnog mosta;
 • konkavnost dorsuma nosa;
 • manji nedostaci u vrhu nosa;
 • učinci mehaničke ozljede;
 • uklanjanje promjena u dobi (bore, saggy kože);
 • prilagodba posljedica neuspjelog rada.

Svi ti nedostaci mogu se lako riješiti ne-kirurškom rinoplastikom. Ali, kao i svaki kozmetički postupak, ova metoda ima niz kontraindikacija koje treba uzeti u obzir pri odlučivanju o potrebi za postupkom.

kontraindikacije

Unatoč jednostavnosti i sigurnosti inovativne metode, postupak za ispravak nosa ima kontraindikacije koje kozmetičari dijele u dvije skupine:

Apsolutne kontraindikacije:

 • bolesti autoimune prirode;
 • alergijske reakcije na uporabljene lijekove;
 • bolesti endokrinog sustava (dijabetes melitus, hipo – ili hipertireoza);
 • hemofilija i drugih poremećaja krvarenja;
 • sklonost formiranju keloidnih ožiljaka;
 • onkološke bolesti;
 • prisutnost u zoni ponovljene rinoplastike biorazgradivog punila;
 • razdoblje trudnoće i laktacije.

U prisutnosti bilo kojeg od ovih stanja, ne-kirurška rinoplastika se ne može izvesti.

Relativne kontraindikacije:

 • prehlade (ARVI, gripa);
 • virusne infekcije (herpes);
 • upala kože u području nosa;
 • menstruacijsko razdoblje;
 • pogoršanje kroničnih bolesti;
 • nedavne kozmetičke postupke (poliranje ili piling kože).

Nakon uklanjanja bolnih stanja i potpunog oporavka kože nakon postupaka pomlađivanja dopušteno je korekcija nosa neinvazivnom metodom.

Vrste punila za neinvazivnu rinoplastiku

Postoje četiri glavne metode za rinoplastiku nosa ne-kirurškom metodom:

 1. Ne-operativna rinoplastika s punilima. Posebni gel implantati umetnuti su pod kožu u nosno područje, omogućujući čak i površinu i ispravljanje takvih manjih nesavršenosti kao lagana asimetrija, prepone ili spušteni vrh nosa. Ova plastika ne zahtijeva rezove na koži, a nakon njegove provedbe nema preostalih tragova. Lijek se ubrizgava s točkastim ubrizgavanjem, a uporaba lokalne anestezije čini postupak bezbolnim i ugodnim. Tijekom postupka koriste se popularni gel punila kao što su Perlayn, Sudziderm ili Restylane. Ova se metoda smatra najsigurnijom, ima minimalne kontraindikacije, a njegova učinkovitost i stabilnost korekcije ovise o vrsti punila. Trajanje postupka je samo 15 -30 minuta, nakon čega pacijent odlazi kući s "novim" nozima.
 2. Rinoplastika s hormonskim pripravcima. Injekcijske hormone kao što su Diprospan ili Kenalog omogućuju vam otapanje višak mekog tkiva i uklanjanje izbočina ili nepravilnosti. Na taj se način krila i vrh nosa najčešće korigiraju. Da biste uklonili bol, dodajte lidokain lijekovima.Ova tehnika zahtijeva pažljiv pristup i puno iskustva, budući da je glavna poteškoća pri izračunavanju potrebne količine hormona. Pogrešan odabir doze lijeka može dovesti do otapanja tkiva iznad norme koja prijeti asimetrija ili stvaranje šupljina. Kako bi se to izbjeglo, hormonalni lijek se primjenjuje u fazama, u malim dozama, tijekom 2-3 tjedna.
 3. Rinoplastika s Aptos niti, Ova metoda se koristi za ispravak vrha i krila nosa. Njegova suština leži u činjenici da se teme umetnu ispod kože kroz male bušotine, dajući mu željeni oblik. Postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom. Instalirane niti stvaraju neku vrstu okvira za tkanine i omogućuju ispravljanje manjih grešaka. Unutar 2-3 dana nakon rezanja krajeva niti, možete se diviti konačnom rezultatu. No mnogi plastični kirurzi nejasni su zbog takvih manipulacija, budući da postoji opasnost od lomljenja niti formiranja ožiljaka.
 4. Primjena Lanzeta, Langetka je poseban uređaj za poboljšanje konture nosa, izrađene od trajne plastike ili žbuke.Pomoću ovog uređaja možete podići vrh nosa, glatko male prepone, uskim krilima nosa ili vratiti njegovu simetriju. Ovaj rezultat je postignut zbog pritiska kanala na hrskavično tkivo.

Posebno popularna kod bolesnika je metoda za rinoplastiku punila, jer se smatra najjednostavnijim, najsigurnijim i ima minimalne kontraindikacije. Stabilnost korekcije uvelike ovisi o vrsti upotrijebljenog punila. Razmotriti glavne vrste punila koje se koriste u ne kirurškom prilagođavanju nosa:

Biorazgradiva punila. S vremenom se ti lijekovi razgrađuju na najjednostavnije komponente i uklanjaju se iz tijela. Takvi lijekovi uključuju:

 • Punila, čija je osnova hialuronska kiselina;
 • Punila, temeljena na ljudima (Isolo, Saymetra, Autolgen) ili goveđeg kolagena (Artecoll, Zierdern);
 • Punila, s produljenim djelovanjem. Polako se otapaju i mogu izdržati u tijelu do 3 godine. Takvi lijekovi uključuju gelove koji se temelje na mliječnoj kiselini (Skulptura), polikaprolaktonu (Ellans), kalcij hidroksiapatitu (Radiesse).

Biorazgradiva punila. To su pripravci koji se temelje na polimernim sintetičkim gelovima (na primjer, silikon). Glavna razlika takvih biostabilnih punila je da oni ne ulaze u kemijsku reakciju sa spojevima i supstancama ljudskog tijela i nisu povučeni iz njega.

Autologna punila – Ovo je pacijentovo vlastito masno tkivo koje je pumpano iz bilo kojeg dijela tijela. Postupak lipofilacije omogućuje vam postizanje najduljeg učinka i izbjegavanje alergijskih reakcija. Ali ova metoda ima nedostatak povezan s visokim rizikom razvoja fibroze tkiva. Zbog toga je uporaba lipofilacije iznimno ograničena.

Tehnika za obavljanje neinvazivne rinoplastike – prije i poslije fotografije

Prije postupka, pacijent treba konzultirati dermatologa i terapeuta kako bi saznali moguće kontraindikacije. Zatim, na prijemu plastičnog kirurga određuje se količina posla koji treba obaviti i odabire se optimalan način obavljanja manipulacija i potrebnih priprema.

Sam postupak se provodi na izvanbolničkoj osnovi, koristeći lokalnu anesteziju. Koža na nosu i obrazi tretirana je antiseptičkom otopinom i posebnom krema koja sadrži anestetik.Nakon tretmana, pričekajte 10 do 15 minuta da anestetici poduzmu potrebne mjere i počnu uvoditi punila.

Plastični gelovi dovode do strogo definiranih i unaprijed određenih točaka u malom volumenu. Cijeli postupak ne traje dugo i traje od 15 do 45 minuta. U završnoj fazi, na nosu se nanosi posebni zaštitni udica koji će zadržati željeni oblik i zaštititi nos od ozljeda.

Nakon postupka pacijent može odmah otići kući i voditi normalan život. Vrijeme oporavka je vrlo kratko i traje samo 24 sata. Konačni rezultat će biti vidljiv 3-4 dana nakon postupka. Kakav rezultat se može postići pomoću ove metode može se vidjeti na fotografiji prije i poslije ne-kirurška rinoplastika predstavljena na web stranicama na Internetu ili u knjižicama kozmetičkih klinika. U prosjeku, učinak rinoplastike, izveden ne-kirurškom metodom, traje oko godinu dana. U budućnosti, postupak se može ponoviti.

Nakon postupka: osnovne preporuke

Neposredno nakon završetka injekcija, preporuča se primjenjivati ​​hladnoću u zonu liječenja. Ova jednostavna mjera pomoći će izbjeći pojavu otekline i modrica.Ponekad, dan nakon zahvata, pacijent je ponudio korektivne masaža, koja pomaže boljoj raspodjeli špijuna pod kožu. U roku od nekoliko dana može dovesti normalan život, da se aktivno uključe u sport, posjetite kupke ili saunu, nosio optike.

Kao što je u razdoblju rehabilitacije, te u budućnosti, pacijent je savjetovao na sve moguće načine da se izbjegne ozljeđivanje nos, inače ne samo učinak postupka će se nadoknaditi, ali postoji opasnost od neželjenih komplikacija (fibroza, implantata pomaka).

Moguće komplikacije

Bez obzira na iskustvo kirurga i pacijentovo pridržavanje svih preporuka, u nekim slučajevima mogu se razviti komplikacije.

Kratkoročne komplikacije nastaju izravno tijekom manipulacije ili neposredno nakon njihovog raskida, već brzo nestanu sami. Takve komplikacije uključuju:

 • Crvenilo, oteklina u zoni umetanja;
 • Bolne senzacije na mjestu ubrizgavanja;
 • Hematomi u području liječenja;
 • Nedostatak željenog učinka (zbog migracije punila ili pogrešno izračunate doze lijeka).

Dugotrajno komplikacije mogu nastati neposredno nakon postupka ili se razvijaju unutar nekoliko mjeseci nakon intervencije. U ovom slučaju moguće su sljedeće posljedice:

 • Pojava fibroze na području implantata za gel;
 • Vaskularna embolija;
 • Razvoj odgođenih alergijskih reakcija;
 • Poremećaj oblika nosa zbog gravitacijskog ispuštanja gela;
 • Moguće rušenje filamenata prilikom podešavanja nosa Aptos;
 • Razvoj zaraženih herpesa.

Kozmologeri savjetuju da vagate sve prednosti i nedostatke prije nego što odlučite o rhinoplastici. Kako bi se izbjegle neugodne posljedice, potrebno je podvrgnuti potpunom pregledu prije postupka i procijeniti rizik mogućih komplikacija. Ipak, recenzije o ne-kirurškoj rinoplastici, Kažu da je danas najoptimalniji i sigurniji način za ispravljanje nosa kako bi se ispravili manji nedostaci.

Prednosti i nedostaci metode

Glavne prednosti ne-kirurške rinoplastike uključuju:

 • Bezbolni postupak. Nema potrebe za općom anestezijom. Lokalne anestetike su dovoljne za uklanjanje nelagode i boli.
 • Brzo izvršenje. Postupak traje samo 30-45 minuta, nakon čega pacijent može otići kući i voditi uobičajeni način života.
 • Kratko razdoblje rehabilitacije. Potrebno je manje od jednog dana, bez potrebe za dodatnom manipulacijom i brigom za tretirano područje.
 • Sigurnost. Mali broj kontraindikacija i gotovo potpuni odsutnost nuspojava učinili su taj postupak najpopularnijim.
 • Raspoloživost. Prihvatljivi trošak metode učinio je dostupnim širokom rasponu potrošača.
 • Ne-kirurška rinoplastika se može ponoviti. A ako rezultat iz prethodnog postupka ne zadovoljava potpuno pacijenta, za šest mjeseci možete napraviti drugu ispravku.

Nedostaci korekcije nosa bez operacije uključuju sljedeće točke:

 • Uz pogrešno odabranu dozu lijeka i pogreške u njegovom uvođenju, možete se suočiti s deformacijom nosa, koje će morati ispraviti odmah.
 • Ne-kirurška rhinoplastika nosa pomaže samo s manjim defektima, s ozbiljnim problemima korištenje ove metode će biti beskorisno.
 • Nedovoljna kvalifikacija kirurga može dovesti do razvoja nepoželjnih komplikacija i pomaka filera, uzrokujući poremećaj oblika nosa.
 • Potreba za uvođenjem određenih lijekova (hormona) u nekoliko faza, zašto se postupak proteže 2-3 tjedna.

Oni koji planiraju plastičnu kirurgiju u bliskoj budućnosti, stručnjaci ne preporučuju da se pribjegnu neinvazivnoj metodi ispravljanja. Činjenica je da s ponovljenim injekcijama, nazalni tkiva gube svoj izvorni oblik, postoje poteškoće s opskrbom krvi. Sve to će značajno komplicirati kiruršku rinoplastiku.

cijena

Trošak ne-kirurške nosne rinostomije ovisi o mnogim čimbenicima: individualnim obilježjima pacijenta, korištenim drogama, kvalifikacijama kirurga i statusu kozmetičke klinike. U prosjeku, injekcije korekcije nosa variraju od 15.000 do 40.000 rubalja.

Recenzije

Referentni broj 1

Više od godinu dana pribjegao sam uslugama kozmetičara kako bih ispravio malu čašu na nosu. Imala sam neinvazivnu rinoplastiku, naime, uzeti su gel punila. Prije samog postupka, nos mi je bio tretiran anestetikom, pa nisam osjetio bol, ali sam mogao pratiti tijek postupka uz pomoć zrcala tijekom moljaca. Lijekovi su ubrizgani pod kožu tankom iglom, sve manipulacije su trajale samo 20 minuta.Nakon postupka odmah bih se mogao vratiti kući. Nije bilo nuspojava ili komplikacija. Oblik nosa savršeno mi odgovara, učinak i danas traje. Čim akcija gel prestaje, oni će ponoviti postupak. 

Ekaterina, Nizhny Novgorod

Referentni broj 2

Kako bi se ispravila blaga zakrivljenost, okrenula se na kozmetičku kliniku, a stručnjak je preporučio uvođenje posebne pripreme – implantat umjesto operacije. Bio sam ubrizgavan sa samog apsorbiranim gelom Sugiderm.

Bio sam posve zadovoljan rezultatom, nos je dobio pravilan oblik, a ovaj efekt drži već godinu i pol. Postupak je vrlo brzo prošao, iskusni stručnjaci rade u klinici, pa je sve prošlo glatko, bez komplikacija.

Ivanna, Moskva

Pregled №3

Uvijek sam bio razdražen oblikom nosa, odnosno njegovim savjetom. Uništio je izgled, uvijek sam ga htio malo podići. Neinvazivna rinoplastika došla je do spašavanja. Injekcioniran sam hormonskim lijekom.

Bio sam zadovoljan rezultatom, nos je sada ravno i vrh izgleda tanji i elegantniji. Jedini negativni – postupak traje dosta vremena, budući da se lijek ubrizgava u malim dijelovima.Morao sam se truditi za injekcije oko 3 tjedna.

Olesya, Novosibirsk

Pogledajte videozapis: Liposukcija Odstranjivanje masnog tkiva postupka rezultata Poliklinika Arcadia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: