Što je bolje - epilator ili shugaring, prednosti i nedostaci

Što odabrati – epilator ili shugaring?

Moda diktira svoja pravila na fer spol – nedostatak vegetacije na tijelu, osim glave, naravno. I hitno pitanje je uklanjanje ove vrlo nepoželjne vegetacije, što je bolje – epilator ili šokiranje?

Zašto su ove dvije metode depilacije toliko aktivno diskutirale? Da, sve je vrlo jednostavno. Obje metode mogu se koristiti kod kuće bez ikakvih problema i nepotrebnih troškova, što je vrlo važno. Uostalom, usluge takve vrste u salonima ljepote znatno su pogodile novčanik, potrebno vrijeme i kakav grijeh prikriti – dobar gospodar. Ne može se svatko pouzdati u takvu stvar kao svoju ljepotu i neodoljivu. Ali to je također pitanje sigurnosti za zdravlje. Uostalom, koža je ozlijeđena, iako minimalno.

Prije nego što odgovorite na pitanje, što je bolje – sranje ili uklanjanje dlaka, razmotrite svaku metodu odvojeno, svoje pro i kontra.

epilators

Suprotno nazivu uređaja, još uvijek nije uklanjanje dlačica, već depilacija. Suvremeni uređaj za uklanjanje dlačica, epilator, radi iz električne mreže. Sustav noževa i malih pinceta uklanja dlake iz samog korijena, od kojih se neki odvajaju s lukovicama.

Vegetacija se nastavlja nakon određenog vremena, oko 3-4 tjedna.Ali sve ovisi o individualnim karakteristikama ženskog tijela.

Uređaj je jednostavno priključen, ugodan položaj usvojen i postupak se provodi. Sve je istodobno trulo i briljantno.

Prednosti epilacije

Treba napomenuti da se epilator čvrsto nalazi na drugom mjestu nakon britve u popularnosti među mladim dame, koji redovito uklanjaju neželjenu vegetaciju iz njihovih tijela. Koje su njegove prednosti?

 1. Kompaktni parametri. Uređaj je malen, pakiran u prikladnu kutiju sa svim potrebnim priborom. Lagano se uklapaju u kovčeg ili čak torbu za putovanje. Zavidna prednost za one poslovne žene koje su prisiljene često putovati i ostati daleko od kuće dugo vremena.
 2. Vrijeme postupka. Sve manipulacije mogu potrajati od 10 do 15 minuta – nema više. Posebna priprema, kao što je parenje kože, pročišćavanje i drugi postupci nisu potrebni.
 3. Trajanje rezultata. Budući da su vlasi odrezani na samoj bazi, a neki su "izvukli korijenje", glatka koža traje dovoljno dugo.
 4. Postupak za lutke. Nema potrebe za bilo kakvim vještinama uopće kako bi se obaviti čak i prvi put postupak depilacije pomoću takvog uređaja.

Uz sve to treba napomenuti da uređaji dolaze s vrlo originalnim i lijepim dizajnom, s mnogo dodataka. Posebne mlaznice s hlađenjem, za osjetljivu kožu i mnoge druge funkcije čine epilatorom vrlo profitabilnu akviziciju, pružajući ljepotu bez puno gnjavaže.

Negativne točke

Unatoč očitim prednostima uređaja, postoji i "letjeti u masti" koja može potresati odlučnost dame u odabiru metode depilacije.

 1. Prije svega, ovo je cijena. Dobri primjerci s modernim mlaznicama, koji omogućuju smanjenje boli, kvalitetni uklanjanje dlačica i istodobno pouzdani, nisu jeftini. O tome kako salon postupak za lasersko uklanjanje dlaka od dobrog gospodara.
 2. Redoviti epilator bez hlađenja može uzrokovati znatnu bol tijekom sesije. Da biste uklonili nelagodu, možete koristiti alate s anestezijskim kompozicijama, ali ih nije uvijek moguće pri ruci.
 3. Problem urušene kose ostaje hitan, kao i kod redovitih brijanja. Ako postoji tendencija ove vrste manifestacije, bolje je tražiti drugu metodu.
 4. Uklanjanje vegetacije može se obaviti samo na nogama i rukama.U drugim dijelovima tijela s osjetljivijom kožom, ova metoda definitivno ne funkcionira.

Imamo ono što imamo. Ali nakon svega je izbor!

Shugaring

Nedavno je shugiranje postalo dobra alternativa salonskim metodama depilacije, pa čak i epilacije. Usput, to se također provodi u visokoj klasi saloni i smatra se najpopularnijim postupkom u zadnje vrijeme.

U osnovi, to je uklanjanje neželjenih biljaka sa šećernom tijesto. Može se kupiti u specijaliziranim prodavaonicama ili se može pripremiti sami od najbogatijih proizvoda koji su uvijek u ruci s bilo kojom hostesom u kuhinji – šećer, voda i limunska kiselina ili sok od limuna.

Mnoge žene pri odabiru "šugaranja ili laserskog uklanjanja dlaka" izabiru prvu. Zašto? Razumijimo po redu.

Prednosti shugiranja

Ispada da nam je taj postupak došao iz drevnog Egipta i od tada se malo promijenilo. Tako je nešto u njemu. A što točno?

 1. Dostupnost ekonomičan planu. Za postupak šilinga možete koristiti kupnju karamelaste paste, koja ima različite kategorije cijena, ali je prilično demokratska.Ali možete postati "sami kozmetičar" i sami kuhati tjesteninu. To zahtijeva 10 velikih žlica šećera, 2 takva žličica vode i 1,5 malih žlica limunske kiseline. Ako želite, možete zamijeniti sok od limuna, ali vodu za jednu žlicu onda dodajte manje. Imate li ga pri ruci? Sigurno uvijek, čak i dućan ne mora trčati.
 2. Hypoallergenic. Sastav karamela uključuje samo prirodne sastojke, osobito u slučaju kuhanja kod kuće. Alergijske reakcije su praktički isključene, ako su samo na agrumima. Ali postoji izlaz – nemojte koristiti sok od limuna u sastavu, već sintetička limunska kiselina.
 3. Univerzalna metoda. Pomoću shugarnice moguće je provesti depilaciju čak i najosjetljivije kože na bilo kojem mjestu (bikini, duboki bikini, pazuha, gornja usna, ruke i noge – a priori). Potrebno je samo odabrati odgovarajuću konzistenciju paste i metode postupka (ručni, spatula, veza, primjena).
 4. Sigurno je. Zalijepite temperaturu malo viši od tjelesne temperature, tako da je spaljivanje isključeno. Kršenje integriteta kože neće, jer se ne koriste oštri predmeti.
 5. Postupno povećavajući učinak. Tijekom vremena, struktura kose počinje se mijenjati.Što je dulje raditi sranje, razrjeđivač i neprimjetljivi dlake će postati. Depilacija će biti jednostavnija i brža svaki put, a učinak će se održavati duže.
 6. Borba protiv urušenih dlaka. Ovo je vjerojatno najveći problem mehaničke depilacije. Kosa može rasti u koži, raste u suprotnom smjeru ili uopće ne može "probiti", što uzrokuje iritaciju, pojavu gnusnog pimplesa i crvenila. Shugiranje eliminira tu mogućnost u načelu. Pasta djeluje kao blaga peckanje, sprječavajući pojavu takvog problema već tijekom samog postupka uklanjanja dlaka.
 7. Utjecaj na kožu. Na pilingu, već smo spomenuli. No, limunska kiselina, pa čak i bolja količina sokova (za one koji nemaju alergiju) ima blagotvoran učinak na kožu, vraća gornji sloj epiderme, dok uklanja mrtve stanice, vlaži i hrani. Čak i veći učinak može se postići dodavanjem prirodnih eteričnih ulja, meda i ostalih komponenti šećerne paste.
 8. Učinak je prilično dug, a svaki put će se vlasi rasti sve više i sporije, budući da se struktura mijenja i nije uklonjena iz folikula.

Impresivno.No, tu je i "letjeti u mast" – gdje ići bez njega ?!

Nedostaci postupka

Odmah zapaljuje pitanje: što boli – šokiranje ili epilator? Na ovaj način možete odgovoriti: po prvi put će to biti prilično neudobno, ali osjećaji će nestati kad se vaša koža navikne na ovu metodu depilacije. A sada popis ide dalje.

 1. Dužina kose. Za uspješno shugiranje potrebno je pričekati ponovni rast kose do 3-4 mm. Mala pasta jednostavno ne hvata i ne uklanja. Ovo nije jako pogodno za zone "povećane pozornosti", na primjer, na gornjoj usnici.
 2. Vještine. Za sesiju za uklanjanje dlaka po prvi put, to će potrajati dosta vremena, jer morate "dobiti svoju ruku". Pripremna faza uključuje ne samo specifično liječenje depilacijskog mjesta, već i pripremu šećerne paste.
 3. Kontraindikacije. Unatoč prirodnosti komponenata, shugarniga ima neke kontraindikacije: dijabetes melitus, alergijske reakcije na citruse ili druge komponente paste, prag za snižavanje niskog bola. Međutim, u ovom slučaju, bilo koja metoda depilacije (kao u načelu, i uklanjanje dlaka) uzrokovat će veliku bol.
 4. Gospodarski faktor pojavljuje se samo ako dama koristi gotov alat za šerifiranje. Dobar proizvod nije jeftin i redovito ga morate napuniti.

Ukratko, to je sve što se može reći o epilaciji i shugaringu kao metodi kontrole domova s ​​neželjenom vegetacijom. Razmislite za sebe, odlučite se za sebe – što biste trebali odabrati?

Pogledajte videozapis: Znanost o uklanjanju dlačica u SLOW MOTIONu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: