Ne-kirurška rhinoplastika, uključujući operaciju na nosnoj nozi, prije i poslije fotografije

Što trebate znati o rinoplastici

Rinoplastika je jedna od najpopularnijih operacija u plastičnoj operaciji. Izvodi se ispraviti urođeni i stečeni nedostatke u nos po korekcija osteochondral okvira. A za one koji se boje operacije ili ga odbija zbog drugih razloga, tu je ne-kirurški rinoplastika. Obje metode imaju svoje prednosti i nedostatke, koji bi trebao biti dostupan prije donošenja konačne odluke – hoće li se složiti s postupkom uopće, i ako je tako – za ono što je bilo.

Pregled rinoplastike

Prema statistikama, rinoplastika je najpopularnija plastična kirurgija na svijetu. Tijekom kirurškog zahvata pomicanjem hrskavice i kosti, ili implantacije umjetnih analoga, pacijentova vlastita tkiva (npr hrskavica uha) uklanja vidljivih grešaka. Često se izvodi iz medicinskih razloga, na primjer, ako kao rezultat prirođenih ili nedavno dobila ozljede nosa jednostavno ne mogu pravilno obavljati svoje funkcije. No, mnogo je češće pribjegavalo zbog estetskih razloga. Osim toga, kriteriji za ocjenu njihove pojave može biti i objektivni (izgovara nesrazmjer ili deformacija nosa)i subjektivne (gotovo neprimjetne nedostatke, čija nazočnost označava samo pacijenta).

Rinoplastika se obavlja kako zbog medicinskih razloga, tako i zbog nezadovoljstva vlastitim izgledom

Suprotno popularnom uvjerenju, rinoplastika nije nedavna postignuća operacije. Slične operacije provodili su Indijanci Hindusa i Maya tisućama godina prije naše ere. U Europi su pioniri u tom smislu bili talijanski kirurzi koji su razvili tehniku ​​za ponovno stvaranje izgubljenog nosa uz pomoć kože lica.

Rinoplastika omogućuje uklanjanje kvrga ili konkavni na nosa, prilagoditi svoju duljinu i obujam nosnice, ispravan oblik vrha (koji može biti dvokraki, kukast, prevrnut, spušta) mijenjati oblik, ako je previše oštar ili pregusta. To je, zapravo, složeni kreativni proces, tijekom kojeg je potrebno postići željeni estetski rezultat tako da funkcionalnost organa ne pati. U mnogim slučajevima vanjski nedostaci imaju bilo kakav medicinski uzrok.

Uz sve očitih zasluga (zadovoljstvo novim izgledom, problemi s disanjem), rinoplastika – je pun kirurški zahvat pod općom ili lokalnom anestezijom, koja ima dugačak popis kontraindikacija.Ako se slabo izvodi, može doći do ozbiljnih komplikacija. Stoga, pri odlučivanju o tome vrijedi više puta procijeniti i prouzročiti odgovornost, a iznimno je odgovorno pristupiti izboru stručnjaka.

Neuspješno izvedena rinoplastika ne samo da može obeshrabriti lice, nego također dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Ovo je očito, ali neki iz nekog razloga razmišljaju drugačije. Svaka rhinoplastika poboljšava izgled samo neke osobe. Postignuti rezultat ne može se prenijeti na djecu na genetskoj razini.

Većina defekata korigira septoplastikom – ova operacija utječe samo na nosni septum. Prikazan je u sljedećim slučajevima:

 • kronični sinusitis, otitis ili rhinosinusitis;
 • redovita nazalna zagušenja, čiji uzrok otorinolaringolog nije bio u stanju identificirati;
 • alergijski rinitis;
 • ljuska polipoza nosa;
 • atrofija ili hipertrofija sluznice nosa;
 • jaki hrkanje;
 • česte krvarenje iz nosa u odsustvu problema s krvnim tlakom;
 • opće traumatske deformacije ili posljedice traume.

Septoplastika je vrsta rinoplastike, tijekom ove operacije intervencija utječe samo na nosni septum.

Postoji nekoliko metoda provođenja operacije:

 • Zatvorena rinoplastika.Mnogo je lakše nositi pacijent, provodi se brži, vidljivi tragovi ostati manje, rezultat je prikazan ranije. Rizik od oštećenja arterija je isključen i njegova posljedica je kršenje opskrbe tkiva s kisikom i hranjivim tvarima. Kirurg čini sve potrebne rezove s unutarnje strane nosa. Za liječnika, to je mnogo manje prikladno, nema sposobnost vidjeti radno polje, pristup je ograničen, doslovno radi na dodir. Prema tome, vjerojatnost pogreške i kasnijih komplikacija značajno se povećavaju. Ova metoda ne može se odabrati ako je pacijent već prošao nekoliko neuspjelih kirurških zahvata na području nosa, zbog čega su meka tkiva bila ozbiljno oštećena i deformirana.
 • Otvori rinoplastiku. Kirurg čini mali rez, podiže kožu i mekano tkivo, otkrivajući izravan pogled na hrskavicu i kosti. Takva je operacija najpoželjnija, ako je to prva, može praktično jamčiti da će se svi nedostaci koji nisu zadovoljavajući za pacijenta eliminirati. Ali stručnjak zahtijeva vrlo visoku vještinu i veliko iskustvo.
 • Laserska rinoplastika. Pocela je trenirati relativno nedavno.Tkanine su brzo izrezati i što je točnije moguće, hrskavica omekšava zbog porasta temperature u zoni operacija, to vam omogućuje da se više točne i fina podešavanja. Gubitak krvi tijekom takve intervencije je minimalan. Tkivo nakon što se liječi puno brže.

Zatvorena rinoplastika je poželjna za pacijenta, jer ne ostavlja tragove, ali je manje prikladan kirurgu.

Prije operacije pacijent mora proći konzultacije koje je propisao liječnik. U najmanju ruku, morate posjetiti kardiologa (i napraviti elektrokardiogram), neuropatolog, otorinolaringolog, anesteziolog, mokriti, krv (opći, biokemije, koagulacija na HIV, hepatitis, sifilis). Zatim slijedi razgovor s kirurgom, u kojem opet otklonjene sve kontraindikacije za operaciju, raspravljati željeni rezultat i njegov teorijski dostižan. Najbolje od svega, ako ga možete simulirati na računalu.

Preliminarno modeliranje rezultata rinoplastike pomaže liječniku i pacijentu da bolje razumiju jedni druge.

Prethodna rinoplastika zahtijevala je prethodnu obuku. Potrebno je jasno slijediti sve upute liječnika.Na kraju, to je vaše zdravlje i ljepota. Morat će:

 • Za 3-4 tjedna odustati od svih postojećih loših navika – potpuno eliminirati uporabu alkohola, pušenja, brze hrane, druge visoke kalorijske i teške hrane, prestati uzimati tablete za spavanje i antidepresive. Poželjno je, ako je moguće, ukloniti stres, voditi zdrav stil života.
 • Za 3-5 dana, prestanite uzimati sve lijekove koji tanke krvi. Ovi, uz specijalne antikoagulanse, uključuju čak i redovne aspirine.
 • Za 5-6 sati napustiti hranu, pa čak i vodu.

Brza hrana i svaka teška hrana prije operacije su nepoželjna, jer negativno utječu na metabolizam

Rhinoplastika sama, ovisno o složenosti zadatka, traje od 40-50 minuta do 2-2,5 sati. Nakon toga se nanose šavovi i posebna kirurška odjeća. Štoviše, zamjena takvih obloga mnogo je bolnija od same operacije.

Zamjena presvlake i tampona u nosnicama često je bolnija od same rinoplastike.

Video: tehnika rhinoplastike

Prvi put da se pogledate u ogledalu nije zastrašujuće, već samo jezivo. Potrebno je odmah pripremiti se mentalno zbog činjenice da je razdoblje rehabilitacije dovoljno dugo, da bi se procijenio rezultat i da neće biti sretan odmah.Ako rezultat prve operacije ne zadovoljava bolesnika, može se izvršiti ponovna rinoplastika. Prema statistikama, 25-30% pacijenata ga koristi. Od prethodne intervencije mora proći najmanje godinu dana.

Neposredno nakon izvođenja rinoplastike, uopće ne želite pogledati u zrcalu

Objektivno je moguće procijeniti uspješnost operacije tek nakon 8-10 mjeseci. Do tog se vremena nove tkanine potpuno uklanjaju. Stoga, ne vrijedi mjesec dana nakon što je interventna intervencija u panici ponovno potražila kirurg. U početku su pozitivne promjene općenito nevidljive, a zatim se postupno pojavljuju – to je normalno. Usporediti ritam i ishod rehabilitacije u sebi i netko drugi jednostavno nema smisla. Sve ovisi o individualnim karakteristikama organizma i subjektivnoj percepciji. Ovo je osobito vidljivo u tome kako različito procjenjuju vlastiti izgled muškarca i žene.

Moguće je procijeniti koliko je uspješno rhinoplasty, samo godinu dana nakon operacije

Pripremite se unaprijed za moguću nejasnu reakciju bliskih srodnika. Oni možda neće sasvim odgovarati na gubitak svoje obitelji ili etničkih osobina.

Mogućnosti za ne-kiruršku rinoplastiku

Ne-kirurška rhinoplastika – kozmetički postupak. Omogućuje vam ispravljanje pojedinačnih defekata u izgledu nosa, bez primjene kirurških intervencija i korekcije kostiju, hrskavice. To može biti izlaz ako kirurgija i sve povezane s njim uzrokuju paniku. Može postojati i drugi razlog za odustajanje od tradicionalne rinoplastike. Na primjer, to je puno skuplje.

Ali moramo odmah shvatiti da za postizanje radikalnih promjena izgleda bez operacije i dalje neće biti moguće. Možete samo ispraviti oblik vrha, spustiti ga ili podići, ukloniti mali čvor ili šupljinu na mostu nosa, ukloniti suptilnu asimetriju. Osim toga, kozmetologija (s izuzetkom lipofilacije) ne daje trajni rezultat. Prosječno se stručnjaku treba obraćati jednom godišnje i pol.

Postupak beskoristan kada jaki prirođene deformacije, pogotovo ako je u pratnji problema s disanjem, zakrivljenost nosa septuma, ne pomaže ukloniti dužinu i širinu nosa, vrlo primjetna čekić.

Protiv izraženog grbavca i drugih jasno vidljivih nedostataka, neinvazivna rinoplastika je nemoćna

Video: Često postavljana pitanja o ne-kirurškoj rinoplastici

Nedvojbene prednosti ne-kirurške rinoplastike uključuju:

 • relativno niske cijene;
 • brzina provedbe i nedostatak potrebe za hospitalizacijom;
 • priliku da se ne pribjegnu općoj i lokalnoj anesteziji, koja uvijek predstavlja određeni rizik za život i zdravlje;
 • sposobnost samostalnog nadzora tijeka operacije pomoću zrcala;
 • prilika za povratak u normalan život sljedeći dan je minimalni pripremni i rehabilitacijski period.

Neki smatraju vremenitost postignutog učinka kao prednosti, pogotovo ako rezultat nije potpuno zadovoljavajući. Mnogo je lakše ispraviti nepoželjne posljedice ne-kirurške rinoplastike od nezadovoljavajućeg ishoda kirurške operacije.

Ne-kirurška rhinoplastika je daleko manje stresna za tijelo od kirurškog zahvata, a uz manje nesavršenosti daje usporedive rezultate.

Često, ne-kirurška rhinoplastika se pribjegava kada manji nedostaci ostanu nakon normalne operacije, radi uklanjanja, što nije preporučljivo ići ispod noža opet.

Postoji mnogo metoda ne-kirurške rinoplastike.Najbolje u ovom slučaju odabire se tijekom preliminarnog savjetovanja s kozmetičarom. Praktično sve ovisi o kvalifikaciji majstora, stoga je potrebno manje pažljivo i pažljivo odabrati od kirurga.

punila

Pribjegavanja ovom metodom kad treba popuniti malu udubinu u stražnjem dijelu nosa i ispravne drugih nepravilnosti – oštrim kutovima, jedva zamjetljiv asimetrije. Gel tvar pomoću šprice s vrlo tankim (tzv dovodnom) iglu izrađen od čelika ili nekog drugog kirurškog legure koja se koristi u medicini injektira pod kožu na željenom mjestu. Cijeli nos traje 0,5-1 ml lijeka. Njegova elastična viskozna struktura omogućuje vam stvaranje i održavanje određenog oblika. Postupak traje ne više od 20-30 minuta, bol je praktički odsutan. Kvaliteta rada i njezin rezultat mogu se odmah procijeniti. Najčešća negativna posljedica je pomicanje gela ili njegovo "nakupljanje", zbog čega se nos zamjetno deformira. Kao rezultat ponovljenih injekcija, moguće je promijeniti strukturu tkiva.

Rinoplastika s punilom izvodi se brzo i praktički bezbolno.

Sam postupak je sljedeći: nos i obrazi su tretirani antiseptičkim, zatim anestezijom. Ovo je poseban gel ili mast, sličan onima koje profesionalni sportaši koriste za "zamrzavanje" zbog ozljeda. Kada alat radi, punilo s mikroskopskim doza se umetne u unaprijed označene točke. Nakon završetka postupka, provodi se lagana masaža da se ravnomjerno raspodijeli. U nekim slučajevima primjenjuje se zavoj za fiksiranje, koji se može ukloniti samostalno u jednom danu.

Rezultat punila za rinoplastiku odmah se primjećuje

Sami punjači su podijeljeni u nekoliko kategorija:

 • Sintetička. Do nedavno, nije bilo alternative za takve lijekove. Najčešći je silikon. Baza je parafin ili poliakrilamid. Oni su kemijski neutralni, ne reagiraju s nekim tvarima u tijelu, nisu prirodno izvedeni. Osigurajte najduži učinak, ali često uzrokuju fibrozu tkiva u dodiru s njima, što uzrokuje deformaciju nosa. Također je visok rizik odbacivanja, razvoj alergijske reakcije.
 • Biorazgradivo (biorazgradivo).Tijekom vremena, tvar se uklanja iz tijela bez ostatka, jednostavno se "ispire" krvlju i limfom. Temelj takvih lijekova je hijaluronska kiselina, kolagen (životinja ili ljudi), kalcij hidroksipatija, sintetizirana mliječna kiselina, polikaprolakton. Struktura ovih supstanci što je bliže prirodnom potkožnom tkivu, oni su ugrađeni u tkivo prilično brzo i u većini slučajeva uspješno. Pored ispravljanja nedostatka, čak i ton kože, njegovo olakšanje, povećava ukupni ton.
 • Autologna. Sam pacijent djeluje kao donor tvari – prethodno čiste i prerađene masne stanice se uzimaju s mjesta na tijelu gdje su obilne. Oko 70% stanica obično uzima korijen, pa se uvode s marginom – duž cijele duljine leđa i krila.

Postoji dosta lijekova za punjenje, kozmetičar odabire pravu, s obzirom na veličinu problema, starost bolesnika, stanje kože i druge čimbenike.

Aptosove teme

U koži, gdje je to potrebno, probuše se kroz koje se umetaju posebne polipropilenske vlaknaste čvrste čvrstoće (ne više od 10 komada) pomoću kanile. Oni igraju ulogu okvira za mekano tkivo, pokrivena s često postavljenim zarezima radi bolje fiksacije. Na primjer, za stezanje vrha, niti se prolaze kroz tkiva dijela hrskavice i pričvršćuju se bliže nosu. Također, uz njihovu pomoć moguće je ispraviti oblik krila nosa.

Teme umetnute ispod kože čine okvir na kojem se meke tkivo pridržavaju.

Prvih nekoliko dana nakon postupka, lice ne izgleda vrlo estetski, a kozmetičar procjenjuje rezultat i smanjuje ispružene krajeve niti. Od svih privremenih postupaka ovo je najviše "dugo igranje", rezultat traje do tri godine. Ali, ako je to učinjeno loše, vrlo je vidljivo – postoje ožiljci, konture niti i točke na mjestima njihova uvođenja vidljive su ispod kože. Također će vjerojatno razbiti niti, jer je nos vrlo pokretljiv i aktivno sudjeluje u izrazima lica. Zbog toga se ova metoda korekcije upotrebljava relativno rijetko.

Rinoplastika s nitima daje dobre rezultate, ali relativno rijetko pristaju na nju.

Langetka

Mala konstrukcija od gipsa i plastike omogućuje vam da dobijete glatku stranu nosa, prilagodite oblik vrha i smanjite ga.Ali ovaj će uređaj morati nositi svakodnevno nekoliko sati tijekom 2-3 mjeseca, a zatim se ponovo periodično ponovno staviti na konsolidaciju postignutog rezultata. Izrađen je za svakog pacijenta pojedinačno na prethodno izrađenim bacanjima. U stvari, ovo je analogni sustav držača koji ortodontisti često koriste, a ranije – zagrade.

Ispravljanje oblika nosa sa langetteom traži puno vremena.

Brzina korekcije tkiva hrskavice pod njegovim utjecajem prilično je niska – ne više od 2 mm mjesečno.

Redovito nošenje lančanika pomaže u sprječavanju vrha nosa, tipičnog za mnoge starije osobe, vizualno smanjivanje duljine, blago uske krilce, uklanjanje malih grbova, ispravljanje asimetrije i zakrivljenosti posljedica nedavne ozljede.

Langetka dobro pomaže ako trebate vratiti oblik krivog nosa

Hormonalne pripravke

Najčešći lijekovi su Diprospan i Kenolog. Najčešće, metoda se koristi za ispravljanje oblika vrha nosa, podizanje ili uskađivanje, također vam omogućuje da uklonite malo prepone, malo dotaknite krila.Sastoji se od uvoda pod kožu posebnih preparata koji inhibiraju rast tkiva. Od kozmetičara u ovom slučaju zahtijeva izuzetno točan izračun količine lijeka i pažljiv odabir mjesta njegova uvođenja. Prije postupka, svakako dobijte savjet od endokrinologa.

Stručnjak bi trebao izračunati dozu bilo kojeg hormonskog lijeka vrlo precizno.

Lijek se primjenjuje u malim dozama, u nekoliko faza, ukupno 2-3 tjedna. Aktivni sastojak se pomiješa s lidokainom, što u potpunosti eliminira bol tijekom sjednice. Najčešća komplikacija je atrofija tkiva uslijed prekomjerne doze lijeka.

Ubrizgani na vrh nosa hormona jednostavno "jesti" neke od tkiva

Video: osobno iskustvo ne-kirurške rinoplastike

Razdoblje rehabilitacije

Nakon tradicionalne rinoplastike oko nosa i pod očima nastaju opsežni hematomi, koji traju najmanje dva do tri tjedna, i oteklina koja se često širi cijelom licu i vratu. Trenutačno se na nosa primjenjuje posebni zavojni vez, tamponi su umetnuti u nosnice kako bi spriječili krvarenje.Zatim u roku od godinu dana pacijent će morati promatrati ozbiljna ograničenja.

S ne-kirurškom rinoplastikom, sve nije tako zastrašujuće. Vidljivi tragovi dobro obavljenog postupka ne ostaju nakon 3-5 dana. No postoje određene preporuke koje treba slijediti:

 • Prvoga dana nakon toga, što je manje moguće da se dodirnete nos i lice općenito, nemojte puhati nos, nemojte kašljati, ne oprati, spavati na leđima. Ako znate da se noću aktivno okrećete, stavite jastuk na strane. Također je poželjno podići nasloni za glavu kako ne bi pogoršali oticanje. Pokušajte upotrijebiti mimikriju što je manje moguće, ako je moguće ne smijati se. Bolje je haljina odjeće unaprijed, tako da ju ne morate ukloniti kroz glavu u večernjim satima.

  Spavanje na vašoj strani ili abdomen prve noći nakon rinoplastike može dovesti do deformacija nosa.

 • Unutar tjedan i pol – nemojte nositi naočale. Bilo koja težina na mostu nosa je nepoželjna. Također morate odustati od alkohola – pridonosi razrjeđivanju krvi, uzrokuje oticanje, izaziva sužavanje i raskidanje kapilara, sprečava procese prirodne regeneracije tkiva. Bolje je oprati glavu, naginjući je natrag, umjesto da je naginje naprijed.Od dugih vrućih kupki i kontrastnih tuševa bolje je odbiti u korist tople vode. Isključite iz soli soli – takva hrana izaziva oticanje.

  Čak i najlakši okvir je prekomjerno opterećenje na mostu nosa nakon rinoplastike

 • U roku od jedne i pol-dva mjeseca, ako je moguće, ograničite ozbiljnu tjelesnu aktivnost, uključujući intenzivnu sportsku obuku (osobito u boksu i bilo kojoj borilačkoj vještini), pokušajte ne podići težine, smanjiti se manje. Potpuna zabrana uključuje bazen, saunu, kupanje u otvorenoj vodi, solarij i sunčanje. Na mjestu bušenja može donijeti infekciju. I ultraljubičasto može učiniti očigledno nevidljive oznake od njih.

  Bilo koja tjelesna aktivnost nakon rinoplastike može dovesti do komplikacija.

Kontraindikacije na postupak i moguće komplikacije

Unatoč činjenici da, za razliku od tradicionalne rinoplastike, ne-kirurški uključuje kirurške intervencije, popis kontraindikacija nije ništa manje. Stoga, osim kozmologa tijekom pripreme za postupak, potrebno je posjetiti barem terapeuta i dermatologa.Nemojte sakriti nikakve informacije, odgovoriti na pitanja što potpunije i istinito. Na ovome ne ovisi samo vaš izgled, već i zdravlje.

Apsolutne kontraindikacije su:

 • Dijabetes melitus bilo kojeg tipa i drugih problema s endokrinim sustavom. Predviđanje kako će organizam s oslabljenom hormonskom pozadinom reagirati čak i na najnevjerojatnije intervencije je potpuno nemoguće.
 • Bilo koja kronična teška bolest, osobito problemi s srcem, krvnim žilama, bubrezima, jetrom.
 • Niska koagulacija krvi. Dijagnoza hemofilije spada u ovu kategoriju.
 • Onkološke bolesti u bilo kojoj fazi razvoja i prisutnost benignih tumora u blizini postupka.
 • Mentalni i neurološki poremećaji. Najčešća dijagnoza je "epilepsija".
 • Tendencija kože na hiperpigmentaciju, stvaranje keloidnih ožiljaka. Prvo se može prilično pouzdano ocijeniti prisutnošću pjega, višestrukim muljima.

Prisutnost frecklesa omogućuje procjenu sklonosti kože na hiperpigmentaciju

Postoje privremene kontraindikacije:

 • Dob od 18 godina. Do tog vremena, tkivo kostiju i hrskavice još nije u potpunosti formirano, intervencija u procesu, najvjerojatnije, samo boli.Optimalna dob za bilo koju vrstu rinoplastike je 25-28 godina. No, postoje iznimke, na primjer, kada kongenitalna trauma prijeti životu djeteta. Nije neophodno provesti postupak iz ne-medicinskih razloga i vrlo starijih ljudi – oni imaju puno veće komplikacije, čak i male rane ne liječe dobro.
 • Bilo koja virusna, gljivična bolest. Na primjer, herpes na usnama. Dovoljno čak i samo groznica. Ni u kojem slučaju ne može obaviti postupak, čak i uz laganu hladnoću i neposredno nakon hladnoće, dok je edem sinusa još prisutan.
 • Neizlječive rane, opekline, upale, osip, akne, akne i ostale kožne lezije u području nosa.
 • Razdoblje menstruacije. Za ovo vrijeme također su karakteristični hormonski "skokovi".
 • Trudnoća u bilo kojem trenutku i cijelo razdoblje dojenja.
 • Nedavno su obavili druge kozmetičke postupke, praćene uvođenjem bilo kojeg lijeka u tkivima ovog područja lica (Botox injekcije, mezoterapija).

Trudnoća je uvijek povezana s hormonskim promjenama u tijelu, to je kontraindikacija za mnoge kozmetičke postupke.

Video: indikacije i kontraindikacije za rinoplastiku

Normalna reakcija tijela nakon izvršene ne-kirurške rinoplastike je bolna bola, neupadljiva crvenila kože, male modrice na mjestu injiciranja i oticanje lica. Prolaze najviše tjedan dana, obično još ranije. Ako se to ne dogodi, svakako se posavjetujte s liječnikom. Isto treba učiniti u sljedećim slučajevima:

 • teški nosebleeds;
 • edem koji sprječava normalno disanje ili se kreće ispod očiju na vratu;
 • snažno izraženi hematomi pod očima;
 • smanjenje osjetljivosti kože nosa ili njegovog potpunog gubitka;
 • odsutan ili manje izražen nego obično, osjećaj mirisa;
 • odgođena alergijska reakcija na ubrizgani lijek;
 • bjelkaste formacije slične čirevima – nakupine "migriranog" gel punila;
 • embolizam (začepljenje krvnih žila u nazalnoj regiji s zagušenim zračnim prometom);
 • pojava izraženih keloidnih ožiljaka u mjestima bušenja;
 • fibroza tkiva oko probijanja;
 • formiranje upale i ulkusa (što znači infekcija);
 • očigledno opipljive pečate, kada pritisnete na kojoj se nalaze snažne boli;
 • (kupperoza) na nosu ili na drugim dijelovima lica;
 • nekroza tkiva (neka područja kože postanu blijeda neprirodna, dobivaju plavkastu boju).

Cuperoza nakon rinoplastike – rezultat uništavanja potkožnih kapilara

Video: moguće komplikacije nakon rinoplastike

Sigurnosne mjere pri radu

Prije bilo kojeg postupka iz kategorije ne-kirurške rinoplastike morate jasno razumjeti što se događa i kakav je rezultat moguć. U nekim klinikama i salonima, čak je obavezno prethodno razgovarati s kozmetičarom, tijekom kojeg pacijent može dobiti odgovore na sva pitanja od interesa za njega. I ni u kojem slučaju ne bi trebali oklijevati pitati ih. Posebno one koje se tiču ​​obrazovanja stručnjaka, njegovog iskustva i kvalifikacija. Preporučljivo je vidjeti svoj portfelj s primjerima posla, vidjeti diplome, potvrditi kvalifikacije i tako dalje.

Kozmetolog mora nužno raspitivati ​​o svim mogućim kontraindikatima. Ako se to ne dogodi, postoji vrlo ozbiljan razlog za odustajanje od postupka za ovaj "specijalist". Ni u kojem slučaju ne mogu sakriti ništa, želeći obaviti rinoplastiku svim sredstvima.Rezultat koji ćete dobiti na vlastiti rizik i rizik vjerojatno će biti vrlo daleko od onoga što želite. Možete čak i ozbiljno ugroziti svoje zdravlje.

Izravno tijekom postupka, najvažnija stvar je smanjiti rizik od infekcije. Kozmetičar mora oprati ruke, liječiti ih antiseptikom, nositi kirurške rukavice za jednokratnu upotrebu. Liječeni dio lica mora se također dezinficirati. Slijedite preporuke stručnjaka u vezi s pripremanjem za postupak i s obzirom na razdoblje rehabilitacije.

Špricice i igle za rinoplastiku koriste se isključivo za jednokratnu upotrebu kako bi se uklonio rizik od infekcije.

Šprice i igle se koriste isključivo za jednokratnu upotrebu. Ambalaža s njima otvorena je samo u prisutnosti pacijenta i na njegovim očima. Isto vrijedi i za ampule s lijekom. Nemojte se ustručavati da samostalno ispitujete ovu ambalažu, provjerite datum proizvodnje, rok trajanja. Mnoge tvrtke na službenim web stranicama ukazuju na znakove da se lažni, posebno niskokvalitetni, može razlikovati od originalnih proizvoda. Zainteresirati se za to unaprijed.

Recenzije o postupku

Uz pomoć neinvazivne rinoplastike možete vrlo malo popraviti nos punila bez operacije. Ali vrlo malo. Pokušao sam to učiniti. Pa, da, to je pomoglo. Ali treba shvatiti da je ovo privremeno. I vrijedi najodgovorniji pristup izboru liječnika. Tijekom postupka nije bilo bolno. Nos je malo promijenio oblik. Imao sam potonu leđima, mogao sam napuniti glasnoću. Ali najvjerojatnije ću ići na normalnu rinoplastiku. Budući da su punila sve privremena. I tako, naravno, jako sam sretna.

Louise

Ako govorimo o ne-kirurškoj rinoplastici, onda sam to učinio uz pomoć talijanskih tema Happy Elevator. Imaju posebne niti nosa za te svrhe. Mogu suziti i podignuti vrh. Utjecaj na godinu ili dvije. Izgleda sjajno. Za one koji nemaju toliko puno posla – mogućnost je idealna. Također možete prilagoditi gustu tehniku ​​s posebnim punilima. Možete ga poravnati, podići i tako dalje.

Alena

Je li ne-kirurška rhinoplasty nosa u Nizhny Novgorod. Učinili su izvrsno, ustajuća usta, vrlo pažljivo i uopće nije bolna. Ubrizgava Botox (za podizanje vrha) i hijaluronsku kiselinu (u samom vrhu, gdje je hrskavica). Liječnik je vrlo kompetentan, rekla je da nema potrebe da probadaju guste punila u hrskavicu.Edem i dalje traje malo, ali rezultat je vrlo impresivan.

Oksana

Ne-kirurška rhinoplastika učinila mi je kozmetičar uz pomoć talijanskih navoja Happy Lift Nose. Uz njihovu pomoć, možete suziti krilima nosa ili podignuti vrh. Ove niti su odavno korištene u estetskoj medicini za pomlađivanje lica. Koristeći ih za rinoplastiku je također vrlo učinkovit. Zapravo, postupak korekcije nosa uz pomoć niti je prilično jednostavan – niti se ulijevaju kroz najmane pukotine, fiksirane i učvršćene pod napetom, zbog čega se tkiva učvršćuju. Nakon nekoliko dana nema tragova na licu. Učinak je odmah vidljiv. Iz vlastitog iskustva mogu reći da je ovaj postupak vrlo jednostavan i učinkovit. Prikladno za one koji trebaju popraviti malu manu. Na primjer, moj vrh nosa stvarno uskrsnuo zbog niti, počeo sam izgledati mlađi i gorljiviji. Općenito, drago mi je što se nisam usudila učiniti ovu operaciju. Nisam morao izdržati anesteziju, čekati rezultat za nekoliko mjeseci. Glavna stvar koju savjetujem onima koji žele napraviti neinvazivnu rinoplastiku je odabrati dobrog stručnjaka. Bilo koji od ovih postupaka zahtijeva veliku vještinu.Da bi se lijek mogao u što kraćem roku uvesti pod kožu, kirurška ruka mora biti dobro obučena. Jedan milimetar – i cijeli učinak će biti razmažen!

Irene

Imam vrlo velike komplikacije nakon ne-kirurške rinoplastike, i kao rezultat toga, praktički nema rezultata. Došlo je do strašnog oteklina koja je trajala dva mjeseca, modrice na mjestima injekcija – jednaku količinu, nosa boljela kada je dotaknuta. Uzeo sam predivne fotografije na Instagramu, ali su napravljene odmah nakon postupka. Sutradan je započeo magarac

Pogledajte videozapis: Vectra 3D / Operacija nosa – Slađana / Konzultacije novog tisućljeća

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: