Što se događa ako često brijete, ili je istina da nakon brijanja kosa raste brže?

Što uzrokuje česte brijanje kose kod muškaraca i žena?

Što češće briješ, brže raste kosa – svatko od nas čuje ovaj aksiom mnogo puta, gotovo je u našim glavama već od djetinjstva, a naviknuli smo ga smatrati neizbježnom istinom.

Ali je li doista tako? Usudimo se sumnjati.

Gdje je istina i gdje je laž?

Dakle, postoji mit da je krutost i brzina rasta dlaka izravno ovisi o učestalosti frizura ili brijanja. Pokušat ćemo saznati ima li to znanstveno opravdanje, bilo da je to potvrđeno u praksi i zašto je tako čvrsto ukorijenjeno u našem umu.

Je li istina?

Mišljenje suvremene medicinske znanosti je apsolutno nedvosmislivo: niti rezanje, niti brijanje kose nema utjecaja na njihovu kvalitetu, brzinu rasta i debljinu (krutost).

Važno! Rast kose kao takav javlja se u žarulji za kosu – mahuna, točnije, na najnižem dijelu. Tamo su prvorazredne, nezrelene stanice sposobne za intenzivnu podjelu. Tako je dio kose koji je odgovoran za njegov rast pod kožom i ne prolazi nikakav učinak u trenutku rezanja onoga što je na vrhu.

Drugim riječima, ako često brijete, kosa ne raste brže ili sporije.Jao, ovo je istina. Zapravo, kvaliteta kose na našem tijelu u potpunosti ovisi o drugim čimbenicima.

Dakle, ako vidite pred šarmantnim plavuša s raskošnim glavu kose i mišića Macho s gustom bradom, koja skriva polovicu njegova lica, te u želji da se kao idealno početak u bjesnilo gotovo svakodnevno striže svoje tanke i rijetke kose ili struže britvom jedva prodoran pušak na bradi – nećete postići željeni učinak.

To jest, ako se brijete svakog dana, mi ćemo govoriti kasnije, ali za sada vratimo na čimbenike stvarno utjecati na brzinu rasta i kvalitete kose.

Što utječe na rast?

Kosa – najbrže rastući organ, dok je brzina njezinog rasta po prirodi ograničena, iako su moguće određene fluktuacije.

Znate li? Entuzijasti su izračunali da je svaki dan duljina svake dlake na našem tijelu povećava u prosjeku za 0,35 mm, tako da mjesečno je oko jedan centimetar, možda malo više. U izračunu ukupnog broja vlasi u čovjeka (kao što je naša koža prekrivena kosom za više od 90%) dobiva se da je ukupna dobit od samo jednog dana je više od 150 m.Razmislite o tim brojevima kada se žalite da kosa raste polako!

Dokazano je da je glavni čimbenik koji određuje brzinu rast kose i njihovu kvalitetu nasljedstvo, Drugi je stanje ljudskog zdravlja, naročito njegovo hormonska ravnoteža, I treći je vanjski uvjeti.

Nisu svi ti čimbenici mogu utjecati, ali nešto je još uvijek u našoj moći. Na primjer, pretpostavlja se da ako povećati protok krvi na kožu glave uz pomoć posebnih iritantnih maski, stimulira se proces diobe stanica u folikuli dlake, a kosa počinje rasti brže.

Ovo načelo temelji se na korištenju različitih maski za ubrzavanje rasta kose. Temelji se na proizvodima kao što su đumbir, čili, senf, cimet.

Međutim, računanje očiglednog učinka takvih postupaka nije nužno, u svakom slučaju oni trebaju biti primijenjeni u kompleksu:

  • s odbijanjem loših navika;
  • ispravna i uravnotežena prehrana;
  • razvoj sposobnosti da ostane mirno i da ne podlegne stresu:
  • pravovremenih medicinskih pregleda kako bi se identificirale opasne patologije u ranoj fazi njihovog razvoja.

Treba podrazumijevati da se sva nestašica u tijelu mogu usporiti (iako ponekad je anomalno ubrzana) rast kose.

Zanimljivo je da rast kose utječe na takve objektivne stvari kao, recimo, doba dana i sezone. Dakle, najaktivniji, ovaj proces se odvija u jutarnjim i večernjim satima, u popodnevnim satima skršili, i gotovo zaustavlja noću. U toploj sezoni intenzitet rasta kose također raste, stoga je ljeti potrebno frizuru i brijanje češće nego zimi.

Osim toga, brzina procesa tijekom života pojedinca nije ista. Ona počinje čak i prije našeg rođenja, četiri mjeseca nakon začeća, a adolescencija (14-17 godina) dostiže svoj vrhunac, a zatim ide dolje. Štoviše, s dobi, ne samo da se brzina rast kose usporava, već i njegova kvaliteta. Naravno, ne za bolje.

Znate li? Primijetili su da plavuše imaju više dlaka od brineta. Najdeblja kosa je crvena, ali ukupan broj dlaka ima manje, tako da vanjska razlika u očima ne žuri. Crnci su vlasnici najteže kose, a njihova debljina može biti tri puta veća od one "blijedo lica" kose.

Dakle, kosa raste brže ili sporije, ovisno o čitavom nizu čimbenika, i subjektivnih i objektivnih, ali pravilnost frizura za njih ne vrijedi točno.

Zašto tako misle?

Neka nas ispitati kako svi isti došao iz uvjerenja da kosa će biti duži i deblji, ako se stalno rezati i brada će rasti brže ako se često brijati.

Mi se pokušavamo pretpostaviti da je glavni razlog to što samo želimo to misliti, jer na ovaj način izgleda da imamo priliku poboljšati naš izgled bez puno truda.

Naravno, mit o odnosu s učestalošću rezanje stope rasta i kvalitete je uvijek bio na ruku brijači i frizeri, a oni sigurno znaju istinu, ne žuri da ga otvori svojim klijentima, već naprotiv – snažno podupire.

Važno!Kosa u pazuha uvijek raste dvostruko brže nego na nogama. Ova brzina brijanje nema nikakve veze, ali možemo pretpostaviti da je ova ovisnost također igrao ulogu u jačanju mit, jer smo obično brije ispod pazuha češće nego noge.

Ali ozbiljno, najvažnije je sljedeći argument. Debljina kose nije ista tijekom cijele duljine: u korijenu je deblji, na vrhu – razrjeđivač (i nešto tamniji). Iz tog razloga, kad smo odrezali gornji dio glave kose, čini nam se vizualno da je postao deblji.

Isto s bradom: uredno ošišani izgleda gušća nego "zanemarena", ali čini se da ne slijedi da će nekako rasti posebno brzo ako često brijete.

Osim toga, kosa ima svojstvo da gori na suncu. Kad smo ih odrezati, u nastajanju nakon nekog vremena na površinu kože „penechki” imaju tamne i intenzivne boje, kao rezultat osjećaja da su nove dlake su deblje i tvrđe.

Da, a stopa rasta je mnogo jasnije kada glatka koža pojavljuje čekinje nego kada smo u očaju, ispitati stajao na jednom mjestu za djevojke pletenicu: gore spomenuta pola milimetra dnevno u prvom slučaju znači da je kosa jučer uopće nije bio, ali danas su prekriveni s kožom zbijeno "jež", u drugom s golim okom nevidljivi su uopće.

Koliko često trebam brijati?

Dakle, shvatili smo da učestalost brijanja ne utječe na rast dlake, ali to ne znači da takav postupak prolazi našem tijelu nezapaženima.

Važno! Cosmetologists kažu da brijanje može značajno poboljšati izgled naše kože, jer uz pomoć stroja ili električni aparat za brijanje, mi, zajedno sa su čekinje uklanjaju iz tretirane površine mrtve stanice kože, spriječiti kožu da diše i čini je dosadno.

S druge strane, ako se brijete često, iritacija kože počinju pojavljivati, koji mora nositi s već dugo vremena, a sve to vrijeme rasti dlačice moraju trpjeti kao brijanje rane života je moguć, osim ako se pod općom anestezijom.

Ukratko, pitanje frekvencije brijanja ne izgleda u stanju mirovanja. Ali to je također teško odgovoriti. Postoje nijanse za svaki spol i dob.

Tinejdžerima

Seksualno sazrijevanje je vrlo teško razdoblje s psihološkog stajališta. U ovom trenutku život mladog čovjeka ili djevojke ispunjen je osjećajima, tajnim kompleksima i patnjama o stvarima, s gledišta odraslih, potpuno smiješan. Jedan od njih je povezan s kosom.

Djevojke tijekom razdoblja hormonske prilagodbe počinju izgledati tamnu kosu na području pazuha, na nogama i na drugim nepoželjnim mjestima, dodajući sumnju u sebe i strah od vlastitog tijela.Dječaci, naprotiv, radujte vyglyanuvshemu paperje na gornjoj usni i ponosan na to kao svoju dostignuća.

Paradoksalno, mnogi muškarci pola mu se život spremni odustati, brijati ne više od jednom u pet godina, a može biti čak i manje, a tinejdžeri san krut pljeve na licu, kao manu, i, naravno, vjeruju da brže raste to bolje.

ne postoji jedinstveno mišljenje među liječnicima o tome kako konkretno što dobi treba početi uklanjanje dlačica. U svakom slučaju, s mlađom djecom o toj temi što vam je potrebno razgovarati, inače će pokušati da biste dobili osloboditi od neželjenih dlaka (dječaka – za brijanje kako bi simbol njegove muškosti deblji i jači) samostalno, pa čak i tajno, kao rezultat potpuno može uzrokovati ozljede zbog elementarne nesposobnosti za obradu stroj.

Nekada je to bilo da ne možete pokrenuti brijanje do 18 godina, ali na sreću, „lopate” pristup za instalaciju jedinstvena pravila za sve, bez uzimanja u obzir individualne osobine organizma, danas većina liječnika nisu podržani.

Važno! Ranije 14 godina za početak brijanje se ne preporuča: za osjetljive dječje kože je previše stresa. No, čak i ovo pravilo postoje iznimke.

Iz istog razloga (previše nježna i osjetljiva koža), često nije potrebno obrijati tinejdžera. To će bitibolje je ako pokrenete postupak uklanjanja dlaka iz električnog aparata za brijanje, To je prikladno za korištenje, ne zahtijeva posebne vještine i, što je najvažnije, mnogo je sigurnije od stroja.

Budući da je brijanje za tinejdžer proces slabe upotrebe, roditelji bi prvo trebali pokušati smanjiti želju djeteta da se riješi višak kose. Za ovu djevojku moram objasniti da je to vrlo atraktivan i jednostavan dolje na nogama nije vidljiv (osim, naravno, to je istina, inače želja za uklanjanje dlaka ne bi trebala biti potisnut, a svakako nije u redu da se panika djevojku koja obrijane kose rastu s osvetom).

Dječak, s druge strane, treba objasniti da čekinje neće rasti bolje nakon brijanja. Ako je ispunjen taj uvjet, sljedeća pravila: tinejdžer morati brijati s dobi i sa takvom frekvencijom koja je potrebna kako bi se osiguralo da se ne osjeća jadno i inferiorno.

Mir i samopouzdanje je važnije od mogućeg iritacije kože, više da bi se smanjila opasnost od ovog iritacije može, ako držite sva pravila postupka.Učite dijete da upotrijebi britvu – i ostavite ga samog: ako se često briše, ali točno, ništa loše se neće dogoditi s njim!

žene

Mora se reći da je brijanje, u usporedbi s drugim vrstama uklanjanje dlaka (npr pomoću posebnog vrhnje) i uklanjanje dlačica (laser, foto epilacije, shugaring, itd …) – gotovo potpuno sigurnom postupku.

Važno!Stroj i električni aparat za brijanje su dvije vrste neželjenih uklanjanja dlaka, bez ikakvih kontraindikacija. Mogu se koristiti tijekom trudnoće, tijekom laktacije i u svim drugim uvjetima. Jedino je upozorenje da nježno zaobiđu mjesta s grudima ili neoplazmi nerazumljive prirode.

Stoga, ako vam se čini da vaša kosa raste prebrzo, a zbog toga često brijate – ne brinite, nema problema. Iritacija kože – to je maksimum, što prijeti čestih brijanje, a onda ovaj problem može biti i drugi razlozi (glupi stroj, nepravilne tehnike, loše kozmetika, itd …).

Djevojke koje su dobili lasersko uklanjanje dlaka ili shugaring znati da između sjednice morati učiniti određene pauze, jer učinkovito uklanjanje dlaka na ovaj način moguće je tek nakon što su postigli željenu duljinu. Normalno brijanje nije pravilo.Dva puta tjedno – to je apsolutno normalno stopa postupka, ali ako je vaša kosa narasti natrag češće – ne trpe i ne čekati, uzmi ruke stroja kao potrebna!

ljudi

Za brijanje ili ne brijanje je pitanje. Mnogi muškarci počinju svoj dan s uobičajenim postupkom uklanjanja dlaka lica. Netko to bezbolno, netko pozdravlja uobičajenu higijensku proceduru kao kaznu za Gospodina. Možda su to oni koji se bore od panike brijanja, i došli su do mode za bradicu kao izvorno rješenje problema.

Kao što neki pola mjere u tom smislu izgleda pojavio u posljednjih nekoliko godina, šik „pljeve”, prethodno potpuno neprihvatljivo u pristojnom društvu, ali danas, za razliku od, koji daje njegov vlasnik brutalnu macho sliku.

U svakom slučaju, pitanje koliko često morate brijati ljude, izravno ovisi o tome ima li bradu.

To smo već rekli redovito brijanje kose briše kožu mrtvih stanica i daje mu zdraviji izgled, Glatko lice, osim toga, čini osobu daleko otvorenijima, on više uzrokuje povjerenje (osobito među ženama suprotnog spola) i, kako pokazuju sociološke studije, to je uspješnije.

Ako ste u nedoumici, probajte zapamtiti broj bradatih muškaraca među poznatim javnim osobama u današnjoj Europi – svojim jedinicama. To je zato što su profesionalni image-makeri su dobro svjesni takvog neugodnog značajka brade do izazvati nepovjerenje i strah, i preporučiti svojim klijentima da biste dobili osloboditi od ovaj atribut na početku svoje karijere.

No, tu je brada i očite prednosti. Osim činjenice da su njezini vlasnici mogu dobiti u jutro barem četvrt sata kasnije, jer oni ne moraju brijati, oni također imaju pouzdanu prirodnu zaštitu od štetnih ultraljubičastih zraka i, prema tome, manje je vjerojatno da lezija raka.

Činjenica da su sunčeve zrake kreće u ravnoj liniji. Kovrčava dlaka tako prelamaju svjetlost i značajno smanjiti izloženost kože.

Znate li? Postoji teorija da žene imaju dlake na licu gotovo ne rastu samo zato što oni nisu povijesno potrebno: ne trebaju da se brane od nemilosrdno prži zraka, oni provode većinu svog vremena proveo u pećini, imajući vatru i čekao njezin suprug s komadom ubijene mamut.

Osim toga, gusta vegetacija na lice smatra da je koristan atribut za osobe koje pate od alergija, kao što je kosa djelovati kao neka vrsta filtera, držite na sebi najsitnije čestice koje sadrže alergene (pelud, životinjsku dlaku, prašinu, i tako dalje. N ) ..

Dakle, ako ste astmatični, često ne morate brijati. Rast će brada – alergija će se smanjiti.

Još jedna značajka brade: njegovi nositelji uvijek izgledaju malo stariji od njihove dobi. U određenoj dobi mladić se želi činiti kao odrasla osoba i, ispuštajući svoju glupost, postiže zadani cilj.

Hoće li braća rasti ako je često obrijana?

Ako, unatoč svemu gore navedenom, još uvijek vjeruje u legendu da češće brijate, brže raste brada – nećemo razbiti koplja u besmislene nesuglasice. To može biti dugo govori o tome da je tijelo pokušava nadoknaditi za nestale, mobiliziranje za ovu svom snagom, pokazujući zaštitni odgovor, i tako dalje. N., ali u ovom slučaju nije jasno zašto mi ne rastu na druge organe, umjesto rez.

Znate li? Ljudska kosa je vrlo zanimljiv materijal.Ne može se spljoštiti, ali se može rastegnuti, nakon čega se vraća u prvobitno stanje. Suha kosa "proljeće" na taj način za 25-30%, i mokro – sve 100%! Osim toga, kosa je izuzetno jaka. Jedna kosa može podnijeti težinu od 50 g, a ponekad i tri puta više. Kako bi ove figure postale jasnije, izračunato je da materijal takve čvrstoće, debljine 1 mm, izdržat će težinu od pola tona!

Pa ipak, sposobnost povećanja brzine i krutosti rasta, ovisno o broju frizura i količine za brijanje, ne pripada brojnim jedinstvenim svojstvima kose. Nije sve što je rečeno o kosi je istina.

Bez obzira koliko često pokušavate brijati, aktivno rastresiti čekinje, trebate nešto sasvim drugo. Možda svezheotrosshie kosa će izgledati gušće i tamnije od rezanja, ali u stvari, to je vrijeme vizualni efekt „ježa” rasti malo i postati kao mekan i lagan kao i prije. Unutar kose kao rezultat brijanja, apsolutno ništa ne mijenja.

Koliko često briju u vojsci

Pitanje koliko često briju u vojsci zauzima mnogo adolescenata koji se pripremaju za službu.Najtočnija je stvar, naravno, odrediti koja, jer u svijetu postoje različiti zahtjevi u vezi s tim pitanjem.

Unatoč tome, brijanje je sastavni dio čovjekove higijene i stoga ga ne može zanemariti u vojnim propisima.

Svi smo navikli vidjeti kako proroke briju glavu na prvo mjesto. Zašto? Zbog higijene! Nastavak za brijanje dlaka na glavi tijekom cijele usluge chartera (ako govorimo o Rusiji) ne obvezuje, ali pravovremeno dotjerivanje, noktiju clipping i – pažnja! – brijanje lica smatra se obveznim postupcima. Sve mora biti u skladu s pravilima higijene i, štoviše, ne ometa nošenje osobne zaštitne opreme i opreme.

Vojni propisi ne zabranjuju izravno nošenje brade, No, u praksi, baš pretjerano lica kosa, pogotovo u vojsci, uvelike otežava život s gledišta higijene, jer prljava duga kosa – savršeno utočište za uši, a ovi insekti, pak, šire groznice i drugih zaraznih bolesti.

Znate li? Legenda kaže da je čak i Aleksandar Veliki naredio svojim vojnicima da se obrije svoje lice prema neprijatelju u žaru borbe ne može shvatiti borac za duge brade. Zato je zabrana brade neka vrsta priznanja tradiciji.

I maska ​​za plin da se povuče na gustu bradu je mnogo problematičnija, a nemoguće je postići čvrsto prianjanje, a to je izravna prijetnja životu borca. Isto vrijedi i za masku kisika koju koriste piloti Ratnog zrakoplovstva. Duga kosa je također traumatska, jer može biti zarobljena pokretnim dijelovima oružja.

Jednodušnost i borba protiv manifestacije individualnosti još je jedan razlog zbog kojeg se brade u ruskoj vojsci nisu dobrodošle. Međutim, prema brkovima, stav je lojalan.

Važno! Po tradiciji, brade mogu nositi časnici i zastavice.

U vojsci Sjedinjenih Država postoje slična pravila. Međutim, od 1970. do 1984. godine u američkoj mornarici dopušteno je i brada i duga kosa. Tako je admiral Elmo Zumwalt htio olakšati težak život mornara. Ipak, mora se reći da je nedavno Pentagon ozbiljno zabrinjavao pravo vojnika na individualnost.

Izrađene su plinske maske i maske za kisik, savršeno štiteći bradate muškarce, pa čak i kacigu koja se može nositi izravno preko turbine. Pored čisto demokratskih razmatranja, američko vodstvo nastavilo se i iz prilično praktičnih: istraživanje pokazuje da je prisutnost brade u izravnoj vezi s borbenim duhom,i razlozi za taj fenomen ostaju nerazumljivi.

Bradati ljudi pucaju bolje, umiru manje, pa čak i ozlijeđeni – to je takav nevjerojatan paradoks.

Što se tiče drugih vojski na svijetu, možemo reći da su, primjerice, u Norveškoj dopuštene brade dopuštene, ali oblik mora uzeti u obzir strukturu zaštitne maske. U Izraelu, s obzirom na brade, nema zabrane, ali vojnici ponekad briju svoje brade uoči aktivnih neprijateljstava iz sigurnosnih razloga.

Koliko često, ako koristite električni aparat za brijanje

Ne može se reći da brijanje električnog aparata za brijanje treba manje ili češće nego strojni alat. Kao što možete pogoditi, ako pažljivo pročitate sve gore navedeno, frekvencija brijanja ne ovisi o instrumentu. Čekinje rastu po istoj brzini, bez obzira na brijanje: lopatice, škare ili glavu za brijanje.

Ovaj proces je pod utjecajem raznih faktora, ali ne i učestalost brijanje i nije alat koji koristite istovremeno (to je rekao u pitanju usporedbe stroj i električne brijače, kada je u pitanju uklanjanje dlaka, odnosno izbacivanja kose od korijena – tu je druga priča).

Oženjeni muškarci brijale češće?

Niti jedna studija nije potvrdila da se oženjeni ljudi briju češće od samohranih muškaraca. Na isti način kao i inverzni odnos nije uspostavljen.

Ipak, britanski znanstvenici sa Sveučilišta u Bristolu u posljednja dva desetljeća istraživao učestalost brijanja zbog različitih socijalnih i fizičkih karakteristika naroda i došao do nekih vrlo iznenađujućih zaključaka.

Jedan od njih je da ljudi koji svakodnevno brišu imaju veću vjerojatnost da će imati seks, uživati ​​u ovom procesu i češće ući u pravni brak. Međutim, oni rijetko postaju robovi loših navika poput pušenja, manje je vjerojatno da će patiti angine i kardiovaskularnih bolesti (najnoviji – za 70% u usporedbi s onima koji redovito brije), manje pod stresom, i općenito žive duže.

Istraživanje je obuhvatilo 2.400 muškaraca od 45 do 59 godina, dok oni koji nose bradicu nisu sudjelovali u eksperimentu. Dakle, učestalost brijanja nije proučavana kao takva, naime, brzina ponovnog pojavljivanja čekinja. Znanstvenici sugeriraju da ovaj parametar se izravno utječe na testosteron i estrogen, koji je upravo hormoni koji utječu na mušku seksualnost, kao i zdravo srce.

Stroj i električni britve: što je potrebno češće uzeti u ruke?

Već smo govorili o ovome gore, ali ponavljat ćemo ga još jednom. Frekvencija brijanja s aparatom i električnim aparatom za brijanje je ista. Ova dva procesa ne mogu se smatrati identičnima, svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke, a time i navijače i protivnike.

Konkretno, stroj kao cjelina briše glatko i čisto od britva, i iz ove točke gledišta čini se da se čekinja nakon brusilice brže pojavljuje. Zapravo, samo je potrebno provesti malo više vremena i truda na ovaj postupak, to je sve.

Kao zaključak, neka citiram poznati ukrajinski publicist Andrei Bulgarov: "Stavite dobro poznate činjenice na pitanje, čak i ako ste na njima porasli, jer je vaše pravo na razmišljanje".

Pogledajte videozapis: Bogati u Americi: moć, kontrola, bogatstvo i elita gornja klasa u Sjedinjenim Državama

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: