Lasersko uklanjanje dlaka kod kuće, kako koristiti uređaj

Suptilnosti laserskog uklanjanja dlaka kod kuće

Održavanje ženskog tijela u ljepoti skup je užitak. Pored uobičajenih postupaka za osobnu njegu morate paziti na uklanjanje dlačica. Korištenje laserskog epilaata kod kuće bit će učinkovito kao u salonu, ali to će vam uštedjeti novac. Nudimo detaljniji pregled nijansi ovog procesa, kao i rješavanje izbora uređaja.

Značajke postupka i rada uređaja

Tradicionalne metode uklanjanja neželjenih dlačica više ne donose željeni učinak – nakon nekoliko dana ponovno se pojavljuju dlačice. Da bi postupak uklanjanja bio bezbolan i visoke kvalitete, izmišljeni su specijalni uređaji – laserski epilatori.

Uređaj radi na takav način da rezati ne samo vrh kose, već i za suzbijanje rasta. Nakon uporabe epilata, dlačice se ne pojavljuju dulje vrijeme, omogućujući vam da zadržite glatku kožu dulje vrijeme. Bit rada je kako slijedi:

 1. Snažan svjetlosni impuls utječe na pigment kose.
 2. Traka određene duljine se zagrijava, uništavajući folikul.
 3. Korijenski dio ostavlja svoje mjesto nakon nekog vremena.

Laserski sjaj ima rubinsku boju koju melanin savršeno apsorbira, a još uvijek prodire u sloj kože. Tehnika je dizajnirana na takav način da uništi samo folikul dlake, ostavljajući područja kože netaknuta.

Početna uklanjanje dlaka zahtijeva nekoliko pristupa kako bi se postigao trajan učinak. Obično je 6-8 ponavljanja postupka dovoljno za to, jer je dio dlačica u stanju mirovanja. Ne ponovnim izvođenjem procesa, postoji opasnost od otkrivanja novo pojavljivanih dlačica.

Lasersko uklanjanje dlaka kod kuće provodi se zahvaljujući uređaju, koji se može kupiti u trgovinama ljepote. Zbog činjenice da uređaj koristi samo svjetlosnu zraku za uklanjanje, nema rizika od oštećenja kože i oslobađanja neugodnih osjeta. Ovisno o snazi ​​uređaja i njegovom pričvršćivanju određuje se promjer izložene točke, što je jednako veličini područja kože s kosom koja se mora ukloniti.

Zbog preciznosti uređaja, ne treba stalno usmjeravati svaku kosu – laser će ukloniti više dlačica koje se nalaze u području lumena odjednom. Ako uspoređujemo ovu metodu uklanjanja dlaka s drugim vrstama postupaka, laser preuzima vodeće mjesto u smislu bezbolnosti i učinkovitosti.

Pro i kontra kućnog laserskog uklanjanja dlaka

Djevojke koje koriste laser epilator sebe, imajte na umu da učinkovitost postupka u kući ili malo zaostaje za uklanjanje salon kose. Veliki plus kućnog korištenja značajna je ušteda. Osim toga, postoje i brojne druge pozitivne točke:

 1. Kompaktnost uređaja. Ponuđeni u prodaji modela uređaja dostupni su u prikladnim verzijama. Skladištenje epilaata ne zauzima puno prostora, a neke od njih ne zahtijevaju dodatne privitke i potpuno su spremne za upotrebu.
 2. Nema iritacije. Rizik od boli i oštećene kože je minimalan, a laserskim uređajem nema mogućnosti upale. Uređaj također savršeno uklanja urastao vlasi.
 3. Svestranost. Uređaj možete koristiti na bilo kojem dijelu tijela gdje se pojavljuju neželjene dlačice.
 4. Učinkovitost. Epilator pomaže dugo vremena da se nosi s rastom kose, ako provodite postupak u nekoliko pristupa. Neke recenzije pobijaju ovu tvrdnju. Međutim, valja razmatrati činjenicu da laser prepoznaje tamne vlasi,stoga, ako je kosa bila siva ili previše lagana, postoji šansa da ga zraka neće vidjeti.
 5. Lasersko uklanjanje dlaka kod kuće dobar je izbor u pogledu cijene. U usporedbi s ostalim vrstama uklanjanja raslinja, čak i unatoč troškovima ugradnje, smatra se najučinkovitijim.

Uz gore navedene prednosti, postoji nekoliko negativnih aspekata kućnog laserskog epilaatora. Prema ocjenama, postoje:

 • maleno područje hvatanja svjetlosnog mjesta;
 • prisutnost kontraindikacija;
 • ograničenje uporabe dezodoransa nakon epilacije u pazuhu.

Kao što vidite, postoji nekoliko minusa, ali treba obratiti pažnju na popis kontraindikacija za korištenje laserskog uređaja. To uključuje bolesti kože, obilje vješanja mola, dijabetes, prisutnost svježih tetovaža, rak, opekline od sunca.

Važno: nakon provođenja ovog kozmetičkog postupka, suzdržite se od sunčanja na suncu ili u solariju tjedan dana. Ne koristite epilator nakon pranja kože.

Samo lasersko uklanjanje dlaka

Da biste naučili kako koristiti laserski epilator kod kuće, najprije pročitajte upute uređaja.U većini slučajeva, proizvođači ne zahtijevaju posebne vještine od korisnika, a postupak je jednostavan. Nakon što pročitate preporuke proizvođača, nastavite s upotrebom:

 1. Pripremite područje na kojem će se izvršiti prvi test uređaja. Koža bi trebala biti čista i suha, bez traga kozmetike.
 2. Uključite uređaj i odaberite struju prema uputama proizvođača. Pritisnite uređaj na kožu i uklonite kosu na njemu.
 3. Ako je test bio uspješan, nastavite s uklanjanjem vegetacije na drugim mjestima.

Obratite pažnju na popis savjeta koji će vam biti korisni kada prvi put koristite laserski uređaj:

 • ne dodirujte tretiranu kožu s laserom dvaput – to može uzrokovati opekline;
 • vegetirana površina može nabubriti i crveniti – da biste to izbjegli, koristite kreme za hlađenje za nekoliko sati;
 • tijekom postupka može doći do male trnke – to se smatra prirodnom pojavom;
 • ne koristite parfeme i proizvode na bazi alkohola nakon epilacije;
 • Budite spremni za činjenicu da ne ispaljene vlasi mogu pasti iz tretiranih područja tijekom tjedna;
 • potrebno je neodgodivo odlazak u bazen – postoji rizik od iritacije kože kada je u dodiru s izbjeljivačem.

Potrebni su laserski epilatori za dom, među onima koje žele ostati lijepe, ali nisu spremne potrošiti novac na usluge salona. Nemojte zaboraviti ponoviti postupak u tjednu kako biste postigli kvalitetan rezultat.

Kako odabrati laserski epilator?

Prilikom odabira uređaja za dom, glavni kriterij trebao bi biti jednostavnost korištenja i praktičnost instalacije. Ne biste smjeli kupovati proizvode opremljene velikim brojem mlaznica, programa i dodatnih funkcija. Najvjerojatnije, takvi bonusi nisu potrebni. Lasersko uklanjanje dlaka kod kuće uključuje standardno uklanjanje vegetacije u područjima kao što su:

 • noge;
 • pazuha;
 • bikini područje;
 • mjesta lica;
 • trbuhu
 • spina.

Kao što možete vidjeti, instalacija je univerzalna, ali postoje modeli dizajnirani samo za određenu zonu korištenja. Da biste uređaj preuzeli za neovisnu upotrebu, poslušajte sljedeće preporuke:

 1. Vrsta lasera. Današnji modeli mogu se podijeliti u dvije skupine prema vrsti luminescencije koja se koristi: alexandritei neodimijem. Prva opcija je popularna kod djevojaka s fer kože i tamne vlasi. Drugi tip je relevantan za uklanjanje svijetle vegetacije na tamnoj koži.
 2. Promjer svjetlosne zrake. Ovaj kriterij također uključuje dvije skupine: single i scan. Modeli prvog tipa uklanjaju glavu u jednoj količini, što postupak čini dugotrajnim. Drugi tip osigurava svjetloću velike promjere koja može ukloniti do 200 vlasi u isto vrijeme.

Najoptimalniji je epilator, opremljen je funkcijom skeniranja. On lako pronalazi dlake i uklanja ih. To povećava učinkovitost postupka i dugotrajno održava kožu glatkom.

Među marki proizvođača zastupljenih na tržištu uređaja, takvi su se marki dobro dokazali:

 • Rio – ima cijeli niz laserskih epilaatora, napredni modeli uklanjaju do 60 vlasi u isto vrijeme;
 • Philips – instaliranje ove tvrtke dugo traži i danas ostaje jedan od vodećih, zahvaljujući učinkovitoj uporabi u otvorenim područjima tijela;
 • Tria – sposobna odrediti vrstu kože, ima visoku cijenu, ali rezultat opravdava trošak;
 • Babyliss – kompaktni uređaji s postavkama napajanja i dodatnim priključcima za uske dijelove tijela;
 • Braun – osigurava visoki stupanj sigurnosti i automatski odabire snagu svjetlosti.

Sada, kada je sve poznato o laserskom uklanjanju dlačica kod kuće, možete nastaviti s odabirom modela, kao i početak provedbe plana. Postupak se smatra jednim od najnovijih metoda uklanjanja vegetacije i daje pozitivne rezultate.

Pogledajte videozapis: Bez podočnjaka za deset minuta – HIJALURONSKA KISELINA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: