Značajke elektroepilacije ruku i nogu: koliko često, ako boli, i koliko je dovoljno učinka

Sve o elektroepilaciji ruku i stopala: kako prolazi i koliko je sati potrebno

Uklanjanje dlaka na rukama i nogama jedan je od najvažnijih koraka u osobnoj njezi. Na golim se rukama i nogama pozornost posvećuje prvenstveno kada žena živi u laganoj ljetnoj odjeći.

Ali ako odlučite riješiti neželjenu kosu uz pomoć elektrolize, trebate početi davno prije ljeta.

Načelo rada

Budući da nije teško pogoditi od imena, elektroliza pomaže da se riješi nepotrebne vegetacije uz pomoć elektrotoka. Tijekom postupka, igla elektroda je pričvršćena na korijen dlake, koji prenosi naboj. Tekući, dostižući folikul, oštećuje ga i okolna tkiva koja pružaju njegovu prehranu – završetke živaca i kapilare. Dakle, novi folikul se jednostavno ne formira.

Elektroepiliranje ruku i nogu izvodi se na jedan od dva dostupna načina: pinceta ili iglica.

 • U prvom slučaju, pleteni elektroda koristi se za napajanje struje koja usmjerava struju u kosu. Nadalje, kroz kosu, pada u samu žarulju.
 • Drugi – osigurava uvođenje igle u vrećicu za kosu. U tom slučaju, ravne ili zakrivljene igle od zlata koriste se legura krom-nikla debljine od 0,1 mm.

Ako klijent ima niski prag boli, mogu se koristiti alati obloženi teflonom, jer ne spaljuju susjedne tkanine. Zlato se koristi za osjetljive zone i ljude sklone alergijskim reakcijama.

Znate li? Cijena elektrolize razlikuje se ne samo u tretiranom području, nego također ovisi o strukturi kose i debljini pokrova. Dakle, postupak je obično skuplji za muškarce nego za žene.

Učinkovitost i prednosti postupka za uklanjanje dlaka na rukama i nogama

Električna epilacija nogu, ruku i drugih dijelova tijela ima najveću učinkovitost u usporedbi s drugim tipovima uklanjanja dlaka. Nakon nanošenja uklanja većinu neželjenih kose. Štoviše, taj učinak traje duže nego kod drugih postupaka.

Njegova glavna prednost je Pogodan je za sve tipove kože i kose., Može se koristiti ne samo za stražnjicu, već i za leđa, bikini, ispod pazuha, prsa i lica.

Je li to povrijeđeno?

Bolnost postupka možda je jedina minus nakon troškova. Iako je prag boli različit za svakoga, bilo koji takav postupak se provodi uz prethodnu primjenu na koži lijekova protiv bolova, na primjer, lidokaina. Nakon nanošenja mjesta je zatvorena pričvrsnim filmom i pričekajte 1,5-2 sata.

Da bi se smanjila bol omogućava pravilan odabir igle, Za tanke, mekane vlasi i osjetljivu kožu uzmite najneucljivija sredstva. Uostalom, razrjeđivač kože, što je bliži folikul se nalazi na završetku živaca, to će bolji postupak biti.

Važno je! Igle se mogu izolirati i neizolirani. Prvi start tekuće tek u stanicama koje su odgovorne za rast kose, ali zato što se intenzitet boli smanjuje. Potonji dodiruju susjedna tkiva, što povećava bol.

Zone koje se mogu epilirati

Najčešće, elektroliza se provodi na rukama i nogama, bedrima i stražnjici.

ruke

Najlakši način da to učinite na dohvat ruke. Sadrže najtanje kose, pa ih je lakše i brže ukloniti nego iz bilo koje druge zone. Čak i na području bikinija i bokova, prve sjednice bit će najdulje, najgore i traumatske.

Ali ruke do lakta iz jedne sesije riješite se kose za 60%, a prokli su lagani i tanki. I to traje ne više od dva sata, ili čak manje. međutim Da bi se postigao maksimalni učinak, potrebno je redovito jednom mjesečno ili dvije s pojavom redovitih vlasi ponovno elektrolizom.

Ova potreba povezana je s neravnim rastom dlake, proklija prije spavanja dlačica. Trošak takvog postupka – u prosjeku od 20-25 rubalja u minuti.

Noge (noge, bedro, stražnjica)

Elektroliza noge također se provodi jednom mjesečno, ali teško je točno odrediti koliko je sati potrebno. Obično dolaze u ovaj postupak nakon što su pokušali mnoge metode depilacije: kreme, ali češće brijanje.

Dakle, kosa je prilično teško i debela, što komplicira proces njihovog uklanjanja uz pomoć struje. Na broj sesija utječe koliko je vremena klijent spreman dodijeliti za postupak u svakoj novoj sesiji. Na primjer, za jednog tele, potrebno je najmanje dva sata, a za jedan bedro to će trajati još više.

Važno je! U jesen je potrebno početi s epilacijskim sjednicama, a hodanje u hlačama je udobno i nije vruće. Trenutno ne možete koristiti druge metode za uklanjanje dlaka, a noge oko šest mjeseci izgledat će neprikladne.

Na taj se način noge njeguju nakon elektrolize.

Kako se pripremiti za postupak

Nije potrebna posebna pripremna procedura kod kuće. Možete napraviti preliminarno pranje i pročišćavanje dijela tijela koji će biti obrađen. ali Važno je ne brijati kosu prije uklanjanja dlaka, tako da njihova duljina bude najmanje 2,5 mm.

Također, prije postupka, morate saznati koji način se najbolje izvodi i koji anestetik koristiti. Obavezno provesti na njega alergotest.

U salonu, prije postupka, klijent čisti područje koje treba liječiti aseptičkim sredstvima, a zatim se anestetik primjenjuje izvana.

Potrebni broj i interval između sesija

Što se tiče koliko dugo traje postupak, to sve ovisi o području koje se liječi. Na primjer, za gornju usnicu dovoljno je 15-40 minuta, a donja noga, kao što je već spomenuto, može biti obrađeno do dva sata.

Tablica. Broj sesija i trajanje postupka.

zonaBroj sesija, komTrajanje sesije, min
ruke8-12100-400
ispod pazuha4-640-60
Noge (shin)6-1260-150
Noge (bedro)6-1260-200

Podsjetimo da trošak od 1 minute počinje s oko 15 rubalja u minuti. Znajući to, možete izračunati koliko ovaj postupak može učiniti. Dakle, u prosjeku, jedna sjednica na rukama može koštati oko 2.000 rubalja. Potrebno je ukupno oko 10 takvih postupaka.

Znate li? Neki saloni provode postupak s novim uređajem koristeći ubrzanu tehnologiju uklanjanja dlaka.Zbog toga se tretirano područje širi posebnim gelom, omotanim posebnim zavojem kroz koji struja prelazi na čitavo područje..

Tijek postupaka traje dulje od voska ili uklanjanja dlaka od šećera. Između sesija treba biti najmanje mjesec dana, a po mogućnosti jedan i pol. Važno je da dlačice tijekom tog vremena narastu do dovoljne duljine.

Nakon svakog postupka, u prosjeku nestaje oko 15-20% kose, ali u nekim područjima ta brojka može biti veća. Broj putovanja kozmetičara ovisi o intenzitetu rasta, tipu kože klijenta, Stoga je krajnje teško reći točno koliko je sati potrebno, ali ne manje od tri.

Njega kože nakon elektrolize

Nakon postupka, koža mora biti tretirana zacjeljivanjem rana i protuupalnim lijekovima. U roku od nekoliko dana, tretirano područje ne može se namočiti, pa je kontradiktorno pješačiti u sauni, bazenu.

Također izbjegavajte izravno sunčevo svjetlo na obrađenu kožu. Na takvim područjima kože možete primjenjivati ​​posebne kreme, gelove i druge emulzije. I treba ih koristiti bez obzira na to je li iritacija ili ne.

Noge nakon elektroepilacije mogu se tretirati maslinovim uljem, koje ga također zasićuje vitaminom E. Uklonit će iritaciju i eliminirati suhu kožu aloe soka. Od lišća biljke moguće je pripremiti gruel, koji se primjenjuje kao kompresija na upaljenim mjestima.

kontraindikacije

Unatoč činjenici da je elektroliza prikladna za sve vrste kože, dijelova kose i tijela, postoje neke kontraindikacije u njihovoj provedbi. Među njima:

 • trudnoća i dojenje;
 • alergični na legure iz kojih se stvaraju iglice, kao i električna struja;
 • tendencija za scarring;
 • akutni upalni procesi;
 • virusne bolesti;
 • intrauterini uređaj (kod rukovanja bikini) ili pacemakera;
 • dijabetes melitus;
 • onkološke bolesti;
 • kardiovaskularne bolesti;
 • bolesti kože na tretiranom području.

Moguće posljedice također treba uzeti u obzir kada preporuke za njegu kože nakon postupka nisu slijedili. Dakle, ako tijekom tog razdoblja do tan, moguće je hiperpigmentacija ili stvaranje kora na koži. Sauna ili kupka mogu dovesti do oticanja, crvenila i iritacije tretiranih područja.

Na zamršenosti elektrolize gledajte video.

Elektroliza je neugodan, ali vrlo učinkovit postupak za uklanjanje dlačica, osobito s obzirom na ruke i noge. Ako slijedite preporuke glavne njege kože nakon tretmana, možete to učiniti bez neugodnih posljedica, imajući samo ugodan pozitivan rezultat.

Pogledajte videozapis: 12 simptoma dehidracije Šta PITI, koliko PITI, kako je GUBITE, boja MOKRAĆE

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: