Kako koristiti vosak kod kuće

Sve o korištenju voska, odaberite pomoć za depilaciju

Uklanjanje dlačica od salona ima visoku cijenu, a mnoge žene vole kućnu upotrebu različitih metoda, od kojih je jedna depilacija voska. Kako bismo razumjeli kako koristiti mlin za vosak i samostalno provesti ovaj postupak, upoznat ćemo se sa vrstama uređaja i njihovim prednostima.

Vrste uređaja

Voskoplavam je nazvao uređaje koji mogu vrući vosak za depilaciju na određenu temperaturu. Tijekom postupka uklanjanja vegetacije, vosak je toplo i ne dopušta da se vosak učvršćuje. Danas postoji nekoliko vrsta uređaja:

 1. Cupping. Uređaj je dizajniran za uklanjanje dlaka na velikom mjerilu. Njegova je glavna značajka da se istovremeno rastopi mnogo voska. Međutim, postoje modeli koji imaju manji volumen i koriste se kod kuće. Konzervirani uređaji imaju regulatore temperature, što vam omogućuje promjenu točke topljenja tijekom depilacije. Da biste odabrali model za sebe, trebate odlučiti o volumenu staklenke. U salonima često korišteni proizvodi, opremljeni sa samo dva spremnika za taljenje – tako da je proces grijanja brži.Materijal se nanosi na kožu drvenom špatulom; kako bi se izbjegle opekline, takvi vosak-taljevci su opremljeni poklopcima.
 2. Kazeta. Alat u takvom proizvodu se grije s uloškom. Glavna pogodnost ovog uređaja je prisutnost valjkastog vrha, pomoću kojeg možete odmah primijeniti proizvod na kožu čim se zagrije. Ova opcija omogućuje ravnomjernu primjenu voska, štedljivo masirajući materijal. Rizik od opeklina kod korištenja takvog uređaja je minimalan, cijela je struktura zaštićena. Keramički depilacija omogućuje zagrijavanje alata na 60 stupnjeva, primjenjuje se na ona područja na kojima raste kosa u jednom smjeru. Očvrsli se vosak uklanja papirnim trakama.
 3. U kombinaciji. Ovaj se uređaj smatra višenamjenskim, jer u svom dizajnu kombinira staklenke i kasete voska. Često se koriste u salonima zbog visokih troškova, ali možete kupiti uređaj za upotrebu kod kuće – onda ne biste trebali misliti o tome koji će vosak odabrati. Svaki odjeljak uređaja ima svoj vlastiti sustav za podešavanje i funkciju odabira vrste voska.Uređaj značajno štedi vrijeme, jer se materijal priprema odmah za cijeli postupak.

Pored ovih vrsta, tu je vosak voska koji je opremljen s nekoliko spremnika odjednom, stoga se često koristi u salonima.

Važno: Radni princip modela je isti, ali volumen je drugačiji. Za kućnu upotrebu, bolje je odabrati proizvode s niskim kapacitetom voska.

Pravila za uporabu voska

Aplikacija ovisi o vrsti voska. Da bismo bolje razumjeli kako koristiti depilaciju, razmotrimo načelo djelovanja svakog od njih.

Za konzerviranu grijača prikladan alat na bazi ekstrakata ili ulja različitih biljaka. Vrijedno je uzeti u obzir da vosak za depilaciju može biti univerzalan i dizajniran za određeno područje kože. Stavlja se u posudu i zagrijava se oko 30 minuta – taj vremenski period ovisi o modelu uređaja, obično se temperatura označava na posudi s materijalom.

Grijani vosak nameće posebnu malu lopatu na području gdje je neželjena vegetacija. Podijelite ravnomjerno pod kutom od 90 stupnjeva i pričekajte skrućivanje.U ovom postupku važno je spriječiti opasnost od paljenja ruku.

Kazeta vosak grijača ima drugačiji način korištenja. Korak po korak izgleda ovako:

 1. Prije zagrijavanja voska u spremniku, stavlja se u mlin za vosak i uređaj je uključen u mreži, otkrivajući 20-25 minuta.
 2. Grijani uređaj za vosak je odspojen od napajanja.
 3. Područje kože koje će uređaj obrađivati ​​čisti se i osuši.
 4. Voskoplav se okreće nekoliko sekundi, tako da je alat malo staklo.
 5. Na koži s uređajem je traka, duljina jednaka papirnoj traci za uklanjanje dlačica.
 6. Na površini se lijepi papir od voska, dok je važno ostaviti 1 cm od jednog ruba da biste mogli uhvatiti traku.
 7. Uz oštar pomak ruke, morate povući vrh papira na rast kose.
 8. Postupak se ponavlja dok koža ostaje područja s vegetacijom.
Važno: Nakon uporabe kasete, postavite ga ravnom ravnom – postoji opasnost da se vosak curiti kad uređaj leži.

Nakon završetka postupka potrebno je natopiti kožu s uljem radi uklanjanja ostataka.

Prednosti voska

Waxing je proces koji nema štetan učinak na kožu. Ova vrsta postupka naziva se bio-epilacija, ne zahtjeva puno vremena, novca i dostupna je za obavljanje samostalno. Kako bi se olakšao ovaj proces pomaže korištenje voska-taline, koja ima nekoliko prednosti:

 • sigurnost – vjerojatnost opeklina je minimalna;
 • brzina zagrijavanja agensa u jedinici za vosak: koliko vrućina treba zagrijavati uvijek naznačuje proizvođač modela;
 • niska potrošnja energije;
 • dugi vijek trajanja;
 • pouzdanost i učinkovitost korištenja;
 • male dimenzije uređaja.

Budući da se postupak uklanjanja dlaka provodi vrlo često, barem jednom mjesečno, upotreba vosak-taline u cijelosti opravdava svoj trošak. Važno je uzeti u obzir da su kasete za vosak prikladne za depilaciju ruku i nogu, kao i na područjima gdje kosa raste u jednom smjeru.

Uređaji za konzerviranje su važni za uklanjanje dlačica u bikinijskom području, područja ispod pazuha, jer se proizvod primjenjuje s lopaticom u malim dijelovima. Izbacivanje voska je neophodno na ručni način – ruke.

Odaberite optimalni model

Da biste odabrali vosak za vrući vosak, morate obratiti pozornost na sljedeće kriterije:

 • moć;
 • volumen;
 • kompaktnost;
 • vremensko razdoblje za dobivanje rastaljenog voska;
 • vrsta mrežne opskrbe;
 • dostupnost dodatnih funkcija.

Konzaltirani vosak-taljevnici imaju relativno veliku snagu od kazeta. Prva opcija karakterizira indikatore u rasponu od 80-100 W, grijač kazeta ima snagu od 20 do 40 vata. Takva je razlika povezana s volumenom voska koji se u konzerviranim instrumentima može zagrijati s 400 ili 800 ml, te u uređaju s patrone – 100 ml.

Kriterij kompaktnosti promatra se u gotovo svakom proizvodu koji nije namijenjen upotrebi salona. Izuzetak mogu biti uređaji namijenjeni sredstvima za taljenje velikih razmjera. Vrijeme i točka topljenja ovise o proizvođaču, u prosjeku je 20-30 minuta.

Ovisno o vrsti hrane, vosak se može ožičiti i bežično. Uređaji za konzumiranje uvijek rade na mreži, kaseta može biti opremljena posebnom bazom za punjenje, što vam omogućuje upotrebu mobilnog uređaja.

Obično, priručnik uređaja u potpunosti opisuje njegove dodatne funkcije, među kojima može biti prisutnost termostata, održavanje topline.Moderni proizvodi predstavljeni su sljedećim modelima:

 1. Pro vosak 100 je najpopularniji model konzerviranog voska s metalnom posudom od 400 ml. Ima 4 položaje regulatora, otapa vosak za 15-20 minuta.
 2. Voskoplav patrona Velvet Lady Color – uređaj napravljen u Italiji. Snaga od 30 W, kompaktna, bočno je opremljena prozorom za gledanje.
 3. Voskoplav bez TNL Professional baze – dostupan uređaj s snagom od 40 W. Ima jedan spremnik, dugi kabel napajanja, prosječno vrijeme zagrijavanja je 20-30 minuta.
 4. Grijača za vosak, za 2 patrone, temeljen na Waxkiss – svaka kazeta ima volumen od 100 ml, uređaj je pogodan za uporabu u salonu.
 5. Dona Jerdona – aparat za otapanje voska 800 ml. Ima nekoliko načina rada i pogodan je za vosak u briketi, tabletama, granulama, kao i za meke i kremaste sredine.

Proučavajući značajke uređaja, možemo zaključiti da je upotreba voska u domu profitabilna i jednostavna procedura koja ne zahtijeva dodatne vještine. Odabir optimalnog modela za sebe dugo možete zaboraviti na problem nepoželjne vegetacije.

Pogledajte videozapis: Imate slabe obrve i trepavice? Ovo će im dati podblizu i popuniti proređena mesta!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: