Lasersko uklanjanje dlačica obrva: značajke postupka, prednosti

Sve o laserskom uklanjanju dlačica obrva

Lasersko uklanjanje dlačica obrva – postupak za ispravak oblika obrva pomoću laserske zrake na folikularnoj strukturi kose.

Karakteristični detalji laserskog uklanjanja dlaka

Koncept "lasera" u svakodnevnoj uporabi – instalacija, projektiranje usko usmjerenog svjetlosnog snopa na odabranom području radi strukturnih promjena u stanju materije. Upotreba lasera prakticira se u svakodnevnom životu, uključujući medicinsku kozmetiku.

Lasersko uklanjanje dlaka – pouzdan način za trajno uklanjanje višak kose. Da bi koža lica bila meka i glatka, samo nekoliko medicinskih i kozmetičkih sjednica. Uzimajući u obzir udovoljavanje zahtjevima, uklanjanje dlaka je siguran i bezbolan postupak.

Tehnologija procesa

Laserska zraka koja pada na kosu zagrijava stanice koje sadrže melanin i uništavaju folikul dlake bez oštećenja kože.

Razlike u laserskom uklanjanju dlaka:

 • tretiranje kose dužine 3-5 mm, u aktivnoj fazi rasta;
 • kontrast između boje kose i kože za produktivnu apsorpciju topline.

Slučaj boja značajno smanjuje učinkovitost postupka. Međutim, postoje načini za odabir uređaja s načinom rada koji omogućuje postizanje rezultata, bez obzira na kontrast.

Prednosti i nedostaci postupka

Uništavajući folikula, laserska zraka ne utječe na "rezervne" žarulje koje se nalaze u fazi "spavanja", pa se preporučuje nekoliko sjednica za konačno uklanjanje.

Nedostatak laserske korekcije je trošak postupka koji se nadoknađuje rezultatom – nedostatak rasta kose tijekom sljedećih 5-6 godina.

Prednosti postupka uključuju:

 • odsutnost boli;
 • sigurnost;
 • trajanje rezultata po vremenu.

Laseri za estetske operacije opremljeni su uređajima koji smanjuju nelagodu zračenja i hlade površinu kože od prekomjerne toplinske i pigmentacijske mrlje.

Epilacija obrva

Lasersko uklanjanje dlačica obrva podrazumijeva korekciju oblika duž linije rasta kose. Svrha operacije je donijeti lice u prikladan izgled, budući da neobrađene, nejasne linije obrva žena pale dojam i izgled. Epilacija trajno uklanja prekomjernu debljinu i neujednačenu rast kose. Za razliku od pluckinga – dugog i bolnog postupka, nakon epilacije, pacijent će samo trebati održavati oblik koji je stvorio snop.

Pro i kontra

Metode korekcije obrva, kao i druge postupke, imaju niz indikacija i kontraindikacija.

Dakle, preporučuje se uklanjanje dlaka:

 • s prekomjernom gustoćom obrva;
 • nejednake duljine kose.

Napuštanje postupka trebao bi:

 • s tendencijom na alergije;
 • niski prag osjetljivosti na bol;
 • dijabetes melitus;
 • onkološke bolesti;
 • tijekom trudnoće i dojenja;
 • kardiovaskularnih bolesti.

Osim toga, uklanjanje dlaka nije preporučljivo za prehlade i akutne oblike herpesa.

Metode korekcije

Uobičajene metode korekcije obrva: plucking, waxing, laserska korekcija.

Pincete na pincetama

Prije početka tretmana, vlaži kožu s omekšavajućom krema – to će smanjiti bol. Izvucite obrve na donjem rubu, uklonite svaku treću ili četvrtu kosu. Na kraju operacije, nanesite rashladnu tekućinu na čistu kožu kako biste uklonili bilo kakvu iritaciju.

depilacija voskom

Ispravak oblika voska je dizajniran za uklanjanje kratke dlake koja se ne može izvaditi pincetom. Postupak se provodi pomoću vrućeg i hladnog materijala, koji vam omogućuje da se riješite urastao vlasi.Kozmetičari ne savjetuju često koristiti ovu metodu – kosa na tretiranom području može nestati zauvijek.

Pažnja: Nakon što ste završili postupak, uklonite moguće upale, tretirati kožu s anti-baktericidnim lijekom!

elektroliza

Elektroliza obrve – metoda uklanjanja dlaka uz pomoć slabih električnih impulsa usmjerenih na folikula. Ispuštanje povećava temperaturu u žarulji i trajno uništava korijenski sustav. Elektroliza uklanja kosu bilo koje debljine i boje – svijetlo, sivo i tvrdo. Da bi se postigao 100% rezultat i uklonili rastuću "rezervu", potrebno je nekoliko uzastopnih tretmana.

Laserska korekcija

Lasersko odstranjivanje dlačica koristi se za uklanjanje akustičnih obrva, kao i za davanje obrva željeni uzorak. Metoda se sastoji u uništavanju žarulja sa zrakom i blokiranja kanala za hranjenje korijena.

Melanin sadržan u tamnoj kosi aktivno apsorbira "goruće" svjetlo. Dakle, često rezultat kozmetičke sjednice ovisi o boji kose i može oslabiti dok olakšavaju.

Zapamtite: Nepravilna primjena laserske korekcije obrva dovest će do potpunog uništenja kose bez mogućnosti oporavka! Budite oprezni pri izvođenju ovog postupka!

Liječenje lica

Na kraju uklanjanja dlaka treba slijediti određena pravila:

 • proces kože s antiseptičkim;
 • češljajte obrve posebnim četkicama;
 • ako se pojave znakovi upale, tretirati kožu lakom otopinom borne kiseline;
 • da se odsiječe odrasle i curling kose.

I isto tako provoditi periodično piling kako bi se spriječilo pojavu urastao kose.

Način kombiniranja postupaka

Kako bi obrve bile poseban oblik, dopuštena je kombinacija nekoliko metoda epilacije s naknadnim korekcijama s kozmetičkom olovkom ili bojom koja naglašava individualnost lica.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica – moje iskustvo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: