Sve o oštrici britve: izbor, oštrenje, gdje kupiti, koristiti, popularni proizvođači

Sve o oštricu britve: kako odabrati, kako izoštriti, gdje kupiti

Danas muškarci imaju vrlo sreću, zbog širokog raspona britva, mogu odabrati opciju koja im savršeno odgovara.

Tijekom povijesti čovječanstva, britva je prošla mnoge promjene: struktura, materijali proizvodnje itd. Su se promijenili.

U ovom ćemo članku pogledati vrste britva, pravila za njihovo brigu i imenovati ćemo popularne proizvođače koji proizvode lopatice, uključujući žene.

Klasični, opasni ili s izmjenjivim mlaznicama

Tipično, britve su podijeljene u dvije velike skupine:

 1. opasno (oštrica);
 2. sigurnost (mehanički i električni aparati za brijanje, britve).

Razmotrite najstariju moderna britva – opasna. Zove se tako jer je opremljen otvorenom oštricom, koja se može lako rezati ako se zloupotrijebi. Unatoč staromodnoj, ovaj britva i dalje ima niz jasnih prednosti u odnosu na električne opcije.

 • Prvo, vrlo velika oštrica, koja omogućuje da odmah uhvatite većinu lica. S takvim strojem, neće biti potrebno proći nekoliko puta na istom mjestu, što će štititi lice od iritacije i izgleda urastao dlačica.
 • Drugo, oštrica je izuzetno oštra jer se izoštrava prije svakog brijanja. Zbog toga je brijanje dlačica uvijek visoke kvalitete, kosa se ne skida i ne suzbija.

Pogledajte videozapis o odabiru pravog kuta kod brijanja.

Znate li? Na licu muškarca raste od 7 do 15 tisuća dlaka. Te vlasi rastu brzinom od 0,635 cm mjesečno.

Brijač je iznenađujuće izdržljiva i može biti naslijeđeno od vaših potomaka., Dakle, brijanje s britvom za mnoge postaje vrsta rituala i dijela individualnosti, kao što je pušenje cijevi. Na primjer, umjetnički klasični DX premium brijači prodaju se po cijeni od oko 20 tisuća rubalja.

Najjednostavnije i najpovoljnije rješenje za danas je kupnja britve. Mogu biti jednokratni ili ponovno upotrebljivi. Vrlo jeftini strojevi za jednokratnu uporabu koriste se ne više od nekoliko puta, jer brzo postaju nejasni i počinju rezati kožu. No, s njihovom čestom zamjenom, mogu se brijati dovoljno visoku kvalitetu i zaštititi lice od zasićenja kose.

U reusable stroj, često ćete morati mijenjati kazete koje su prilično skupe i koje su posebno izrađene od strane takvihnačin da brzo izgubi hitnost. Unatoč tome, oni su najjeftiniji, najjednostavniji i najjednostavniji način za brijanje.

Mehaničke britve također su jeftine. Oni briju čak i bolje od drugih (osim za britvu). Točno za tebe često će se morati promijeniti u neoštrica za brijanjei morate shvatiti koje su najbolje za vaš brijač. Ovaj stroj može lako oštetiti gornji sloj epidermisa i izazvati iritaciju kože. Za kvalitetno brijanje, ovaj stroj zahtijeva određenu vještinu.

Električni brijači najnoviji su modni trendovi, briju se vrlo brzo i bezbolno, teško ih je ozlijediti. Svake godine postaju sve bolji i savršeniji. Unatoč tome, takvi strojevi ne briju dobro, potrebno je nekoliko puta proći kroz jedno mjesto. Osim toga, električni stroj je znatno skuplji od ostalih tipova.

Pravila izbora: proizvođač, debljina, kutovi, količina

Odabir stroja za brijanje je prilično složena stvar, treba uzeti u obzir iskustvo muškarca s britvom, cijena koju kupac očekuje, omjer cijene i performansi i mnoge druge parametre.

Znate li? Prva su britva napravljena od bakra i čistog zlata. Pronađeni su u egipatskim grobnicama, koji su izgrađeni u IV tisućljeću prije Krista. U drevnom Egiptu, obje su žene i muškarci obrijali. Prvo obrijane glave i dlake na licu.

za jednokratnu upotrebu

Ako idete na poslovno putovanje, odmor, trekking, ili samo u čudnom gradu bez brijača, slobodnih strojeva – to je vaš izbor. Nakon nekoliko dana možete ga baciti bez potrebe da ga ispraznite. Nož na tim strojevima se ne mijenja.

Proizvođači strojeva za jednokratnu potrošnju ne previše brinu o udobnosti i ergonomiji, tako da takvi strojevi nisu vrlo prikladni, ponekad i opasni. Osim toga, takvi britve ne nadvladavaju vrlo krutu i gustu pljevu.

Najpoznatiji proizvođači jednokratnih britva su Gillette, BIK, Shick, One proizvode strojeve za jednokratnu uporabu s dvije, tri i četiri noža.

Poželjno je koristiti proizvode poznatih marki, jer kvaliteta čelika imaju bolje i pouzdanije materijale. Također zapamtite bolje je kupiti visokokvalitetni stroj s dvije lopatice od jeftine lažne s četiri.

za višekratnu upotrebu

Pogledajmo što su britve s reusabilnim mlaznicama.

S izmjenjivim mlaznicama

Većina muškog stanovništva planeta koristi strojeve za brijanje s izmjenjivim lopaticama Gillette, budući da je to najopćenitija tvrtka. Osim toga, postoje i drugi popularni proizvođači: Muehle, Bolin Webb, D.R. Harris, S. Quire.

U ovim mlaznicama postoje odvojive mlaznice s tri ili pet lopatica. Izrađene su od kvalitetnijeg čelika nego onih koji se mogu slobodno koristiti. Razlike – u broju lopatica, dizajnu karakteristika mlaznica i dizajna. To su najpopularnije opcije. Oštrica ovih strojeva također se ne mijenja, ali imaju zamjenjive blokove – kasete.

Pogledajte videozapis o savjete i pravilima za brijanje.

T

T-šipka je sigurnosni britva s oštricom britve na obje strane. Njegova popularnost posljednjih godina znatno se povećala. Ako imate određene sposobnosti, takav stroj je potpuno siguran.

Trenutno su samo neke tvrtke koje još uvijek proizvode klasične britve i dalje ostale popularne: Muehle, Merkur, Tradere, Edwin Jagger, ikon, Parker, Feather.

Ti proizvođači smatraju se najboljima, jer kada ih koristite neće biti nikakvih pritužbi oko balansa glave, ručke, težišta itd.Oštrice za brijanje također su vrlo važna kada se koristi stroj u obliku slova T.

Oštrice za brijanje pera su vrlo agresive, dok su Rapierovi oštrice za brijanje jeftiniji, ali ne tako izdržljivi. Japanske noževe za brijanje smatraju se najagresivnijima i izdržljivima na tržištu. Na stranicama tvrtke Ozon možete kupiti originalne proizvode od perja.

Vrlo je važno u stroju T-oblik kut između oštrice i tangente prema glavi. Smatra se dopuštenim kutom od 30 stupnjeva, s takvim kutom da će brijanje biti najviše kvalitete.

opasno

Danas samo neki proizvođači proizvode britve: to je njemačka tvrtka Dovo, francuska tvrtka Thiers-Issard, Hard Steel. Potrebno je odabrati stroj bez pozlaćivanja, bez nepotrebnih ukrasa jer će se sve to istrošiti.

Da biste koristili britve visoke kvalitete, trebate ga dobro izoštriti, uz posebnu opremu koja dolazi u kompletu. Glavni znak lošeg stroja je mala cijena. Treba imati na umu da dobar ravni čelični brijač ne može biti jeftin.

Obratite pozornost na debljinu oštrice za brijanje, jer to može utjecati na kvalitetu brijanja.Ne bi trebali imati crteže, naljepnice, jer će s vremenom biti izbrisani. Dopušteni su samo gravirani natpisi.

Pravila za brusilicu

Da biste osigurali udoban brijanje i povećali vijek trajanja britve, morate slijediti ova pravila:

 • brijati u vremenu;
 • operite stroj nakon svakog brijanja, jer gel ili pjena za brijanje mogu ostati na noževima, a to pridonosi izgledu hrđe. Također, zaglavljeni dlačice mogu uzrokovati ogrebotine tijekom sljedećeg brijanja. Za temeljito pranje britve, to će biti dovoljno samo da ga drži pod jakim vodom vode, dok okreće britva u različitim kutovima. Nemojte očistiti britvu tako što ćete dodirnuti sudoper ili staklo. To može oštetiti kazetu jer se lopatice mogu nalaziti u pogrešnom kutu. Brijanje takve kasete više nije moguće;
 • nakon pranja, nanesite nekoliko kapi otopine koja sadrži alkohol na oštricu – za dezinfekciju;
 • nanijeti ulje na oštricu nekoliko puta tjedno – nakon sušenja i dezinfekcije;

Važno! Ulje može biti bilo – beba, bitna ili posebna. Zahvaljujući ulju, oštrica se čuva duža i oštra.

 • brijač bi trebao biti pohranjen u posebnom spremniku ili u suhoj sobi – kako bi se spriječilo ulazak vode i hrđe;
 • vrijeme za promjenu vrpce.

Oštrenje noža

Ne preporučuje se izoštravanje jednokratnih strojeva ili zamjenjivih kaseta – za koje su one raspoložive. Zamjenjive lopatice za brijanje preporučuju se mijenjati čim traka postane blijeda. No, ako ste se pitali kako izoštriti oštricu britve u stroju Gillette, tada ćete imati nekoliko mogućnosti.

Možete kupiti posebne alate za brušenje, kao što su Razorpit – Sharpening kazete za struganje svih sustava

No autora video isječka nudi tri načina za izoštravanje kasete s Gillette stroja s improviziranim alatima:

 • uz pomoć folije;
 • kožni pojas;
 • traperice.

Kako su oštri oštri oštri. Oštrenje britva podijeljeno je u sljedeće faze:

 • za procjenu geometrije;
 • geometrija popravka;
 • oštrenje;
 • završni;
 • uređivanje;
 • provjeru oštrine.

Počnite raditi na britvu s procjenom geometrije. To je učinjeno kako bi se odabrali pravi kamen za okretanje i razumjeti kako je najbolje to samljeti.

Ocijenite geometriju na taj način – britva se postavlja na ravnopravnu ploču ili jednostavno na ravnu površinu tako da poklopci i brijestovi leže na ravnoj površini.U tom položaju lako je primijetiti koliko čvrsto leži laž bez praznina. Ako je točno, onda možete početi oštrenje oštrice na kamenu, samo ako nema žetona ili "obrnuti osmijeh". Oštrica mora biti pregledana najprije s jedne strane, a zatim s druge strane.

Često se utvrdi da se hrana ne uklapa u površinu. Zatim se ovaj nedostatak mora ukloniti na veći abrazivni materijal.

Zatim, po potrebi ispravite geometriju (postoje čipovi i "naslanjaju leđa"). Točno s kretanjem zamašaja na grubom abrazivu. Također, umjesto abraziva, možete koristiti kožu koja leži na staklu (ili drugoj tvrdom podlogu).

Nakon toga, nastavite s oštrenjem. Ostružite oštricu na kamenu s veličinom zrna od 800 do 1000 pijeska. U ovoj fazi, kolica se formiraju i kontroliraju tako da rizici od abraziva dođu do ruba duž cijele kočije na svakoj strani. To je obvezni zahtjev za oštrenje, inače će sav daljnji rad biti beskoristan. Kamen za oštrenje mora biti unaprijed pripremljen i izravnavan.

Pogledajte videozapis u kojem autor u potpunosti vraća ravnu britvu od 38 godina izdavanja.

Postupak oštrenja:

 • Cipela se nalazi na kamenu i postavljena je u istu ravninu s oštricom;
 • Oštrenje oštrica britva izvodi se sa strane rezanja prema naprijed;

Važno! Skrenite brijanje samo kroz stražnjicu!

 • Nož mora biti pod kutom prema liniji smjera. To je neophodno, tako da tijekom oštrenja nema ljuljačke i nehotične naginjanja;
 • kretanje po oštrenju kontrolirano pod cijelom dužinom prolaza. Također, sila duž cijele duljine udarca mora biti konstantna i smanjuje se samo kada je zaustavljanje potpuno zaustavljeno.

Prilikom oštrenja noža mora se smanjiti sila pritiska kada se kreće od grubog zrna do sitnog zrna. Također smanjuje pritisak na početku i kraju oštrenja na svakoj traci.

Za kontrolu oštrenja, preporučljivo je koristiti optička sredstva kontrole – povećalo ili kineski mikroskopi.

Sljedeća dolazi proces finog ugađanja. Lapping se izvodi na kamenima s veličinom zrna od 3000 do 4000 pijeska, a koriste se manji abrazivi. Stručnjaci pomažu završiti s kamenjem od 3.000 do 8.000 pijeska, a zatim se prebacuju na prirodno kamenje.

Kada fino podešavanje kretanja može biti kružno s malim radijusom, kao i X-oblikom. Možete izmijeniti ove pokrete. Lapping se izvodi s jednom rukom,jer je nemoguće kontrolirati minimalni tlak s dvije ruke.

Nakon što završi s britvom. Uređivanje se provodi na čistom pojasu (posebni pojas za uređivanje), Iskusni korisnici koriste posebne paste za uređivanje. Tijekom izravnavanja, oštrica se pomiče naprijed uz pojas. Remen bi trebao biti dobro istegnut i ne smije se urušavati.

Posljednja faza je provjeriti oštrinu. U idealnom slučaju tlo se smatra nožem koji može smanjiti kosu na težini samo laganog dodirivanja. Također možete provjeriti oštrinu britva na tankom papiru tkiva. Prilično oštra oštrica lako rezanja papiru s laganim dodir.

Popularni proizvođači

Od velikog broja tvrtki koje proizvode britve, popisimo najpopularnije.

Jednokratna upotreba

Gillette je američka tvrtka koja već preko stotinu godina proizvodi britve. Oni proizvode strojeve za muškarce i žene, kao i pribor za brijanje.
Schick – marka je osnovana 1929. godine. Napravite britve, brijanje i brijanje (pjena, gelovi za brijanje).
BIC je vodeći proizvođač jednokratnih brijača. Takvi strojevi su dostupni i kvalitetni.
Manfort – čini većinu proračuna strojeva. Ova tvrtka nije poznata kao Gillette ili Schick, ali ima širok raspon potrošača.
Balea je njemačka marka za jednokratnu opremu za muškarce i žene.
Cien je njemački brend za jednokratnu opremu s relativno niskom cijenom.

Svi strojevi za jednokratnu upotrebu razlikuju se po broju noževa i prisutnosti trake s balzamom za brijanje.

punjive

Nema toliko mnogo proizvođača punjenih britva. Glavni proizvođač, koji zamjenjuje sve ostale tvrtke, je Gillette. Ova tvrtka ima široku paletu reusable brijača za muškarce; za žene; s različitim brojem lopatica u kaseti; traka s balsamom (što ne samo da poboljšava proces brijanja, već služi i kao pokazatelj za promjenu kazete). Cijene ovise o tim osobinama.

Dakle, uzimajući u obzir sve vrste i parametre, možete optimalno odabrati zgodan britva i najbolje lopatice. U skladu s pravilima skrbi za britvu, ne samo da možete produžiti životni vijek, već i pružiti udobnu buku.

Pogledajte videozapis: Timur Tmurni – Zatočnici interesa (aktivisti DPS-a)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: