Koliko često trebate napraviti sranje, korisne savjete o postupku

Tajne ljepote. Shugaring – koliko često trebate obaviti postupak?

Prije nego što potražite odgovor na pitanje koliko često šangrirati, morate shvatiti kakav je to postupak i koje su njegove prednosti nad drugim tipovima epilacije.

Shugaring je uklanjanje neželjenih biljaka na različitim dijelovima tijela šećerom. Ova metoda je povoljnija od waxinga i brijanja.

Prednosti i nedostaci shugiranja

Među nedvojbenim prednostima postupka, imajte na umu sljedeće:

 • koristiti samo prirodne sastojke koji ne uzrokuju alergije. Shugaring se može koristiti čak i za osjetljivu kožu (duboko bikini zona uključujući);
 • duljina kose može biti znatno manja nego kod drugih vrsta uklanjanja dlaka. Uklanjanje se može izvesti na 4 mm, što omogućuje izbjegavanje nelagode;
 • vlasi su izvukli folikulima kose, rastu i lakše;
 • urastanje i slomljena dlaka nakon što je takav postupak izuzetno rijedak, budući da se postupak uklanjanja odvija na rastu, a ne protiv nje;
 • Možete ukloniti dlačice kod kuće;
 • jednostavnost i jeftinost postupka, jer se koriste jednostavne komponente koje su uvijek pri ruci (granulirani šećer i limunska kiselina).

nedostaci:

 • prvi put postupak je prilično bolan, posebno u bikinijskoj zoni. Ali s vremenom, struktura kose postaje tanji i bol prolazi;
 • Nakon što je brijanje, kosa je čvrsto, pa shugiranje svibanj ne biti dovoljne kvalitete. Možda ćete morati ponovno epilaciju ili koristiti nekoliko postupaka s voskom.

Nedavno je shugaring primila posebnu popularnost zbog svoje jednostavnosti, sigurnosti i komparativne odsutnost boli od postupka. Ali svaka osoba ima svoj vlastiti prag osjetljivosti na bol, pa je ta izjava subjektivna.

Koliko često treba ispravak

Prije nego započnete postupku šilinga, osobito kod kuće, često se pitaju o učestalosti korekcije. Dakle, koliko često trebate napraviti epilaciju sa šećernom tijestom?

Sve ovisi o individualnim karakteristikama svake osobe, strukturi kose, stopi rasta i nekim drugim čimbenicima. Uzima se u obzir da je epilacija na taj način učinjena po prvi put ili je već postupak korekcije. Drugi važan faktor je epilirana zona.

 1. Na rukama i nogama, shugaring će se morati ponoviti nakon tri tjedna. Ako je postupak po prvi put izveden, razdoblje može biti smanjeno na dva tjedna. Međutim, sa svakim naknadnim uklanjanjem dlaka, njihova će struktura postati razrjeđivanija, dlake su same lakše, što će povećati vremenski okvir.
 2. Nakon epilacije sa šećerom tijesto pod ruku, bit će potrebno ponoviti u 14-21 dana. Sve ovisi također o tome je li postupak prvi put proveden ili je već ponovljeni učinak.
 3. Šokiranje lica je najsigurnija metoda uklanjanja neželjenih biljaka za žene. Ispravak se obično provodi u tri tjedna.
 4. U bikinijskoj zoni (uključujući duboko), epiliranje s karamelom tijesto po prvi put je prilično bolno. Predstavnici sajamskog spola trebaju razmotriti ovu okolnost. Usredotočujući se na strukturu i vrijeme rasta kose u ovoj zoni, postupak će se morati ponavljati najranije dva tjedna kasnije (ako je to prvi put). Ali uobičajeni vremenski okvir korekcije je od jedne do jedne i pol.

Korisne informacije

Precizno odgovorite na pitanje koliko često trebate raditi šugu, nitko ne može.Određuju se samo prosječni vremenski pokazatelji, ali sve je vrlo individualno. Međutim, postoje neke aspekte koje valja razmotriti.

Stručni kozmetičari ne preporučuju epilaciju više od jednom svaka tri tjedna, kako ne bi ozlijedili kožu. Ako su svi metabolički procesi normalni u tijelu, onda će ovaj put trebati da kosa raste do odgovarajuće veličine.

Za šlaganje, optimalna duljina kose je 3-4 mm. S manjom veličinom, postupak će biti neučinkovit, budući da tijesto ne obuhvaća kosu. S većom duljinom boli će biti jači.

Pravilno izvedeni postupak ne samo da će povećati vrijeme do sljedeće manipulacije, već i eliminirati rizik od iritacije. Morate slijediti jednostavna pravila:

 • 3-4 dana prije predloženog uklanjanja dlaka nemojte sunčati, nemojte posjetiti solarij – ultraljubičasto svjetlo ozlijedi kožu;
 • za dan da se ne primjenjuje na kozmetičke proizvode kože s uljima u sastavu – to će pogoršati spajanje šećerne paste s kosom;
 • da pere kožu s kupljenim ili samostalno pripremljenim proizvodima. Na taj način se epiderma ukloni, pripremi se koža i poboljšava se proces folikula dlake;
 • odmah prije izbijanja kožne pare.Možete uzeti vruću kadu ili tuš. To će učiniti gornji sloj epiderme lakšim i smanjuje bol.

Shugaring, kao metoda uklanjanja dlaka, može se primijeniti na sve dijelove tijela koji imaju neželjenu vegetaciju. Sukladnost s pravilima postupka omogućit će vašu kožu besprijekornu dulje vrijeme.

Pogledajte videozapis: TAJNA LJEPOTE: EGIPATSKA MAGIČNA KREMA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: