Tehnike šokiranja: Vrste, metode i tehnike

Tehnike šokiranja. Odaberite prikladnu metodu depilacije

Prije svega, podsjećamo još jednom:

 • Uklanjanje dlačica je uklanjanje neželjenih biljaka na različitim dijelovima tijela uništavajući folikula laserom, strujom i drugim metodama. Takav postupak je moguć samo u kabini uz uporabu posebne opreme i treba ga provesti kvalificirani majstor. Njezin je cilj zauvijek uklanjati kosu;
 • Depilacija je metoda mehaničkog uklanjanja dlaka koje se izvode s britvom, voskom, šećerom, posebnim kremama, pincetama ili epilatorom. U ovom slučaju, samo gornji dio je uklonjen, ostavljajući folikul dlake netaknut. Vegetacija se opet pojavljuje u vrlo kratkom vremenu.

Među najpopularnijim i najpopularnijim načinima depilacije nedavno se može razlikovati shugiranje – uklanjanje dlaka sa šećerom. Jedinstvenost ove metode je da je sa svojim redovitim držanjem moguće postići učinak epilacije, jer su žarulje oštećene, a kosa raste, ali mekša i tanji.

Poskakivanje kod kuće

Depilacija prakticira gotovo svaka žena, posebno pažljivo provodeći takav postupak u toploj sezoni, kada je vrijeme za otvorene i kratke haljine i sezonu plaža.Razne tehnike šugiranja će vam pomoći da odaberete pravu, kako u smislu jednostavnosti implementacije, tako i za određenu zonu s neželjenom vegetacijom.

Metoda za uklanjanje dlaka od šećerne paste je naširoko koristi u cosmetologiji salona. Stručne tehnike izvršavanja zahtijevaju specifične vještine i prakse. Ako se takav postupak provodi po prvi put, možda je bolje posjetiti kozmetičara i posavjetovati se s tim.

Međutim, postoje vrste šanganja, koje se mogu koristiti kod kuće, pažljivo proučavajući preporuke i slijedom uputa na staklenku s karamelom koja je kupljena u trgovini. Ovdje je zaista bolje koristiti gotove kozmetičke proizvode po prvi put. Potom potražite najbolje recepte i samostalno pripremite sirovine za postupak.

Ali prije nego što se trebate pravilno pripremiti za postupak, tako da učinak bude maksimalan, a nelagoda – minimalna. Uostalom, tko god je tamo rekao nešto, ali ova metoda depilacije nije posve bezbolna, pogotovo po prvi put.

 1. Prvo pravilo je duljina kose. Trebao bi biti oko 3-5 mm. Ako je manje, karamel ne može "uhvatiti", a uklanjanje neće biti dovršeno, morat ćete ponoviti postupak nekoliko puta.Ako je više od 7 mm, manipulacija će pružiti prilično snažnu nelagodu.
 2. Dalje – priprema kože. Shugiranje je bolje nakon kupanja. Koža će ispariti, pora će se otvoriti, vlasi će postati mekši i savitljiviji. Osim toga, u ovom slučaju, moguće je barem djelomično ukloniti žarulje, što također nije loše.
 3. Obradite područje depilacije s antiseptikom i lagano pospite s praškom talka ili jednostavnim dječjim prahom. Antiseptik će spriječiti da infekcija uđe u mikrokapljice, a prašak će kremasti krak s kose što je gusta što je više moguće.

Sve vrste shugiranja pružaju upravo takav postupak pripreme. A onda će i nijanse stvarne depilacije paste šećera. Kod kuće koriste se tri najjednostavnija metoda.

Ručno i spatula oprema

Ručna tehnika izvođenja shugarnig je glavna metoda epilacije šećera, koja se koristi u salonima i kod kuće. Kozmetičari tijekom postupka, bez iznimke, koriste rukavice. Kod kuće, svaka žena može djelovati po vlastitom nahođenju, ali upotreba rukavica značajno smanjuje zalijevanu tijesto.

Potrebno je provesti postupak u toploj ili blago hladnoj prostoriji, izbjegavajući džepove pare i topline, jer će šećerna pasta izgubiti plastičnost, postati previše tekućina i depilacija neće uspjeti. Upotrebljavajte za ručnu tehnologiju bolje karamele maksimalne ili srednje gustoće.

Uvodni prvi postupak najbolje je u područjima s najmanjom osjetljivošću (ruke, noge). Čim ima dovoljno iskustva, možete se prebaciti na osjetljiva područja tijela.

 1. Uzmite malu kuglu zalijevanja i gnječite u svoje ruke tako da konzistencija postane plastična i sastav se može rasporediti na površinu.
 2. Nanesite ravnomjerni sloj karamele na kožu NEDJELJIVO PROTIV RASTA KOŽE. Ostavite nekoliko sekundi. Obrađena područja ne bi trebala biti prevelika, jer će tijesta od kontakta s kožom postati mekša nego što je potrebno za postupak.
 3. Stisnite i učvrstite kožu, stisnite ruku ili prste (ovisno o površini) i oštrim kretanjem na rastu kose, povucite vodoravno i lagano prema gore.

Ako ima dlaka, ponovite ponovo. Zatim prati ostatke šećerne paste s toplom vodom, lagano izbrisati s ručnikom (ne brisnite ga intenzivno!), Tretirati s antiseptičkim sastavom i nanesite hidratantnu kremu.

Metoda shugiranja slična je ručnom. Njegova je razlika u tome što se nanošenje i uklanjanje paste vrši s drvenom ili plastičnom lopaticom, isključujući kontakt rukama karamelom i zonom depilacije. Ova tehnika se često koristi za depilaciju duboke bikini zone (što je osobito važno u salonima).

Tehnologija zavoja

Metoda šilinga veza vjerojatno je najlakši i najpristupačniji čak i za početnike "vlastitom kozmetičaru". Ovom metodom depilacije možete se lako nositi čak i sa ekstenzivnim zonama depilacije. Da, iu osjetljivim područjima, neugodne senzacije će se svesti na minimum, budući da je kontakt s kožom minimalan.

Bolje je za početnike kupiti set za šokiranje u specijaliziranoj trgovini. To uključuje paste (meke ili srednje konzistencije), spatule za primjenu i trake zavoja za uklanjanje karamela.

Ako nije moguće kupiti takav "kompleks", možete koristiti dostupne alate – drvenu ili plastičnu lopatu u kući, trake debelog papira.

Bolje je ne koristiti tkaninu jer apsorbira vlagu i može promijeniti kvalitetu šećerne paste koja će utjecati na učinkovitost postupka.

Pripremna faza provodi se "prema protokolu". Onda je sve jednostavno.

 1. Trebate uzeti potrebnu količinu tjestenine i zagrijati je na temperaturu od 37-40 ° C. Da biste to učinili, možete koristiti mikrovalnu ili vodenu kupku.
 2. Nanesite jednoličnu tanku sloj karamele na obrađenu površinu pomoću spatule. PROTIV RASTA KOŽE. Ako je tijesto srednje gustoće, možete primijeniti i ruke, ali je bolje koristiti rukavice.
 3. Pričvrstite bend na "slatki" dio zavoja i uglavi ga pritiskom lagano. Obavezno ostavite slobodan rub, tako da je lako uhvatiti ruke.
 4. Stegnite kožu, s oštrim kretanjem na rastu kose za povlačenje trake.
 5. Ispirati ostatke paste sa toplom vodom, tretirati kožu antiseptikom i nanijeti hidratantnu kremu.

Ove jednostavne tehnike shugiranja pomoći će se nositi s neželjenom vegetacijom na različitim dijelovima tijela kod kuće bez ikakvih problema. Oni koji nisu isprobali ove metode depilacije, bolje je koristiti prvu kupljenu karamelu. I čim se pojavi iskustvo, doći će želja za kultiviranjem. Tada možete pokušati kuhati tjesteninu kako biste se posvetili, donoseći vlastite promjene recepata.Možda će netko otvoriti "novi recept za vječnu ljepotu". Ako da – nemojte biti škrti, podijelite ga!

Pogledajte videozapis: TOP 10: Najbizarniji Slikari Koji Vase Vas Šokirati

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: