Transkonjunktivna blefaroplastika donjih kapaka: fotografija, recenzije

Transkonjunktivna blefaroplastika donjih kapaka – fotografije prije i poslije i pregled postupka

Oči, naše "ogledalo duše", podložne su starenju puno brže i znatnije od ostatka lica. Ne samo da oko njih postoje vidljive bore, s dobi, koža kapaka se proteže i visi, stvarajući "vrećice" i oteklina, a lice mu daje umoran i bolan izgled. Niti kozmetika, ni kompetentni make-up, ni moderni postupci nisu u stanju eliminirati ovaj nedostatak. Jedino rješenje problema u ovom slučaju je predati rukama plastičnog kirurga. Operacije za korekciju kapaka u estetskoj medicini nazivaju se blefaroplastika.

Ovisno o količini intervencije, koriste se različite vrste blefaroplastike:

  • kružno;
  • plastika gornjih kapaka;
  • plastika donjih kapaka;
  • transconjunctival blepharoplasty donjih kapaka.

Posljednja vrsta blefaroplastije u načelu se razlikuje od ostalih. Ovaj minimalno invazivan postupak dopušta „bešavne” donjeg kapka korekcije s minimalno razdoblje oporavka i smanjuje rizik od postoperativnih komplikacija.

To pokazuje transkonjuktivne blefaroplastike, u slučajevima kada pacijent nema viška kože kapaka, a tu je i nedostatak, koji se izražava u periokularne masti kile.U pravilu, takav nedostatak javlja se u dovoljno mladim ljudima, a izgleda kao prekomjerna konveksnost donjih kapaka u kombinaciji s izraženom nozorastom brazdom. Kod pacijenata u zrelijoj dobi, uklanjanje masnih hernica transconjunktivnim putem provodi se samo ako koža kapaka zadrži relativnu elastičnost i nema potrebe za trošenjem viška tkiva.

Da bi se utvrdilo koja je blefaroplastika potrebna, konvencionalna ili bešavna, može samo plastični kirurg na puno radno vrijeme, procjenjujući stanje kože donjeg i gornjeg kapka pacijenta.

Prednosti transkonjunktivne blefaroplastije

Operacija uklanjanja subglialne masne kile može se provesti na dva načina. Prvi, tradicionalni, obavlja se kroz rez na liniji trepavica donjih kapaka. Perkutani (subkiliarni) pristup postiže se klasičnom blefaroplastikom. Omogućuje ne samo uklanjanje višak potkožnog masnog tkiva ispod očiju, već i ispravljanje izraženih "vrećica" i bora nastalih naborima kože koja je izgubila elastičnost. Takav kvar je posljedica promjena u dobi, ali može biti i kod mladih pacijenata s takvim svojstvom očne strukture.

Druga mogućnost pristupa kirurškog – transkonjuktivne, znači da se rez da se ukloni kila vrši s unutarnje strane preko spojnice (sluznice st), čime se izbjegava vidljive ožiljke na donje kapke. Dakle, nema nikakvih tragova kirurške intervencije s ovim pristupom, tako da možete dobiti prirodan rezultat.

Transkonjunktivna blefaroplastika donjih kapaka smatra se nježnom korekcijskom metodom. Nije namjera da se „rezati” tkanine, što ga čini vrlo sigurnom u smislu postoperativnih komplikacija i nuspojava klasične blefaroplastike.

Potonji uključuju takve učinke plastike kao i deformacije uzrokovane ožiljcima tkiva. Tijekom iscjeljivanje vanjski rez formira ožiljak koji može uzrokovati Ectropion (Ectropion) kada je pod šarenice postaje vidljiv bjeloočnicu. Pretjerano uklanjanje dobi kože je razlog za promjenu oka oblika, poremećaja lica, odnosno Vidljivi znatiželjnih očiju promjenu u izgledu.Kada bešavne Blefaroplastika donje kapke takvi problemi gotovo u potpunosti isključena.

Minimalno invazivna kirurgija uzrokuje manji rizik od postoperativnih komplikacija koje su svojstvene konvencionalnim blefaroplastike. Ova oteklina, modrica, krvarenje – takvi učinci nakon nižoj blefaroplastike bešavne dogoditi, ali oni nisu tako izraženi i „odlučnost” je mnogo više nego u vanjskom dijelu stoljeća. Zahvaljujući tome, faza oporavka nakon plastične kirurgije je brza i bezbolna. To ne zahtijeva bolničko liječenje, korištenje analgetika i dugoročne početnu povlačenje. Nekoliko dana kasnije, oteklina povuku, a pacijent može diviti rezultat korekcija i početi voditi aktivan život.

Još jedna dodatna prednost bešavnih plastike, koja pruža transkonjuktivne rez – nedostatak potrebe za općom anestezijom. Operacija se obično izvodi u lokalnoj anesteziji, čime se eliminira tijelo od negativnih učinaka intravenozne anestezije.

Kako je transkonjuktivne blefaroplastika donjih kapaka?

Donja plastična kapka s unutarnjim rezom traje oko 30-40 minuta. Pacijent prima lokalnu anesteziju, koja počinje djelovati sve dok plastični kirurg ne "oboli" preoperativnu oznaku.

U tkivu donjeg kapka, liječnik uvodi poseban sastav koji se sastoji od slane otopine, anestetika i adrenalina. Anestetik daje anesteziju, adrenalin uzrokuje vazospazam i smanjuje krvarenje tkiva. Ovaj pripremni proces naziva se infiltracija.

Nakon infiltracije, kirurg izvodi mikročip (probijanje) s skalpelom na unutarnjoj strani donjeg kapka (konjunktiva). Liječnik odabire hernialne pakete i izvlači ih kroz rez. Nakon toga se rana zagrijava materijalima koji se nakon 5 dana rastvaraju, bez potrebe za uklanjanjem šavova. Neki stručnjaci vjeruju da u šavu rezova s ​​takvom plastikom nije neophodno i ostaviti rubove rane zajedno rasti zajedno.

Nakon postupka pacijent može ići kući. Da biste smanjili edem, preporučujemo hladne obloge. U mnogim klinikama, nakon blefaroplastike, koriste se posebne postoperativne zakrpe koje se primjenjuju pod očima u prva 3 dana kako bi se spriječilo modrice i edem.

U razdoblju oporavka, ne možete vježbati, koristiti kozmetiku. Oči bi trebale biti u štedljivom načinu rada: ne trebate ih učitati čitanjem, radom na računalu, vožnjom automobila i drugim aktivnostima koje zahtijevaju vizualno naprezanje. Za otprilike 2 tjedna morate zaboraviti opekline, a sunčane naočale bolje nositi mjesec 3 nakon operacije. Za razdoblje od 3 do 4 tjedna vrijedi odustati od kontaktnih leća.

Ako se uočava iritacija očiju, u prvih nekoliko dana liječnik može propisati lokalne antibiotike u obliku kapljica oka ili masti ispod donjeg kapka.

Također je važno pravilno pripremiti za operaciju:

  • Prolaze analize koje će listu odrediti kirurg na preliminarnim konzultacijama;
  • prestati pušiti, alkohol 2 tjedna prije postupka;
  • prestanite uzimati lijekove i vitamine koji razrjeđuju krv;
  • Odredite datum operacije tako da se ne podudara s vremenom menstruacije.

Kontraindikacije transconjunktivne plastične kirurgije su upalne, zarazne bolesti očiju, sindrom suhog oka, konjunktivitis, bolesti žlijezda žlijezda i kanali. Prije blefaroplastije potrebno je izgledati na oftalmologu.

Prisutnost akutnih i kroničnih infekcija u tijelu, takve sustavne bolesti poput dijabetesa, onkologije mogu postati značajna ograničenja za plastičnu kirurgiju.

Nemojte raditi takve operacije u bolesnika s opuštene donjeg kapka, ako je koža izgubila elastičnost stoljeća, izrazio torbe, bora i nabora – u ovom slučaju će se samo klasična blefaroplastike.

Transkonjunktivna blefaroplastika: za i protiv

S obzirom na činjenicu da je transkonjuktivne Blefaroplastika je jednostavno izvesti i rehabilitacija, ne zahtijeva kupnju skupih materijala, a boravak u bolnici, da bi se takva operacija može priuštiti da svaka žena, a muškarci sa kile podglaznymi takav postupak može biti preporučeno. Prosječna cijena plastičnih masa donjih kapaka je 30 – 40 tisuća rubalja.

Budući da je ova nisko-traumatska kirurška intervencija uglavnom pokazana mladim pacijentima s određenim estetskim problemom, plastični liječnici nedvosmisleno preporučuju takvu ispravku. Izraženo otjecanje ispod očiju znatno će pogoršati izgled i dodati lice barem nekoliko godina.Osim toga, medicinsko iskustvo može se smatrati bešavne kapak kao preventivnu mjeru, zbog čega pacijent će moći za mnogo godina da gurnuti potrebu za više traumatskih „cut” zatezanja kože oko očiju.

Žene i muškarci koji su odlučili na plastičnu operaciju donjih kapaka, u ovom slučaju, solidarnost su s kirurzima. Gotovo da nema negativnih recenzija o blefaroplastiji s unutarnjim pristupom. Glavni „pritužbe” se odnose na potrebu da ide „u narodu” nose sunčane naočale, a neki nemir u području oka (osjećaj pijeska, suzenjem neugodno treptati). Pacijenti jednoglasno mišljenje: modrice, otekline i druge probleme – ništa u odnosu na estetski rezultat koji daje blefaroplastike operaciju.

Vidi video: Transconjunctival blepharoplasty je moje iskustvo

Pogledajte videozapis: Uklonite torbe ispod očiju BEZ POGLEDA. Podizanje kapaka. Blefaroplastika

Povratne informacije o operaciji

Referentni broj 1

Imam 25 godina, ali zbog mojih torbi pod mojim očima izgledam poput naborane tete. Otišao sam u kliniku i učinio neke postupke kako bih barem nekako smanjio ovu sramotu. Liječnik je počeo uvjeravati se za blefare, rekao je da ćemo upravljati unutarnjim rezovima i općenito će biti neprimjetljivi.Isprva sam mislio da su uzgajani za novac, a onda su odlučili da će operacija porasti na 22 tisuće – to je jeftinije nego i postupci.

Općenito, odlučio sam ne izgubiti. Oči su se otvorile, izgledaju osvježene – super. Samom operacijom – bez pritužbi. Brzo, a ne bolno, istu večer već je bila kod kuće, diveći se u zrcalu. Ujutro, međutim, sve je bilo grozno i ​​modrice povylazili.

Uzbuđen sam što nisam odlazio na posao, morao sam se sagledati i pripremiti se za sjediti kod kuće. Ovakvim "licem" ne možete raditi, naravno. Tko ima isti problem, nemoj ni pomisliti, ne blefaroplastika, nemojte se bojati! Nije zastrašujuće, ali odraz u ogledalu će se radovati i pojavit će se samopouzdanje.

Ksenia, St. Petersburg

Referentni broj 2

Radim u banci, ponudio se ići u privatno bankarstvo, raditi s ključnim klijentima. I moje su oči, u pravilu, ujutro – kao da piju cijelu noć, uvijek natečene. Moja je djevojka savjetovala da radim operaciju.

Već mi je napravila lasersku korekciju vida, uspješno prošla, bez čaša. Ovog puta sam se i povjerio. Izvrsno je, nema tragova koji su ostali iz operacije – rezovi su napravljeni iz unutrašnjosti stoljeća. Oslobodio sam se kompleksa, sada se bavim karijerom.

Sergej, Moskva

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: