Plucking eyebrows: kako to učiniti kod kuće

Učinkovita obrva kod kuće

Obrađivanje obrva je najvažniji postupak za moderne djevojke. Neispravno odabrani obrazac može se promijeniti izvan prepoznavanja ne samo izražavanja lica osobe nego i izgleda u cjelini. Stoga, prije nastavljanja samog postupka, trebate razumjeti koja će linija obrva odgovarati vašem licu.

Oblik obrva i vrsta lica

Vrsta licaOblik obrvarezultat
1ovalVodoravna, možda malo zaobljena.Istaknite prirodnu ljepotu savršenog oblika lica.
2okoVisoko uzdignuto s naglašenim naglaskom, s velikim početkom i suženim vrhomVizualno produžuje lice, bliže ovalnom
3srcolikPodignute umjerenim zavojima, klasične obrve "pametne"Razina širine lica
4kvadratVisoko zaobljena arcuataOmekšajte čvrstu čeljust i jagodice
5produženRavno vodoravnoSkratite lice
6Dijamantni oblikKlasični oblik s blagim zavojemNapravite uži zigometni dio

Tablica pokazuje da se bilo koja vrsta lica može ispraviti pomoću ispravne linije. Ako niste sigurni koje li obrve točno odgovaraju vašem tipu osobe, idite u kozmetički salon gdje će stručnjaci voditi brigu o vama. Tada možete sami održavati rezultat.

Drugi način odabira oblika je nacrtati oblik koji vam se sviđa, s kozmetičkom olovkom i uzeti sliku da se pogleda sa strane. Pokušavajući nekoliko opcija, sigurno ćete pronaći savršenu vrstu za sebe.

Ako vam je teško samostalno prepoznati zavoj, možete koristiti matrice prodane u trgovinama, ponavljajući oblik obrva slavnih osoba. Postoje i naljepnice koje mogu trajati nekoliko dana na koži.

Početna korekcija

Dakle, oblik je odabran, a zatim ćemo govoriti o tome kako stisnuti obrve kod kuće. Razmotriti najčešći način modeliranja.

Korekcija obrva s pincetom

Za postupak će trebati:

 • pincete;
 • veliko povećalo;
 • češalj obrva;
 • krema za omekšavanje;
 • micelarna voda;
 • pamučne jastučiće;
 • antiseptički losion;
 • krema za lidokain (za vrlo osjetljivu kožu);
 • komad leda;
 • ručnik ili salon umočen u vruće izgaranje kamilice.

Sama operacija je prilično bolna, posebno za "početnike" ili osobe s pragom smanjene boli.Stoga najprije morate pripremiti kožu što je više moguće.

 1. Prije nego počnete s modeliranjem, preporučljivo je otići u saunu, saunu ili se popiti vruće kupke. Ako to nije moguće, možete samo mokri maleni ručnik s vrućom, ali vodootpornom kožom. Još je bolje i korisnije koristiti vruće juhu od kamilice, što je prirodno antiseptik. To će pomoći porama da se prošire, a izvlačenje višak dlačica će biti lakše.
 2. Zatim nanesite mast krema na gornji kapak. Masaža dobro. Ostavi oko pet minuta.
 3. Probijte mjesto gdje rastu višak kose, anestetičku kremu ili komad leda.
 4. Zatim uzmite pamučnu podlogu navlaženu micelarnom vodom. Tretirajte područje iznad očiju. To je neophodno, tako da se vlasi ne drže zajedno i lakše je pričvrstiti.

Da biste odredili granice obrva, koristite kozmetičku olovku. Pričvrstite olovku na krilo nosa okomito na tlo. Točka presjeka olovke i obrva odredit će početak linije. Sve što je ispred nje, morat ćete se izvaditi.

Da biste pronašli krajnju točku obrva, trebate olovku za povezivanje vrha nosa i vanjskog kuta oka.Ako vaše prirodne obrve ne dosegnu takvu duljinu, nacrtajte ih.

Da biste utvrdili maksimalno podizanje obrva, postavite olovku tako da prelazi krilo nosa i vanjske strane učenika. Spoj olovke i obrva lica pokazuju najvišu razinu zagušenja. Alternativno spojite tri točke dobivene u ravnoj liniji. Sve što nije uključeno u određeno područje – morate se izvaditi. Jedina iznimka je gornja linija ošišanja. Bolje je da ga ne dodirnete jer postoji veliki rizik pogrešaka ovdje.

Kako vam stisnuti obrve?

 1. Pokušajte provesti postupak u dobrom svjetlu, po mogućnosti na dnevnom svjetlu. Malo tanke vlasi ne mogu se uvijek vidjeti s električnim svjetlom. Ako ne brinete o ovoj stavci, ujutro ćete morati ponovo napuniti sve.
 2. Sjednite udobno ispred zrcala. Kopirajte obrvu mekom četkom kako biste je jasnije objasnili koje su dlake stvarno suvišne. Povucite kožu prema gore, pokupite nepotrebnu kosu.
 3. Morate se pouzdano i oštro povući u smjeru rasta kose. Tako će biti manje iritacije i bolova.
 4. Pokušajte istodobno izvaditi vlasi preko oba oka kako bi lice bilo simetrično.
 5. Preporučljivo je procijeniti rezultat nakon svake uklonjene kose kako bi se smanjila vjerojatnost pogreške i zaustavila na vrijeme.
 6. Na kraju postupka koristite antiseptičku krema ili gel nakon brijanja.

Zapamtite da se svakim postupkom dlake razrjeđuju, a postupno njihovo uklanjanje prestane biti vidljivo čak i za ljude osjetljive kože.

Kako izvaditi male vlasi

Dobar alat obično ručke i dugu kosu i kratku kosu lako. Međutim, ako niste zadovoljni rezultatom operacije, možete se pridružiti dodatnim sredstvima za korekciju obrva.

Ako ste sigurni u konačni rezultat, možete koristiti posebne trake od voska za uklanjanje malih dlačica. Ovdje glavna stvar je ne pretjerivati, kako ne bi ostali bez ikakvih obrva.

Druga popularna metoda je uporaba pamučne niti. Ova metoda je došla iz drevne Indije i bila je najčešće korištena u arapskim zemljama. Ali sada to dobiva popularnost u našoj zemlji.

Potrajat će običnu tanku pamučnu nit od oko 50 cm, a krajevi se spajaju, a nit se više puta okreće poput osmice.Dvije formirane petlje stavljene su na palce i indeksne prste obje ruke. Obrve moraju biti češljevene prema rastu kose. Dovedujemo uvučenu nit na kožu i na štetu otklanjanja prstiju uklanjaju se neželjene dlake.

Što je dobra metoda:

 • nakon uporabe, koža ostaje glatko dulje;
 • vlasi postaju razrjeđivači, a njihovo uklanjanje postaje bezbolno;
 • riješen je problem nevidljivih i upletenih vlasi;
 • gotovo bez iritacije.

Metoda zahtijeva praksu, ali se ubrzo pojavljuje potrebna vještina. Nemojte se bojati eksperimentirati – čak i ako se previše izvadite, uvijek možete koristiti kozmetičku olovku.

Postupak za preventivno modeliranje obrva trebao bi se obaviti otprilike svaka tri dana. O jednom tjedno trebate temeljito raditi obrve. Tada će točno izrezane obrve postati objekt vašeg ponosa i zavisti drugih.

Pogledajte videozapis: Korijenska čakra / korijenska čakra – Usklađenost s Kreacijom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: