Lasersko uklanjanje dlačica trajno uklanja kosu ili ne

Uklanja li se kosa kosu za kosu zauvijek: stvarnost ili mit

Danas, lasersko uklanjanje dlaka je na vrhuncu popularnosti.

Mnoge žene, pokušavajući se riješiti neugodne neugodne dlake na tijelu, pribjegavaju ovoj metodi. Postupak je prilično skup u usporedbi s takvim popularnim načinima depilacije kao što su šilingi i waxing, pa se postavlja pitanje je li vrijedno prekomjerno plaćanje i trajno uklanja kosu kosu za kosu.

Što je lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka je metoda uklanjanja dlaka uz pomoć točke efekt laserske zrake na folikula dlake. Postupak ne traje dugo, malo je bolan, ali moguće je primjenjivati ​​anestetičke gelove ili kreme.

Učinak se može promatrati nakon jednog i pol do dva tjedna: vlasi postupno počinju padati. Nadam se da nakon jedne sesije možete zaboraviti na neželjenu kosu, ne vrijedi. Morat ćemo završiti cijeli tečaj (8-10, ponekad i 12 postupaka) kako bi, kako je obećano u salonima, potpuno riješiti ovaj problem.

Ali zar ne? Je li moguće da uklanjanje dlačica za kosu trajno uklone kosu ili ne?

Znate li? Lasersko uklanjanje dlaka tehnologija uspješno se razvija diljem svijeta više od 20 godina.

Da li lasersko uklanjanje dlačica trajno uklanja kosu: iluzije i činjenice?

Odabirom metode laserskog uklanjanja dlačica, pacijenti se nadaju da će se zauvijek ukloniti višak kose. I to ne čudi. Uostalom, većina medicinskih centara i salona za uljepšavanje oglašavaju ovu uslugu, usredotočujući se na mogućnost da nikad ne razmišljamo o problemu viška vegetacije na tijelu.

Učinkovitost ove metode potvrđuju mnoge žene i muškarci koji su već zaboravili na druge, bolnije načine uklanjanja dlačica, što je dodatno pomoglo rješavanju problema u relativno kratkom vremenu. Lasersko uklanjanje dlaka stvarno radi.

No, u vezi s popularnošću ove metode, pojavili su se mnogi mitovi, a vrlo je važno razumjeti kako odgovaraju stvarnosti.

  • Mit 1. Laser ne može utjecati na kosu, siva i vrlo svijetla, To je istina. Laserski ih jednostavno ne "vidi", pa nažalost, vlasnici takve kose ne bi trebali gubiti vrijeme na ovu metodu.
  • Mit 2. Laser može ukloniti svu neželjenu vegetaciju u jednoj sesiji., Ovo nije istina.Ne treba se nadati neposrednim rezultatima. Ostvarivanje željenog učinka samo će pomoći u tijeku postupaka. Broj sesija određuje se pojedinačno.
  • Mit 3. Lasersko uklanjanje dlačica će zauvijek riješiti neželjene kose, Prekrasan promotivni potez koji pomaže centrima kozmetologije da dobiju ogromnu bazu kupaca, ali ove informacije, nažalost, nisu istinite. Naravno, tijek postupaka vrlo će značajno smanjiti količinu dlake na tretiranom području tijela, jer laser uništava ne samo samu strukturu već i njegovu žarulju. Dio će pasti, dio će usporiti rast. ali trajno zaustaviti proces stvaranja vlasi bez štete zdravlju danas je nemoguće, jer postoje "spava" folikuli kose.

Važno! Potrebno je odgovorno pristupiti izboru centra kozmetologije i samog majstora. Uostalom, učinkovitost laserskog uklanjanja dlaka ovisi o kvaliteti laserskog aparata i profesionalnom poznavanju kozmetičara, i hoće li se trajno ukloniti kosa.

Zašto je potrebno ponoviti postupke

Da bismo shvatili može li lasersko uklanjanje dlačica trajno ukloniti vegetaciju iz tijela ili ne, potrebno je detaljnije razumjeti kako se taj postupak odvija u praksi.Bit metode leži u činjenici da lasersko zračenje usmjereno na folikul dlake apsorbira melanin koji se nalazi u njemu. Kada se zagrije na temperaturu iznad 70 stupnjeva, melanin uništava susjedne stanice, zonu rasta dlačica i posude koje hrane ovu žarulju.

Kao rezultat toga, nakon 15-20 dana, ili čak ranije, kosa osovina zajedno s "korijen" padne van.

To znači da lasersko uklanjanje dlaka stvarno radi, eliminirajući neko od vegetacije zauvijek, a ne neko vrijeme, poput mehaničkih metoda.

Važno! Laser možete utjecati samo na one dlake koje su u stanju rasta u vrijeme sjednice. S tim se povezuje potreba ponovnog proučavanja dijelova tijela nekoliko puta.

Činjenica je da kosa ima svoj ciklus rasta. Traje oko 2-3 mjeseca, ponekad i manje. Kada 20-30% njih aktivno raste i vidljivo iznad kože, ostali su u stanju "uspavane". Nakon prve sesije utrošene dlake ispadnu, a nakon nekog vremena oni koji "spavaju" počnu klijati, trebaju se tretirati na isti način.

Broj postupaka ovisi o mnogim pojedinačnim aspektima, pa je moguće znati točan iznos od vašeg stručnjaka i trebali biste biti spremni da se "posljednja" kosa ukloni najteža.

Znači li uklanjanje dlačica trajno ukloniti kosu? Prema riječima stručnjaka, nakon završetka punog tijeka laseraMožete se riješiti do 90-95% vlasi zauvijek.

Ostali su obično topovi slični, meki, gotovo nevidljivi ljudskom oku.

Učinkovitost uklanjanja lasera ovisi o individualnim hormonskim karakteristikama svakog pacijenta, o tipu kože, na tretiranom području tijela. U ovom slučaju, u apsolutno svim slučajevima, kosa je zapravo uklonjena iz korijena, a preostali znatno usporavaju rast.

Nakon završetka tečaja, preporučljivo je da povremeno posjetite kozmetički centar kako biste mogli podupirati postupak uklanjanja dlaka. Netko treba jednom svake tri godine, netko se treba liječiti jednom godišnje.

Prema sretnog vlasnika glatkog tijela, to uvelike olakšava život, jer više nema potrebe za redovito brinuti o problemu, često pribjegavaju raznim metodama uklanjanja dlaka, koji, usput rečeno, može biti vrlo bolno i potrajati dugo vremena.

Danas se tehnika laserskog uklanjanja dlaka smatra jednim od najučinkovitijih postupaka na ovom području. Pomoću nje možete značajno smanjiti ukočenost kose i intenzitet njihovog rasta.Ali još uvijek morate biti spremni za činjenicu da se nakon nekog vremena mogu ponovno pojaviti. Dakle, odgovor na pitanje da li uklanjanje dlačica lasersko uklanjanje dlačica zauvijek, savjet bi se da se ovaj postupak kao priliku da biste dobili osloboditi od većine kose za vrlo dugo vremena.

Liječnik Anna Viktorovna Sokolova govori o laserskom uklanjanju dlačica

Pogledajte videozapis: Tjedan 1

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: