Wax ili shugaring: što je bolje, glavne razlike

Uklanjanje dlačica ili šugiranje: što je bolje?

"Sjajna ili voska depilacija?" – ovo pitanje uznemiruje mnoge djevojke koje su odlučile ukloniti neželjenu kosu na tijelu. Depilacija voska je postala široko rasprostranjena oko 10 godina. U početku je postupak bio dostupan samo u kozmetičkim salonima, ali s vremenom su se u kozmetičkim prodavaonicama pojavile kreme za vosak i trake za kućnu upotrebu. Shugiranje je relativno novi postupak, koji ima sličnu tehniku. Koje su razlike između šokiranja i podmazivanja?

Značajke waxinga

Suvremeni naziv uklanjanja dlačica s voskom je depilacija. Za lijepljenje vlasi, ne koristi se čisti pčelinji vosak, već poseban kozmetički proizvod. Nedavno su tvrtke za proizvodnju proizvoda za depilaciju nastojale proizvoditi ekološki prihvatljive proizvode dodavanjem prirodnih smola. U kozmetičkim salonima nudi novi postupak za borbu protiv kosa – bioepilation. To je podvrsta waxinga, u kojoj se koristi topla smola.

Postupak se provodi u salonima ljepote ili kod kuće. U osnovi voštanja i šikaniranja praktički se ne razlikuju: blago obrasle dlake čvrsto su pričvršćene na ljepljivu podlogu trake od voska, a korijenom izbijaju kada je pokret naglo.Samo-uklanjanje kose može dovesti do loših posljedica – teških iritacija, čak i modrica.

Vrste voska

Uklanjanje dlačica od voska u salonima vrši se upotrebom voska različite konzistencije. Ovisi o vrsti kose i tijela.

 1. Čvrsta. Kada se zagrije, vosak se omekša na mekan plastični. Ne širi se na kožu i ruke gospodara. Visoka temperatura potiče otvaranje pore. To smanjuje boli uklanjanje dlačica.
 2. Mekana (tekućina). Tanki sloj tekućeg voska nanesen je na dlakav prostor tijela, na vrhu je zalijepljena posebna papirna traka. Traka se prekida oštrim pokretom protiv rasta dlačica. Često se koristi za čišćenje velikih i glatkih dijelova tijela: noge, ruke, prsa ili leđa (kod muškaraca).

Slouching značajke

Kao sredstvo za uklanjanje dlaka koristite posebne paste šećera. Ne osušuju i ne zatežu kožu. Postupak se može izvesti kod kuće s iskustvom. Morate trenirati na svojim rukama ili nogama. Smjesa je od 2 vrste:

 • dom (kuhani od šećera ili meda i limunske kiseline);
 • Stručni (uključuje guar gumu, koja štiti kožu od upale i prekomjernog nanošenja).


Postupak je sljedeći:

 1. Dlakavo područje se odmašćuje s talkom.
 2. Na tijelu se nanosi gusta elastična pasta za rast kose radi bolje obrade dlačica.
 3. Oštar pokret zalijevanja smanjuje rast kose.

Vosak ili šećer: glavne razlike

Kako odlučiti koja je metoda bolja – ukrašavanje ili depiliranje voska? Prije svega, morate razmotriti koju zonu planirate očistiti od neželjenih biljaka. Negdje se meke nježne folikuli dlake rastu, a negdje – debele čekinje. Alergija na vosak je neugodna posljedica depilacije. Prije prvog postupka morate napraviti test: primijenite malu količinu sredstava na zapešća i pričekajte 20 minuta. Ako nema crvenila i osip, možete nastaviti s postupkom.

Da biste utvrdili što vam je više vrijedno – šokiranje ili voštanje, trebate znati glavne razlike između postupaka:

 1. Vosak se zagrijava na višu temperaturu. Ako je postupak neadekvatan, na tijelu može ostati lagana opeklina, osobito nakon tretmana intimnih područja i lica.
 2. Kada se koristi karamelna pasta, dlačice rastu u rastu, kada se koriste vosak trake, vlasi se izvlače "protiv vune". To može dovesti do urušenih dlačica, iritacije, pa čak i rana;
 3. Zbog vruće temperature i više tekućine konzistencije, vosak suze ne samo glavu, već i gornji sloj epidermisa. Stiskanje komadi kože uzrokuje crvenilo, iritaciju i bol.
 4. Šećerna pasta za šokiranje može se kuhati kod kuće, značajno će smanjiti cijenu postupka, ali pravi proizvod neće izaći na prvi pokušaj.

Iz opisanih razlika možemo zaključiti da više boli – šećer ili vosak. Waxing uzrokuje više boli, jer vosak:

 • skinuti čestice kože;
 • mnogo topliji;
 • rastvorio je kosu "protiv kaputa";
 • gore se prianja na kosu.

Odabir sredstava za pojedine zone

Ne svaka djevojka zna koja je depilacija prikladna za bikini, lice i noge – šokiranje ili voštanje? Kosa na nogama, rukama, licu i intimnim područjima imaju različite debljine. Meka šećerna pasta ili vosak prikladni su za uklanjanje pushrokovyh kose (na rukama, nogama, licu, trbuhu). Za uklanjanje guste kose je poželjno koristiti deblji proizvod – šećer tijesto.

Opisi pojedinih zona:

 • Noge, ruke. Za liječenje ruku ili stopala prikladni su oba tipa depilacije. Koža na nogama i rukama je manje osjetljiva pa nema rizika od crvenila i iritacije voska. Kosa na tim dijelovima tijela nije previše gusta, tako da se tekući vosak lako može nositi sa zadatkom.Osim toga, uz pomoć traka, postupak uklanjanja dlačica će biti puno brži.
 • Lice. Na licu djevojaka rastu mekom kosu, podsjećajući na dječju pahuljicu. Budući da je koža na licu vrlo osjetljiva, koristite šećer tijesto. Ne odvaja dijelove kože.
 • Ispod pazuha. To je vrlo osjetljivo područje na kojem raste gusta, dlakava kosa. Koristite samo šećer. Sušenje kose na rastu spriječit će rast i smanjiti bol.
 • Trbuh i leđa. Ova područja voska možete koristiti za upotrebu traka voska za uštedu vremena.
 • Bikini zona. Shuging je jedini siguran način klasične i duboke depilacije intimnih zona. Šećerna pasta će povraćati svaku kosu, bez traumatizacije žarulje kose, što će spriječiti pojavu urušenih dlačica.

Djevojke koje su uvjerene da nema nikakve posebne razlike od depilacije, šećera ili voska, duboko su pogriješili. Izbor kozmetike ovisi o vrsti kože, kosi i tretiranoj površini.

Pogledajte videozapis: Vježbanje ili prehrana? (što je bolje za brži gubitak kilograme)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: