Elektroliza: recenzije, kontraindikacije, učinci, fotografije, učinkovitost, video, njegu nakon postupka

Uklanjanje neželjenih kose elektrolizom

Prvi pokušaji da se riješe neželjene vegetacije na tijelu su napravljeni u davnim vremenima, čak iu drevnom Egiptu. Čak i tada, žene su počele primjećivati ​​da dodatna kosa stvara dojam neurednosti i uopće ne ukrašava izgled. U naše vrijeme to je sve neprihvatljivo. I unatoč činjenici da je u posljednje vrijeme postoje društveni pokreti, pozivajući žene da bude prirodna, uključujući odbiti uklanjanje dlaka, većina još uvijek ne vole dlake na nogama, rukama, i drugim mjestima koja su puno bolje bi izgledalo bez kose. Metode za uklanjanje viška vegetacije dovoljno danas. Elektroliza je jedan od njih. Ovo je hardverska metoda koja se temelji na djelovanju električne struje. Žene uočavaju da je elektroliza bolna i, štoviše, traži dosta vremena. Ali istodobno je mnogo učinkovitiji od ostalih postupaka.

Što je elektroliza?

Elektroliza je vrsta epilacije hardvera, čija jedinstvenost leži u činjenici da, za razliku od ostalih metoda, stvarno vam omogućuje zaboravljanje neželjenih dlačica zauvijek. Svaka pojedina žarulja za kosu uništava strujom.

U početku, ova metoda uklanjanja dlaka, koja je nastala 1875., koristila se za tretiranje trepavica. Ali poslije toga postupno se počeo pretvoriti u popularni kozmetički postupak. Poboljšani i uređaji koji dovode električni impuls na folikule dlake. I danas je već moguće promatrati suvremene prikladne uređaje za elektrolizu.

Metoda elektrolize se koristi na bilo kojem dijelu tijela i lica.

Vrste elektrolize

Postoje različite vrste elektrolize. Ono se razlikuje ovisno o alatima koje stručnjak koristi za uklanjanje neželjenih kose:

 1. Obuhvatni. U pravilu se primjenjuje samo na malim dijelovima tijela, jer je potrebno puno vremena. Međutim, to ima jednu neosporivu prednost: to je najviše bezbolan od svih vrsta elektrolize. Da biste to učinili, koristite posebne pincete s elektrodom. Otkriva kosu da se ukloni i prolazi kroz električnu struju kroz nju. Tehnologija je vrlo jednostavna i prikladna, ali samo za potpuno uništavanje žarulje za kosu potrebno je da vrijeme izlaganja električnom napajanju bude najmanje 1,5 minuta.
 2. Igla.Najčešći tip elektrolize, koji uključuje uvođenje igle preko koje struja prolazi, izravno u korijen dlake. U tom je slučaju koža lagano ozlijeđena. Metoda se provodi pomoću igala raznih konfiguracija. Koje će se koristiti – stručnjak koji će voditi postupak odlučit će. Igle imaju različite debljine i sastavu. Na primjer, za kožu sklonu iritaciji i alergijskim reakcijama koriste se zlatne igle, a ako koža dobro podnosi bilo kakvu manipulaciju, tada je moguće uzeti igle medicinske legure. Za izuzetno tanku osjetljivu kožu, postoje iglice s teflonskom izolacijom.
 3. Elektroliza s volframom. U načelu, nije mnogo drugačije od igle. Jedina je razlika u tome što se umjesto igle koristi posebno izrezana i izoštrena volframova niti, što je točno uvedeno u folikul dlake.

Tijekom sesije elektrolize, igla je umetnuta izravno u folikul dlake

Osim različitih vrsta, razlikuju se i metode elektroepilacije. Oni se međusobno razlikuju po parametrima struje koja teče folikulom kose:

 1. Termoliza.Koristi se visokofrekventna izmjenična struja. Ova metoda je bila prva koja se pojavljuje, pa je, kao što možda mislite, najrjeđi u smislu njezinog utjecaja na kožu. Često izaziva iritaciju na koži.
 2. Flash metoda. To je vrsta termolize, s razlikom da trenutna snaga je veća, ali vrijeme izlaganja, naprotiv, je skraćeno. Također može biti vrlo traumatska za kožu.
 3. Galvanska elektroliza. Upotrebljena istosmjerna struja (zvan galvanski, stoga ime metode), što izaziva stvaranje alkalija u folikuli dlake. Pod utjecajem toga, kosa je uništena. Ova metoda uključuje uporabu dvije elektrode: aktivne i neutralne. Prvi je u iglu i umetnut je u folikul dlake, a drugi kupac preuzima. Galvanska elektroliza je manje opasna za kožu od termolize.
 4. Metoda mješavine. Danas se smatra najboljom metodom elektroepilacije. Kombinira prednosti termolize i electroplating elektrolize. Izraz "mješavina" samo znači "mješoviti".
 5. Sekvencionalna mješavina. Ista metoda miješanja u kojoj amplituda struje smanjuje.Pomaže da postupak manje bolno.

Značajke uklanjanja dlačica na različitim zonama

Metoda elektrolize je univerzalna za sve dijelove tijela i lica, ali treba imati na umu da koža neko vrijeme nakon postupka neće izgledati najbolje. Stoga, neke web stranice zahtijevaju posebno pažljiv pristup čarobnjaku. Najpoželjnija područja za elektrolizu su ruke i noge. Njihova koža je manje sklona iritiranosti i nije jako osjetljiva.

Nakon elektrolize potrebno je pratiti stanje limfnih čvorova

Uklanjanje dlačica u pazuhu, u području bikini, kao i na prsima i abdomenu klijenta, majstor treba biti vrlo pažljiv, budući da su prvo područja s povećanom osjetljivošću na koži, a drugo, u blizini su limfni čvorovi. Sam klijent treba pratiti hoće li nakon postupka povećati veličinu. Ako limfni čvorovi barem malo rastu, onda za bikini i pazuha morate odabrati drugu metodu uklanjanja dlaka.

Elektroliza na licu, naravno, je najteža jer koža na ovom području ne može biti previše ozlijeđena, inače ga možete pokvariti.Klijent treba pripremiti za činjenicu da će za nekoliko dana tragovi elektrolize i dalje ostati. Osim toga, neće biti moguće sjajevati s temeljima, jer usporava proces ozdravljenja i može izazvati upalne procese.

Video: kako je sjednica elektrolize

kontraindikacije

Elektroliza je traumatski postupak, prije kojeg je potrebno pažljivo ispitati popis kontraindikacija:

 • srčana bolest;
 • instalirani pacemaker;
 • epilepsije;
 • hepatitis;
 • hemofilija;
 • tromboflebitis, povećano zgrušavanje krvi;
 • virusnih i gljivičnih bolesti;
 • hormonalni poremećaji;
 • trudnoća;
 • prisutnost metalnih implantata u tijelu (osim stomatologije);
 • varikozne vene;
 • bolesti kože (dermatitis, psorijaza, ekcem);
 • neoplazme na koži, uključujući mole i bradavice;
 • onkologija;
 • oštećenje kože na mjestu postupka;
 • upala limfnih čvorova.

Zanemarivanje kontraindikacija može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Kritični dani nisu kontraindikacija za postupak, ali tijekom tog perioda osjetljivost kože raste, pa stoga bolna elektroepilacija može uzrokovati još neugodnija osjećaja.Najbolje vrijeme za elektrolizu je sredina ciklusa, kada se osjetljivost kože, naprotiv, smanjuje.

Priprema za postupak

Priprema za elektrolizu je jednostavna, ali uključuje odbijanje nekih uobičajenih postupaka:

 • uklanjanje dlaka i depilacija. Za 1,5 do 2 mjeseca prije elektrolize, trebate prestati koristiti metode za uklanjanje dlaka koje narušavaju folikul. Nemojte koristiti epilator, vosak, pasta za šećer i kremu za depiliranje. Trebate u potpunosti otići do britva. Do elektro depilacije, folikul dlake treba potpuno obnoviti, inače neće biti nikakvog učinka postupka;
 • sunčanja i solarij. Približno 10 dana prije elektroepilacije, potrebno ih je odbaciti kako ne bi izazvali pojavu opeklina;
 • Kosa brijanja treba zaustaviti 2-3 dana prije elektrolize. Do vremena postupka njihova duljina mora biti najmanje 3-4 mm, malo više (unutar razumnih granica).

Nemoguće je odmah ukloniti svu kosu, jer se nalaze u različitim fazama rasta

Kada će se pojaviti učinak i koliko će trajati

Do danas, elektroliza je jedina metoda koja vam omogućuje postizanje konačnog uklanjanja dlačica.Stvarno se nikada neće vratiti, ali će trebati puno vremena i truda (i, naravno, sredstava). Potrebno je provesti cijeli niz postupaka, jer su vlasi u različitim fazama rasta. Čak i ako se čini da su svi bili izbrisani, nakon nekog vremena još će rasti nove, koje su prethodno bile u "spavanju" stanju.

Da bi se postigao dobar rezultat, u prosjeku je potrebno napraviti 10-12 postupaka s intervalom od 1-2 mjeseca. Lako je izračunati da se konačni učinak može promatrati najmanje godinu dana. Međutim, smanjenje količine kose vjerojatno će biti vidljivo nakon prvog postupka.

Video: detaljno o iskustvu elektrolize

Moguće posljedice

Gotovo uvijek elektroliza popraćena je neugodnim nuspojavama koje se pojavljuju na koži nakon svakog postupka. To je uglavnom zbog takvog velikog intervala između sesija, jer koža mora imati vremena da se izliječi. Moguće posljedice su:

 • opekline;
 • pigmentacija;
 • crvenilo;
 • bubri;
 • svrbež;
 • stvaranje kore;
 • rast kose;
 • hematoma, itd.

Neko vrijeme nakon elektrolize koža neće biti u najboljem stanju.

Osim toga, ako postoji najmanje oštećenje kože, može doći do infekcije.Kao rezultat toga, postoje apscesi, akni i drugi upalni fenomeni. U tom slučaju moraju se dezinficirati nekoliko puta dnevno. Nuspojave obično traju nekoliko dana, a zatim prolaze.

Ako se koža ne izliječi, potrebno je koristiti posebna sredstva za ubrzavanje regeneracije i spriječiti ožiljke tkiva. Oni mogu savjetovati stručnjaka koji je izvršio postupak, ili bilo koji drugi kozmetičar. To nisu uobičajeni alati za liječenje koji se standardno koriste nakon elektrolize, već pojačani medicinski pripravci, na primjer, Contractubex.

Trebao bi biti iznimno oprezan da ošteti kožu. Tijekom vremena, naravno, oni će izliječiti, ali što ovaj proces traje, to je veća vjerojatnost da će ožiljci ostati na koži.

Kako se brinuti za kožu nakon postupka

Rehabilitacijski period nakon elektrolize može biti od 2-3 dana do 2 tjedna. Potrebna je posebna njega za njegu kože u ovom trenutku:

 • ne možete sunčati na otvorenom suncu ili solariju;
 • Nije preporučljivo izložiti kožu dugotrajnoj izloženosti vodi. To znači da morate isključiti kupke, saune, bazene.Također ne možete plivati ​​u ribnjacima i čak ležati u kupaonici. Svi ovi čimbenici ne samo da usporavaju proces ozdravljenja kože, već također pridonose infekciji;
 • izbjegavajte znojenje. Iz tog razloga, tijekom razdoblja rehabilitacije preporučuje se isključivanje aktivne tjelesne aktivnosti;
 • dnevno ujutro i navečer koriste dezinficijensi za liječenje kožnih lezija. To mogu biti posebni proizvodi ili obični alkoholi;
 • na preporuku stručnjaka za korištenje kreme za izliječenje. Na primjer, Bepanten ili Panthenol;
 • ne češljati štetu, izlagati ih grubim mehaničkim udarima, pokušati sjaje ukrasnim kozmetičkim proizvodima, ukloniti koru koja se oblikuje itd.

Pro i kontra elektrolize

Kao i svaki postupak uklanjanja neželjenih kose, elektroliza ima svoje prednosti i nedostatke.

Njegove prednosti uključuju:

 • pogodan za sve tipove kose i sve vrste kože;
 • veća učinkovitost u usporedbi s drugim tipovima uklanjanja dlaka;
 • pogodan za bilo koju zonu.

Muškarci se često bave elektrolizom, ali im je potrebno više postupaka nego žene da bi postigli učinak.

Može se vidjeti sljedeće nedostatke postupka:

 • dugo priprema – potrebno je od epilata, voska i drugih metoda epilacije unaprijed odbiti u usporedbi s britvom radi vraćanja folikula dlake;
 • bol;
 • invazivnost – postupak ozljeđuje kožu i postoji opasnost da će tragovi ostati na njemu;
 • visoka cijena;
 • Trajanje – sjednice traju jako dugo (do 4 sata ovisno o zoni);
 • štedljivost – potrebne su mnoge sesije (u pravilu, više od čarobnjaka u početku obećava): netko će imati učinak nakon 10 sesija, a netko će trebati svih 20.

Je li elektroliza pogodna za muškarce?

Metoda elektrolize podjednako je prikladna za žene i muškarce. Nema ograničenja za potonje. Međutim, još uvijek postoje zamke. Zbog osobitosti muškog hormonalnog podrijetla bit će vrlo teško potpuno ukloniti neželjenu kosu. Ako u žena nakon 10-12 sesija nestane sve neželjene dlake (u većini slučajeva, ali ponekad ih je potrebno), tada muškarci mogu imati nešto drugačiju reakciju na postupak.Kose se mogu zaustaviti neko vrijeme, recimo, nekoliko godina, a onda će djelomično nastaviti rast. Ili mogu značajno smanjiti, ali ne i potpuno nestati. U svakom slučaju, moguće je postići sto posto učinak elektrolize, samo u prosjeku, to će zahtijevati 2 puta više postupaka nego žene.

Recenzije

Napravljena sam na aparatu aparata DEPIL PLUS 13MHz ROS-a u Španjolskoj. Metalni štapić veličine ručke (tlo) odlazi na nju, što mi je dano u ruci i rekao da se čvrsto drži. Potrebno je da kasnije ne budu imali čudovišnih opeklina, koji su zatim izloženi pregledima elektroepilacije i kažu da je to strašna procedura. Bit postupka je da gospodar svakog folikula dlake stavlja najtanja iglu i ubija žarulju strujom. Sve! U ovoj žarulji nikad više nikada nećete rasti! Zapaljenje majstora vlasi odmah uklanja pincete.

Koža nakon postupka prekriva crvene točkice.

nakon 2 tjedna, vidite da novo proklijsirana kosa razrjeđuje 30%. Nakon svakog postupka, oni će se smanjiti. ALI! Obećano mi je da će trebati 5-6 postupaka kako bi potpuno uklonili kosu na pazuha i bikinijima koji se protežu dalje od linije kupaćih kostima.Ali u stvari, trebalo je 10 postupaka!

3 godine nakon elektrolize gotovo je uklonjena sva kosa

Ja sam zborna djevojka

Jedini način da trajno uklonite kosu. Kako ne možete odlučiti. Zato sam započeo moju priču s EE-om. Fiksni rezultat na fotografiji. Kamera vjerojatno neće prenijeti ono što u stvarnosti: još uvijek postoje korice (nisu se spuštale). Kosa sama nije vidljiva. Na svakoj strani ima 7-10 krhkih dlaka. Očekujem da ću potpuno završiti s 2-3 sesije. I znate … svakako je vrijedilo! Koža je glatka, a ne "ubila" brijač, rastuće dlake se ne osjećaju kada držite ruku, ali kad završim, bit će univerzalna radost. Zatim planiram bikini.

Rezultat nakon 11 sesija elektrolize

Neva_fm

Prije pribjegavanja postupcima koji mogu ozlijediti kožu, trebali biste pročitati recenzije onih koji su ih već izvršili. A ako čitate online recenzije o elektrolizi, onda se posvuda govori o koricama koje se pojavljuju na koži odmah nakon postupka. To su posljedice mikroorganizama koje moraju proći u kratkom vremenu. Međutim, u nekim slučajevima oni ne nestanu u potpunosti, ali ostaju u obliku mjesta, ožiljaka i nepravilnosti.S pravim pristupom elektrolizi to se ne bi trebalo dogoditi. Potrebno je odgovorno odgovoriti na odabir stručnjaka, a ne ući u postupke, promatrati potrebni vremenski interval i također pomno pratiti koliko brzo proces ozdravljenja kože napreduje.

Pogledajte videozapis: KAKO TRAJNO UKLONITI DLAKE S LICA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: