Lasersko uklanjanje tetovaža i obrva - postupak, posljedice

Ukloni lasersku tetovažu – kompetentan pristup

Često, saloni za uljepšavanje koriste klijenti kako bi uklonili neprofesionalnu tetovažu obrva. U ovom slučaju, opravdano je koristiti laser kao najsigurniju metodu.

Učinak lasera na pigment

Uklanjanje tetovaža u bilo kojem području pomoću neodimijskog lasera. Pod njezinim djelovanjem, pigment boja se zagrijava i kasnije uništava. Svjetlosna snaga može prodrijeti kroz kožu na dubinu od 5 mm, a ne oštećujući epidermu i djelujući isključivo na mjestu u boji. Ova imovina je vrlo vrijedna, osobito kada se liječi koža lica.

Kao što je rečeno, grijanje prolazi, što izaziva toplinske reakcije, kao rezultat koji pigment razbija u male čestice. Već dezintegrirana tvar uklanja se iz tijela kroz pore na koži, to će trajati 2-4 tjedna nakon prvog postupka laserskog uklanjanja tetovaža. To će potrajati neko vrijeme da potpuno obezboji boju. Kozolozi kažu da će biti dovoljno za 1,5-2 mjeseca, ali u praksi ovo razdoblje može biti odgođeno do šest mjeseci ili više, sve ovisi o vrsti boje na kojoj je napravljena tetovaža.

Posebnost lasera je apsolutna sigurnost za kosu obrva, ni na koji način ne utječe na njihovu strukturu. Jedina stvar je da obrve mogu obezbijediti, ali nakon završetka sesije, mogu se zasjeniti na bilo koji prihvatljiv način. Nove vlasi neće rasti obezbojene, već prirodne boje.

Kako funkcionira postupak?

Što majstor treba učiniti prije početka postupka?

 1. Obradite područje uklanjanja dezinficijensom.
 2. Nanesite lokalni anestetik kao mast ili sprej (ako je klijent niskog pragova boli).
 3. Obavezno nosite sigurnosne naočale kako biste zaštitili oči.
 4. Upoznati klijenta sa svim mogućim odlaznim i pravilima njege kože nakon postupka.

Lasersko ispravljanje ili potpuno uklanjanje tetovažnih obrva traje najviše 10 minuta. Teško je nedvosmisleno govoriti o boli, jer je to pokazatelj individualan za svakoga: netko osjeća malo trnce i netko osjeća jaku bol. Ovdje će doći do spašavanja kozmetičara: utvrdivši vrstu kože i dubinu pigmenta za bojanje, može se reći o intenzitetu nadolazećih senzacija boli.

Prije postupka, neodimijski laser je podešen za određeni pacijent, uzimajući u obzir dubinu aplikacije tetovaža, boju i intenzitet boje.Nakon usmjeravanja uređaja na željeno područje slijedi svjetlosna bljeskalica, tako usmjerena laserska zraka dekolorizira pigment.

Puno staza za uklanjanje pigmenta je različito za svaku osobu i ovisi o:

 • pigment boje (tople nijanse i svijetle boje jako se uklanjaju);
 • dubina na kojoj se čeka boja;
 • vrstu i sastav boje;

U slučaju lakog tetovaža, majstor nužno pokušava ukloniti maleno područje, kako bi slijedio pigmentnu reakciju nekoliko tjedana, često se lagani ili topli tonovi postaju tamniji pod djelovanjem laserske zrake ili stječu posve drugačiju boju. U ovom slučaju, lasersko uklanjanje tetovaža nije panaceja.

Statistika pokazuje oko 3-4 sesija, za koje će se boja potpuno iscrpsti, ali često to nije dovoljno i za zaključivanje tetoviranja morate napraviti 6 ili više postupaka.

Lasersko uklanjanje tetovaže kapaka prolazi približno istim principom. Ali u ovom slučaju, gospodar mora promatrati viši stupanj opreza, jer dobivanje laserske zrake u oku može klijentu koštati viziju. Zbog toga se ne preporuča uklanjanje pigmenta u kutovima očiju, gdje je kontakt s gredom posebno čvrsto.

Razdoblje oporavka

Interval između laserskog liječenja traje od 2 do 4 tjedna. To je nužno za potpuno obnovu kože na mjestu zrake. Nakon postupka može biti bol, oticanje, crvenilo, pa čak i oslobađanje krvi, ali istodobno nema ožiljaka nakon laserskog djelovanja. Koliko brzo nestati neželjeni učinci ovisi o korištenoj laserskoj snazi ​​i tipu kože (to može biti nekoliko dana ili tjedana).

Ono što se ne preporučuje tijekom perioda oporavka, tako da proces ozdravljenja ide brzo:

 • Nemojte posjetiti mjesta s visokom vlagom, uključujući i ne kupanje;
 • ne koristite dekorativnu kozmetiku;
 • Nemojte sunčati u solariju ili na suncu;
 • ne izlažite kožu kapaka na česti mehanički stres;

Kozmetičar će preporučiti primjenu antiseptičkih i masti za zacjeljivanje rana ili hladno obloge za ublažavanje boli ili crvenila.

Potrebno je oko jednog dana nakon postupka, stvaraju se kore, koje ni u kojem slučaju ne mogu biti rastrgane tako da nema preostalih ožiljaka. Crusts prirodno nestaju nakon nekoliko dana.

kontraindikacije

Prije nego što radite s laserom, kompetentni kozmetičar mora obavijestiti klijenta o svim mogućim kontraindikatima. Postupak karakterizira sigurnost i mali broj nuspojava, ali još uvijek postoji ograničenje njegove uporabe.

Lasersko uklanjanje tetovaža ne preporučuje se za:

 • trudnoća;
 • metabolički poremećaji;
 • dijabetes;
 • kardiovaskularne bolesti;
 • prisutnost koloidnih ožiljaka na mjestu liječenja;
 • infektivni i upalni procesi u koži;
 • svježi tan;
 • AIDS;
 • onkologija;
 • mlađi od 18 godina;

Moguće posljedice

Hardverske procedure kozmologije uvijek su barem malo, ali rizik. Čak ni najprofesionalniji kozmetičar neće moći predvidjeti kako će se organizam ove ili te osobe ponašati pod utjecajem aparata. Veći dio svega ide savršeno, bez nuspojava, no ipak postoji postotak ljudi koji će osjetiti neugodne posljedice djelovanja lasera.

Koje su posljedice moguće ukloniti tetovažu obrva ili kapaka?

 1. Teška bol tijekom postupka.
 2. Crvenilo, oteklina i oticanje kože.
 3. Odabir ichora ili krvi na mjestu uklanjanja.
 4. Dugotrajni oporavak kože (do 1,5 mjeseci).
 5. Privremeno rasvjetljivanje vlasi obrva.
 6. Kada nepismeni provode postupak – stvaranje ožiljaka.
 7. Promijenite boju tetovaža.

Do danas je lasersko uklanjanje tetovaža najsigurniji postupak, čiji se rezultati opravdavaju. Važno je znati da, sudeći prema pregledima klijenata, proces je prilično bolan i praćen je neugodnim razdobljem oporavka. Da bi pigment bio je teži nego da je napuni, trebali biste biti spremni za niz postupaka i gotovinskog troška.

Prilikom odabira kvalificiranog majstora možete izbjeći mnoge katastrofalne posljedice. Ne biste trebali štedjeti na zdravlje i ljepotu, jer ćete tada morati platiti još 2 puta da biste se riješili rezultata "profesionalnog" posla. Dokazana kozmetičarka u salonu ljepote, a ne "kod kuće" jamči kvalitetu izvedene procedure. Čak i ako nešto pođe krivo, uvijek možete podnijeti zahtjev za salon ljepote.

Pogledajte videozapis: Uklanjanje tetovaže laserima

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: