Shugaring i waxing: kako su različiti, što je bolje, recenzije, koliko su ti postupci bolni

Usporedba metoda depilacije: što je bolje – šugiranje ili depilacija

Uklanjanje neželjenih biljaka sastavni je dio njege tijela. Najpopularnije metode uključuju shugiranje i depilaciju. Koji je najbolji način za uklanjanje neželjenih dlačica? Da biste to učinili, potrebno je razumjeti kako se postupci provode i koja je njihova učinkovitost.

Uspoređujući shugaring i waxing

Zašto moderne žene sve više odabiru depiliranje šećera ili voska? Žalba oba ova postupka leži u dostupnosti i trajnom učinku. Osim toga, uklanjanje vlasi s voskom ili šećerom može se obaviti kod kuće. Postupci su različiti u tehnici implementacije, svaki ima svoje prednosti i nedostatke.

Značajke, pro i kontra procedure

Waxing može biti učinjeno s hladnim ili vrućim voskom. Tijekom klasičnog postupka, sastav se primjenjuje na područje tijela s lopaticom, prekrivenom posebnom trakom, koja se pažljivo zaglađuje kako bi odgovarao maksimumu. Nakon određenog vremena vosak se stvrdne, a zatim se traka ukloni oštrim pokretom protiv rasta kose.

Pročitajte više o waxing u našem članku: Waxing: suština i značajke postupka.

Da bi se izvršilo depiliranje, koriste se tri vrste voska: film, koji se događa u čvrstim granulama ili u obliku patrona, gela i gotovih traka od voska. Riješavanje neželjenih biljaka na ovaj način je jednostavan, ali mukotrpan proces. U nedostatku vještina bit će teško postići savršenu glatku. Prednosti Waxinga uključuju:

  • trajanje učinka – od tri do četiri tjedna;
  • stanjivanje dlake sa svakim daljnjim postupkom i smanjenje debljine njihovog rasta;
  • dostupnost i mogućnost držanja kod kuće.

Nedostaci metode su velika vjerojatnost alergijske reakcije na vosak. Osim toga, postupak je prilično bolan i ima ograničenje za obavljanje nedovoljne dužine dlake (ne manje od 4 mm).

Shugaring uklanjanje dlaka uključuje korištenje posebnog sastava zasnovanog na šećeru. Mješavina sobne temperature raspodjeljuje se na odabrano područje tijela od rasta kose i uklanja se u smjeru rasta. Ciljne prednosti ove metode su:

  • dugotrajan učinak – do četiri tjedna;
  • minimalni rizik od dlačenja kose;
  • usporavanje rasta kose i njihovo smanjenje stalnim postupkom;
  • odsutnost alergijskih reakcija;
  • mogućnost izvedbe s varikoznim žilama i mlohavom kožom;
  • dodatna pilinga funkcija.

Nedostaci shugiranja uključuju neku bol i trajanje postupka – ne manje od sat vremena.

Waxing i shugaring slični su tehnici izvršenja i konačnim rezultatima

Koji postupak je manje bolan i učinkovitiji.

Mnoge metode uklanjanja dlaka dugo vremena karakteriziraju prilično bolne senzacije. Njihov intenzitet izravno je povezan s individualnim pragom osjetljivosti i nekim drugim čimbenicima. Postoji mit o tome da, kada se gnjiva, bol je manji od kada se vosak. Zapravo, bol je karakterističan za oba postupka. Intenzitet boli koji se doživljava ovisi o mnogim čimbenicima, a glavni su: niski prag boli i dan menstrualnog ciklusa (bol je izražen prije početka menstruacije). Dobar gospodar može smanjiti nelagodu obavljanjem skidanja dlačica brzo i učinkovito.

Na pitanje kojim se načinom suzbijanja nepotrebne vegetacije učinkovitije – depilacija ili šokiranje, nemoguće je jednoznačno odgovoriti.Vosak se nosi s vegetacijom bilo koje krutosti i debljine, ali za kvalitetu sjedenja potrebno je da duljina vlasi bude najmanje 4 mm. Šećerna pasta uklanja goru tvrdu vegetaciju – za savršenu glatkoću potrebno je primijeniti smjesu na istu površinu više od jednom. Međutim, za vrijeme šilinga, zarobljeni su čak i kratke dlake do 3 mm. Svaka žena ima različitu gustoću i gustoću dlačica. Stoga je izbor metoda individualan.

Trajanje učinka nakon postupka uklanjanja dlaka utječe na pojedinačne karakteristike. Trajanje rezultata šugiranja i depilacije je približno jednako – 3-4 tjedna. Za produljenje učinka preporuča se korištenje kreme koja usporava rast kose.

Video: šokiranje u odnosu na depilaciju

Recenzije

Definitivno shugaring. Shugaring uklanja kosu zbog svoje visine, voska, stoga je jasno da je epilacija šećera manje bolna, koža nakon što je mekana, nježna. Nema iritacije, iako je moja koža osjetljiva. Wax sam uklonio kosu, tako da postoji nešto za usporedbu)))))

Mara Cosmos

Volim vosak više. Shugaring je doista bolniji, iako to mi nije važno – prag moje boli je visok. Ali jednostavno nisam vidio reklamirani šarm šokiranja.Rekli su da 100% neće biti iritacija, a kosa ne raste. Vrlo rijetko imam 1-2 zaraženih dlačica od depilacije, a bilo je i nekoliko urastanih dlačica od šugaranja i bilo je malo razdražljivosti. Ukratko, nisam vidio razliku u načelu, ali shugiranje je učinjeno dulje i sam postupak je skuplji od depilacije.

Lika

Ovdje sam pročitao temu i shvatio kako je sve pojedinačno! Osobno, koristim šećer tijesto. Idem u salon za uklanjanje dlaka) Sviđa mi se postupak, to ne uzrokuje nelagodu i uopće ne boli. Rezultat se tada sviđaju tjednima 2))))) Nisam uspio ukloniti vosak, to je bilo nakon (((

nadejda.l

Cijelo je vrijemalo. Dovoljno tjedan dana, iako sam plavuša. Tada su se pojavile male dlake (imam pincete ili ih obrijao). Tada je čekala menstruaciju, nakon čega je ponovno imala šugu. Dlaka je rasla, premazana mliječnim mastima. Nedavno sam slučajno pokušao depilaciju, dok je šećer izišao u salonu. A to mi se svidjelo puno više, nije bilo tako bolno. Ali ovo je jedina razlika, kao što mi se činilo. Šugiranje, u načelu, nije tako teško podnijeti.

Larisa

Svaka metoda uklanjanja dlaka ima svoje pristaše i protivnike.Žene pri odabiru načina depilacije uzimaju u obzir učinkovitost, dostupnost i stupanj boli postupka. Mnogi kozmetičari kažu da je shugiranje danas najviše tražen. Ali Waxing ima puno obožavatelja. Učinak obaju postupaka traje dugo, a intenzitet boli ovisi o individualnoj osjetljivosti i profesionalnosti majstora. Osim toga, sa svakim kasnijim postupkom, bol postaje manje izražen.

Pogledajte videozapis: Šta će se desiti ako prestanete da perete kosu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: