Ultrazvučno čišćenje zuba i desni s "Vector" uređajem: značajke, recenzije, približna cijena

“Vector”: iscjeljujuća snaga ultrazvuka za zdravlje zuba i desni

Ljepota je nezamisliva bez zračenja osmijeh izlažući bijele zube uokvirene u ružičastim gumama. Međutim, dnevni ritual čišćenja nije dovoljan za to – jednom godišnje, usna šupljina treba temeljito opće čišćenje. Ovaj zadatak će briljantno rješavati "Vector" – ultrazvučni stroj za profesionalnu higijenu i liječenje oralnih bolesti.

O uređaju "Vektor"

"Vector" je inovativni ultrazvučni stroj koji pruža sveobuhvatnu oralnu njegu. To vam omogućuje lagano uklanjanje zubnih naslaga, koji se nalaze iznad razine zubnog mesa (supragingivno) i ispod nje (subgingivno). Ako su prve lako vidljive tijekom nezavisnog pregleda usne šupljine, drugi mogu biti otkrivene od strane stručnjaka tijekom perioda dojke s osjetilima. Zbog usmjerenog učinka ultrazvuka u jednoj sesiji, liječnik će polirati i očistiti krune zuba i korijene iz svih vrsta plaka.

Pomoću aparata "Vector", liječnik uklanja plak i kamkulu, jer to nije samo nonesthetic zagađenje, već i glavni uzrok upalnih bolesti desni i karijesnih lezija teškog zubnog tkiva na području cerviksa

Video: načelo rada aparata "Vector"

Indikacije za "Vector" terapiju

Možete se obratiti na pomoć Vector uređaja za čišćenje zubi od prljavštine i vratiti ih u prirodnu bjelinu, za liječenje svih upalnih bolesti usne šupljine, kao i za preventivne svrhe. Postoji nekoliko naznaka za postupak:

 1. Mekana ploča – labav bijeli talog na površini zuba, koji se sastoji od krhotina hrane, vode, epitelnih stanica i bakterija. Mekana prevlaka nastaje već dva sata nakon jela i lokalizirana uglavnom na osamljenim mjestima, na primjer, u interdentalnim prostorima, tj. Gdje nema trenja s komadima čvrste hrane i jezika. Ako se ne očišćuje u roku od 12 sati s četkom, crijevima (zubnim koncem) ili navodnjavanjem, započinje proces mineralizacije (skrućivanja).

  Nakon svakog obroka, bakterije (cocci, bacilli) odmah zauzimaju zube i desni, u žurbi da jedu ostatke "majstorskog stola"

 2. Zubni kamen je očvrsnuta žućkasta ploča koja se sastoji od čestica hrane, mrtvih epitelnih stanica, sluzi, anaerobnih patogena, njihovih metaboličkih proizvoda i mineralnih soli sadržanih u slini. Njegova formacija počinje za jedan dan. To je olakšana zbog nedostatka oralne higijene, krivo četkanja tehnike, mekom četkom, malokluzija (npr, zub prikaza velikog, što otežava čišćenje proces), pušenje, prekomjerno kava, mekan i ugljikohidrate bogate hrane. Nemojte čistiti kamin.

  Najčešće se kamen pojavljuje na donjoj čeljusti na unutrašnjosti prednjih zuba – postoji mnogo ekskretorskih kanala žlijezda slinovnica

 3. Gingivitis – početna faza upale desni, uz njihovu rastresitost, svrbež, žarenje, krvarenja, edem i eritem (crvenilo) i pojava neugodnih mirisa iz usne šupljine. Sve ove manifestacije su tijelo odgovor na toksine koje luče bakterije koje su odabrale tartar. Ako se uključe u sebe, ne obazirući se na pomoć kvalificiranog stomatologa, desni početi skidati sa zuba, formiranje parodontnih džepova, u patološki proces uključuje kosti čeljusti i gingivitis pretvara u parodontitis.

  Prije svega, gingivitis utječe na interdentalne bradavice, ali guma je još uvijek čvrsto na zub.

 4. Parodontitis je zanemareni upalni proces mekih i tvrdih tkiva usne šupljine. Novi simptomi su dodani već opisanim simptomima: ligamentozni aparat koji drži zub u rupi je oštećen, kost alveolarnog procesa počinje se rastopiti. Kao rezultat toga, razina zubnog mesa se smanjuje, vrat zubi postaju goli, produljuju se parodontni džepovi, a bakterijske kolonije nateću i miriše, što potajno pretvara njihovo prljavo djelo. Bez odgovarajućeg liječenja, parodontitis dovodi do katastrofalnih posljedica: kao rezultat takvog masivnog napada, zubi se počnu popustiti i u vrlo kratkom vremenu mogu napustiti svoje "poznate" mjesta. Osim toga, zbog nedostatka koštanog tkiva pogođenog štetnom aktivnošću bakterija, implantati će biti teško instalirati.

  Parodontitis je praćen nakupljanjem subgingivnih naslaga, boli, cijanozom desni, gubicima i pokretljivosti zuba.

 5. Periimplantitis je analog parodontitisa, ali u ovom slučaju središnji element nije zub, već implantat. Bolest je praćena istim simptomima: oštećenja zubnog mesa, prisutnost patoloških džepova s ​​nasljedima kamenca i uništenje koštanih struktura na području implantata, što je ispunjeno njegovim odbacivanjem.

  Kod kuće, periimplantitis se ne liječi, ali se lako može spriječiti briga za oralnu higijenu, pohađanje posjeta liječniku i prevenciju.

Bio sam prisiljen okrenuti se parodontologu. U adolescenciji sam nosila aparate i, unatoč pažljivoj higijeni i četkanju zuba nakon svakog obroka, to je nepovoljno utjecalo na zdravlje mojih desni. U procesu ortodontskog liječenja, zubi su bili ozbiljni pokreti, a zubni mišići imali su ozbiljan stres. Nakon što sam uklonio braces, primijetio sam da su vrata zuba počela gola, a zubno meso je povremeno počelo svrbjeti. Stomatolog-terapeut, kojem sam došao zbog profilaktičkih pregleda, više puta me savjetovao da se javim parodonta, ali bio sam spor. Nakon što sam čuo priče o hororima, iz nekog sam razloga odlučio da je jedina metoda liječenja naznačena za bolesti zubnog mesa bila uklanjanje. Stoga sam se sam pokušao nositi s upalom: pio sam vitamine, masirao mi desni, isprao usta hrastovom korom i otopinama soli, napravio aplikacije nafte, prakticirala mentalne afirmacije, radila na sebi nadajući seda sam iskorijenio duhovni uzrok bolesti, rješit ću problem na fizičkoj razini bez vanjske pomoći – općenito, uzaludno sam trošio svoje vrijeme. Nakon deset godina neuspješnih napora, odlučio sam se predati liječniku i vrlo žao što nisam to učinio prije.

Kontraindikacije za ultrazvučno čišćenje zuba

Popis kontraindikacija vektorske terapije ograničen je prisutnošću sljedećih patologija i stanja:

 • onkološki procesi bilo koje lokalizacije;
 • prisutnost pacemakera;
 • transplantirana transplantacija organa;
 • poremećaji krvi;
 • dijabetes melitus;
 • aritmije, infarkt miokarda u povijesti;
 • akutne infekcije;
 • autoimune bolesti;
 • trudnoća;
 • alergični na komponente korištene suspenzije (abrazivno i poliranje).

Prednosti "Vector" terapije

Vector-terapija ima nekoliko prednosti u odnosu na druge ultrazvučne uređaje i tradicionalne kirurške metode liječenja upalnih bolesti usne šupljine:

 1. Praktično bezbolan postupak. Za razliku od drugih ultrazvučnih uređaja koji koriste destiliranu vodu, Vector-terapija koristi suspenziju (Vector Fluid polish) koja sadrži čestice kalcij hidroksapatit. To je ne samo potpuno poliranje površine korijena, ispiranja nesloge kamena i patogena, ali također smanjuje osjetljivost emajla, zatvaranje otvorene dentinskih. Tijekom postupka može se primijeniti i primjena boli za ublažavanje boli.
 2. Niska invazivnost postupka i odsutnost razdoblja rehabilitacije. Za razliku od drugih uređaja, oscilacija strogo vektori mlaznice u vertikalnoj ravnini, tako da efekti ultrazvuka na tkiva nastaje od tekućeg medija, što smanjuje rizik od pregrijavanja i oštećenja cakline, dentin i gume. Nadalje, u liječenju parodontitisa blage do umjerene težine štede snagu „vektor” je bolje, umjesto da se kiretaža – traumatskog struganje parodontnih džepova, uključujući dugo razdoblje rehabilitacije. Nakon čišćenja s Vector-om, moguće je neznatno neugodnosti koje prolazi tijekom dana.

  Uređaj kravata „Vector” se unosi do dubine parodontalni džep paralelno na površinu korijena zuba, a ultrazvučne energije prenosi gidroobolochku postavlja pulsirajući tekući jet

 3. Sigurnost terapije. Za razliku od ostalih ultrazvučnih uređaja, "Vector" se ne zagrijava, a ostale uređaje treba hlađen posebnim tekućinama, što rezultira aerosolnim oblakom koji sadrži mikrobe koji su opasni pacijentu i liječniku. Vektorska terapija uklanja rizik od takve infekcije.
 4. Metoda visoke učinkovitosti. Uređaj "Vector" opremljen je različitim mlaznicama (ravnim i zakrivljenim), omogućujući obradu parodontnih džepova do dubine od 1 centimetra i očistiti najteže dostupna mjesta, na primjer, zone bifurkacije (mjesta razgranavanja korijena) kamenca, oštećenog korijenskog cementa, bakterijskog filma, granulacijskog tkiva, formirana zbog kronične upale i zamjene kostiju. Površina korijena, koju obrađuje Vector, postaje idealno glatka, što sprječava nastajanje novih naslaga.

Stoga je glavna prednost Vektorskog sustava u odnosu na druge ultrazvučne uređaje njegova sposobnost prodora do veće dubine parodontnog džepa i, ne dovodeći u pitanje zdravo tkivo, boriti se protiv glavnih uzroka svih upalnih bolesti usne šupljine – podmukao bakterija. Kirurški tretmani su također vrlo učinkoviti, ali uzrokuju puno nelagode i praćeni su dugim razdobljem rehabilitacije.

Nedostaci uređaja za liječenje "Vector"

S obzirom na učinkovitost, laganu toleranciju pacijenata, nizak stupanj traume i minimalizirano razdoblje rehabilitacije, u potpunosti možete zaboraviti da svaki način liječenja ima svoje nedostatke, a Vector terapija nije iznimka. Sljedeći čimbenici mogu nešto ohladiti toplinu:

 1. Relativno visoka cijena je oko 10 tisuća rubalja za postupak. Troškovi liječenja u različitim regijama zemlje mogu se značajno razlikovati. Također ovisi o klinici, kvalifikacijama liječnika i broju zuba koje treba liječiti.
 2. Trajanje postupka. U teškim slučajevima može trajati dva sata, a ponekad može potrajati i nekoliko sesija. Međutim, visokokvalitetni ručni kuret parodontnih džepova trajat će još više vremena – primjenom fizičke snage liječnik će se umoriti.
 3. Dostupnost više pristupačnih opcija. Na primjer, Airflow sandblaster se također može koristiti za održavanje oralne higijene, poliranje zuba i uklanjanje manjih taloga iznad razine zubnog mesa i parodontnih džepova.
 4. Spremanje beskrupuloznih stručnjaka na suspenzije i mlaznice, što negativno utječe na kvalitetu postupka.
 5. Mogućnost trauma tkiva s nedovoljnim kvalifikacijama liječnika i pogrešnim izborom mlaznica.
 6. Kod parodontitisa, Vector-terapija se može preporučiti samo kao dodatna metoda liječenja.
 7. Prisutnost brojnih kontraindikacija.

Neki liječnici tretiraju "Vector" s malo skepticizma, a da se ni na koji način ne razlikuju od ostalih ultrazvučnih sustava. Njihovo mišljenje, oni tvrde da su tradicionalni dlijeta, unatoč traume tkiva više učinkovito i brzo čišćenje masivnih zubnog kamenca zahvaljujući mehaničkim djelovanjem na zub.

Strašno sam se bojao stomatologa i spreman sam se onesvijestiti čim liječnik stavlja rukavice. Stoga, svaki postupak vektorske terapije, tijekom kojeg ćete morati sjesti još oko 30 minuta i poslušati grubu škripu uređaja, meni je psihološki teško. Nije bilo ozbiljne tjelesne nelagode. Manji bolovi pojavili su se samo kada su pogođena osjetljiva područja nekoliko zuba,i kada je vrh bio gurnut ispod gume, kupnja suza nenamjerno valjane niz obraz. Ne bez krvoprolića. Za postupak sam platio oko 8 tisuća rubalja – taj iznos koji potrošim jednom godišnje. Tijekom ponovljenih stomatolog mi je rekao o stabilizaciji parodontni status, ali ne mogu reći da je problem u potpunosti riješen desni. U jesen i proljeće još uvijek osjećam svrbež.

Učinkovitost vektorske terapije

Nakon prvog postupka, postoji pozitivan trend:

 1. Prekomjerno i subgingivno dentalno računanje potpuno je uklonjeno.
 2. To razgrađuju bakterijske biofilma u dubini džepovi – su obrađeni suspenzija koja protuupalno i regeneraciju djelovanje.
 3. Kruženje krvi u tkivima poboljšava se, započinju prirodni procesi regeneracije, jer tijelo više ne treba trošiti sredstva na bespomoćnu borbu protiv infekcije.
 4. Hrapavost na površini zuba temeljito je polirana, što će spriječiti pojavu novih naslaga.
 5. Granulacije tkiva nježno odstrani – omogućuje gume čvrsto naliježu preko zuba i alveolarne kosti – oporaviti, što rezultira džepovi su smanjene.
 6. Prolaze bolni osjećaji, svrbež, vagini, otekline i krvarenje zubnog mesa.
 7. Nestaje neugodan miris – istinski suputnik svih bolesti usta.
 8. Vizualno, zubi su osvijetljeni tonu, a desni postaju ružičaste boje, zbijeni i prestanu se smjestiti.

Ako se zbog nezadovoljavajuće higijene pacijentu razvije parodontitis umjerene ili teške ozbiljnosti, liječnik može preporučiti Vector terapiju samo kao pomoćnu metodu liječenja za glavnu kiruršku intervenciju – otvorene operacije krvarenja i krpelja. Ako je bolest otišla predaleko i "zbunjenost i oklijevanje" počela je u ustima, može se također zahtijevati zgušnjavanje zuba. Ali čak iu teškim slučajevima, higijensko čišćenje s Vektorom kao dio kompleksne terapije pomoći će u postizanju stabilne remisije bolesti i zaustavljanja destruktivnih procesa u usnoj šupljini.

Za održavanje učinka potrebno je redovito posjećivati ​​periodontist i ukloniti zubne naslage – za preventivne svrhe – jednom godišnje i ako postoje problemi s desnima – svaka dva mjeseca.

Neposredno nakon postupka, parodontni džepovi su skraćeni, desni počinju čvrsto pokrivati ​​zube.I dalje nema rana i ožiljaka. Prvo pojavljivanje nakon čišćenja – nevjerojatno glatkoću zubi i osjećaj savršene sterilnosti u ustima. Zahvaljujući "Vector", s neugodnim mirisom, zauvijek možete oprostiti, ali oralna higijena nitko ne otkaže. Posebno korisno za navodnjavanje. Djelotvorno čisti plak i ima učinak masaže na desni, poboljšava cirkulaciju krvi i jača. Osim toga, neki irigatori imaju mlaznice koje omogućuju pranje parodontnih džepova. Međutim, sve će to biti neučinkovito bez redovnog čišćenja zuba i desni, a masaža je potpuno štetna u prisutnosti subgingivnih naslaga – to će samo pogoršati upalu.

Galerija fotografija: Rezultati "Vector" terapije

Neposredno nakon postupka uklanjanja taloga, zubi stječu svoj izvorni izgled
Gingivitis proizvodi crvenu granicu na desni, ozlijeđen slojem tartara, ali nakon postupka, prirodna boja zuba je obnovljena i upala nestaje.
Vektorska terapija uspješno se sučeljava s oticanjem i krvarenjem desni

Priprema za uređaj za liječenje "Vektor"

Odabir kompetentnog stručnjaka ključ je uspjeha. Problemi zubnog mesa trebaju se baviti stomatologom-terapeutom ili kirurškim zubarima koji su položili državne napredne tečajeve ili potvrdu o dodatnom obrazovanju u specijalizaciji "Parodontologija" (najmanje 144 sata).

Također je vrijedno raspitati se o iskustvu liječnika, slušati pregled pacijenta, osigurati da je klinika opremljena suvremenom opremom, ima dozvolu i sanitarno-epidemiološki zaključak.

Kada se pacijent odlučio na kliniku i izabrao liječnika, možete se prijaviti za konzultacije. Na prvom prijemu, parodontist:

 • sluša pritužbe pacijenata;
 • provodi vizualni pregled usne šupljine;
 • procjenjuje ugriz koji može uzrokovati ozljedu gume i nepravilnu raspodjelu opterećenja na zubima;
 • sonde parodontnih džepova;
 • određuje higijenski indeks, tj. prisutnost ili odsutnost plaka i kamenca;
 • procjenjuje gingivne recesije (korijenska izloženost);
 • ispituje stupanj krvarenja desni i otpornost na zub;
 • upoznava se s ortopantomogramom (panoramska rendgenska slika);
 • ako je potrebno, potrebno je razmazivanje sastava mikroflore.

Nakon dijagnoze, liječnik će odrediti opseg posla i propisati dan postupka.

Kada sam prvi puta došao do parodontologa, prije nego što sam liječio aparat Vektor, propisao sam sedmodnevnu terapiju: uzimanje antibakterijskih (Metronidazola), antihistaminskih (Zyrtec) i vitaminskih pripravaka (Ascorutin), ispiranje usne šupljine antiseptičkom otopinom klorheksidina i protuupalnih primjena, a primio sam antiseptički klorheksidin i protuupalnu primjenu.

Razvoj postupka

Odlazak u ured parodonta za postupak čišćenja zuba i desni s "Vector" aparatom trebao bi biti spreman provesti barem 30 minuta na stomatološkoj stolici, jer svaki zub zaslužuje veliku pažnju. Postupak obrade je sljedeći:

 1. Preliminarne mlaznice uređaja su izložene sterilnoj obradi.
 2. Prije manipulacije zubnim mesom nanosi se anestetik.
 3. Liječnik počinje uklanjati mekani plak i supragingivni zubni kamen s područja cerviksa s ultrazvučnim skalpelom.
 4. Površina zuba je tlo i polirana na sve strane, a može se koristiti posebna pasta.
 5. Liječnik zatim stavlja vrh na instrument i umetne ga pod gumu.
 6. Alternativno se mijenja mlaznice, parodontist čisti korijene zubi iz bakterijskog filma i taloži se i ispire subgingivni prostor.
 7. Zaključno, zubi su prekriveni gelom koji sadrži fluorid koji ih štiti od karijesa i smanjuje osjetljivost cakline.

Obično, za prevenciju i liječenje upale pluća desni jednoj sjednici terapija vektora je dovoljno, ali nakon mjesec i pol dana nakon zahvata preporuča se ponoviti posjet liječnik ocjenjuje rezultate

Nakon postupka, liječnik daje pacijentu preporuke za oralnu njegu i propisuje terapiju održavanja. Na primjer, za obnovu kostiju savjetovao sam da uzimam vitamin-mineralni kompleks Calcemin Advance i Ascorutin da ojača zidove krvnih žila. Aplicirano na desni, nanesena I antibakterijsko gelovi Metrogil Dent i Holisal i vrata ogoljena zube – remineralizacijski gel R.O.C.S.

Usmena njega nakon postupka

Trajanje terapijskog učinka ovisi o tome koliko će pacijent pažljivo voditi brigu o usnoj šupljini:

 1. Neposredno nakon postupka caklina može biti osjetljiva, stoga se trebate suzdržati od uzimanja vruće, hladne i tvrde hrane.
 2. Tijekom tjedna nakon manipulacije zabranjeno je pušiti i koristiti proizvode koji boju caklinu, rajčicu, senf, kurkuma, bobice, svježe iscijeđene sokove, čokoladu, slatkiše koji sadrže boje, crno vino, crni čaj, kavu, kakao.

  Da biste spriječili neugodan zubni plak i kamen da se prionu zubima, trebate prilagoditi hranu kako biste uključili što više teško voća i povrća koliko možete u prehrani.

 3. Poželjno je četkati zube nakon svakog obroka. Ako to nije moguće, barem isprati usta običnom vodom ili posebnim antibakterijskim sredstvom.
 4. Prvi put nakon manipulacije dopušteno je koristiti meku četkicu kako bi se izbjegla oštećenja desni. No, kasnije, kako bi se spriječilo stvaranje plaka i kamenca, bolje je kupiti četku od srednje tvrdoće i zaobljenih čekinja kako ne bi ozlijedio emajl.

  Potrebno je odmah zamijeniti četkicu za zube – staro služi kao uzgojni teren za patogene bakterije, a uobičajena pasta za zube je poželjna za liječenje, na primjer, Lakalut

 5. Uzmite si vremena na higijenu usne šupljine treba biti najmanje dva puta dnevno za pet minuta, ne zaboravljajući očistiti jezik, desni i unutrašnjost obraza.Važno je imati na umu neke proizvode za njegu – irrigators i čišćenje zubnim koncem vam omogućuje da očistite najviše nepristupačnim mjestima, kao što su interdentalnih prostora.

  Nositelji braces trebali bi dodati u ovaj arsenal i wipers, koji će lako očistiti prostor između detalja strukture

 6. Overbite i prikaza velikog broja zuba ometati održavanje higijene na visokom nivou, pa je poželjno da posjeti ortodont napraviti plan liječenja i staviti sve u usta na svoje mjesto.
 7. Brzina plaka utječe suvišni sadržaj mineralnih soli u sastavu sline i njegova visokog stupnja viskoznosti, što otežava fiziološki pročišćavanje. U tim se slučajevima preporuča provjeriti rad gastrointestinalnog trakta.
 8. Za kontrolu stanja zubnog mesa i zuba, potrebno je provesti preventivne preglede i ukloniti zubne naslage 1-2 puta godišnje. Osobe koje podliježu ortodontskom liječenju morat će ići liječniku 3-4 puta godišnje.

Video: ispravna tehnika četkanja zuba

Pacijentni pregled i mišljenje liječnika

Kad je liječnik okrenuo stroj i počeo postupak, pomislio samda je očekivala od ultrazvučnog čišćenja glasnu i zastrašujuću buku, kao i tijekom liječenja karijesa, ali to nije bilo, uređaj je napravio zvukove, ali bilo je sasvim podnošljivo. Bilo je malo neugodno kad su se gornji žvakali zubi čistili, zvuk iz "Vector" zazvonio je u ušima, ali opet je sasvim podnošljiv. Naravno, osjećaji četkanja zubi nisu najugodniji. Bilo je bolno na nekim mjestima, ali bilo je beznačajno, a osim toga imala sam i prilično opuštene zube, očekivao sam da će to biti mnogo bolnije. Osjećao se poput kapljica pročišćenih interdentalnih prostora i kao da se čiste iglom, lagano pritisnuvši. Povremeno je morao pljunuti i isprati usta. Jedino što sam najmanje očekivao bilo je puno krvi.

Iva

Zajedno s pripremanjem, cijeli postupak je trajao 40-60 minuta, nisam osjetio nikakvu posebnu bol, a ne neugodne senzacije (slično kao kad zubobolja slučajno pada između zuba i desni). Ima okus poput obične paste metvice, uklonio scurf i zubi su postali bjelji. Tijekom cijelog dana desni su malo bolili, nisu ih ugristi s posebno čvrstom hranom (krekeri, orasi). Učinak je već bio sljedeći dan – krv nije bilo tijekom četkanja zuba, desni su ružičasti, a ne upalni.Zadovoljan sam postupkom, učinak je pozitivan. Jedini negativac je visoka cijena.

Avosechka, strpljivo

Gums za neko vrijeme su upaljene, crvene. Ali nakon nekoliko dana sve je otišlo. Crvenilo se smirilo, desni su porasli i pali kao da su na mjestu. Izvana postaje točniji. Uz pravilnu njegu, slijedeći preporuke liječnika, zaboravio sam što su upaljene i krvave desni. Pah-pah-pah … A sada se dvije godine ne sjećam.

Nadya Smith

Ovo je vrlo dobar postupak. Bezopasna je, bezbolna. Dobri rezultati. Ako boli, bit ćete anestezirani. Obično se ponavlja nakon 6 mjeseci. Ovo je alternativa za kirurške metode liječenja parodontitisa (curettage, patchwork operacije). Nisam to učinio sam, ali to sam učinio mojim pacijentima i roditeljima, od samog stomatologa.

Svejedno, liječnice

Osobno vidim vrlo dobre rezultate nakon korištenja ove jedinice, ali samo u kombinaciji. Ovaj uređaj omogućuje dugoročnu remisiju ako pacijent ne može postići smanjenje dubine džepova konzervativnim sredstvima (više od četiri mm ostaje) pa pacijent odbija operaciju. Dobri rezultati!

Svoih, liječnik

Postupak je tako jedinstven da se provodi čak i bez lokalne anestezije i sastoji se u činjenici da se uklanjanje sedimenata ne događa s vibrirajućim metalnim instrumentom, već s oscilirajućim kapom otopine finih voda. Dosta mučnina koja je tijekom parodontnih postupaka morala doživjeti ranije, zahvaljujući aparatu "Vector", pacijenti gotovo prestanu primijetiti! Čak iu najtežim slučajevima parodontne bolesti, upotreba Vektor aparata je alternativa kirurškoj intervenciji. Pacijent bilježi vidljivi učinak nakon prvog postupka!

Eva, liječnice

Koristim Vector 2 godine. Mogu reći da se katarhalni gingivitis, parodontitis svjetlosti i umjerena težina uvodi u remisiju najmanje 6 mjeseci (pod uvjetom da pacijent ima dobru oralnu higijenu). Sa teškim stupnjem je puno kompliciraniji, uklanja upalu, ali pokretljivost zuba ostaje (dakle, rezultati liječenja ovise više o kompetentnoj protetici).

Sensi, liječnik

Video: sve o uređaju "Vector"

Već nekoliko godina, vektorski ultrazvučni stroj uspješno se koristi za uklanjanje zubnih plaka i rješavanje parodontnih problema.Njegove ključne prednosti su visoka učinkovitost, sigurnost i tolerancija pacijenta. Ne tuče samo neugodne simptome, nego i korijen svih bolesti – patogeni. Bezobzirno uništavajući glavni čimbenik koji izaziva razvoj upalnih bolesti desni, Vector nježno čisti površinu zuba i stvara povoljne uvjete za obnovu tijela.

Pogledajte videozapis: Vektor: Ankijeva

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: