Kako ukloniti vosak iz kože nakon depilacije kod kuće

Vosak na koži nakon depilacije: ispravno uklonite

Waxing je popularna metoda za uklanjanje viška vegetacije na bilo kojem dijelu tijela. Uklanjanje dlake na ovakav način kod kuće, žene se često pitaju kako prati vosak. Poštivanje jednostavnih preporuka omogućit će precizno provođenje postupka i čišćenje tijela ostataka ljepljivog proizvoda bez puno napora.

Kako izbjeći ljepljive mrlje na koži

Za mnoge pridošlice, postupak voska traje puno manje vremena od naknadnog uklanjanja ljepljivog ostatka iz kože. Da biste izbjegli takve probleme, morate slijediti jednostavna pravila:

 • Potrebno je kupiti samo visoko kvalitetni vosak: može se lako rasporediti preko kože i ukloniti nakon depilacije;
 • sastav stakla treba nanijeti u tankom sloju. Mnoge žene vjeruju da što se više sredstava koristi, to je bolji rezultat. Zapravo, višak voska samo sprječava postupak uklanjanja dlačica;
 • sloj proizvoda mora biti ujednačen tijekom cijelog područja depilacije;
 • Nemojte zagrijavati proizvod više nego što je naznačeno na pakiranju, kako ne biste ometali njezinu dosljednost;
 • Wax trake treba dobro pritisnuti na kožu i ukloniti oštrim pokretom.Ako paket sadrži posebne maramice, trebate ih koristiti odmah nakon postupka, tako da vosak nema vremena zamrzavanja;
 • vlasi moraju biti dovoljne duljine kako bi se vosak mogao pridržavati i ukloniti ih neprekinutim krpom, a ne lomiti na komadiće.

Postupak treba provesti brzo i točno, prema uputama za depilaciju.

Uklanjanje waxa s kože: jednostavne metode

Ako se problemi ne mogu izbjeći, a koža je postala neugodno ljepljiva, treba poduzeti mjere.

Operite vosak za depilaciju običnom vodom neće raditi, a hladan tuš samo će pogoršati problem, jer će se sastav jednostavno očvrsnuti. Nemojte očajnički pokušati ukloniti ostatke voska krutom tkaninom – koža nakon postupka voska je vrlo osjetljiva, tako da može rezultirati modricama i modricama.

Ne znajući kako ukloniti vosak nakon depilacije, žene ponekad pribjegavaju agresivnim agensima: alkoholu, acetonu, tekućini za uklanjanje lakova.

Korištenje takvih otopina može uzrokovati teške iritacije, svrbež i osip.

Bolje je koristiti više humanih i učinkovitih metoda.

 1. Toplo biljno ulje.

  Ovo je najučinkovitiji način uklanjanja voska s površine tijela nakon depilacije. Prikladno je bilo koje ulje koje je pri ruci. Pregrijana na temperaturu od 35-40 stupnjeva, primjenjuje se na problematična područja s pamučnim slojem. Pokreti bi trebali biti lagani. Ulje se može ostaviti na koži nekoliko minuta za najbolji učinak. Vosak je tvar topiva u mastima, pa će nakon nekog vremena ostaviti bez ostatka.

 2. Krema sa zasićenom masnom strukturom na masnoj osnovi.

  Ovi alati omogućuju vam da uklonite vosak ostataka iz kože, kao i voditi brigu o tome nakon zahvata, omekšati i smanjiti iritaciju. Kremu treba nanositi dovoljno debeli sloj i lagano masira ljepljiva područja tijela. Nakon toga, ostatke lijeka uklanjaju se s salvete ili isprati vodom iz tijela.

 3. Hidrofilno ulje.
  Ova dvofazna tekućina često se koristi za uklanjanje šminke. Umotati salvetu u ulje i lagano oprati problematična područja. Nakon uklanjanja ostataka voska isperite kožu vodom.
 4. Pamučni papir, grijani glačalom i sušilom za kosu.

  Vruće, ali ne i napuhani balon bi trebao biti pričvršćen na stranice depilacije.Pod utjecajem visoke temperature, čestice voska će se rastopiti i mogu se lako očistiti.

  Mora se paziti da ne izgorimo.

Poznavajući kako ukloniti vosak s kože nakon depilacije, procedura voska kod kuće bit će brza i udobna.

Pogledajte videozapis: Depilacija kod kuce / Kako ja radim? / Ivana BB & B

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: