Vrući vosak za depilaciju: kako ukloniti kosu vrućim voskom?

Vruća epilacija voska: opis postupka

Epilacija s vrućim voskom – uklanjanje neželjenih dlaka s korijenom uz pomoć zagrijanog voska. To je dovoljno vruće da se smanji bol u postupku, ali ne dovoljno vruće da uzrokuje opekotine.

Temperatura u radnom stanju ne prelazi 55 ° C, dok je u uobičajenom obliku tradicionalno čvrsta. Stoga se prije postupka zagrijava u posebnim talama voska.

Bit metode

Metoda se u biti ne razlikuje od ostalih metoda depilacije. Kao što je već spomenuto, u početku se zagrijava na poseban vosak.

Ovisno o tome gdje je planirano uklanjanje dlaka s vrućim voskom (bikini, pazuha, noge, lice), može se upotrijebiti druga vrsta voska koja zahtijeva različite uređaje.

Pelleti se rastopiti u posebnim termostatima okruglog. Primjenjuje se na područje bikinija, pazuha i lica. Za kasetne voskove nalazi se još jedan uređaj u koji je uložena kaseta. Vosak se topao u nju. Koristi se za liječenje nogu.

Vrući vosak za depilaciju nanosi se na prethodno pripremljenu površinu u smjeru rasta kose. Ako se vosak koristi u patrone, vrh pokrivenog područja prekriven je posebnom papirom, dobro tlo i oštro obrisano prema rastu kose.

Masa se primjenjuje na osjetljive zone s lopatom za rast kose. Kada se moždani udarci otvrdnu, rubovi su lagano zakačen, a potom i oštro poderani prema rastu kose. Ovaj postupak vam omogućuje obradu malih područja, uklanjanje vegetacije koja je vrlo bolna.

Vosak uklanjanje dlaka od voska smatra se manje bolnim postupkom u usporedbi s drugim vrstama epilacije, jer topli materijal ima mali opuštajući učinak, što smanjuje bol. Osim toga, to vam omogućuje da prekrivate velike površine, što smanjuje vrijeme postupka pri liječenju stopala.

Kako napraviti uklanjanje dlaka vrućim voskom?

Da bi postupak bio što uspješniji i bezbolniji, preporučuje se unaprijed pitati kako pravilno provesti vosak s vrućim voskom.

Prije svega, stručnjaci preporučuju dobro zagrijavanje voska, tako da je prilično tekućina i dobro se uklapa na površinu. Ali istodobno se ne može pregrijati, kako ne bi spalili kožu.

Prvi sloj materijala nužno se primjenjuje u smjeru rasta kose. Ako treba primijeniti više slojeva, smjera ne smeta.

Uvijek nanesite dovoljnu količinu voska za uklanjanje vruće dlake na tretiranom području. Nemojte pokušavati istegnuti ono što je nametnuto na najvećoj površini. Slojeviti materijal mora biti dovoljno debel, jer inače, kod uklanjanja, može se slomiti ili ne čvrsto držati vlasi. Tada morate ponovno obraditi stranicu, a to je ispunjeno iritacijom i drugim neugodnim posljedicama.

Ako nanosite tekući vosak za uklanjanje dlaka s lopaticom, oblikujte rubove zaobljenim i prilično gustom. Tada možete dobro uhvatiti vosak kada se stvrdne, potpuno uklonite i ne zaprljajte u njemu.

Da biste smanjili bol, svakako pritisnite područje s kojim je kosa upravo skinuta dlanom. Onda je možete lagano udariti. Budite sigurni da nakon postupka koristite umirujuće kreme ili ulja. Ako postoji sredstvo za smanjenje rasta kose, koristi se prije nanošenja ulja ili kreme.

Što vam je potrebno za uklanjanje dlačica?

Prije nego što se prebacimo na pitanje kako ukloniti kosu, pogledajte što je potrebno. Prije svega, sam vosak. Što se tiče marke, najpopularniji su Caramel, Depilflax, Veet.

Ponekad se dodaju i drugi sastojci koji imaju blagotvoran učinak na kožu: ekstrakti i prirodna ulja borovine, maslina, čokolade, aloe vere, ruže, ylang-ylang, shea, kamilice i druge.

Također se razlikuje u obliku oslobađanja. Dakle, ako planirate obraditi velika područja, možete ga kupiti na pločama ili trakama. Ne brinite se da se sav materijal ne koristi istodobno, može se ponovo zagrijati po potrebi, a kvaliteta ne pati od toga. No, za mala područja je ekonomičnija uzeti pelete, tada možete pripremiti malu količinu za posao. Tu je i kaseta vrući vosak, koji se koristi u posebnim voskovima, a koji je bolji za kupnju ovisi o vašim željama.

Za zagrijavanje materijala potreban vam je termostat ili takozvani vosak. Ne samo da će zagrijavati materijal, već će i održavati potrebnu temperaturu koliko god je potrebno. Voskoplav može biti kaseta – posebno za vosak u kasetama, kao i limenke različitih veličina. U potonjem slučaju, vosak će morati posipati i primijeniti poseban alat. Tu su i kombinirane opcije.

Znate li? Oni koji vruće vosak koriste kod kuće zagrijavaju ga na parnoj kupelji. Ali brzo se zamrzava, i neprikladno je odnijeti na mjesto postupka. Kod ponovnog zagrijavanja teško je održavati željenu temperaturu. Isto vrijedi i za zagrijavanje voska u mikrovalnoj pećnici. U takvim slučajevima postupak je odgođen dugo.

Od alata trebat će vam lopatica, ako koristite konzervirani vosak.

Preporučljivo je uzeti drvenu potrošnju, jer je vrlo teško očistiti ga svaki put nakon postupka.

Kada koristite kasetni vosak, dovoljno je okrenuti kasetu i kotrljati ga kotačićem u željenom području.

Ne zaboravite na posebnu kozmetičku pripremu kože za uklanjanje dlaka i liječenje nakon postupka. U prvom slučaju koristite talc ili losion za odmašćivanje. U svakom slučaju, važno je da koža nije samo mršav, već i suha. Na kraju postupka, primjenjuje se lijek koji usporava rast dlake, nakon čega slijedi hlađenje ili umirujuće sredstvo.

Epilacija vrućim voskom: pripremni postupci

Približno tri do četiri dana prije početka postupka potrebno je odustati od ljuštenja, sunčanja i sunčanja. Suši kožu, otežava njegovo oporavak nakon epilacije. Ali za dan, poželjno je struganje kože za uklanjanje mrtvih stanica. To će olakšati uklanjanje dlaka i smanjiti vjerojatnost nadraživanja, urastajućih dlačica.

instrukcija

Napunite granule ili stavite ploče u limenku termostata i podesite željenu temperaturu (oko 50 ° C). Kaseta vosak se umetne u vosak voska i ugrađen u mrežu. Vosak se topi oko 15 do 20 minuta, ovisno o količini. Tijekom tog vremena potrebno je pripremiti mjesto za uklanjanje dlaka.

Postupak će biti učinkovit kada je kosa narasla za oko 3-5 mm, ne više ni manje. Koža na području liječenja treba odstraniti s posebnim losionom, a zatim posipati posebnim talkom ili dječjim prahom.

Kada je vosak za depiliranje dovoljno toplo, provjerite zglob kako je to vruće.

Ako je materijal pregrijan, neka se ohladi. Zatim ga nanesite s lopaticom na željena područja kože za rast kose, pričvrstite im posebnu tkaninu ili papirnatu traku, pritisnite ga trljanjem. Zatim povucite kožu s bočne strane gdje ćete ukloniti traku i oštro ga skinuti prema rastu kose.

Moguće je nanositi vosak ne na jednom području, već na nekoliko u blizini, ali između njih potrebno je ostaviti intervale. Zato možete uhvatiti ploču voska i ukloniti ga. Ne zaboravite uzeti savjet stručnjaka. Pravilno oblikovati ploče, ublažiti kožu nakon uklanjanja.

Kako ukloniti ostatke voska s kože?

Važno je ne samo znati kako koristiti vrući vosak, već i kako ukloniti ostatke nakon postupka. Neke tvrtke u setu prodaju specijalne maramice natopljene uljem. Pomoću njihove pomoći možete jednostavno ukloniti sve što je preostalo nakon postupka.

Istodobno se koža vlaži i smiruje. Ali ove salvete su dovoljne samo za nekoliko postupaka.

Zatim morate kupiti novi ili potražiti alternativna sredstva.

Po analogiji s salvete, možete koristiti bilo koji biljni ili baby maslac. Oni su impregnirani vezom ili gaza, a zatim naneseni na pravo mjesto i, brisanjem, uklanjaju preostali vosak.

Važno je! Nemojte uklanjati ostatke voska s perilicom ili četkom, premazati površine sapunom i prati ih vodom. Iz ovog voska je samo umrljan na koži, a ne odmaknuti od nje.

Također možete koristiti masnu krema, po mogućnosti s hidratantnim efektom.Tržište također nudi i posebne losione i sprejeve, koji su izrađeni posebno za tu svrhu. Uklanjaju ostatke voska, ne ostavljaju masne tragove i istodobno vlaže kožu.

Značajke postupka

Razgovarajmo o nijansama koje su prisutne kod rada s različitim dijelovima tijela.

Uklanjanje dlačica lica

Za ovaj postupak preporučuje se vosak s biljnim ekstraktima koji imaju protuupalni učinak. Trljanje kože s losionom za odmašćivanje, grijani vosak nanosi se malom lopaticom s tankim slojem rast kose.

Onda je pokriveno mekom tkaninom ili papirnatom trakom, zatezanjem kože i naglo povlačenjem trake od rasta dlačica.

Možete nanijeti deblji sloj, pričekajte dok se ne učvrsti, zatim lagano zagrizu rubove i, povlačenjem kože, ukloni traku voska. Na kraju postupka, mjesto se tretira uljem, uklanjajući ostatke voska. Također pomaže ublažavanju iritacije i smiruje kožu. Nakon postupka, koža ostaje bez kose najmanje dva do tri tjedna.

Važno je! Nemojte brisati lice s losionima koji sadržavaju alkohol, protrljati ga krpom. Umjesto toga, svakodnevno morate nanositi ovlaživače.

Imajte na umu da ako se na koži pojave upale, rane, epilacija se ne može učiniti na ovom mjestu. Pažljivo provesti postupak, ako na koži postoje bradavice ili mrlje.

Epilacija bikini s vrućom bojenjem

Kako primijeniti vrući vosak za depilaciju u ovom slučaju ovisi o odabranoj vrsti postupka. S klasičnim bikini, kosa se uklanja samo u području prepona. U slučaju dubokog bikini, uz područje prepona, kosa se također uklanja između stražnjice.

Znate li? Epilacija bilo gdje u tijelu preporučuje se 3-5 dana nakon menstruacije. Vjeruje se da je ovih dana najveći prag boli. No, najniža je tri dana prije crvenih dana kalendara, kao i tijekom ovulacije.

Prije početka postupka preporuča se da se tušira za obavljanje osobne higijene u području prepona i isparavanja na tretiranim područjima. Postupak se izvodi na kauču.

Nakon odstranjivanja kože sa spatulom, vosak se nanosi na rast kose u malim prugama i, nakon otvrdnjavanja, uklanja se protiv rasta kose, povlačeći kožu. Za liječenje zone između stražnjice ponekad se koristi posebna oplata koja čuva mišiće odvojeno, a da ne utječe na rad majstora.

Važno je! Pokušajte ukloniti traku jednim oštrim pokretom. Ako to ne učinite dovoljno oštro, traka može nestati u dijelovima, a na tretiranom mjestu, pojavljuje se hematoma.

Uklanjanje dlačica na ovom području preporučljivo je 3 – 4 dana prije odlaska na plažu ili raznih intimnih aktivnosti. To je koliko vremena iritacija čuva nakon uklanjanja dlaka.

Uklanjanje neželjenih dlačica ispod pazuha

Pripremni postupci u ovom slučaju jednaki su onoj u obradi ostalih zona. Kako nanositi vrući vosak, opisali smo gore. Jedina stvar za uklanjanje je rijetko koristi tkanine ili papirnate trake. Uglavnom se primjenjuje s debelim prugama, a zatim su rubovi lagano zakačen. Kada se vosak učvršćuje, trake su uklonjene preko tih rubova. Obrada malih površina je manje bolna nego velika.

Teškoća epilacije pazuha je da u malom području kosa raste u različitim smjerovima, a nužno ih je ukloniti strogo protiv rasta.

Osim toga, koža je tanka, mjesto je neudobno, pa uvijek nije moguće ukloniti traku u jednom pokretu.

Zbog toga, modrice često ostaju nakon postupka.

Njegu kože nakon vruće uklanjanje dlaka

Nakon vruće depilacije, pore ostaju otvorene i infekcija može prodrijeti. Kako bi se spriječilo da se to dogodi, postupak se mora završiti dezinficijensom. Zatim, da biste suzili pore, preporuča se pročišćavanje tretiranih površina hladnim tušem, osušiti ih i nanijeti hidratantnu kremu. Umjesto duše, možete koristiti kocke smrznute izlučivanja kamilice, aloe ili kalendule. Glavna stvar je da ne koristite proizvode koji sadrže alkohol, kako ne biste prevagnuli od kože.

Također se ne preporuča odmah nakon postupka i trošenje široke odjeće tri dana nakon nje. To će ublažiti trenje iz tretiranih područja i moguće gutanje u neoznačene pore infekcije. U istom je razdoblju zabranjeno sunčati, ići u štavljenje, bazene, saune. Razlog je isti – moguće prodiranje infekcije u otvorene pore.

Drugi problem s epilacijom je da se urastane vlasi tijekom vremena pojavljuju na tretiranim područjima. Kako bi to izbjegli, Preporuča se piling tri dana nakon postupka.

kontraindikacije

Već smo spomenuli neke od njih ranije – to su oštećenja, iritacije na koži.To uključuje ugrize, opekline od sunca i bolesti kože.

Ako govorimo o epilaciji na nogama, vrućim voskom se ne preporučuje provesti postupak za varikozne vene i rosaceu. Vjeruje se da u takvim slučajevima, prekomjerna toplina ima loš učinak na oštećene plovila.

Treba voditi brigu o uklanjanju dlačica s područja gdje se nalaze muljovi (osobito strši), bradavice, papilome.

Postupak se ne preporučuje trudnicama koje to nisu učinile prije. Prvi put bol je uvijek oštar. I to uzrokuje stres tijela, izaziva oslobađanje adrenalina i drugih hormona u krvi, što može loše utjecati na dijete. Ako postoji opasnost od pobačaja ili drugih patologija, takav je postupak zabranjen.

Hot waxing je postupak koji se može izvoditi čak i kod kuće, imajući potrebne alate i znanje pri ruci. Trebat će vam vosak, waxing, lopaticama i posebne papirnate trake. Kako bi se epilacija odvijala bez neugodnih posljedica, važno je pravilno pripremiti za to i nakon završetka dobro se brinuti za vašu kožu. No, bolje je povjeriti gospodara u salonu, koji će pokupiti dobar vosak, kompetentno i s najmanjim bolnim senzacijama će vas spasiti od neželjenih dlaka.

Video predstavlja autorovo iskustvo u depilaciji bikini zone i pazuha s vrućim voskom

Pogledajte videozapis: Topla depilacija

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: