Vrući vosak za depilaciju: značajke postupka

Vrući vosak za depilaciju – cijela istina o materijalu

Odabirom metode depilacije žene preferiraju vrstu koja se najviše dokazala. Jedan od materijala za uklanjanje vegetacije je vrući vosak za depilaciju. Da bi postupak bio u pravu i dao pozitivan rezultat, potrebno je poznavati metode zagrijavanja lijekova, kao i metode njegove primjene.

Značajke depilacije s vrućim voskom

Prvi put primjena rastaljenog materijala počeo je u davnim vremenima. Žene u Egiptu, kao iu Rusiji, dobro su upoznale ovu metodu, ali korištene su samo u gornjim društvenim klasama. Depilacija vrućim voskom i danas još nije izgubila popularnost: to se može učiniti kako u salonu tako i samostalno kod kuće.

U početku je potrebno utvrditi koji vrući vosak se razlikuje od drugih sredstava za uklanjanje vegetacije. Ispod je usporedba materijala s mekim i hladnim kolegama.

vosakMeka (topla)hladnovruće
nanošenjeZagrijava se na nisku temperaturu, nanosi se pomoću lopaticeNe zahtijeva grijanje, vosak se utrlja u ruke i zalijepi na kožu, nakon čega se oštro uklanja protiv rasta koseZahtijeva zagrijavanje uz pomoć voska, nanesenog s lopaticom
ispiranjeUlje se uklanja iz kožePotrebno je očistiti kožu pomoću pelenePročišćavanje se provodi uz pomoć tople vode
strukturaSmola i posebni omekšivačivosakSmola, naftni proizvodi i biljno ulje
Oblik izdavanjaTrake i valjkaste kaseteSpremne trake ili cijevi s proizvodomBriketi, tablete, ploče i peleti
Prikladno za:Uklanjanje vegetacije na nogama, rukama i manje osjetljivim područjima kožeZa upotrebu u uvjetima ceste ili brzom uklanjanju dlačicaZa zonu bikinija i preosjetljivu kožu

Kao što se može vidjeti, uklanjanje neželjenih dlaka s vrućim voskom značajno se razlikuje od drugih vrsta bioepilacije. Proizvod se nužno zagrijava u posebnom aparatu, nakon čega se nanosi na kožu. Takav vosak se ne širi, a nakon solidifikacije oblikuje kolač, koji se mora ukloniti oštrim pokretom. Takav se alat naziva film vosak – zbog formiranja karakterističnog filma na površini.

prednosti

Zbog činjenice da je temperatura materijala niska, može se primijeniti na najosjetljivije dijelove tijela: bikini, područje pazuha, lice.U procesu skrućivanja voska prodire duboko u pore, a time omekšavanje kože i uklanjanje bolova tretmani. Osim toga, kada se nanosi s tankim slojem, proizvod pažljivo obavija svaku kosu, što je manje krut i spreman za uklanjanje.

Glavne prednosti ovog materijala:

 • malu količinu potrošnog materijala – lopaticu, alat i spremnik za zagrijavanje;
 • izbjegavanje uklanjanja vegetacije zbog omekšavanja;
 • mala temperatura grijanja – ne više od 55 stupnjeva;
 • prihvatljivi pripravak;
 • proizvod se ne drži na koži i ne širi;
 • sposobnost uklanjanja kose u najosjetljivijim područjima tijela;
 • raznih oblika oslobađanja.

Iz gore navedenih prednosti, možemo zaključiti da je depilacija vrućim voskom kod kuće – najmanje bolno i najisplativiji način uklanjanja neželjenog rasta biljaka.

Obratite pažnju! Za svaku voskoplavu prikladni su oblici otpuštanja voska: kada se koristi stroj za posudu, lijek treba biti u posebnom spremniku.

mane

Uz veliki broj prednosti, ovaj materijal nema nedostataka.Vrući vosak za depilaciju, iako ima nisku točku topljenja, još uvijek postoji opasnost od paljenja kože. Stoga, kada sami uklanjajte kosu, pazite na sigurnost.

Razmotrimo osnovne negativne trenutke primjene vrućeg voska:

 1. Neujednačeno zagrijavanje. Dogodilo se da temperatura taljenja nije bila pravilno odabrana. Zato žena riskira izgorjeti zbog rastvorenih komada materijala. Primjenom vrućeg voska upotrijebite samo dokazane marke voskova. Dok zagrijavate proizvod na vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici, pazite na ujednačenost materijala.
 2. Dostupnost vještina. Kada sami uklonite kosu vrućim voskom, morate imati neku sposobnost uspješnog depilacije. U drugim odjeljcima ovog članka možete pročitati kako ispravno primijeniti proizvod na kožu.
 3. Prisutnost alergije na komponente. Vrući vosak nije prikladan za žene koje imaju alergijsku reakciju na pripravak. Iako su komponente uglavnom prirodne – ulja, ekstrakti, smole – može doći do iritacije.
 4. Moguće urušene vlasi.Taj se fenomen pojavljuje kada je nepravilna depilacija kod kuće. Nakon što je uklonio kosu koja nije do kraja ili kraja, postoji mogućnost na njegovu ili njegovu rastu.
Važno! Nakon nekoliko uklanjanja dlačica, kosa na koži postaje lagana i tanka.

Priprema za postupak

Prije primjene postupka za depilaciju vrućim voskom, nabavite sve potrebne materijale. To uključuje:

 • spatule i šapule;
 • Voskoplav ili spremnik za grijanje u vodenoj kupelji;
 • Remover za kosu – možete ga kupiti u granulama;
 • kozmetika za pripremu kože i uklanjanje ostataka voska.

Prva stvar koju treba učiniti prije primjene i zagrijavanje je pripremiti područje tijela gdje će se depilacija provesti. Da biste to učinili, koristite poseban losion za odmašćivanje ili talk.

Pažnja molim te! 3-4 dana prije postupka, izvadite vegetaciju s britvom. U vrijeme depilacije duljina kose mora biti najmanje 5 mm.

Nemojte piling i sunčati. Dan prije postupka koristite sredstvo za čišćenje za struganje kako biste uklonili skaliranje na koži.

Načini zagrijavanja voska

Epilacija, koja se provodi kod kuće, uključuje korištenje nekoliko metoda za zagrijavanje sredstava. Razmotrimo svaku od njih zasebno:

 1. Voskoplav. Ovdje je prikladan bilo koji uređaj, ali je važno da se zagrijavanje javlja ravnomjerno. Stavljanje staklenke s alatom u uređaju mora se uključiti, nakon postavljanja određene temperature. Ako termostat nije dostupan, pogledajte vrijeme prikazano na pakiranju.
 2. Kupka za vodu. Opremite posudu za caklinu u koju uliti vodu. U spremniku s vodom stavite staklenku voska. Na taj način potreban je poseban termometar koji pokazuje da je temperatura dostigla potrebne vrijednosti. Kada se zagrije, promiješajte s lopaticom.
 3. Koristite mikrovalnu pećnicu. Uklonite zaštitnu foliju iz limenke i stavite je u mikrovalnu pećnicu. Namjestite timer na mjeraču vremena, koji je označen na pakiranju, kao i temperaturu pećnice.
Pažnja molim te! Ako mikrovalna pećnica ima veliku snagu, bolje je zagrijati vosak postupno, podešavati vrijeme od 1 minute i provjeravati jar.

Osnovna pravila za primjenu vrućeg voska

Prije nanošenja voska, zona depilacije treba temeljito oprati i sušiti, po mogućnosti prije početka postupka vruće kupke za parenje tijela.Zagrijano sredstvo stavlja scapula tankim slojem na mjesto prerade. Postupak je sljedeći:

 • raspodjela materijala preko kože podrazumijeva liniju u kojoj se pojavljuje rast kose;
 • starenje proizvoda na koži ovisi o svojstvima sastava, uvijek je naznačeno na posudi;
 • nakon stvrdnjavanja formira se tanki film koji se mora oštro slomiti protiv rasta kose;
 • na kraju postupka, kožu treba temeljito isprati i očistiti kozmetičkim uljem za hidratizaciju.

Korištenje ovog materijala pogodno je za gotovo bilo koje područje tijela: počevši od zone bikini i završavajući noge. Ako nema iskustva u depilaciji voska, bolje je ne dodirivati ​​osjetljiva područja.

Slijedeći pravila primjene i uklanjanja materijala, možete postići učinkovit rezultat za nekoliko tjedana. Najbolje je za zagrijavanje korištenja voska: to će vam pomoći u određivanju točnosti točke topljenja.

kontraindikacije

Prije nego što odlučite ukloniti vegetaciju vrućim voskom, provjerite na kontraindikacije s popisa:

 • ogrebotine, rezove i abrazije;
 • varikozne vene;
 • papiloma, bradavica i vješalica;
 • iritacija kože;
 • prisutnost gljivičnih, zaraznih i virusnih bolesti.

Ako nijedna od navedenih zabrana postupka nije pronađena, sigurno nastavite depilaciju.

Uklanjanje neželjenih dlaka s vrućim voskom je najmanje bolan postupak među ostalim metodama bioepilacije. Omogućuje vam uklanjanje vegetacije u najosjetljivijim područjima.

Pogledajte videozapis: Kako deplirati ruke, noge i bikini s toplim voskom bez trakica?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: