Waxing: što je to kao kod kuće i druge značajke, video

Waxing: suština i značajke postupka

Pokrivanje kose na ljudskom tijelu daje priroda kao jedan od načina zaštite od vanjskih utjecaja. Međutim, prema kanonima ljepote, nedostatak viška vegetacije na određenim mjestima nužan je uvjet ženske atraktivnosti. Danas, kako bi se riješile nepotrebne dlake, žene se pribjegavaju različitim metodama, sanjajući da će pronaći najučinkovitije. Jedan od njih je depilacija.

Waxing: što je to i što se razlikuje od drugih metoda epilacije

Uklanjanje dlačica s depilacijom uključuje uporabu voska. Može biti hladno ili vruće. Ova metoda epilacije je uključena u popis salonskih postupaka, ali je također izvedivo kod kuće. Uklanjanje dlačica uz korijenje, depilacija omogućuje vam da zaboravite na neželjenu vegetaciju dosta dugo – do mjesec dana. Nadalje, tijekom ponovljenog postupka, postaje očito da su postali mnogo slabiji i rjeđe gube.

Uklanjanje dlačica s voskom – proces je prilično jednostavan, ali mukotrpan. Jedan pogrešan potez i morat ćete ponovno krenuti. Tekući pripravak se nanosi na problematično područje i prekriva traka tkiva.Nakon određenog vremena vosak se skrutne i postaje kao cjelina s premazom. Jedan oštar, precizno ovjereni pokret i nema vlasi na određenom mjestu ne ostaje.

Waxing – uklanjanje neželjenih dlaka voskom

Zašto, pri odlučivanju o uklanjanju dlačica, žene sve više žele vosak? Za razliku od uobičajenog brijanja, postupak pokazuje veću učinkovitost i trajnost rezultata. Ostale objektivne prednosti depilacije uključuju:

 • mekši učinak, isključujući alergiju i iritaciju;
 • manje bolno u usporedbi s upotrebom elektroepilatora;
 • odsutnost oštećenja kože;
 • smanjenje gustoće i gustoće vlasi s redovitom primjenom;
 • dostupnost cijena (u usporedbi s laserskim uklanjanjem dlaka) i mogućnost provođenja kod kuće;
 • sposobnost korištenja na bilo kojem dijelu tijela: lice, pazuha, bikini, noge.

Za osjetljiva područja označena je upotreba vrućeg voska: najprikladnija je za udobno odlaganje čak i kratkih dlačica i smanjuje rizik mogućih iritacija. Nedostaci metode uključuju:

 • bolna senzacija;
 • mogućnost pojave iritacije (uz ponovnu obradu iste zone);
 • rizik od alergijske reakcije na komponente pripravka;
 • mogućnost modrice – zbog slabe fiksiranja trake;
 • rizik od lomljenja vlasi na razini kože i poticanje njihova rasta (u slučaju nesposobnog postupka).

Jedan od alternativnih postupaka koji su u potražnji u salonima je shugaring. Ova metoda se također naziva epilacija šećera. Posebna kompozicija koja se temelji na šećeru dovodi se do tjelesne temperature i primjenjuje se na pravim područjima protiv rasta kose. Njegovo oštro uklanjanje pruža olakšanje od vlasi i lagano ljuštenje. Razlika između ove metode ovlaživanja i depilacije je neka od osobitosti izvedbe, naime: kompozicija na bazi voska uklanja se pomoću trake, dok se isparavanje ne podrazumijeva. Zato je epilacija šećera indicirana za mlohavu kožu i prisutnost varikoznih vena. Stupanj bolova u oba postupka ovisi o profesionalnosti stručnjaka, kao io individualnoj boli osjetljivosti. Uklanjanje dlačica na bilo koji način ne može biti potpuno bezbolno.

Protivnici razmislite depilacija voskom grubog materijala, koji se u tijeku postupka može oštetiti epidermu i dlake: neki od njih off, a drugi ostaje u folikulu. Neispravno provođenje postupka šugiranja također može dovesti do sličnih posljedica. S profesionalnim visokim profesionalizmom, vjerojatnost negativnih posljedica tijekom i nakon postupka je izuzetno niska.

Za koje je zone prikazana procedura

Korištenje voska da se riješi nepotrebne vegetacije već dugo prakticira, ali tek je danas ovaj postupak usavršen.

Bogati stanovnici antičkog Rima izvršili su uklanjanje dlaka uz pomoć gustih niti. Ovaj postupak je bio vrlo bolan, stoga, kako bi se smanjila nelagoda, koža je bila unaprijed namakana.

Ova metoda se može smatrati univerzalno za uklanjanje dlaka na svim područjima, uključujući i najosjetljivije – pazuha i bikini, kao i lice (za korekciju obrva i uklanjanje dlaka blizu ušća). Ograničenje postupka može biti samo prisutnost kontraindikacija:

 • dijabetes;
 • proširenih vena;
 • alergija na komponente primijenjene mješavine;
 • Bolesti kože, kao i prisutnost bradavica, moljaca;
 • infekcije;
 • trudnoća;
 • menstruacija (za područje bikinija).

Vegetacija u bikinijskom prostoru za žene je prirodna kao i čekinje u muškaraca. Ali to ne znači da je njegova vidljivost dopuštena, pogotovo s gledišta estetike. Postoje mnoge varijante uklanjanja dlačica u ovoj zoni, a glavne su:

 • Američki, kada je uklonjena vegetacija, smještena iznad zone gaćica;
 • Francuski – potpuno uklanjanje dlačica, izuzevši tanku traku, do širine 4 cm;
 • Brazilski – potpuno uklanjanje vegetacije ispred i iza.

Ove vrste rješenja za poboljšanje voska nisu ograničene. Ostale opcije povezane su s promjenom oblika vegetacije ostavljene na stidnom dijelu. Može biti srce, strip Playboy, brkovi, trokut itd.

Kosa na bikinijskoj zoni može se ostaviti u obliku trake, trokuta ili fantastičnog uzorka

Značajke provođenja kod kuće uvjetima

Ovisno o zoni koja zahtijeva uklanjanje dlaka, koriste se različite vrste voska. Ako ta osoba, na primjer, mjesto blizu usana, onda je pogodan hladno variranje.Na prodaju je gotov setove, koji se sastoji od listića s voskom. Jedan od njih bi trebao biti fiksne na pravom mjestu, pričekajte dvije minute i ukloniti oštre pokrete. Zatim dezinficirati dio.

Uklanjanje dlaka sa vrućeg voska

Ako želite uklanjanje dlaka intimni prostor, bolje je provesti vruće depilaciju voskom. Svi sastojci za postupak hot verzije se prodaju kao skup. uklanjanje dlaka je učinjeno u nekoliko jednostavnih koraka:

 1. Grijana vosak koji bi trebao biti sličan konzistencija tekući med primjenjuje za čišćenje i dio suhog posebne lopatica.
 2. Sastav oštećenja odmah prekriven trakom koja treba biti pažljivo ugladiti.
 3. Nakon 2 minute, traka oštro protiv rasta kose je uklonjena.
 4. To manipulacija obavlja u nizu za sve potrebne područjima.
 5. Na kraju tretiranih područja dezinficirani i premazani sedativ.

Važno je da u provedbi svih potrebnih manipulacija bili na dohvat ruke. U svakom retardacije voskom počinje da otvrdne, a time utječu na samu mogućnost i učinkovitost postupka.

Prilikom prve vožnje nezavisne procese voska za postizanje idealnog rezultata malo je vjerojatno da će uspjeti. Međutim, s vremenom će rezultati biti bolji. Oni koji nisu sigurni u svoju vještinu, kao i oni koji žele odmah dobiti 100% -tni rezultat, bolje je da se obratite profesionalcu.

Preporučuje se epilacija na kraju menstruacije – vjeruje se da je u ovom trenutku prag boli minimalan. Trenutak ovulacije i dana prije menstruacije karakterizira maksimalna bol.

Video: bikini zona uklanjanje dlaka kod kuće

Postojeće metode uklanjanja dlaka razlikuju se po učinkovitosti i osjećaju. Bezbolno brijanje ima jedan značajan nedostatak – potreba za čestim ponavljanjima. Svako dugotrajno uklanjanje dlaka prati neugodne senzacije različitih intenziteta. Svaki naknadni postupak voska obično je manje bolan. Popularnost waxinga je zbog svoje priuštivosti i visoke učinkovitosti.

Pogledajte videozapis: 😱UČUVANJE TEKUĆEG TEKUĆINA * MORA ČUVATI

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: