Epilacija bikini voska: kako to učiniti, koji je vosak bolji

Waxing u bikinijskom području

Waxing (depilacija) je postupak poznat gotovo svim ženama. Vrlo često se takav uklanjanje dlačica izvodi u bikinijskoj zoni. Velika prednost postupka je da se izvodi u salonima ljepote i kod kuće. Ali prije depilacije bikini voska neovisno, morate detaljno razumjeti vrste tvari, odabrati pravu i naučiti pravila postupka.

Vrste mase voska

Do danas postoje 3 vrste voska za depilaciju. To vam omogućuje da odaberete optimalnu verziju tvari za svaki pojedini slučaj i, na kraju, dobijete najbolji rezultat. Sada više o svakom:

 1. Hladan vosak se koristi na tankim dlačicama. Drugim riječima, to je depilacija s voskom trakama, koje treba zagrijati u dlanovima prije upotrebe. U tom slučaju, pore na koži su zatvorene kada se uklanjaju, pa je proces prilično bolan.
 2. Topla smjesa se smatra univerzalnom zbog lakoće uporabe i nema opasnosti od opeklina. Često se uz pomoć ovog proizvoda tretira područje leđa, nogu i ruku, ali je moguće ukloniti i vegetaciju intimnog područja.Masa voska proizvedena je u posebnim kasetama opremljenim valjkom, koji se prije procesa grije na 40okoC. Za uklanjanje sastava s kože koriste se zavojne trake.
 3. Vruća smjesa prikladna je za uklanjanje dlačica s bilo kojeg dijela tijela. Vosak se treba rastopiti u vosku do temperature od ne više od 50okoC, a zatim nanesite s lopaticom. Kada se sloj zamrzne, podignite je za rub i oštro ga odrežite na rast kose. Ovaj postupak je najmanje bolan među razmatranim metodama.

Što je zaključak? Postupak trakice s voskom bikini zone za obavljanje neprikladan, jer ne daju željeni učinak, a samo pružiti snažnu bol. Da biste uklonili intimnu zonu kod kuće, idealna je alternativa topla tvar, jer je rizik od oštećenja kože minimalan. No, s manje bolnom je tretman bikini vrućim voskom, koji zahtijeva određenu vještinu i povećanu njegu.

Specifičnosti depilacije bikinijskog područja

U cjeniku kozmetičkih salona, ​​depilacija bikinija podijeljena je u nekoliko podvrsta:

 • Vanjski bikini su uklanjanje vegetacije duž linije rublja;
 • Duboki bikini zahtijevaju neku praksu, tako da ne bi trebalo početi eksperimentirati s ovim područjem. Pokriva vanjski bikini, uklanjanje vegetacije iz stidne i kukičke (unutarnja površina);
 • Brazilska depilacija je duboki bikini s liječenjem vanjskih genitalija. U tom se slučaju preporučuje kontaktirati profesionalnog kozmetičara;
 • uklanjanje vegetacije u anusu (između stražnjice) je dodatna usluga, koja se, ako se želi, kombinira s bilo kojim od gornjih vrsta depilacije.

Prema tome, što je opsežnije područje liječenja i složeniji postupak, to je veća cijena.

Duboki bikini često se provode vrućim voskom jer je lakše, brže i manje bolno. Stoga je vrlo teško napraviti takav postupak kod kuće.

Postupak postupka

Što razlikuje bikini od epilacije od depilacije? Činjenica da tijekom prvog postupka ima utjecaja na folikul, i kao rezultat, uništavanje same jezgre kose. A s drugom, sve je puno jednostavnije – samo je vidljiv dio kose uklonjen. Jedino vaganje i šugiranje uklanjaju vegetaciju iz korijena, što malo produljuje učinak glatke kože.No, unatoč uklanjanja korijena, folikul ostaje netaknut, tako da je ispravan naziv postupka – depilacija umjesto depilacije.

Kako je depilacija zone bikini?

 1. Prije postupka morate ispariti kožu (to može biti topli tuš, kadu ili vrući ručnik).
 2. Temeljito operite kako biste uklonili suvišnu vlagu, a zatim dezinficirajte losionom.
 3. Ako su dlačice dulje, preporučuje se da ih izrezati na dužinu od 3-5 mm, inače će dobiti zbunjeni u vosak, koji će donijeti puno nelagode.
 4. Zagrijte vosak. Ovisno o sastavu postupka, mora se slijediti takav temperaturni režim. Konzistentnost tvari mora biti polu-tekućina.
 5. Uzmite udobnu poziciju dok postavljate jednokratnu pelenu ili list kako biste spriječili da smjesa dođe na namještaj.
 6. Ako vosak depilacija izvodi s smjese vrućeg voska primjenjuje s lopaticom, tako da je debljina sloja bila je 3-4 mm, a područje 2 cm2, Postupno uklanjanje malih otoka osigurat će minimalnu bol.
 7. Navedite sastav nekoliko sekundi da se ohladi, potkopati formiranje ruba, a zatim povucite oštro protiv kose, druga ruka drži malo kože.
 8. Uklonite ostatke ostataka voska kozmetičkih ulja i nanesite umirujuću krema.

Što se preporuča slijediti slijed uklanjanja intimne zone voskom?

 • ispod linije donjeg rublja;
 • u stidnom području;
 • gornji usne;
 • mezhyagodichna fold.

Da biste saznali tehniku ​​postupka, najprije morate proći kroz donje rublje, a tek onda prebacite na potpunije uklanjanje.

Prednosti i nedostaci voska

Prije donošenja konačnog izbora u smjeru depilacije voska, važno je znati o prednostima i nedostacima postupka.

Prednosti uključuju:

 • sustavna uporaba voska dovodi do slabljenja vlasi i usporavanja njihovog rasta;
 • sposobnost obrade bilo kojeg dijela tijela;
 • minimalno vrijeme i rad;
 • dostupnost u financijskom planu;
 • mogućnost uklanjanja voska kod kuće;
 • dovoljno dugi rezultat glatke kože (3-4 tjedna);
 • ako se pridržava tehnike, rizik iritacije je minimalan.

Uzimajući u obzir sve pozitivne aspekte tehnike u pitanju, ovdje postoje nedostaci:

 • bol tijekom sesije, posebno s niskim pragom osjetljivosti;
 • mogućnost alergijskih reakcija;
 • zgnječenje kose – česta nepoželjna manifestacija;
 • duljina vlasi ne smije biti manja od 0,5 cm, vosak neće zabilježiti kraću vegetaciju;
 • moguće lom kose.

kontraindikacije

Depilacija voskom u zoni bikini ili nekom drugom području smatra se univerzalnom zbog svojih svojstava, učinka i lakoće ponašanja. No, u ovom postupku postoji niz kontraindikacija koje se ne smiju zanemariti:

 1. Trudnoća (pogotovo u kasno vrijeme).
 2. Gljivice, infekcije ili oštećenja kože.
 3. Kuperoz i koloidni ožiljci.
 4. Dijabetes.
 5. Varikozne vene na mjestu liječenja.
 6. Onkologija.
 7. Ozbiljne neurološke bolesti.
 8. Alergija na bilo koju od komponenti.
 9. Svježi tan (barem jedan dan prije sesije).

Ako se pojavi bilo koji od ovih stanja, ne preporučuje se postupak prije nego što se savjetuje s liječnikom.

Intimna depilacija voska je prikladan, proračunski i praktičan način uklanjanja neželjenih vegetacija. Općenito, postupak se dobro podnosi bez izazivanja ozbiljnih nuspojava.Za provođenje sesije o uklanjanju vegetacije u bikinijskom dijelu kuće, trebate samo slijediti gore navedena pravila. Ako imate bilo kakvih sumnji u svoje sposobnosti, možete otići na prvi postupak u salonu i gledati stručnjaka da biste dobili odgovore na pitanje – kako pravilno ukloniti depilaciju.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: