Korekcija obrva kod kuće: kako to ispravno raditi

Značajke korekcije obrva kod kuće

Da biste izgledali privlačni i izražajni, morate pružiti stalnu brigu za vaše lice. Obrve igraju veliku ulogu u ovom broju, jer je kontura koja okvira i naglašava potrebne značajke. No, zbog zaposlenja, predstavnici sajamske polovice uvijek nemaju vremena za posjet salonima ljepote, tako da biste trebali naučiti umjetnost korekcije obrva kod kuće.

Korespondencija linije obrva prema licu

Svaki oblik obrva donosi neke promjene u izgledu. Na primjer, dugačke linije u obliku luka su slika stroge gospođice. Debeli obrve, niske na kapcima, pružit će ozbiljnost vidljivosti. Široke postavljene obrve – razlika između tužne slike. Ali kratka lica pomlađuje i daje naivan izgled.

Prije nego što poduzmete korekciju obrva kod kuće, trebate odrediti svoje ovalno lice i odabrati odgovarajući oblik:

 • za ovalnu – glatku liniju s blagim zavojem, vrlo malo usmjerena na kraj;
 • za kvadratno lice – linija s laganim zujanje u sredini, debljina koja varira od širokog, konusno glatko na kraju;
 • trokutasto lice zahtijeva ravne linije, dopušteno je lagano zaobljenje duž vanjskog ruba;
 • okrugli oval može se vizualno produljiti visoko postavljenim obrvama s zavojem na udaljenosti od dvije trećine duljine od unutarnjeg kuta, uz smanjenje debljine nakon pauze;
 • dugo lice će pomoći da okruži ravnu obrvu, bez zaobljenja ili kinks.

Rijetko ćete susresti idealno ovalno lice, češće je to mješoviti oblik. Ali opće pravilo modeliranja ostaje isto za svakoga: vanjski rub ruba je malo oštar i uvijek tanji od unutarnjeg. Da biste samostalno ispravili ispravak obrva, možete nacrtati nekoliko opcija na fotografiju ili na računalu i odabrati odgovarajuću.

Priprema za postupak

Ispravna korekcija obrva, prije svega, sastoji se u nepogrešivom izboru proporcija linije, mjesta savijanja ili krivulje. Da biste odredili točku početka i kraja ruba, potreban je štapić (to će učiniti zubobolja ili olovka):

 1. Unutarnji rub. Početak linije može se odrediti stavljanjem štapića u nosnicu, paralelno s nosom. Mjesto kontakta s obrvom smatra se njegovim početkom.
 2. Vanjski rub.Držeći štapiću blizu nosnice, potrebno je naginjati na vanjski kut oka. Na raskrižju štapića s obrva bit će vanjska točka.
 3. Mjesto stanke. Štapić se postavlja kroz središte učenika. Na raskrižju štapa s obrva je najviša točka.

Znajući gdje početi modelirati, možete nastaviti s odabirom metodologije i samog procesa.

Opcije oblikovanja obrva

Ispravljanje obrva kod kuće provodi se na dva načina: pinceta ili konca. U salonu za kozmetiku, vosak se može ukloniti, ali ovaj postupak izvodi samo iskusni kozmetičar.

Sve o podešavanju pinceta

Ovo je danas najjednostavnija i najčešće korištena tehnika. Glavni uvjet za primjenu je čistoća i točnost. Manipulacija se preporučuje da se izvodi u dobrom dnevnom svjetlu, kako ne bi ostavili nepotrebne dlake.

Korak po korak upute za postupak:

 1. Prije postupka, trebali biste oprati ruke i dezinficirati instrument s alkoholom.
 2. Pržite kose da biste vidjeli sva odstupanja od planiranog oblika.
 3. U proces je bio manje bolan, nanesite kremu ili pričvrstite na obrve vatu koja je natopljena toplom vodom.
 4. Prije uklanjanja, tretirati kosu s alkoholom losion za uklanjanje bilo koji krem ​​ili sebum.
 5. Odlučite se na oblik: dužinu, širinu, savijanje i obris konture s olovkom ili sjenom. Radi praktičnosti, možete koristiti matricu željenog oblika.
 6. S jedne strane, oni lagano skinuti kožu, dok s pinceta s druge strane, dlake su brzo izdvajali u smjeru njihovog rasta.
 7. Manipulacija počinje iznutra obrva. Uklanjanje je prilijepljivo i odvojeno raste, tvrde dlake koje se protežu dalje od linije označenog oblika.
 8. Na kraju postupka ponovite postupak uklanjanja alkoholnim losionom.
 9. Nanesite umirujuću krema na kožu kapaka kako bi se olakšalo "stres".

Ako postoji hiperemija ili iritacija, potrebno je napraviti losion od kockica leda ili primijeniti protuupalno kremu. U slučaju pogrešaka, zbog čega su se pojavile ćelavosti, mogu se obojiti olovkom.

Modeliranje teme

Ova tehnika je malo neobična, ali zaslužuje pažnju, jer nakon ispravljanja s nitom u vrlo rijetkim slučajevima dolazi do iritacije. Vlakna kvalitativno uklanjaju tvrdu i doljutu vegetaciju, a kao rezultat ovog korekcije, mrtve stanice kože uklanjaju se iz kože.

Najprije morate napraviti alat za rad: komad konca duljine oko 40-50 cm povezan je s čvorom, što dovodi do začaranog kruga. Unutar morate umetnuti indeks i palac obje ruke, okrenuti prsten u sredini do deset puta, kako bi dobili 2 petlje. Proširite konstrukciju i uklonite kosu s dijelom koji se skuplja u malu petlju, od unutarnjeg kuta oka prema van.

Kako napraviti modeliranje konaca?

 1. Sve pripremne manipulacije su upravo one kao i za korekciju pinceta: liječenje, odabir oblika, priprema kože.
 2. Kružna nit primjenjuje se na vlasi (nužno protiv rasta), dok je radna petlja što je moguće uže, a zatim se dramatično povećava. Prilikom modeliranja desne obrve, desna ruka radi, odnosno lijeva ruka radi. Potrebno je širiti i smanjiti prste, čime se sužava i širi razmak između prstiju, kako bi se dobio učinak pinceta. Povremeno uklonite daleku vegetaciju s kapaka.
 3. Kako bi se olakšalo postupak s glatkom i nijansiranjem dlaka, primjenjuju se poseban gel.

Poboljšanje oblika obrva sa škarama

Ako su dlake predugo ili rastu slučajno, možete poboljšati situaciju tako da ih skratite. Učinite korekciju duljine škarama s zaobljenim krajevima.

Opis postupka:

Prije početka postupka, četkom četkom četkom četkom. Zatim škare poravnavaju vanjsku stranu obrva, tako da zaobljeni rubovi alata budu u gore položaju. Manipulacija se provodi glatkim, kliznim pokretima, pod blagim kutom odozdo prema gore. Premjestite škare usporedno s obrvama. Nakon kose, isušite. Okrenite škare pomoću zaobljenih vrhova i na isti način poravnajte krajeve iznutra.

Korekcija boja

Izradom obrva kod kuće ne znači samo da ih mehanički pokupite ili ih izrezujete. Kako bi linija izgledala savršeno, trebate dati bogatu boju. Postupak se provodi nakon izrade potrebnog obrasca. U pravilu, sjena se podudara s bojom kose, ali je moguće malo odstupanje od tamne ili svjetlosti.

Postoji nekoliko načina da se obrve omogućuju bogatstvo i izražajnost, od kojih svaka ima osobitost:

 • Kozmetička olovka za kratko vrijeme će dodati boju.Crtu se ne preporučuje crtanje čvrstih, prirodnijih poteza koje oponašaju vlasi;
 • korektor obrva je kozmetička sastava gela s posebnim četkom. Obrve ne daju samo bogatu boju, već i uklanja dlačice u ispravnom položaju. Dobra alternativa olovku;
 • Zasićenost sjenama je proračun i učinkovita metoda stvaranja oblika obrva. Sjene zahtijevaju ravnu kozmetičku četku. Nanesite na isti način kao olovkom. Na taj način je lako i brzo prilagoditi duljinu linije;
 • tetoviranje (stalni make-up). Provodi ga samo kvalificirani majstor jer se u tom slučaju zahtijeva uvođenje pigmenta pod kožu. Tehnika omogućuje dugoročno stvaranje idealnih linija.

Njega nakon ispravka

Nakon modeliranja obrva zahtijeva dnevnu njegu osjetljivog područja kapaka. Na kraju postupka obavezno se primjenjuje protuupalni krem, a zatim najmanje tjedan dana za obavljanje određenih postupaka:

 • nanesite hidratantnu kosu za kapke;
 • dnevno četkanje dlačica;
 • mast za oko i obrve noću s ricinusovim uljem.

Nakon što ste naučili jednostavne postupke za ispravak i brigu o obrvama, možete pružiti pravilnu brigu o vašem izgledu. Pridržavajući se svih pravila tijekom izvođenja manipulacija, lako je stvoriti prikladnu sliku za sebe, naglasiti prednosti i sakriti nedostatke.

Pogledajte videozapis: Ko je kandidat za Botoks, šta je botoks i koliko košta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: