Koliko god godina možete napraviti lasersko uklanjanje dlaka, značajke postupka

Značajke laserskog uklanjanja dlaka: od koliko godina se postupak može provesti

Lijepa polovica čovječanstva razmišlja o svojoj ljepoti od djetinjstva. Gledajući kako majka koristi različite kreme, gelove, sprejeve, djevojka želi usvojiti te navike.

Isto vrijedi i za uklanjanje vegetacije na tijelu. Ovdje se postavlja pitanje: koliko godina možete napraviti lasersko uklanjanje dlaka?

Da mu dade jasan odgovor umjesto "Rekao sam – nemoguće!", Morate shvatiti kako to funkcionira i gdje dolazi od kontraindikacija. Tada postaje jasno kada možete početi.

Načelo rada

Lasersko uklanjanje dlaka u potpunosti odgovara njegovu imenu: glavni glumac je laser.

Kao što znamo, tamne boje crpe svjetlost i toplinu. Isti princip rada ovdje.

Dakle, treptajuća laserska zraka usmjerena je na zonu epilacije. Kosa je tamnija od kože, pa su oni koji privlače destruktivno svjetlo. Laser zagrijava žarulju za kosu i kožu pokraj njega.

Takvo grijanje ne utječe na dermis na bilo koji način, ali žarulja počinje postupno odumirati. Unutar polumjeseca, vlasi na tretiranom podrucju jednostavno ispadaju.

Tako se ispostavlja da je potpuno uklanjanje neželjenih vegetacija moguće samo s maksimalnim kontrastom kose i kože. Plava kosa jednostavno neće primijetiti laserski, oni će ostati u obliku pištolja.

Također, uspavane folikuli ne mogu se staviti na smrt prije nego što se probude. Zato moramo proći kroz nekoliko postupaka u jednoj zoni.

Sada, na temelju načela rada lasera, može se zaključiti i kontraindikacije.

kontraindikacije

Zato se približavamo bliže i bliže odgovoru na pitanje, od koje dobi možete napraviti lasersko uklanjanje dlaka. Ali prvo ćemo vidjeti zašto profesionalni može odbiti obavljanje postupaka za djevojčice i mlade žene.

Dakle, svaki kozmetički salon želi dobiti samo pozitivne povratne informacije o svom radu. Stoga, ako stručnjak nije siguran u rezultat, on će odbiti. A razlog za nesigurnost može biti točno dob pacijenta.

Činjenica da su sve dlake na tijelu djeteta svjetla do početka puberteta. Oni počinju da potamnite samo početak puberteta, pobune hormona.

Mame koje žele dobro za svoje dijete, žele što je prije moguće spasiti dijete od viška vegetacije. U tom slučaju, oni su odbijeni. Prvo, laser jednostavno ne „pronaći” tanku plavu kosu. Drugo, oni će se nastaviti pojavljivati, jer u mladom tijelu još uvijek postoje mnogi spavaći folikuli, koji će se sigurno probuditi.

To jest, pokušava učiniti ili dopustiti da vaše dijete provede postupak prije kraja prijelazne dobi – novac na vjetar.

Osim toga, postoje opće kontraindikacije za koje se nećete slagati za uklanjanje dlačica s bilo kojeg mjesta:

 • bolesti kože;
 • dijabetes;
 • tamna koža;
 • svijetle vlasi;
 • trudnoća i dojenje;
 • onkološke bolesti;
 • smrtnih znakova u zahvaćenom području.

Ako imate jednu od gore navedenih stavki, trebali biste razmotriti još jedan način uklanjanja dlačica.

Godina u kojoj već možete

Dakle, sve isto, koliko godina je to moguće učiniti lasersko uklanjanje dlaka? Čak i ovdje, stručna mišljenja divergiraju. Netko se obvezuje da će to učiniti na 15, ali neće dati nikakva jamstva.

U dobrim salonima rade lasersko uklanjanje dlaka do 18 godina. Samo nitko ne želi preuzeti odgovornost. Do adulthood, hormonska pozadina nije stabilna, a nemoguće je predvidjeti kako će izloženost utjecati na to. I tijekom tog razdoblja postupak se smatra neučinkovitim.

Seksualno sazrijevanje počinje i završava u različitim dobima. Djevojke obično imaju tamnu glavu od 12-13 godina. Ali ako se takve promjene na nogama ipak mogu pomiriti, onda bi na licu radije riješio taj problem.Zato su zainteresirani gusjeničari svih tinejdžera, od koliko godina možete ukloniti dlačice na gornjoj usnici i između obrva. Odgovor je jedan – s 18.

Ali nemojte se uzrujavati. Do dobi većine, možete koristiti razne metode koje su sigurnije za mladi organizam. Na primjer, vosak, depilatorna krema, britva, nakon svega. Da, učinak nije tako dugo, ali hitno uklonite višak vegetacije i zadržite svoje samopoštovanje će vam pomoći.

Umjesto zaključka: mitovi i stvarnost laserskog uklanjanja dlaka

 1. Laserski je štetan za zdravlje i negativno utječe na unutarnje organe.

  Nije. Širina prodire samo 0,1-0,4 cm, a nije dublja od sloja kože i sigurno ne u unutarnjim organima.

 2. Od postupka, ožiljci, ožiljci i kosa raste.

  Laserski ne utječe na kožu, tako da nema ožiljaka. Nakon postupka, folikul jednostavno odumire, tako da je rast kose nemoguće – oni nemaju gdje rasti.

 3. Laserska kosa se jednom i zauvijek uklanja.

  Nažalost, to nije moguće. Dio žarulja je u stanju mirovanja i mogu se ubiti tek nakon klijanja. Vrijeme rasta svih "rezervnih" folikula je od 8 do 24 mjeseca. Tek nakon obrade svih žarulja vegetacija će nestati zauvijek.

Općenito, postupak laserskog uklanjanja dlaka je siguran i učinkovit. Samo nemojte pričekati trenutačno oslobađanje od povlačenja, trebate procijeniti sve na odgovarajući način.

Dakle, ako roditelji zabranjuju ovu salonu, znaju što govore. Do 18 godina, možete se usredotočiti na druge metode. I nakon dolaska većine, nitko to ne može zabraniti, a učinak će se očekivati.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica laserom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: