Koje su metode i uređaji korišteni za elektrolizu

Uređaji i metode elektrolize

Metode elektrolize danas su tako raznovrsne da nije odmah moguće odabrati pravu. Ali među različitostima postoje lideri u popularnosti.

Redovitim izvođenjem ovog postupka možete potpuno ukloniti neželjenu kosu ako slijedite pravila njegove primjene i naknadnu njegu kože u dobroj vjeri.

No, najugodnije je da to možete sami s aparatom za kućanstvo. Kako točno, kako provesti postupak i pod kojim uvjetima, opisat ćemo u nastavku.

Bit postupka

Nije teško pogoditi iz naslova da u procesu uklanjanja dlaka ova metoda koristi električnu struju. Doista, u ovom slučaju, žarulja za kosu uništava se izravnim djelovanjem električnog naboja na njemu. Zbog visoke temperature protein se presavijeni na mjestu, folikul se otapa, umre, a kosa na ovom mjestu više ne raste.

U tom slučaju uređaj za elektrolizu za određeno vrijeme daje električni naboj kroz tanku iglu umetnutu 2-7 mm u pore na kožu od koje raste kosa.

Intenzitet i trajanje opskrbe napunjenosti mogu se podesiti ovisno o tretiranom području, kao što su koža i kosa, tako da je metoda pogodna za sve, čak i za uklanjanje sive i pištolje.Glavna stvar je da oni imaju duljinu od 4-6 mm. U članku o principu elektrolize možete saznati više o tome kako ova metoda funkcionira.

Važno! Odjednom, neće biti moguće ukloniti svu kosu jer je više od 80% u fazi rasta i nije vidljivo na površini. Za učinkovitost postupka mora proći tečajeve.

Vrste elektrolize

Nije važno je li uređaj korišten za elektrolizu kod kuće ili u salonu, sve su metode podijeljene u dvije glavne vrste: uklanjanje dlačica s pincetama ili iglama. Zatim postoje samo varijacije ovih pinceta ili igala.

obuhvatni

Za opskrbu strujom folikulom ovom metodom, kosa je zarobljena pomoću pinceta-elektrode, kroz koju punjenje prolazi. Ali da korijen kose stvarno propada, vrijeme punjenja treba biti 1,5-2 minuta. Stoga elektroliza pinceta nije prikladna za obradu velikih dijelova tijela i, u načelu, nije jako popularna. Ali ona najviše bezbolno.

Elektroepiliranje s nitom ili iglom

Najčešće se primjenjuju na metodu igle, kada folikul se uništava primjenom struje izravno u folikul kroz iglu umetnutu u njega. Njegova debljina obično ne prelazi 0,1 mm, a može se izrađivati ​​od različitih materijala na kojima ovisi specifičnost njegove primjene.

Zlatna igla za elektrolizu se koristi za provođenje postupka kod onih klijenata čija je koža sklona alergijskim reakcijama.

Postoje alati Izolirani od teflonačija je debljina premaza jedan mikrona. Koriste se za klijente koji imaju niski prag boli.

Ove iglice minimalno utječu na okolno tkivo i stoga ne uzrokuju opekline.

Ostali, koji normalno podnose postupak, nisu skloni iritaciji, opeklinama, elektroepilaciji s akupunkturnim iglama – iz medicinske legure.

Također se koriste iglice različite debljine. Veličina ovisi o debljini kose: što je deblji, to je intenzivniji protok naboja, to će deblji igla.

Osim ovih parametara, alati dolaze u različitim oblicima: zakrivljen ili ravno. Izbor oblika ovisi o vještinama majstora i njegovim navikama. Netko je praktičniji za rad s zakrivljenim instrumentima, a netko s ravnim, poput igličastog baleta za elektrolizu.

Osim igala može se koristiti. volfram filament, Za izvođenje postupka, potrebno je izrezati ga pod kutom, umetnuti oštar vrh u folikul, a tek onda nanijeti struju kroz nju. Postupak s nitom neće biti manje bolan, on svibanj biti isti nuspojave, ali to zahtijeva više iskusnih ruku od majstora. Trebao bi biti u stanju ispravno rezati, izoštriti i umetnuti konac. No, općenito, nema velike razlike između elektrolize volframovih niti i igle.

Metode elektrolize

Izbor uređaja za postupak uvelike ovisi o metodi koju čarobnjak preferira koristiti ili kojem klijentima najčešće odlaze. Prilikom odabira uređaja za kućnu upotrebu, također je vrijedno prvo razumjeti metode elektrolize.

termoliza

Ovo je jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlačica na tijelu uz pomoć struje. Termoliza ukazuje na to da se elektroliza provodi pomoću visokonaponske izmjenične struje (9-14 MHz), koja se unosi kroz iglu umetnutu u kožu 1-2 sekunde. Ovo je prilično dugo vremena, tako često ovaj postupak dovodi do opeklina i ožiljaka.

Postupak je vrlo bolan, stoga nije dovoljno koristiti površinske anestetike,pogotovo ako osoba ima niski prag boli. U takvim slučajevima, analgetik se primjenjuje tradicionalnim metodama.

Znate li? Prema nekim studijama, tekućina uvedena za anesteziju mijenja prirodu učinka struje i može smanjiti, razinu učinka elektrolize metodom termolize i općenito može dovesti do intenzivnijeg rasta kose.

Drugi važan nedostatak postupka je trajanje izloženosti struje po pulsu. To dovodi do lokalnog pregrijavanja tkiva, što izaziva opekline.

Galvanska elektroliza

Ovo je popularnija metoda u odnosu na prethodnu. Njegova suština leži u činjenici da tijekom strujanja struje u mjestu obrađujemo složenu fizikalno-kemijsku reakciju: formiranje alkalijskih i kiselih, koje uništavaju folikul dlake.

Za provođenje galvanske elektrolize, koristite dvije elektrode. Neutral se daje u ruke klijenta, a aktivna igla ubrizgava se u folikul. Ali budući da će trebati oko jedne minute da je uništi, istodobno se upotrebljava nekoliko alata za povećanje površine koja se obrađuje odjednom. Kada se folikul urušio, na površinu kože dolazi bijela pjena.Tada ostaje samo ukloniti uklonjenu kosu pincetom.

Informacije o? To je također bolan postupak, ali ima mnogo manje opasnosti od neugodnih posljedica od termolize. Istina, to je dosta dugo – jedna kosa se obrađuje nekoliko sekundi.

Blandova metoda

Električna depilacija metodom mješavine je malo slična postupku elektroliziranja, ali dolazi do koagulacije, kao kod termolize. Zapravo, zato se metoda naziva "mješavina", koja na engleskom znači "mješoviti". U ovom slučaju, alkali su aktivniji, tako da obrada jedne kose traje prosječno 10 sekundi. Koristi se uglavnom za folikule koje su duboko usađene, imaju neravne žarulje i iz kojih raste gusta kose.

Bit metode leži u fazi utjecaja na folikul. Prvo, oko nje se javlja termolitička reakcija, tkiva oko njega dehidrata. Potom dolazi s galvanskom reakcijom uz izravno uništavanje folikula. Ovom metodom potrebno je mnogo manje alkalija i zato je proces mnogo brži.

Uz pomoć, elektroliza se učinkovito provodi kod kuće.Moderni uređaji imaju računalnu jedinicu, gdje možete odabrati odgovarajući omjer svih faza ovisno o vašim potrebama. Ali metoda još uvijek ima visok rizik od opekotina.

Sekvenca blijeda

"Sekvencijalni" na engleskom znači "dosljedan". Ovo je poboljšani postupak za gore opisanu metodu. Poboljšanja se sastoje u činjenici da kada se sekvenca mješavina tijekom nabave električnog impulsa smanjuje amplituda struje. To ne samo da smanjuje bol, nego također ima štetnije djelovanje na folikul.

Flash metoda

Ovaj postupak se smatra podvrste termolize. Bit iz nje je lako razumjeti iz naslova: "bljesak" na engleskom znači "bljesak". To je termoliza, pri kojoj se struja povećava, njegova frekvencija doseže 2000 kHz, ali vrijeme izlaganja se smanjuje na 0,1-0,01 s. Unatoč činjenici da upotrebljene igle moraju nužno biti izolirane, elektroepilacija metodom bljeskalice ima veći rizik od opeklina ako nije dovoljno za izračun intenziteta struje.

Slijed flash

Slijedeći primjer prethodnih opisa, lako je pretpostaviti da je metoda poboljšani postupak za metodu bljeskalice.Uređaj vam omogućuje podešavanje frekvencije sinusne izmjenične struje. Ovo je veliki plus jer čak i unutar jednog odjeljaka može postojati kosa različite kvalitete. Također, bljeskalica vam omogućuje brzu promjenu trajanja impulsa, što je također neosporna prednost, jer čak i brojne vlasi mogu rasti čak iu blizini.

Elektroliza kod kuće

Danas se uređaji za elektrolizu nude u velikom rasponu. To mogu biti skupi profesionalni uređaji s različitim funkcijama i mogućnostima, i vrlo jednostavni, jeftin, koji su pogodni za dom. Potonji su, u pravilu, visoko specijalizirani uređaji koji se mogu koristiti za jednu metodu (najčešće termoliza) i koji rade u istom modu.

Složenije vam omogućuje rad različitih metoda, koristite različite mlaznice za njih, uključujući uklanjanje bradavica, papiloma, mola, kao i cauterizacija plovila, Rad uređaja za elektrolizu stručnjak kontrolira ugrađeno računalo, koje sama izračunava snagu i trajanje izlaganja električnom strujom prema danim podacima.

Osim toga, ovi uređaji su različite proizvodnje: domaće i strane. Koja je razlika između njih i koja je bolja za odabir, pogledajmo dalje.

Znate li? Metoda elektrolize otkrivena je još davne 1875. godine, ali znanost još nije razvila ništa učinkovitije za uklanjanje dlaka.

Oprema za elektrolizu

Razmislite o opremi koja je trenutno na tržištu kozmetičkih usluga. Svaka ima svoje osobine i svrhu.

Uređaj "Bumbar 1000"

Među domaćom opremom za elektroepilaciju, popularan je aparat "Shmel 1000", proizveden od Moskovske tvornice "Proton". Jeftin, jednostavan za uporabu i održavanje, prilično pouzdan. Omogućuje vam uklanjanje dlačica uklanjanjem dlačica, postoji model kombiniran s elektroakagulatorom koji je prikladniji za salone nego za kućnu upotrebu.

Proces sastavljanja stroj "Bumbar 1000", vidi video

Uređaj EHVCh-20-MTUSI

Ponekad u salonima postoji usluga "elektroliza MTUCI". Pod njom se misli na uporabu EHVC-20-MTUCI epilacijskog koagulata za vlastito uklanjanje dlaka i uklanjanje dlaka vlastitim dizajnom i proizvodnjom Moskovskog tehničkog sveučilišta.Osim koagulacije, ovaj uređaj vam omogućuje da napravite termolizu uz pomoć igala, prilagodite vrijeme i snagu učinka po struji.

COEP-1 "Galatea"

Drugi ruski uređaj koji ne elektrolizira nije gori od "bumbar" – COEP-1 kojeg proizvodi "Galatea". Uz to, možete napraviti elektroepilaciju i koagulaciju, uključujući bljeskove i mješavine. Ima daljinski upravljač za kosu, pedal, timer.

EP200 i EP300

Popularni na tržištu su poljske uređaje, koji po cijenama su također relativno jeftin. Najpopularniji su EP200 električni epilator, koji djeluje prema metodi elektrolize, kao i EP300, koji se koristi za termolizu. Uz elektrolizu s navojem ili iglom, koriste se za uklanjanje neoplazmi kože i elektrokoagulacija krvnih žila.

Linija Xilia Epil

Skuplji su talijanski uređaji tehnologije, objavljeni u liniji Xilia Epil. To su profesionalni uređaji s računalnom kontrolom, pozadinskim osvjetljenjem, stalakom za rad, koji može obavljati pet do sedam različitih metoda uklanjanja dlaka. Tu su i sofisticiraniji uređaji za elektroepilaciju, na primjer Epil Beauty Clinic, koji također omogućuju njegu kože.Također su neopravdane za kućnu upotrebu i pogodne su za ugradnju u kozmetičke ordinacije i kozmetičke salone.

ROS-ov aparati

Najskuplji na tržištu su uređaji koje je razvila španjolska tvrtka ROS'S. Oni su u mogućnosti zamijeniti punopravni salon ljepote. DEPIL PLUS Electrolysis Ross aparat uključuje 123 integrirana programa koji klijenti mogu koristiti za obavljanje postupaka. Oni olakšavaju rad s redovitim kupcima: samo se sjetite postavki i uključite ih ako je potrebno. Nadalje, uređaj može zapamtiti do 527 takvih pojedinačnih postavki. Naravno, cijena takvog uređaja je prilično velika.

Kh-12 Plus

Postoji više jednostavnih modela za elektrolizu Ross: nekoliko desetaka programa koji su jeftiniji, ali pokrivaju osnovne kozmetičke funkcije. Ljubitelji i znalci inozemne opreme mogu kupiti vrlo jednostavan uređaj napravljen u Španjolskoj Kh-12 Plus. To vam omogućuje da uklonite kosu samo termolizom, ali je cijena vrlo visoka. S istom učinkovitošću možete izvršiti postupak pomoću MTUSI aparata za elektrolizu, što je nekoliko puta jeftinije.

Electroepilators tvrtka Sorisa

Osim tvrtke Ross, španjolski uređaji zastupljeni su na domaćem tržištu putem uređaja tvrtke Sorisa. Njezini modeli DE-4000 EXCELLENS, DE-6000 EXCELLENS imaju način termokemijske epilacije, kao i još pet uobičajenih metoda za uklanjanje dlaka. Osim toga, uređaji imaju funkciju ionoforeze.

Ali bez obzira koji uređaj želite, španjolski ili domaći aparati za bateriju za električnu epilaciju, dobavljači opreme pružaju obuku o korištenju aparata, nude dodatnu kupnju posebnih alata i druge opreme za rad s njima.

Važno! U većini slučajeva, uređaji za kućnu upotrebu uništavaju folikul dlake kroz poseban fluid-dirigent, dok salon aparat omogućuje umetanje igle izravno u folikul, uništavajući je. Stoga, kućna učinkovitost uklanjanja dlaka uvijek će biti lošija od salona.

Koji je uređaj bolji

Kao što vidite, razni uređaji za obavljanje postupka na tržištu su ogromni. Štoviše, domaća i uvezena oprema zastupljena su u jednakom broju. Prvi je uglavnom u nižem segmentu cijena, a drugi – u gornjem, ali se razlikuje u funkcionalnosti, dizajnu.Koji je uređaj bolje odabrati ovisi o zadacima i osobnim postavkama.

Za salone, gdje kupci dolaze s različitim zahtjevima, vrste kože i kose, bolje je odabrati skupe višenamjenske uređaje. Osim epilacije, omogućit će vam da obavite mnoge druge postupke, prilagodite uređaj za određenu metodu i pojedinačne značajke klijenta.

Ako namjeravate sami izvesti elektrolizu, bolje je odabrati jeftine domaće uređaje za ograničeni broj načina i načina rada, odabirom posebnih za sebe. Osim toga, takvi uređaji ponekad vam omogućuju različite medicinske postupke, koji također govore u njihovu korist.

Kako to učiniti

Nakon što odlučite o uređaju s kojim se planira ukloniti kosu kod kuće, dalje morate kupiti anestetik, Čak i kad se probiješ, osjećaji će biti vrlo bolni. Najčešće se koristi lidokain ili specijalna krema "Emla". Bilo koji od tih sredstava treba razmazati na tretiranom području jedan sat prije početka postupka.

Važno! Prije uporabe anestetika svakako isprobajte na malom prostoru tijela.Prvo, to će potrajati manje vremena, drugo, ako se pojave alergijske reakcije, njihov intenzitet će biti manji.

Prije postupka obrišite igle elektrolizom WYC s alkoholom., čak i ako su novi, kao i ruke. To će spriječiti infekciju u rani. Sada možete unijeti iglu u pore do željene duljine, pritisnite gumb na uređaju da biste započeli struju. Kad je vrijeme gore, ureaj pusi ili igla vibrira. Sada uklonjenu kosu možete ukloniti pincetom.

Na kraju postupka, koža na tretiranom području će biti natečena, crvena. Ove će reakcije nestati za nekoliko dana. Potrebno je ponoviti postupak u tri tjedna, ali najkasnije u roku od dva mjeseca. Ako redovito tretirate područje, a nakon 4-12 sesija možete zaboraviti na kosu na njemu nekoliko godina.

Kontraindikacije u postupku

Bez obzira da li se elektroliza provodi s metodom kliješta ili igle, ona ima svoje kontraindikacije. Prije svega, nemoguće je provesti postupak na upaljenoj koži, uključujući i ako je upala virusna.

To je kontraindicirano za osobe koje su pretrpjele miokardijalni infarkt, moždani udar, kardiovaskularne bolesti, bilo kakve vrste tumora, bolesti endokrinog sustava.

Tradicionalno se ne može koristiti za trudnice i dojilje, kao i za osobe koje pate od epilepsije. Prilikom izvođenja postupka na nogama kontraindikacija je varikoznih vena. Također, može postojati individualna netolerancija na specifične legure ili metale.

Postoji nekoliko metoda elektrolize i za svaki od njih je razvijen određeni uređaj koji se može prilagoditi individualnim potrebama.

Proizvođači nude i višenamjenske uređaje koji mogu raditi s nekoliko metoda, za obavljanje dodatnih kozmetičkih postupaka. Što odabrati ovisi o specifičnim zadacima.

U ovom videu o elektroepilaciji kaže liječnik-kozmetičar.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica – moje iskustvo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: